7. DECEMBER 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Z hokejovych stadionov

Vzhladom na presuny zapasov zo zaciatku sezony na stadiony superov, pokracuje teraz seria domacich zapasov Brezna. Po vitaznom zapase v Bardejove, nedohratom domacom zapase s tym istym superom, bolo stretnutie s Trebisovom pre Brezno uz v poradi tretim neprehratym zapasom za sebou.

II. slovenska hokejova liga

HK MSK VTJ Brezno - HK VTJ Vagonka Trebisov 2:2 (1:1, 0:1, 1:0), strelcom oboch golov Brezna bol Juraj Fabry.

Ked v 7. minute prvej tretiny po faule pri nedovolenom braneni v utoku na trebisovsku branku nariadil rozhodca trestne strelanie, mali za sebou obe muzstva uz niekolko pokusov o prekonanie superovho brankara. Az Fabry v situacii, z ktorej "musi" padnut gol nezavahal a otvoril skore stretnutia. Hostia pokracovali v snahe uplatnit svoje technicke a kombinacne schopnosti a po styroch minutach vyrovnali stav stretnutia. Dalsi vyvoj priniesol viacero hokejovo zaujimavych situacii, v ktorych sa v subojoch s veducim druzstvom vychodnej skupiny sutaze priblizili dobrym vykonom aj domaci hraci. Navyse vyrovnane skore udrziavalo v napati aj divakov. Tri minuty pred koncom druhej tretiny sa hostia dostali opat do vedenia. Na zaciatku poslednej tretiny, ked si este odpykaval trest udeleny v zavere druhej tretiny trebisovsky hrac, bol opat uspesny Fabry a vyrovnal naskok supera. Do konca stretnutia sa uz na stave nic nezmenilo, aj ked obe muzstva sa o to huzevnato pokusali, co pri necistych zakrokoch prinieslo aj vylucenia pri oboch muzstvach. Predvedeny vykon, kvalitny super a dosiahnuty vysledok mohol fanusikov Brezna uspokojit.

V sobotu 11. decembra o 17. hodine zacina dalsie stretnutie s HC Transexpress Rimavska Sobota. Pridte a vytvorte na stadione vasou pritomnostou hracom Brezna domace prostredie.

...

Volno, sposobene muzstvom Ziaru nad Hronom, ktore poziadalo StrZLH o odlozenie majstrovskeho zapasu Stredoslovenskej divizie seniorov s Breznom, vyuzili domaci hraci na priatelske zapasy, ktore posluzili ako pripravne pri zohravani muzstva, hladani optimalneho zlozenia obrannych dvojic a utocnych trojic jednotlivych patclennych celkov, pri odstranovani nedostatkov v ich hernom prejave.

HK MSK VTJ Brezno B - Old Boys Brezno 8:2 (3:0, 4:1, 1:1), goly domacich: P. Kan 2, Neuzer, Daxner, Dvorsky, Matija, J. Kan, Rusnak.

HK MSK VTJ Brezno B - Cierny Balog 7:1 (0:1, 4:0, 3:0), goly domacich: M. Simko st. 2, V. Piliar 2, Barto, Gabor, Dvorecky.

II. liga starsich ziakov

HC Naftex Lucenec - HK MSK VTJ Brezno 4:2 (2:0, 1:1, 1:1), goly hosti: Richter, Kucera.

Stretnutie vyrovnanych superov poznacil v prvej tretine menej sustredeny vykon brankara a mensia napaditost ostatnych hracov pri prekonavani supera, ci slabsi doraz pri realizacii takychto napadov. Disciplinovanejsi vykon pri plneni pokynov trenera v dalsej casti hry zabranil zvysovaniu naskoku Lucenca a nedostatok stastia pri viacerych golovych prilezitostiach Brezna zabranil dosiahnut zvrat nepriazniveho stavu.

II. liga mladsich ziakov

HC Naftex Lucenec - HK MSK VTJ Brezno 5:3 (3:0, 2:1, 0:2), goly hosti: Pauliak, Konkolovsky, Stubniak.

Aj pocetne minimalna zostava hracov Lucenca spociatku riadne potrapila hracov hosti. Stav 5:1 po dvoch tretinach neposobil prilis nadejne. Napriek tomu sa vsak ziaci Brezna v poslednej tretine vypli k zlepsenemu vykonu, co spolu s pribudajucou fyzickou unavou supera prispelo k naprave celkoveho dojmu z herneho prejavu Breznanov a vysledku stretnutia.

1. Trebisov
2. Detva
3. Kezmarok
4. Bardejov
5. Brezno
6. R. Sobota
8 6 2 0 42:20 14
6 2 1 3 27:22 5
6 2 0 4 29:38 4
4 2 0 2 15:22 4
5 1 1 3 16:27 3
3 1 0 2 13:13 2

Stredoslovenska divizia seniorov

HC SK Sokol Telgart - HC Rekon Halic 20:0 (5:0, 7:0, 8:0), goly: Polovka 4, Valigura 4, L. Lunter 3, Demcik 2, P. Cernak, Martin Lunter, Miro Lunter, Milan Lunter, Peter Lunter, Ivan Kuchar, Dilong, vyluceni 6:7, presilovky 3:0, oslabenie 3:0, rozh. Lihotsky, Kmet, Laco, 90 div.

Novacik sutaze Stredoslovenskej divizie seniorov mal pocas celeho zapasu obrovske problemy s korculovanim, strelbou, technikou, nechybala mu vsak az prehnana "bojovnost" a hokejky pouzival skor na nedovolene zakroky. Opat treba pochvalit najma dost dobre hrajuceho brankara Zölda. Domaci v usili nepolavovali ani v poslednej tretine, kombinacnou hrou a rychlostou sa vyhybali moznym zraneniam. Snaha nadelit superovi mikulassky darcek na pocest menin trenera sa uspesne vydarila 46 sekund pred koncom stretnutia. Pochvalit treba vsetkych strelcov golov i ostatnych, ktori si schuti zastrielali a tym vytvorili aj peknu atmosferu pre slusnych divakov. Rozhodcovia neovplynovali zapas, rozhodovali s prehladom a dobre, najma pan Lihotsky zapadol svojimi verdiktmi do rytmu hry. Sponzorom bola Autopozicovna Knizka B. Bystrica.

Mikulas Lunter

MSK v Brezne bilancuje

(Pokracovanie)

Dalsou velmi dolezitou ulohou MSK je po vsetkych strankach starat sa o zvereny majetok v hodnote asi 40 milionov korun. Vykonavame na zariadeniach kompletnu udrzbu a sme zodpovedni za ich plynulu prevadzku. Ide o objekty: mestsky futbalovy stadion, zimny stadion, futbalove ihrisko na Brezenskej ulici, ubytovne na Mazornikove a zimnom stadione, pohostinstva Puk a Korcula na zimnom stadione a pohostinstvo Kolkaren, budova Sokolovne, kde je v sucasnosti restauracia s kuchynou, telocvicna a trinast kancelarii, ktore ma v prenajme okresny (Narodny?) urad prace. MSK by mala patrit aj chata na Dieli, ktora bola majetkom byvalej TJ, ktora je vsak za dlhe roky majetkovo-pravne nevysporiadana, a tak je pre nas nepouzitelna. Podobne je to aj s minigolfovym ihriskom pri Sokolovni.

Majetok sme prevzali, okrem zimneho stadiona, doslova v dezolatnom stave. Na vsetkych objektoch bolo treba robit stredne a velke opravy a stale registrujeme velke poruchy na rozvode vody a kanalizacii. Velke mnozstvo financnych prostriedkov pohltia aj revizie plynu, elektriky, chladiarenskych zariadeni, bleskozvodov a rozne druhy skoleni. K tomu treba pripocitat naklady na mzdy v letnom pre patnast a v zimnom obdobi pre devatnast pracovnikov, ktori vsak ovladaju siroku skalu profesii, cim usetrime znacne financne prostriedky.

Hned po vzniku MSK vedenie klubu v spolupraci s mestskym uradom urcilo, ktore podnikatelske aktivity by boli vhodne na to, aby MSK ziskal financne prostriedky, potrebne na svoju cinnost a cinnost klubov. Su to tieto: prevadzkovanie restauracnych zariadeni, turistickych ubytovni, sportovych zariadeni, vratane ladovej plochy a sauny, prenajom prenosnej tribuny a poriadanie predajnych trhov, z ktorych zisk je pre nas vyznamnym prinosom a v porovnani s rokom 1997, ked predajne trhy organizoval vtedajsi vybor futbaloveho klubu, je dvojnasobne vyssi.

Zle spomienky mame na obdobie poslednych rokov existencie TJ Mostaren Brezno a futbaloveho klubu, ktori na majetku nevykonavali takmer ziadnu udrzbu (o zveladovani majetku ani nehovorim), ba co viac, pri odovzdavani majetku znacna cast, hlavne hnutelneho majetku chybala a neboli k dispozicii inventarne knihy. Vrcholom vsetkeho je fakt, ze byvala TJ nam zanechala dlzobu niekolko desattisic korun a futbalovy klub novemu vyboru futbaloveho klubu stotisic korun, co velmi nepriaznivo ovplyvnilo nastartovanie MSK.

Platby za energiu a vodu na vsetkych stadionoch tvoria podstatnu nakladovu polozku MSK. Tu je potrebne vyjadrit vdaku vedeniu mestskeho uradu, ktory uhradza podstatnu cast tychto nakladov na futbalovych stadionoch.

Velkym handicapom pre nas je skutocnost, ze do dnesneho dna nam mestsky urad ako inym prispevkovym organizaciam neprideli ziadne motorove vozidlo a vzhladom na pestru skalu prac a rozlozenie nasich zariadeni s dopravou mame velke, niekedy az neriesitelne problemy, hlavne pri premiestnovani kosaciek a rozneho stavebneho materialu medzi stadionmi. Tiez velmi chyba autobus na prepravu sportovcov.

(Pokracovanie v buducom cisle)
Mgr. Vladimir Libic,
riaditel MSK

Derave kose

V dnoch 29. a 30. novembra sa uskutocnilo okresne kolo v basketbale chlapcov a dievcat zakladnych skol. Na tomto hodnotnom podujati sa zucastnilo dvanast zakladnych skol.

Vysledky: dievcata: 1. ZS Pionierska 2 Brezno, 2. ZS Brezno - Mazornikovo, chlapci: 1. ZS Pionierska 2 Brezno, 2. ZS Brezno - Mazornikovo, 3. ZS Cierny Balog - Janosovka. Vitazi postupuju do regionalneho kola. Sutaz organizovali odbor skolstva, mladeze a telesnej kultury Okresneho uradu, Okresna rada Slovenskej asociacie sportu v skolach a Centrum volneho casu v Brezne.

Zuzana Opatrna

Stredoskolske sachovnice

Vitazom okresneho kola v sachu ziakov strednych skol a strednych odbornych ucilist, ktore sa uskutocnilo v stredu 1. decembra v priestoroch Centra volneho casu v Brezne, sa v kategorii chlapcov stal Igor Vilim a Jana Dancikova v kategorii dievcat.

Vysledky: chlapci: 1. Igor Vilim, ZS Helpa (6 bodov), 2. Marek Chmelar, SPS Brezno (6), 3. Andrej Golian, SPS Brezno (5), dievcata: Jana Dancikova, SOU hutnicke Lopej (3), 2. Viktoria Kocurova, SPS Brezno (3), 3. Eva Zambova, SOU strojarske Brezno (1).

Prvi traja v kategoriach obdrzali diplomy okresnej rady Slovenskej asociacie sportu v skolach a knizne odmeny venovane Mestskym uradom v Brezne. Postupuju na majstrovstva kraja, ktore sa uskutocnia opat v Centre volneho casu v Brezne 15. decembra tohto roku.

(ih)

Futbaloviny

Zem bez futbalu je zem bez usmevov.

...

- Fero, ty mas futbal radsej ako mna!
- To je sice pravda, ale mam ta ovela radsej ako rychlokorculovanie.

...

Zapas bol vyborne pripraveny. Na ihrisku sa odohral takmer v priatelskom duchu a v hladisku robili poriadok policajti.

...

Skot presiel sto kilometrov peso, aby videl poharovy zapas svojho muzstva. Ked sa vratil domov, opytal sa ho sused, aky bol zapas.

- Ani neviem, - hovori fanusik, - uz som nevladal preliezt cez plot.

...

V zufalom zaverecnom napore zavesili domaci do sibenice rozhodcu.

...

- Oco, co znamena relativne?

- To je celkom jednoduche synak. Ked mame v pivnici pat flias tvrdeho je to relativne malo, ale ked ich vypije pred zapasom futbalove muzstvo je to relativne vela.

...

Aj na anglickom travniku moze mat niekto ustlane na ruziach.
Bol to hlupy zapas. Mudrejsi ustupili a prehrali.

...

Futbal je jeden z mala sposobov, ako mozno cloveka beztrestne otravit.

...

Ak prehravaju hokejisti, trener odvola brankara. Ak sa to castejsie prihodi futbalistom, vybor odvola trenera.

...

Ako moze rozhodca posobit na hracov upokojujuco, ked ich od zaciatku zapasu drazdi farebnymi kartami?!

...

Ani jedneho hraca tak nevyzdvihujeme ako toho, ktoreho sa chceme zbavit.

...

Bohatemu stastie praje. Aj rozhodca.

...

Konecne sa divaci ochladili. Namocili rozhodcu do potoka.

...

Hrali na jeden dotyk. Viac sa k lopte nedostali.

Napadny rozdiel

Rozdiel medzi futbalistom a politikom je v tom:
jeden klame telom, druhy jazykom.

...

Na futbalovu horucku nie su antibiotika.

...

- Tak, za toho utocnika vam dame dvadsat milionov a jedno pivo!
- To je vtip? Preco k tomu jedno pivo???
- No dobre, tak dve!

...

Futbalovy klub pomoz si, aj sponzor ti pomoze.

...

Za gol streleny ako z ucebnice futbalu casto brankara upozorni trener na skolacke chyby.

...

Domaci mali vela sanci, no vsetky smerovali k treningovemu ihrisku.

...

Pred zapasom si stanovili vysoke ciele. Splnili ich. Strielali vysoko nad branu.

...

Pocas futbaloveho zapasu trikrat trafil zrd - skokanovi o zrdi, ktory nedaleko trenoval.

...

V kazdom zapase dokazal, ze je spickovy futbalista. Vzdy niekoho podpichol.

...

Ako brankar mal iba jednu chybu. Ziadne peniaze mu neboli cudzie.

...

Niektore druzstva spravodliveho rozhodcu vetuju. Praju si uplatneho.

...

Domacim priharalo. Nedokazali eliminovat zapas supera pre hru.

...

Aj technicky hrac moze prist o technicky preukaz.

 

Mgr. Jozef Pupis


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT