9. JUL  2002 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Breznianski golfisti na prvych miestach

V prvy julovy vikend sa v areali Miniaturgolfu na Nabrezi dukelskych hrdinov v Brezne konali Majstrovstva Slovenska jednotlivcov v drahovom golfe a finale prvej ligy rocnik 2001/2002 za ucasti 63 sutaziacich vo vsetkych kategoriach. Nedelny turnaj ovplyvnilo nepriaznive pocasie, preto ho museli na dve a pol hodiny prerusit. Vo finalovom kole si najlepsie pocinal MTG klub Bankov Kosice a zaroven sa stal celkovym vitazom I. ligy. V sutazi jednotlivcov sa darilo domacim, v hlavnej kategorii muzov bol najuspesnejsi Igor Qualich, medzi seniormi vavrin vitazstva ziskal Vladimir Majer a v kategorii senioriek sa z prveho miesta tesila Daniela Manaskova.

Sipkarska a stolno-futbalova liga

V sobotu 6. jula sa v Medvedej Hore na Sirave uskutocnil uz avizovany finalovy turnaj ligy amaterov, ktoremu predchadzalo finale druzstiev. Prebojovalo sa sem osem timov z celeho Slovenska, stredne zastupovali tri druzstva, a to Hurikan Martin, Amstel Lucenec a 1. DC Brezno II.
Najuspesnejsi boli chlapci z Martina, ktori turnaj vyhrali a zo Siravy si odniesli titul majstrov Slovenska. Na druhom mieste sa umiestnil Atak Presov a na tretom Sport Devils Kosice. 1. DC Brezno II. spolocne s Amstelom Lucenec obsadili zhodne 5. miesto. Vo finalovom turnaji amaterov si zastupcovia stredneho Slovenska pocinali nad ocakavanie a obsadili prve tri miesta. Vitazom tretej dekady ligy amaterov sa stal Stefan Kovac z Lucenca. Breznanom velku radost spravil Rasto Radoc z Benusa, ktory skoncil na druhom mieste a tretiu priecku a samozrejme aj ucast v 2. lige sipkarov v buducom rocniku si zabezpecil Jan Bartos z Lucenca.
Aj napriek tomu, ze sipkarska sezona 2001-2002 je uz minulostou, sipky a tak isto aj stolny futbal nebudu v lete stagnovat a 1. DC Brezno pripravil hned niekolko sutazi. Pre juniorov sipkarov je pripraveny osemkolovy turnaj o Letny pohar 2002. Jednotlive kola odohraju kazdu nedelu o 14. hodine v Dart clube, muzi sipkari si zahraju ako kazde leto o Pohar prezidenta 1. DC Brezno v piatok o 19. hodine a stolni futbalisti sa budu stretavat kazdu sobotu o 19. hodine v Dart clube, kde budu hrat o letny titul najlepsieho stolneho futbalistu v Brezne. Sutaze budu pocas celych prazdnin a vyhodnotenie je naplanovane na prvy septembrovy Master v Brezne.

ROZA Brezno MSK

Volejbalove druzstvo ROZA Brezno MSK po skonsolidovani hracskeho kadra zacalo sportovo posobit prihlasenim sa do Horehronskej ligy. V rocniku 2001/2002 sa z deviatich druzstiev umiestnilo na peknom tretom mieste za Dubovou a Predajnou.
Je iste, ze by nemohlo hrat bez podpory firmy ROZA Brezno, ktora poskytla dresy a ostatne materialne zabezpecenie. Dalsou nevyhnutnostou je telocvicna, ktoru poskytol Mestsky sportovy klub.
Okrem posobenia v sutazi sa volejbalisti zucastnuju na turnajoch, napr. v   Predajnej o Pohar starostky obce a na Memoriali MUDr. Rybara.
V dnoch 22. - 23. juna firma ROZA Brezno zorganizovala turnaj ROZA CUP dvojclennych druzstiev muzov a stvorclennych druzstiev zien. V krasnom pocasi sutazilo 14 muzskych a 8 zenskych druzstiev. Na turnaji nechybal ani kapitan slovenskej reprezentacie P. Chudik, niektori juniorski reprezentanti a hraci druzstva ROZA Brezno MSK.
Vysledky: muzi – 1. Jonisovci, 2. Banan, 3. Eifelovci, 4. Kulturisti, zeny: 1. Brezno slnecnice, 2. Svit, 3. R. Sobota, 4. L. Mikulas.
Je sympaticke, ze v tomto marazme vzniklo volejbalove druzstvo, najma zasluhou Zachara (z firmy ROZA) a s prispenim T. Borosa z MSK Brezno a planuje pokracovat v cinnosti ucastou v Horehronskej lige - rocnik 2002/2003.

L. Siman


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT