20. MAREC  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Prvykrat, ale vydareny

Zakladna skola v Predajnej a Stolnotenisovy klub Predajna usporiadali v piatok 9. marca prvy rocnik stolnotenisoveho turnaja ziakov o pohar riaditela ZS - Memorial Martina Dudu. Skola a obec si takto spomina na priatela a sportovca, ktory tragicky zomrel pred viac ako troma rokmi pri automobilovej nehode.
Sutazilo sa na siestich stoloch v druzstvach a jednotlivcoch za ucasti 8 druzstiev a 24 mladych sportovcov vo veku 10 - 14 rokov. Talent a vyborne vykony dosiahli hlavne vitazi: v druzstvach ZS Slovenska Lupca, druhy finalista ZS Brezno Pionierska 2, v jednotlivcoch Michal Glejtek a Slavo Pobis z Brezna, ale hlavne mlade stolne tenistky zo Slovenskej Lupce - Ivana Krchnava a Katarina Simonovicova.
Za vydarene podujatie patri vdaka sponzorom a ostatnym usporiadatelom.

 

Mestska liga v malom futbale

Liga vrcholi

Vysledky 17. kola: SKP - Astra 6:8, goly: Giertli 2, P. Nomilner 2, Bercik, Rostar - Knazik 3, Danis 3, Siman, Kan, zl. karta: Skoumal - Sabaka, Danis, rozh. Kupec - Belko, Kralova Taverna - Atalanta 8:2, goly: Klesken 3, Kovacik 3, Necpal 2 - Budovec, Potkany, rozh. Daxner - Belko, Funny Allianz - West Extra 9:6, goly: Makusa 3, Pisoja 2, Vaclavik, Husenica, Caban, vlastny - Fasko 3, Keller 2, Nagy, zl. karta: Makusa, Fasko - Belko, rozh. Stefus - Kupec, Sens - Torpedo 8:3, goly: Vais 3, Smola 2, Lehotsky, R. Kucerak, J. Kucerak - Pliestik, I. Zeleny, vlastny, zl. karta: Medved - Nepsinsky, J. Zeleny, rozh. Kupec - Stefus, Haka - ZST ZSR 5:6, goly: M. Lukac 3, Paucik, Fabry - Stugner 3, M. Vrtal 2, Zachar, zl. karta: M. Lukac - 0., rozh. Daxner - Stefus.

Tabulka po 17. kole:

1. Sens
2. Fun. Allianz
3. ZST ZSR
4. SKP
5. Astra
6. Kral. Taver.
7. Torpedo
8. West Extra
9. Haka
10. Atalanta
17 15 1 1 164:58 46
17 14 1 2 142:50 43
17 13 1 3 98:46 40
17 6 4 7 80:103 22
17 6 2 9 104:99 20
17 5 3 9 84:95 18
17 5 3 9 65:127 18
17 5 2 10 60:107 17
17 4 0 13 69:135 12
17 3 1 13 78:122 10

Upozornenie: VV MUMF zmenil poradie a hraci cas zapasov v poslednom kole a to nasledovne: piatok 23. marca: 15:30 - Haka - Torpedo, 16:30 - Atalanta - Astra, 17:30 - ZST ZSR - Kral. Taverna, 18:30 - SKP - West Extra, 19:30 - Sens - Funny Allianz, 20:30 - Slavnostne ukoncenie a odovzdanie pohara pre vitaza rocnika 2000/2001.

Prvoradu pozornost mladezi

Novy vybor MFK VTJ Brezno v nasledujucom obdobi chce zvysenu pozornost venovat vychove mladych futbalistov. V predchadzajucom obdobi jednotlive vybory FO nevenovali praci s mladezou dostatocnu pozornost. Niektori clenovia predosleho vyboru umoznili odchod mladeznickych futbalovych tried zo zakladnych skol Brezna do ZP Sport Podbrezova, cim doslo k vaznemu ochromeniu mladeznickeho futbalu v Brezne na niekolko rokov. V tejto situacii novemu vyboru MFK neostava nic, iba zacat pracovat a vychovavat mladych futbalistov od zaciatku. K tomu boli v rade MFK a vykonnom vybore prijate konkretne opatrenia. Chceme zacat od pripravky, kde mame zaujem postupne skvalitnit pracu so ziakmi. V jarnej casti sutaze chceme postupne rozsirit pripravku a vytvorit este jedno muzstvo predovsetkym zo ziakov z Mazornikova, kde je vela chlapcov. U mladsich a starsich ziakov postupne rozsirujeme kader muzstva. Tu mame zaujem aj o talentovanych futbalistov z Brezna a obci z blizkeho okolia. Chceme dat moznost vsetkym chlapcom, ktori maju seriozny zaujem o futbal. Za tym ucelom MFK preplati hracom z okolia cestovne na treningy a zapasy. U mladsich a starsich ziakov budeme zvysenu pozornost venovat treningovemu procesu vzhladom na to, ze niektori chlapci - futbalisti nepresli cez pripravku, co sa plne odraza aj v individualnych schopnostiach a hlavne nedisciplinovanosti niektorych v priebehu jednotlivych stretnuti. Preto chceme a postupne presadime, aby s mladezou pracovali kvalitni a zodpovedni treneri. V tejto oblasti uz boli prijate opatrenia u mladsieho a starsieho dorastu, kde uz pracuju kvalitni treneri. Aj v tychto muzstvach mame zaujem rozsirit a doplnit kader hracov tak, aby sme postupne mohli pripravit co najkvalitnejsie muzstva.
V sucasnom obdobi zvysenu pozornost venujeme aj skvalitneniu materialno-technickemu zabezpeceniu mladeznickych muzstiev. Vsetky muzstva budu plne materialne zabezpecene loptami, vystrojom a dalsim potrebnym materialom. Kazdy hrac bude mat svoju loptu a vystroj a bude sa o nu starat. K tomu MSK vyclenil dostatocne prostriedky a prispeju aj niektori sponzori. MSK v sucasnej dobe rekonstruuje stare ihriska, kde sa opravuju satne, sprchy a pod. V jarnom obdobi sa bude pokracovat v udrzbe objektu a vonkajsich priestorov, v oprave oplotenia, priestorov pre divakov, vo vystavbe chodnika a v oprave hracej plochy.Novy vybor MFK VTJ je presvedceny, ze zvysena starostlivost o mladez sa o niekolko rokov prejavi aj vo vysledkoch jednotlivych muzstiev. Na zaver chceme poziadat rodicov ziakov, ktori maju zaujem dat svoje deti do futbalovej pripravky v Brezne, pripadne dalsich muzstiev, aby sa obratili na B. Braucoka, c. t. 6111458, alebo na MSK, c. t. 6113638.

T. Boros,
riaditel MSK Brezno

Volejbalovy turnaj v Zavadke

V sobotu 10. marca MO SNS v Zavadke nad Hronom pri prilezitosti MDZ usporiadal volejbalovy turnaj za ucasti 5 zenskych volejbalovych druzstiev. Sportove podujatie podporil a zaroven pri vyhodnoteni odovzdal vsetkym zucastnenym zenam kvietok poslanec NR SR za SNS Ing. Dusan Svantner. V poradi za sebou skoncili: Pohorela, Helpa, Zavadka A, Benus, Zavadka B.

Cena V. H. Kurthu olympionikovi Machyniakovi

Na prvom rocniku verejnych pretekov v behu na lyziach - Memorialu V. H. Kurthu, ktory v nedelu 10. marca usporiadal Obecny urad v Lome nad Rimavicou, sa zucastnilo takmer osemdesiat pretekarov. Ozdobou bol nesporne start byvaleho reprezentanta Slovenskej republiky v biatlone Ing. Lubomira Machyniaka, ktory nasu vlast reprezentoval aj na Zimnych olympijskych hrach v Nagane. Ten sa napokon stal aj prvym drzitelom Ceny V. H. Kurthu, spisovatela a publicistu, rodaka z Lomu nad Rimavicou (1909 - 1993). Cenu starostu odovzdal starosta Vladimir Vetrak pretekarovi detskych a mladeznickych kategorii Matejovi Kubisovi z Atletickeho klubu Banska Bystrica. Aj napriek nepriaznivym poveternostnym podmienkam (teplo a prudky odmak) preteky prebehli, aj podla vyjadrenia mnohych startujucich, na vynikajuco pripravenych tratiach v peknom prirodnom prostredi a mali vybornu sportovu i spolocensku uroven.

Mgr. Ludovit Kubis 

Pocta tragicky zosnulym pohorelskym rubarom

Osmeho marca uplynulo 45 rokov od tragickej udalosti - lavinoveho nestastia v Kulichovej doline pri Dolnej Lehote, ktorej obetou sa stalo 16 lesnych robotnikov z Pohorelej a Telgartu.

Podla zaznamov v obecnej kronike z roku 1956 lavina bola taka obrovska, ze brala stromy i s korenmi, ba niektore stromy boli poskodene tlakom a silou laviny na triesky. Po lesnej chate neostalo ani pamiatky ...

Z iniciativy sportovych nadsencov z Pohorelej a zamestnancov Lesov SR v roku 1995 po prvykrat realizovali myslienku pripomenut si tuto smutnu udalost a uctit si pamiatku obeti aj tazku pracu lesnych robotnikov spomienkovym dnom.
Tak ako po predchadzajuce roky aj v sobotu 10. marca zacala pietna spomienka rano v miestnom cintorine v Pohorelej, kde si zastupcovia obce, s. p. Lesy SR, pozostali obeti i obyvatelia obce uctili pamiatku tragicky zosnulych lesnych robotnikov polozenim kytic a zapalenim sviecok pri ich spolocnom hrobe.
Spomienkovy den pokracoval sportovym podujatim v telocvicni zakladnej skoly. Volejbalovy spolok GAD GINDURA v spolupraci s Obecnym uradom v Pohorelej a s. p. Lesy SR - OZ Benus usporiadali dalsi rocnik nohejbaloveho turnaja - majstrovstiev Pohorelej trojclennych druzstiev. Dvanast zucastnenych druzstiev si najprv zmeralo sily v troch skupinach. Vitazi zakladnych skupin postupili do finalovych zapasov. Z herne vyrovnanych finalistov sa po vzajomnych zapasoch napokon z vitazstva a titulu radovalo druzstvo GINDURA III (A. Moder, M. Siman, P. Sramko), ktori skoncili pred druzstvami Lesy (L. Lihan, J. Polak, J. Tlucak) a Service (L. Janoska, J. Kanos, J. Putos).

Jan Pompura  

Kam za futbalom

III. liga 16. kolo
25. marca o 15.00

Cadca - Dubova (Rendko - Putra, T. Kucera - Repa)

IV. liga sk. Juh 14. kolo
25. marca o 15.00
Zvolen - Brezno (Brtka - Bobka, Laciak - Tlacbaba)

V. liga sk. C 14. kolo
25. marca o 15.00

Dubova B - C. Balog (24.3., Horny - Igor Rostar, Kralka - Slatinsky), Podbrezova B - Brusno (Gonda - Bollo, Majer - Uhrin)

I. trieda 14. kolo
25. marca o 15.00

Jasenie - Selce B (Dian - Melcer, Hikker - Turna), Helpa - Osrblie (Soucek - Daxner, P. Sitarcik - Mojzis), Bravacovo - Myto (o 10.00, Zeman - Horny, Direr - Hric), P. C. Balog - Sl. Lupca (Chladek - Suchy, Vanik - Kosec)

II. trieda sk. A 14. kolo
25. marca o 15.00

Nemecka - H. Prsany (Sico - Fencl, Kadlec - Weiss)

III. LSD a III. LMD 14. kolo
25. marca o 12.30 - 15.00

Brezno - Bytca (P. Chovanec - Laucek, Vrbovsky - Jan Hromadka), Podbrezova - N. Bana (24.3., Skalica, Svrcina - Gajdos, Suchy - Sihelsky), Dubova - Lucenec (Koncek - Jodas, Malcek - Zavaternik)

V. liga dorast sk. C 14. kolo
24. marca o 15.00

Medzibrod - T. C. Balog (Debnar - Kadlec)

II. LSZJ a II. LMZJ 14. kolo
24. marca o 10.00 - 12.00

Hlinik - Brezno (Romanec - Ziakovic, ObFZ ZH), Filakovo - C. Balog (Zdechovan - Kubinec, ObFZ LC), Divin - Podbrezova (Potocsni - Toth, ObFZ LC), Dubova - Dukla BB B (Braucok - Cunderlik, Malcek)

IV. liga ziaci sk C 14. kolo
24. marca o 10.00

Zavadka - Harmanec (Ridzon), Bravacovo - B. Stiavnica (M. Krahulec), P. Polhora - Sl. Lupca (Peter Turna)

I. trieda ziaci 14. kolo
25. marca o 10.00

Medzibrod - Podbrezova B (Adamec - Majan), Badin - Polomka (Kostial - Fejfar), Helpa - Radvan C (Juraj Balaz - Melos)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT