9. JUL  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Doposial neznamy pachatel vyuzil cas od 22. hodiny 1. jula do 7. hodiny 2. jula na odcudzenie osobneho motoroveho vozidla Skoda Octavia combi, ev. cislo 12-DP-JZ striebornej metalizy, ktore bolo zaparkovane v chatovej oblasti zvanej Sviniarka v k. u. Nemeckej nad penzionom Hradisko. Majitelovi z Holandska sposobil skodu asi za 600 000 korun. Po vozidle a zlodejovi vyhlasili patranie. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Hliadka obvodneho oddelenia Policajneho zboru prveho jula okolo jedenastej vecer zadrzala na Ulici 9. maja v Brezne 18-rocneho Stefana G. z Brezna, 23-rocneho Michala M. z Brezna a 20-rocneho Jana B. z C. Balogu, ktori sa chceli vlamat do osobneho motoroveho vozidla Skoda 130 L. Jeden z pachatelov uvidel v aute blikat cervene svetlo, a bez toho, aby ho otvoril, presiel k vedlajsiemu osobnemu motorovemu vozidlu Skoda 120 L, z ktoreho chcel ukradnut benzin. K poskodeniu vozidiel nedoslo. U vsetkych troch pachatelov dychovymi skuskami zistili pritomnost alkoholu. Vysetrovatel OUV PZ Brezno preveruje pokus o trestny cin kradeze spolupachatelstvom podla Trestneho zakona.

...

Maly motocykel znacky Babeta 210.100 bielej farby a drevene sanky si od 14. hodiny 1. jula do pol stvrtej popoludnia 2. jula odniesol nezisteny pachatel z pivnice na Ulici CSA v Brezne, cim majitelovi nechal skodu asi za 18 800 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Poloautomaticky fotoaparat znacky Pinol aj s latkovym puzdrom tmavozelenej farby so zapinanim na suchy zips, 460 EUR, mobilny telefon Nokia 5110 s nabijackou, dva kartony cigariet Marlboro, stredne velky latkovy plecniak ciernozelenej farby, preukaz socialnej poistovne Adac na meno obcana z Nemecka a jeho vodicsky preukaz - toto vsetko si odniesol neznamy pachatel z rekreacnej chaty v oblasti Nizky Tatry - juh zvanej Za potokom prveho jula od 10. do 16.30 hodiny. Za sebou nechal skodu asi za 30 800 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Od pol siestej vecer 30. juna do jedenastej hodiny dopoludnia 1. jula v pivniciach na Ulici SLN v Brezne sarapatil zlodej, ktory odtial odcudzil horsky bicykel Superion fialovozltej farby s odpruzenou prednou vidlicou. Majitelovi vznikla skoda za 10 268 korun a poskodenim zariadenia za 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Skodu 120 L, ev. cislo BR-250AK hnedej pastelovej farby v Hronci ukradol neznamy pachatel od vecera 1. jula do skorych rannych hodin nasledujuceho dna. Majitelovi sposobil skodu za 25 000 korun. Po vozidle a zlodejovi vyhlasili patranie. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Styri masivne drevene postele s matracami a chladnicku vyniesol ktosi pravdepodobne v noci z 3. na 4. jula z rekreacnej chalupy v Telgarte. Skodu vycislili dovedna na 20 500 korun. V tu istu noc sarapatil zlodej v Dolnej Lehote, kde z Nissanu Primera zmizlo autoradio, dvanast CD a autolekarnicka, cim majitel z Nemecka utrpel skodu dovedna za 52 500 korun.

...

Dopravna nehoda s tragickymi nasledkami sa stala 5. jula devat minut po stvrtej popoludni na ceste pred Sumiacom. Tridsatdvarocny H. M. z Muranskej Huty za volantom Skody 120 L v lavotocivej zakrute pravdepodobne neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a dostal smyk. Vozidlo sa niekolkokrat prevratilo cez strechu a zastalo mimo vozovky. Vodic utrpel zranenia, ktorym na mieste podlahol. Jeho 58-rocny spolujazdec B. S. z Muranskej Huty sa bude zo zraneni liecit asi dva mesiace. Eviduje a objasnuje SDN ODI Brezno.

...

Na prave poludnie siesteho juloveho dna pri prechadzke lesom asi desat kilometrov za Hroncom miestny obcan nasiel nevybuchnuty delostrelecky granat pochadzajuci z druhej svetovej vojny. O nalez sa postaral pyrotechnik. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 28. do 5. jula

 

Poslednu junovu sobotu vystartovali hasici k dopravnej nehode v Brezne - Kozlove, kde doslo k zrazke dvoch osobnych aut. Nasledne vycistili vozovku. V utorok 2. jula v Hronci uhasili poziar lesneho porastu nedaleko vleku, ktoreho vznik sa este vysetruje. V stredu 3. jula na Razusovej ulici pomahali majitelovi bytu pri otvarani zabuchnutych dveri, ktoremu sa na sporaku dovaralo jedlo.

 

155.jpg (4763 bytes) V stredu 3. jula osetrili zraneneho muza, ktoreho zachranari priviezli z Podbrezovej s bodnou ranou po potycke v domacnosti. Dovedna zaznamenali 18 vyjazdov, z toho 2 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k mozgovym prihodam, 2 k urazom, 7 k inym pripadom, 2 k nahlym brusnym prihodam a zaevidovali jeden prevoz do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Zaciatok prazdnin, dovolenkove obdobie a s tym spojena rusnost na nasich vozovkach mala zrejme za nasledok, ze zamestnanci NAMK odtiahli v dost kratkom casovom useku az sedem aut po havarii. Ani v jednom pripade nedoslo k vaznym zraneniam, len k skodam na motorovych vozidlach. Technicku pomoc poskytli v styroch pripadoch, a to pri oprave spinacej skrinky Renaulta 19, palivovej sustavy Avie Furgon v Predajnej, vymene ojela a nastaveni motora v Skode 105 v Lopeji a majitelovi Felicie z Brezna pomahali pri otvoreni zabuchnutych dveri.

 

hs.jpg (5636 bytes) Pekne pocasie prevladalo uplynuly tyzden na celom uzemi Slovenska, ale v polovici tyzdna v nocnych hodinach zaznamenali clenovia Horskej sluzby burky. Aj ked je cas dovoleniek a deti maju prazdniny, v porovnani s vlanajsim rokom zaznamenali menci pocet turistov. Pokracuju v metodickych pripravach.


Uzreli svetlo sveta image

 

Veronika Luptakova z Brezna, Nikola Cernakova z Helpy, Pavol Tondra z Helpy, Jana Bacusanova z Bravacova, Lukas Hroncek z Cierneho Balogu, Radovan Floch z Brezna, Vaclav Bartos z Pohorelej.

Opustili nas_image 

 

Vojtech Popper (55) z Pohronskej Polhory, Marta Babelova (40) z Helpy, Gabriela Pupisova (73) z Helpy, Ivona Jonasova (72) z Helpy, Pavel Franko (80) z Helpy.

Podakovanie

Dakujeme rodine, susedom, znamym, vsetkym, ktori dna 29. juna odprevadili na poslednej ceste nasu drahu a milovanu mamicku a staru mamu po tazkej chorobe

Emiliu Sasikovu.

Uprimne dakujeme za nadherne kvetinove dary, za prejavy sustrasti vsetkym, ktori zmiernili nas velky zial.Smutiaca rodina.

SPOMIENKY

Unavene srdiecko prestalo mi bit, hoc by chcelo este zit. Mal som vas velmi rad a chcel som este na tomto svete byt, ale prisla ta chvila, ked som vam nestihol vyslovit zbohom rodina moja, vnucatka moje. Preto len pokojny spanok prajte mi, vo svojich srdieckach tichu spomienku si na mnna zachovajte.

Dna 9. jula si pripominame dva roky odvtedy, co nas vo veku sestdesiatdva rokov opustil nas manzel, otec, dedko, zat, svokor, svagor

Jozef Luptak z Bravacova.

Z laskou spominaju manzelka, dcery, zat a vnucatka Marianko a Veronika.

SPOMIENKY

Bez teba slnko nesvieti, ked slzy zastru krasne nebo. Kamkolvek sa oci pozru, vsade hladaju len teba. Zhasli oci, ktore nam boli take drahe, dotlklo bolave srdiecko, ktore sme mali tak radi, stuhli ruky, ktore tak pilne pracovali. Ostala spomienka, bolest a zial.

Dna 22. juna uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Maria Sojakova z Valaskej.

So smutkom v srdci spomina dcera Viera s manzelom, vnuk Jaroslav a ostatna pribuzna rodina Havasova.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 28. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustil vo veku patdesiatsedem rokov nas manzel, otec, stary otec, brat, svagor, kmotor a pribuzny

Jan Dubaj z Helpy.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Smutiaca rodina.

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom, az k nebeskym vysinam.

Dna 29. juna sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy

Marie Donovalovej z Polomky.

Spomina smutiaca rodina.

...

Srdiecko mladucke prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na balockom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 1. jula sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasej dcery, sestry a vnucky, ktora zomrela vo veku dvoch rokov

Dianky Melicherovej z Cierneho Balogu.

Spominaju rodicia, surodenci, stari rodicia a ostatna rodina.

...

Dna 3. jula uplynulo pat rokov od umrtia nasho otca, manzela, stareho otca

Marka Kovacika z Cierneho Balogu.

Spominaju manzelka a synovia s rodinami.

...

Odisla, uz nie je medzi nami, ale zit bude v nasich srdciach navzdy spomienkami.

Dna 4. jula uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama

Antonia Spodniakova z Cierneho Balogu - Janosovky.

S uctou spominaju dcery s rodinami, vnucata a pravnucata. Kto ste ju poznali, venujte jej spolu s nami tichu spomienku.

...

Hoci ste odisli nahle necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci vas v srdci mame, spomienky a laska ostanu navzdy v nas.

Dna 5. jula uplynul smutny rok odvtedy, co nas opustila nasa mama, starka, babka, svagrina

Ruzena Bohacikova z Michalovej.

S uctou spominaju deti Monika, Zela, Michal s rodinami, syn Milan, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

BARAN

Po krasnych predstavach staci jediny chybny krok a skutocnost vam moze pripadat ako studena sprcha. Este nestracajte hlavu. Zvazte vsetky moznosti napravy a potom rychlo konajte.

BYK

Pridlhe slnenie sa vam moe vypomstit. Ak vas zhorena pokozka boli, radsej zostante v tieni. Vsetky utrpenia lahsie znesiete, ak vam bude tien robit vas partner.

BLIZENCI

Mozete filozofovat a meditovat o tom, ci je spravna teza: nieco za nieco, zub za zub. Je totiz vo vasej moci, aby ste tieto uz prezite zasady nerespektovali.

RAK

Vas citovy zivot sa obohacuje, novy partner odkryva vzdy nove stranky svojej osobnosti. Problem moze vzniknut vtedy, ked sa budete musiet rozhodnut pre rozchod s doterajsim partnerom.

LEV

Pre vas je priznacne, ze ste so sebou relativne spokojny, neuzatvarate sa do seba, ale viac pozornosti venujete ostatnym ludom. Vsetci sa vo vasej spolocnosti citia vyborne.

PANNA

Okolo domu aj v domacnosti mate more prace. Ked vsetko porobite, budete prijemne unaveny, o to lepsie vychutnate vecerny oddych. Vecery budu patrit laske a vsetkemu, co k tomu patri.

VAHY

Niekto z vasho okolia ma vyznamne vyrocie, alebo inu prilezitost na velku oslavu. Pripravte sa na necakane pozvanie, v zasobe by ste mali mat kyticu a maly darcek.

SKORPION

Prenasleduje vas pocit, ze zazijete nieco skvele. Ak vam vsak oriesky nepadnu do lona same, o ocakavane stastie sa pricinte sam.

STRELEC

Dajte svoje predstavy na papier, pohrajte sa aj s detailami, tie pomozu zlepsit vas vykon.

KOZOROZEC

V zaujme dobrej veci potrebujete uzavriet dohodu. Presadte kompromisny navrh, ktory bude neskor kazdy ucastnik iba vychvalovat. Svoj uspech oslavte skromne.

VODNAR

Partner je podrazdeny a vy neviete, ci mate zostat s nim, alebo si urobite individualny program. Jeho podrazdenost vsak coskoro vyprcha, ked uvidi vas ziaduci pohlad.

RYBY

Na odpocinok nemozete a ani nechcete mysliet, ved praca vas bavi a mate jej vela. Najvacsiu radost mate z toho, ze aj jednoduchsie aj zlozitejsie problemy riesite suverenne.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT