18. JUN  2002 Strana 4

wpe1.jpg (1347 bytes)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

“Rozluckove” stretnutia

V sucasnom obdobi prechodu kompetencii zo statnej spravy na samospravne organy zorganizoval Krajsky surad v Banskej Bystrici viacero “rozluckovych” stretnuti s cielom oboznamit sa so sucasnym stavom a perspektivami v jednotlivych oblastiach verejnej spravy a podakovat sa a ocenenit pracovnikov.

Na tychto podujatiach sa samozrejme zucastnili i zastupcovia Breznianskeho okresu. Aj preto sa na stretnuti zamestnancov zariadeni socialnych sluzieb kraja v prihovore prednostu krajskeho uradu Ing. Pavla Seckara, PhD, hovorilo o aktivitach v nasom okrese. Medzi ne patri napr. zariadenie Domu dochodcov a domova socialnych sluzieb Hron v Dubovej, rekonstrukcia Domova socialnych sluzieb v Pohorelskej Masi, vybudovanie novej elektroinstalacie v Domove socialnych sluzieb v Drabsku i zakupenie rodinneho domu v Polomke, do ktoreho sa z Helpy presidlil Detsky domov Slniecko. Od 1. jula prechadza do zriadovatelskej posobnosti samospravneho kraja styridsat zariadeni socialnych sluzieb a dva domovy dochodcov pod spravu obci (Detva, Polomka). Na tomto stretnuti boli plaketou za rozvoj Banskobystrickeho kraja oceneni: Maria Galgonova, riaditelka Domova socialnych sluzieb v Pohorelskej Masi a Marta Belicova, zamestnankyna ekonomickeho useku v Domove dochodcov a domove socialnych sluzieb v Hronci. Dakovny list prednostu Krajskeho uradu obdrzali: Bc. Maria Fedorova, riaditelka Detskeho domova Slniecko v Polomke a Ing. Jana Grlicka, riaditelka Domova dochodcov a domova socialnych sluzieb Luna v Brezne.
Povodne stretnutie pripravili pre pedagogickych zamestnancov skol a skolskych zariadeni kraja. Na tomto podujati zhodnotili dosiahnute vysledky v skolstve takmer za stvorrocne obdobie. Spomenuli dokoncenie vystavby telocvicne v Zavadke nad Hronom, odkupenie a rekonstrukciu budovy byvalej materskej skoly pre Hotelovu akademiu v Brezne a odovzdavanie novych priestorov v Zakladnej skole Brezno - Mazornikovo. Od 1. jula prechadzaju vsetky skoly okrem specialnych do zriadovatelskej posobnosti obci a samospravneho kraja. Dakovny list prednostu krajskeho uradu udelili Igorovi Kollerovi, veducemu dielenskeho vyucovania Strednej priemyselnej skoly v Brezne.
Napokon spomenieme “rozluckove” stretnutie zamestnancov kulturnych institucii, na ktorom sa hodnotila cinnost kulturnych zariadeni v rokoch 1999 - 2002. Jeho mottom bolo zdoraznenie spolocenskeho poslania kulturnych institucii a tiez podakovanie za dosiahnute vysledky. Po organizacnych zmenach a delimitaciach prechadza pod Banskobystricky samospravny kraj dvadsatjeden samostatnych kulturnych institucii (aj Horehronske muzeum), cast institucii presla pod ministerstvo kultury Slovenskej republiky. Zamestnanci v oblasti pamiatkovej starostlivosti okresnych uradov a krajskych uradov presli k 1. aprilu na pracoviska novovzniknuteho organu specializovanej statnej spravy - Pamiatkoveho uradu. Medzi dvanastimi ocenenymi kulturnymi pravonikmi kraja bol i zastupca z nasho okresu Daniel Rakyta z Brezna, ktoremu pri prilezitosti jeho okruhleho zivotneho jubilea prednosta krajskeho uradu odovzdal Plaketu za rozvoj Banskobystrickeho kraja.

(DaRa)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT