18. JUN  2002 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Program kin od 20. do 26. juna

Kino Fabova hola Polomka

22. sobota - Jeepers Creepers (USA, MP, 20.00) -Co ta zerie? Radsej po tom nepatraj! Thriller/horor.

Kino Panorama Podbrezova

20. stvrtok - Asterix a Obelisk - Misia Kleopatra (Francuzsko, MP/12, 19.00) - Gerard Depardiou a Christian Claver v hlavnych ulohach dobrodruznej komedie.

22. sobota - Jeepers Creepers(USA, MP/15, 19.00) - Co ta zerie? Radsej po tom nepatraj! Thriller/horor.

23. nedela - Prekliatie zltozeleneho skorpiona (USA, MP/12, 19.00) - Komedia vo velkom style s hviezdnym obsadenim.

Kino Trangoska Valaska

25. utorok - Cista dusa (USA, MP/12, 19.00) - Pribeh o genialnom matematikovi, ktory bol vo svojich tridsiatich rokoch diagnostikovany s paranoidnou schizofreniou.

Kino Mostar Brezno

21. piatok, 22. sobota, 23. nedela - Asterix a Obelix: Misia Kleopatra(MP/12, 19.30, 16.00) -V dobrodruznej komedii nas dvaja “sympaticki” Galovia zavedu do Egypta roku 52 pred Kristom.

23. nedela - Dazd pada na nase duse(MP/12, 19.30) - Film zo sucastnosti rozprava napinavy pribeh dvojice mladych ludi.

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne pozyva: do budovy na Nam. gen. M. R. Stefanika 55 na vystavu obrazov Igora Faska a nabytku pre lovcov snov Petra Strassnera pod nazvom Alchymia; do Mestianskeho domu na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 na Osidlenie hradku v Hornej Lehote v dobe zeleznej - vystava vysledkov archeologickeho vyskumu.

...

Vo stvrtok 27. juna o 16.30 sa vo dvore Mestskeho kulturneho strediska v Brezne po navrate zo zajazdu vo Francuzsku a Svajciarsku predstavia clenovia detskeho folklorneho suboru Stastne detstvo.

...

V dnoch 28. - 30. juna sa v Helpe uskutocni 37. rocnik folklorneho festivalu Horehronske dni spevu a tanca, ktory zacne v piatok o osmej vecer privitankou Priadky. Po nej sa predstavia jubilujuce folklorne subory Sumiacan, Telgart, Kralova hola a neskor banskobystricky Urpin. V sobotu az do poobednajsich hodin budu publikum na namesti zabavat folklorne subory a skupiny z celeho Slovenska. O pol siestej na amfiteatri vystupia nase detske folklorne subory a o siedmej Brezinky z Polomky. V dalsom bloku pod nazvom Regruti ukazu svoje umenie subory a skupiny z okresu Brezno a Banska Bystrica. Nocny program zavrsia Sarisan, Skorusina a Goral. V nedelu o druhej popoludni zacina program Eurofolklorom a kolotoc spevu a tanca uzatvori galaprogram Odkazy. Aj v tomto roku bude 37. rocnik obohateny o sprievodne akcie - jarmok tradicnych ludovych remesiel, dalej si mozete pochutnat na zauzivanych jedlach, nazriet do kudelnej izby, alebo sa poprechadzat po polomskom dvore, ci navstivit vystavy v obecnom urade, v zakladnej skole a v drevenici na amfiteatri.

 ... 

Mestsky urad v Brezne dakuje vsetkym sponzorom za pomoc pri organizovani skolenia civilnej ochrany a branno-sportoveho dna pre jeho zamestnancov v piatok 7. juna.

 ...

Detsky domov Valaska v piatok 21. juna pozyva na namestie vo Valaskej na IV. rocnik KRAJSKEHO DOMOVACKEHO FESTIVALU konaneho pod zastitou Ing. P. Seckara PhD. V programe vystupia deti z desiatich detskych domovov a z dvoch specialnych skol, ktore sa na vas uprimne tesia.
Program: 14.00 - otvorenie festivalu, 14.05 prihovory hosti, 14.30 vystupenie ciganskeho suboru Ruza pod vedenim p. Eremiasa, 14.40 vystupenie deti z detskych domovov a specialnych skol internatnych - pasmo spevu: Cerovo, Nova Bana, Stranska, Konradovce, Polomka, Hrinova, 15.50 pasmo tanca: Valaska, Trnie, Jesenske, Cerovo, Stranska, Nova Bana, Hrinova, Polomka, Valaska, po prestavke o 16.15 diskoteka.
Pocas programu sa ucastnici a hostia festivalu mozu obcerstvit v Detskom domove Valaska. Vsetky ucinkujuce deti .


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT