20. MAREC 2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Niekedy od 9. do 12. marca v Brezne v oplotenom dvore Nemocnice s poliklinikou na Banisku sa neznamy pachatel vlamal do unimobunky stavebnej firmy vykonavajucej rekonstrukciu striech budov nemocnice. So sebou si odniesol elektricke vrtacky Hilty TE 55 a Hilty TE 15, sekacie kladivo Herman 1150 AX a motorovu pilu Jonsered 2145. Stavebnej spolocnosti vznikla skoda bezmala za 136 000 korun. Vysetruje OUV PZ v Brezne.

...

Na Policajnej stanici v Ciernom Balogu 12. marca lesnik Odstepneho lesneho zavodu Cierny Balog oznamil, ze zo Zadneho Krizneho zmizlo 10 metrov kubickych stvormetrovej gulatiny, ktora bola volne ulozena na odvoznom mieste. Kradezou, ktora sa stala od 2. do 5. marca, sposobil zlodej skodu za 19 065 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Breznianski policajti vypatrali pachatela kradeze ihlicnateho paliva z Jedlovskeho mosta a Knotikovej jamky v katastri Sihly. Este 17. januara o tretej popoludni sa jej dopustil 28-rocny O. D. z Brezna. Skodu sposobenu Odstepnemu lesnemu zavodu Cierny Balog vycislili na 9574 korun.

...

Popoludni 13. marca na zeleznicnej zastavke Banska Bystrica-mesto osobny vlak zrazil 18-rocneho B. R. z Helpy. Ako nas informovali v Oblastnej sprave Zeleznicnej policie vo Zvolene, mlady muz si asi 10 metrov pred prichadzajucim vlakom lahol na kolaj. Rusnovodic ani za pouzitia rychlobrzdy uz zrazke nezabranil. Privolany lekar konstatoval smrt nasledkom devastacnych poraneni celeho tela.

...

Dve hodiny vecer 13. marca stacili akemusi odvazlivcovi na to, aby z rekreacnej chaty v Mlynnej doline ukradol fotoaparat Minolta s prirucnou taskou, tri cestovne pasy nemeckych turistov, fotoaparat Canon s prirucnou taskou, tri objektivy, mobilny telefon Nokia 6210, radio s CD prehravacom, penazenku s 10 000 korunami a kluce od Opelu Astra, ktory bol zaparkovany pred chatou, a s lupom sa odviezol prec. Neposkodene auto objavila policajna hliadka na druhy den v Ruzomberku. Vysetruje OUV PZ Brezno.

Od popoludnia 2. marca do deviatej rano 13. marca ukradol ktosi zo skladky dreva v katastri Nemeckej v lokalite Kejda 15 metrov kubickych ihlicnatej hmoty. Lesy SR, s. p., Odspeny lesny zavod Sloveska Lupca utrpeli skodu za vyse 42 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pravdepodobne pod ruskom strnastej marcovej noci sa neznamy pachatel vlamal do predajne potravin v Ciernom Balogu - Janosovke. Kradezou alkoholickych napojov a poskodenim zariadenia vznikla Horehronskemu spotrebnemu druzstvu Brezno skoda bezmala za 7700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O tretej popoludni 17. marca Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne oznamila Maria Dekretova, ze jej 48-rocna matka Jana Sitarcikova z Brezna o pol dvanastej predpoludnim 16. marca odisla z domu a odvtedy je nezvestna. Zena je vysoka 165 cm, stihlej postavy, ma podlhovastu vraskavu tvar, sedive vlasy cesane dozadu a vyrazne zelene oci, je mierne prihrbena dopredu s raznou chodzou. Na sebe mala tristvrtovy cierny kozeny kabat, tmavomodry upletovy rolak a tmavomodre nohavice z upletu, na nohach cierne cizmy so zlatymi ozdobami po bokoch. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na Ulici MPCL v Brezne sa 17. marca dvadsat minut po 15. hodine stala dopravna nehoda. Ked vodic nakladneho auta Avia z Brezna pri jazde obchadzal Skodu Fabia, ktoru pri okraji vozovky zaparkovala vodicka z Brezna, bokom zachytil lavu zadnu cast tohto auta. Odniesla si to Fabia so skodou za 10 000 korun, ale aj vodic Avie, ktoremu za 1,1 promile alkoholu zadrzali vodicsky preukaz. Objasnuje SDN ODI PZ Brezno.

...

Desat minut pred siestou vecer 18. marca z oddelenia Zeleznicnej policie v Brezne oznamili, ze na Chvatimechu osobny vlak o tristvrte na sest zrazil a usmrtil muza. Preverovanim bolo zistene, ze ide o 60-rocneho M. V. z Valaskej. Podla vyjadrenia rusnovodica, muz isiel popri trati a tesne pred prichodom vlaku spadol do kolajiska. Preveruje oddelenie Zeleznicnej policie v Banskej Bystrici.

Co sa udialo v tyzdni od 9. do 16. marca

Osobne vozidlo po dopravnej nehode na Taloch, pri ktorej sa zranili dve osoby, vytiahli na vozovku a nalozili na auto odtahovej sluzby v piatok 9. marca. Skodu vycislili na 300 000 korun. V druhu marcovu nedelu dopravna nehoda na Krpacove sa obisla bez zraneni. V pondelok 12. marca poskytli technicku pomoc vodicovi Tatry 815. V tento den ich privolali na Ulicu SLN v Brezne, kde z motoroveho vozidla vytekal pod okolostojace auta benzin. Vozidlo nasilne odtiahli a benzinovu skvrnu neutralizovali sorpcnou latkou. Tento tyzden ukoncili vyjazdom do Cierneho Balogu, cast Kratke, kde jednoduchymi hasebnymi prostriedkami lokalizovali poziar, ktory vznikol pri vypalovani suchej travy.

 

154.jpg (4764 bytes) Vzhladom na premenlive pocasie treba vacsiu pozornost na cestach venovat hlavne v skorych rannych hodinach, kedy je este vozovka zladovatela. "Vyjazdovka" NAMK v tomto tyzdni odtiahla styri vozidla. Po dopravnej nehode z Talov do Lopeja FAB, Volkswagen Sharan do Bratislavy, z Benusa do Brezna Skodu 105 so zlomenym prednym ramenom a z Lopeja do Banskej Bystrice Skodu Feliciu s poskodenou prevodovkou. Technicku pomoc poskytla styrikrat. Opravila spinaciu skrinku v Skode Felicia, zapalovanie v Trabante, vodnu pumpu v Skode 100, v ktorej vymenila aj loziska a v Krpacove pomohla vodicovi Skody Felicie, ktory si vo vozidle zabuchol kluce.

 

155.jpg (4763 bytes) V piatok 9. marca o jednej hodine poobede na Taloch niekto vbehol do jazdnej drahy osobnemu vozidlu, v ktorom sedeli dvaja mladi muzi. Vzhladom na vzniknute materialne skody ich nastastie do breznianskej nemocnice previezli s povrchovymi poraneniami. Zachranari RZP absolvovali dovedna 34 vyjazdov, z toho po 4-krat vystartovali k nahlym prihodam srdca a obehu a k mozgovym prihodam, po 2-krat k prihodam dychacieho systemu a k brusnym, raz ku gynekologickej, 6-krat k urazom, 12-krat k inym pripadom a troch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

hs.jpg (5636 bytes) V uplynulych dnoch prevladalo na horach pekne pocasie. Podmienky na lyzovanie su dobre a Chopok hlasil prirastok cerstveho snehu desat centimetrov. Priaznivci skialpinizmu si tiez mohli prist na svoje. Clenovia Horskej sluzby osetrili lahsie aj tazsie urazy, ktore vznikli neopatrnostou lyziarov.

 

Uzreli svetlo sveta image

Marek Matuska z Hronca, Patrik Berky z Brezna, Kristina Vajova z Brezna, Tomas Tancok z Helpy, Laura Luciakova z Brezna, Anezka Pokosova z Pohorelej, Rebeka Sajgalova z Brezna, Ivan Gigac zo Sumiaca.

 

Opustili nas_image

Lubomir Gramla (37) z Bacucha, Jan Sihelsky (56) z Cierneho Balogu, Amalia Sulejova (95) z Brezna, Frantisek Detvaj (64) z Valkovne, Anna Srnkova (60) z Filipova, Jan Stasak (59) z Hronca, Jan Barutak (46) z Myta pod Dumbierom, Robert Baciak (19) z Helpy.

 

BLAHOZELANIA

Postoj, postoj putnik a obzri sa spat, v kazduckom kroku jeho vykvitol kvet, bo takychto ludi vo svete vela niet, rodia sa raz za sto liet. Zdravie a este raz zdravie, lebo kde je zdravie, tam stastie, kde stastie, tam laska a on ju rozdava plnym priehrstim, ako ked zrno sejes.

Dna 21. marca sa doziva sedemdesiatych troch rokov

Pavol Bercik - Zafrudlove z Brezna - Mazornikova.

Vela zdravia zelaju vsetci Bercikovci a ostatni znami.

 

Podakovania

Dna 22. februara nas navzdy opustil po tazkej chorobe vo veku sedemdesiatjeden rokov nas milovany manzel, otec, dedo

Stefan Stec z Hronca.

Dakujeme za kvetinove dary a prejavenu sustrast blizkej a vzdialenej rodine, priatelom, susedom a znamym.

Smutiaca rodina.

 

SPOMIENKY

Uz pat rokov spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.


Dna 9. februara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec a zat

Stefan Tegel z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcera s rodinou a ostatna blizka rodina.

...

Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.

Dna 19. februara uplynulo tridsat rokov od smrti nasho otca

Jozefa Stancika z Brezna.

S uctou spominaju dcery Daniela, Janka, syn Jozef s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 27. februara uplynuli tri roky od umrtia

Jozefa Oravca z Bacucha.

Spominaju manzelka, syn a dcera s rodinami.

...

Len sviecu horiacu a krasnu kyticu ti na hrob mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat.

Dna 27. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Jan Stefancik z Drabska.

S laskou spominaju manzelka, synovia a dcery s rodinami.

...

Nebolo nam dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby sme mohli dalej zit. Neplacte za nami, ze sme odisli, ten pokojny spanok nam prajte, len vo svojich srdciach tichu spomienku na nas zachovajte.

Dna 28. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas otec a stary otec

Frantisek Babol z Bacucha.

Dna 4. marca uplynul rok odvtedy, co nas upustila nasa mama a stara mama

Emilia Babolova z Bacucha.

S laskou a uctou na vas spominaju syn Jozef, nevesta a vnucata.

...

Dna 13. marca uplynul rok odvtedy, co nas po tazkej chorobe vo veku styridsatdva rokov opustila dcera, mamicka, manzelka, sestra, krstna mama a svagrina

Janka Galovicova, rod. Trajtelova

Spominaju na teba s hlbokym zialom.
Smutiaca rodina.

...

Cas plynie, ale rana jatri, boli. Nieto takeho lieku, co ju zahoji.

Dna 19. marca sme si pripomenuli patdesiate stvrte vyrocie nedozitych narodenin a dna 24. marca tridsiate piate vyrocie odvtedy, co nas navzdy opustila vo veku devatnast rokov nasa draha dcera, sestra, svagrina a teta

Anicka Stulajterova z Cierneho Balogu - Komova.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku

S laskou a uctou spominaju obaja rodicia, sestra s mazelom a ich dcery s rodinami.


Baran

Ocakavajte novu znamost, ktora bude velmi mila a prijemna, ale nebude trvala. Tento milostny romanik ostane este dlho vo vasich spomienkach. Vyhybajte sa sporom s pribuznymi, mohli by ste sa stat obetou ich intrig.

Byk

Skuste sa zamysliet na tym, preco sa hadate stale castejsie a preco su prave u vas tak burlive vymeny nazorov. Musite byt chapavejsi pre nazory inych a respektovat ich pravo na vlastny nazor. Na prelome tyzdna vas ocakavaju pekne zazitky.

Blizenci

Mensi konflikt v manzelskom suziti ci milostnom vztahu zrejme prekazi planovanu rodinnu oslavu. Budete sa trapit viac, nez si budete chciet priznat. Neohlasena navsteva vam sice bude proti voli, ale mala by vam byt napomocna pri dolezitom rokovani.

Rak

Neutekajte pred problemami v zamestnani, ale snazte sa, pokial je to mozne, co najskor ich riesit. Svoje zamery by ste mali presadit aj proti voli svojho partnera, aj ked zaciatky nebudu lahke. Nepodlahnite vplyvu priatelov.

Lev

Dostanete ponuku k vyhodnej zmene miesta, ktora bude lakava predovsetkym vysokym financnym ohodnotenim. Dobre si vsak rozmyslite, co chcete opustit a kam sa vlastne rutite. Peniaze velakrat nie su vsetko. V laske by sa vam malo darit podla vasich predstav.

Panna

V zamestnani prestante precenovat sily. V opacnom pripade vam hrozi pracovna neschopnost. Pomohla by vam kratsia dovolenka v jarnej prirode, kde aspon ciastocne nacerpate novu energiu. Necakane pozvanie do spolocnosti vas prekvapi, ale moze vam upevnit sebavedomie.

Vahy

Neuzatvarajte sa, nestrante sa ludi a prestante mysliet len sami na seba. Zneprijemnujete tym zivot nielen okoliu, ale i sami sebe. Nespokojnost so spravanim partnera moze prerast do skaredej hadky. Moze mat za nasledok rozchod.

Skorpion

Pokial vas partner nepatri medzi velkorysejsich, budu mat nasledujupce dni nemale potiaze. Preto by ste mali co najskor dojst k spolocnemu nazoru v otazke, ktora vam obom lezi na srdci. Snazte sa nechybat tam, kde sa bude rozhodovat o vaznych veciach.

Strelec

Nedorozumenie s partnerom je len prechodne, ale radsej vcas ustupte. Kratsia cesta mimo domova by vam pomohla odstranit unavu a nacerpat nove sily. V zamestnani sa nebrante zmenam, pripadne sa o ne sami zasluzte.

Kozorozec

Dostanete sa do nerozhodnej situacie, kde sa nechate prilis ovplyvnit svojimi citmi a predstavami. Vase rozhodnutie by malo byt spravne. Tuzba po novom, nevsednom zazitku vyvola u vas doma mensi konflikt. Nedoverujte ludom, ktori si budu chciet od vas pozicat peniaze.

Vodnar

Celkovy rast zivotnej sily bude mat za nasledok zlepsenie postavenia v praci, uznanie, pochvalu ci zvysenie platu. Smoliari, ktorym sa doposial v laskle nedarilo, by mali byt uspesni. Necakana ponuka bude vyzadovat okamzite rozhodnutie.

Ryby

Clovek, ktory vam v najblizsej dobe ponukne priatelstvo, to bude myslet uprimne. Ak prijmete jeho navrhy, vase sucasne problemy by sa mali zmenit k lepsiemu. U ludi s dlhodobou chorobou dojde k zlepseniu zdravotneho stavu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT