18. JUN  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Od poludnia 11. juna do nasledujuceho rana sa neznamy pachatel vlamal do rekreacnej chaty v Sumiaci, odkial ukradol televizor OTF 432, maly prenosny televizor OTF, videoprehravac Orion, vezu Sony, vysavac Eta, flasu konaku a sluchadla od veze. Vylomil dvere do skladu v hospodarskej budove a odniesol si zltu kosacku, par cervenych lyzi Atomic a par modrych lyziarok Dachstein. Majitelovi vznikla kradezou skoda za 98 000 korun a poskodenim zariadenia za 1500 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Vo zvaracskej skole v priestoroch Mostarne Brezno mali pravdepodobne pod ruskom jedenastej junovej noci nezelaneho navstevnika. Kradezou cerveneho zvaracieho agregatu Variostor GE s elektrickym oblukom zlodej sposobil spol. s r. o. Sluzbyt skodu bezmala za 62 000 korun, na zariadeni nechal skodu asi za 1700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Trestneho cinu kradeze a porusovania domovej slobody sa 3. juna predpoludnim dopustil 18-rocny I. M. z Valaskej. Vyuzil nepritomnost majitelky domu v Hronci a pravym klucom si otvoril dvere. Vosiel dnu, ukradol mobilny telefon s nabijackou a kozenym puzdrom a penazenku s 1450 korunami. Kym ho policia vypatrala, peniaze stihol minut, penazenku zahodil a mobilny telefon s prislusenstvom predal. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Dvadsat minut po siedmej rano 10. juna vodic autobusu, ktory jazdil v smere Sedmak - Lom nad Rimavicou, si pri obchadzani chodkyne nevsimol a ohrozil za sebou iduci Volkswagen Passat. Auto narazilo lavou stranou do zvodidla pri ceste, ale nikomu sa nastastie nic nestalo, len na Passate je skoda asi za 5000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

V noci z 12. na 13. juna v Krpacove sarapatil vykradac aut. Na Skode Fabii, ktora bola odstavena pred rekreacnou chatou, poskodil zamok na lavych prednych dverach a z batozinoveho priestoru ukradol zdvihak, kluc na kolesa a fotoaparat Samsung. Okrem toho odniesol aj strnast 15-palcovych hlinikovych diskov s nizkoprofilovymi pneumatikami DUNLOP SP 9000 s bezpecnostnymi skrutkami. Majitelovi vozidla zo Skalice sposobil kradezou skodu za 35 000 korun a poskodenim auta asi 1000-korunovu skodu. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

S neprijemnym zazitkom zo Slovenska odide obcan Holandska, ktoreho 12. juna v rekreacnej chate na Sviniarke v katastri Nemeckej okradli. Odchadza chudobnejsi o 500 eur a kluce od bytu s platobnou kartou RABO EUROCARTE. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne 13. juna vzniesol obvinenie z trestneho cinu kradeze a porusovania domovej slobody voci 44-rocnemu F. J. z Valaskej. Tento nezamestnany, slobodny muz v minulosti uz trestany pre majetkovu trestnu cinnost sa 12. juna presne o polnoci vlamal do rodinneho domu vo Valaskej. Kradezou videorekorderu Philips a poskodenim zariadenia majitelke sposobil ujmu dovedna za 6000 korun. Vysetruje OUV PZ v Brezne.

...

Dvadsat minut predpoludnim 15. juna stacilo zlodejovi na to, aby sa na Nabrezi dukelskych hrdinov v Brezne vlamal do Peugeotu 306. Najskor rozbil okno na zadnych dverach, potom z batozinoveho priestoru ukradol legalne drzanu dlhu gulovu zbran za 72 000 korun a puskohlad na nocne videnie za 8000 korun. Poskodenim auta majitel z Nitry utrpel skodu za 12 000 korun. Ukradnute veci nasli volne pohodene na Sramkovej ulici.

 

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 14. juna

 

Druhu junovu nedelu hlasili hasicom ohen v objekte skoly na Pionierskej ulici. Po obhliadke bolo zistene, ze ide o poziar odpadkov, ktory zlikvidovali vysokym tlakom. Ten isty den zaznamenali technicky zasah v Lopeji, kde osobne auto narazilo do stlpika a zostalo na zeleznicnom priecesti. V utorok 11. juna na hlavnej ceste do Jarabej branil v prejazde spadnuty strom. Po prichode prekazku popili a cestu vycistili. Vo stvrtok 13. juna spozorovali na Breznenskej ulici dym. Na mieste zistili, ze ide o plany poplach.

 

155.jpg (4763 bytes) V pondelok vo vecernych hodinach previezli do breznianskej nemocnice dvanastrocneho chlapca z Pohronskej Polhory, ktory utrpel otras mozgu pri pade zo strechy. Nasledne bol lekarmi osetreny a hospitalizovany. Dovedna zaznamenali 29 vyjazdov, z toho 2 k busnym prihodam, 6 k prihodam srdca a obehu, 4 k mozgovym prihodam, 7 k urazom, 6 k inym, zaevidovali jeden prevoz do Banskej Bystrice a 2 k zneuzitu. Lekari by chceli aj touto formou upozornit, ze sa hromadia pripady zneuzitia tiesnoveho volania. Zatial co sa ponahlaju na nahlasenu neexistujucu adresu moze vyhasnut aj vas zivot.

 

0903 545988

Zamestnanci NAMK odtiahli Mazdu po nehode z Lopeja do Podbrezovej, S 120 so zlomenou polosou z Bystrej do Brezna, Citroen s roztrhnutym rozvodovym remenom z Lopeja do Banskej Bystrici, S Feliciu s odtrhnutou zadnou napravou z Talou do Podbrezovej. Technicku pomoc poskytli pri oprave Avie v Certovici, vodicovi S Felicie pri otvarani zabuchnutych dvier v Predajnej a pri oprave zapalovania S 120 v Lopeji.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Miloslava Harvanova zo Zavadky nad Hronom, Dominik Tazky z Cierneho Balogu - Kramu, Natalia Motyckova z Brezna, Nikola Paskuliakova z Valaskej, Viliam Vican z Brezna, Tadeas Horvath zo Zavadky nad Hronom, Alzbeta Kunstarova z Drabska, Kristina Gondova z Brezna, Amanda Kovacikova z Brezna.

 

Opustili nas_image

 

Stanislav Bubeliny (58) z Bacucha, Maria Janakova (77) z Brezna, Elena Lysinova (75) z Nemeckej, Dominik Kubove (44) z Hronca, Julius Auxt (85) z Cierneho Balogu, Anna Fararikova (87) z Benusa, Hedviga Cunderlikova (66) z Brezna, Jan Duraj (78) z Podbrezovej, Milan Stulajter (55) z Cierneho Balogu, Jozef Pancik (92) z Brezna, Angela Lustiakova (74) z Michalovej, Elena Weisenpacherova (81) z Brezna, Maria Cellarova (83) z Podbrezovej, Maria Kupcova (80) z Brezna. Anna Siskova (77) zo Zavadky nad Hronom, Juraj Martinec (48) z Helpy..

 

hs.jpg (5636 bytes)  Na horach prevladalo ustalene pocasie. V strede tyzdna vykuklo slniecko a zlepsenie podmienok malo za nasledok aj zvysenie navstevnosti. Clenovia Horskej sluzby nezaznamenali ziadne urazy ale upozornuju, ze v oblasti Srdiecka, Kosodreviny a Chopku vycina medved hnedy.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT