16. JUL  2002 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Pridte povzbudit cyklistov!

CK HB Brezno a Obecny urad v Polomke cez vikend 20. - 21. jula pozyvaju do lyziarskeho strediska Polomka - Bucnik na BIKERCROSS & DOWNHILL.
V sobotu je pre sutaziach pripraveny takyto program: Bikercross Slovensky pohar: 8. - 12. h prezentacia, 14. - 16. h volny trening, 16. h kvalifikacia, 18. h vyradovacie preteky, 20. h vyhlasenie vysledkov; Downhill, majstrovstva Slovenska: 8. - 13. h volny trening, nedela: 8. - 11. h volny trening, 8. - 10. h prezentacia, 10. - 11.30 h povinny trening, 1. jazda zacne o 12. h a druha jazda o 14. h, vysledky vyhlasia asi o 15.30 h.
Na podujati nebudu chybat najlepsi pretekari zo Slovenska, Ciech a Polska a ucast prislubil aj aktualny majster Europy v zjazde Filip Polc. V sobotu vecer sa priaznivci cyklistiky mozu tesit na Riders party v priestore ciela.

(tv)

Cyklisti na Cene Gemera

Clenovia cyklistickeho klubu ZP Sport, a.s., Podbrezova sa cez vikend (13. - 14. jula) zucastnili na 31. rocniku Ceny Gemera v Roznave. Na pretekoch sa zucastnilo devatdestiat cyklistov zo Slovenska a z Madarska, ktori sutazili v peknom a velmi teplom pocasi.
Vysledky: kriterium - sobota, dorast: 3. P. Siman, 4. M. Canecky, 14. F. Pacera, kadeti: 2. M. Prachar, J. Engler - 1. kolo, juniori: 1. S. Gajdosik, 4. L. Hricak; cesta - nedela, dorast: 3. P. Siman, 5. M. Canecky, 16. F. Pacera, kadeti: 5. M. Prachar, 18. J. Engler, juniori: 3. L. Hricak, S. Gajdosik pre nevolnost vzdal.

M. Strmen 

Sipkarska a stolno - futbalova liga

h0228h.jpg (11920 bytes) V piebehu uplynuleho vikendu sa v Dart cube odohrali dalsie kola letnych sutazi v sipkach a v stolnom futbale.
V piatok sa skutocnilo 1. kolo muzskeho turnaja o Pohar prezidenta 1. DC Brezno, v ktorom sa darilo mladym hracom. Vo finale sa stretli Pavol Melicher a Milan Majer, vitazne z tohto duelu tentokrat vysiel Pavol Melicher, na druhom mieste sa umiestnil Milan Majer a tretie miesto obsadil Pavol Urda. Druhe kolo bude uz tento piatok 19. jula o 19. hodine v Dart cube v Brezne.
V sobotu sa konalo uz druhe kolo stolno - futbaloveho turnaja o najlepsieho futbalistu tohto leta v Brezne. Spomedzi osemnastich startujucich dvojic sa najlepsie darilo Jozefovi Lalikovi a Martinovi Bajzikovi, ktori turnaj vyhrali bez jedineho zavahania, na druhom mieste sa umiestnili Martin Baran a Tomas Kyzek a tretie miesto si odniesli Matus Hajduch s Ivanom Havasom. Stolno - futbalova sutaz pokracuje v sobotu 20. jula o 19. hodine v Dart clube.
V nedelu v tretom kole juniorskeho turnaja o Letny pohar 2002 sa vitazom stal Miroslav Mucha, ktory vo finale porazil Pala Melichera a tretie miesto si “vyhadzal” Milan Majer. Dalsie kolo sa uskutocni v nedelu 21. jula o 14. hodine.

(pp)

Open Pohorela 2002

Sachovy klub Gindura Pohorela usporiada v dnoch 19. - 21. jula v jedalni Zakladnej skoly v Pohorelej sachovy turnaj. Hra sa svajciarskym systemom na devat kol podla pravidiel FIDE (pre rapid sach) tempom hry hodina pre kazdeho hraca so zapisovanim a zapoctom na LOK SR.
Prezentacia je v piatok 19. jula od 13.00 do 15.30, prve kolo od 16.00 do 18.00 a druhe od 18.30 do 20.30. V sobotu je tretie kolo na programe od 8.00 do 10.00 a stvrte od 10.15 do 12.15, po obednajsej prestavke od 14.00 do 16.00 piate a od 16.15 do 18.15 sieste kolo. Nedelnajsie siedme kolo od 8.00 do 9.00, osme od 10.15 do 12.15 a deviate kolo od 12.30 do 14.30. Vyhlasenie vysledkov je naplanovane na 15. hodinu.
Vklad: 200 korun, ziaci, studenti a dochodcovia 150 korun. Ubytovanie je zabezpecene v bungalovoch kempu Gindura v cene 150 korun na osobu a noc (s pripravou stravy v kuchynkach), aj s moznostou stanovania. Stravovanie bude priamo pri hracej miestnosti (bufet) formou obcerstvenia (parky, studene, teple jedla).
Prihlasky treba poslat do 18. jula pisomne na adresu: J. Kanos, Za Vrsok 228, 976 69 Pohorela alebo e-mailom: Kanos1 post.sk.

Bezci v Strbe a v Zaskove

V nedelu 14. jula sa clen bececkeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova Pavol Fasko zucastnil na Malom strbskom maratone. V umornej horucave sa na start 31-kilometrovej trate postavilo vyse tristo bezcov z Polska, Ruska, Ukrajiny, Madarska, Ceska a zo Slovenska. Ako druhy zo Slovakov sa Pavol Fasko v hlavnej kategorii umiestnil na desiatom mieste.
V tent isty den dalsi clen podbrezovskeho bezeckeho klubu Miroslav Haninec pretekal na cestnom behu v Zaskove, kde spomedzi styridsiatich siedmich pretekarov obsadil stvrte miesto. V zenskej kategorii Diane Grexovej z Hornej Lehoty patri druha priecka.

(vr)

Osrblianske memorialy

Na futbalovom stadione v Osrbli sa v sobotu 6. jula na I. rocniku Memorialu Juraja Bogdana stretli futbalove muzstvo starych panov, byvali hraci dorastu a spoluhraci byvaleho funkcionara Juraja Bogdana, FK Biely Potok starych panov Ruzomberka a muzstvo SK Trencin. Zvitazil Biely Potok pred muzstvom z Osrblia a z Trencina. V peknom slnecnom pocasi sa prizeralo asi tristo divakov.
V nedelu 21. jula so zaciatkom o 9. hodine sa v Osrbli uskutocni II. rocnik Memorialu Milana Makusu, na ktorom sa zucastnia seniorske druzstva z Osrblia, H. Lehoty, D. Lehoty a z Bieleho Potoka.

 

Pridte povzbudit cyklistov!

CK HB Brezno a Obecny urad v Polomke cez vikend 20. - 21. jula pozyvaju do lyziarskeho strediska Polomka - Bucnik na BIKERCROSS & DOWNHILL.
V sobotu je pre sutaziach pripraveny takyto program: Bikercross Slovensky pohar: 8. - 12. h prezentacia, 14. - 16. h volny trening, 16. h kvalifikacia, 18. h vyradovacie preteky, 20. h vyhlasenie vysledkov; Downhill, majstrovstva Slovenska: 8. - 13. h volny trening, nedela: 8. - 11. h volny trening, 8. - 10. h prezentacia, 10. - 11.30 h povinny trening, 1. jazda zacne o 12. h a druha jazda o 14. h, vysledky vyhlasia asi o 15.30 h.
Na podujati nebudu chybat najlepsi pretekari zo Slovenska, Ciech a Polska a ucast prislubil aj aktualny majster Europy v zjazde Filip Polc. V sobotu vecer sa priaznivci cyklistiky mozu tesit na Riders party v priestore ciela.

(tv)

Cliff vicemajster sveta

V dnoch 4. - 7. jula sa stretli zachranari na 8. Majstrovstvach sveta psov zachranarov v Budapesti. Sutazilo 97 pretekarov a 24 druzstiev, prevazne profesionalov. Nechybali zachranari z Japonska, Korey, Francuzska a z Holandska. Slovenske druzstvo tvorili: J. Sikulova so psom BOSS CIERNY ONYX, D. Fazekasova so suckou DETANIA, D. Slabeciusova so suckou ANITA a Igor Podmanicky (z Hronca) so psom CLIFF, ktory obhajoval vlanajsie druhe miesto. Su to vsetko amateri a zachranarska kynologia je ich konickom.

Zraz ucastnikov bol vo stvrtok na stadione, kde kazde druzstvo malo urceny cas na veterinarnu kontrolu a trening. Po slavnostnom otvoreni a porade rozhodcov s veducimi druzstiev zrebovali. Cislo, ktore si vyzreboval I. Podmanicky nebolo najlepsie, da sa povedat, ze jedno z najhorsich. Organizator pripravil pre pretekarov nemile prekvapenie. Specialne prace v hustom agatovom lese, kde podklad tvorilo suche listie. Stopa zacinala vo stvorci 20x20 metrov, kde bolo treba najst identifikacny predmet, od ktoreho bola stopa dva kilometre dlha a tri hodiny stara, na ktorej bolo sedem predmetov a na konci lezala osoba, ktoru musel pes vystekat. V piatok rano medzi prvymi nastupoval P. Schüler, vlanajsi majster sveta, ktory dostal 0 bodov a ako sa hovori “ani si necuchol”. V piatok nebola dokoncena ani jedna stopa. V sobotu rano ako prvy nastupil T. Strouhal so psom Drago, ktory dostal 194 bodov. O 14.30 nastupil Igor s Cliffom, v uplnom bezvetri a pri teplote 39 oC Cliff podal jeden z najlepsich vykonov. Nenasiel sice dva predmety, ale bez problemov dosiel do konca a vystekal osobu. Bolo mu vytknute nevyrazne stekanie a nenajdene dva predmety, co rozhodca ohodnotil 160 bodmi. Ale vzhladom na dane podmienky a vek psa (11 rokov) je to vyborny vykon. Po druhom dni teda boli na 2. mieste, lebo nikto dalsi uz stopu nedokoncil. Netrpezlivo cakali na vysledky z  nedelnajsich stop. Nebola dokoncena ani jedna. Cliff predviedol peknu poslusnost a na obratnosti uz nezavahal, co bol dovod na obrovsku radost.
Aby bol pretekar hodnoteny, musi splnit limit 70% z daneho cviku. Na stope to robi 140 bodov a na poslusnosti a obratnosti po 35. Majstrom sveta vo vykone psov zachranarov pre rok 2002 sa stal T. Strouhal so psom DRAGO CIERNY OBELISK z Ceska. Vlanajsie druhe miesto obhajil a vicemajstrom sveta sa stal Igor Podmanicky so psom CLIFF STARY PERSTYN.

(ip)

Sportoviny

Na ihrisku dokazali svoje kvality – ale len kopacky a futbalova lopta.

...

- Fero, prid ku mne vecer, dame si do nosa.
- Mas dobru slivovicu?
- Nie. Boxerske rukavice.

...

Futbal je najmasovejsia hra. Asi preto sa zvykne zapijat aj prehra.

...

Otec uci v obyvacke syna boxovat napriek velkym matkinym protestom. O chvilu pride do kuchyne syn a prosi matku:
- Mami, prosim ta, pomoz mi odpocitat otca! Ja viem ratat len do sto!

...

Dobreho futbalistu moze vychovat vela ludi. Ale pokazit ho moze jeden.

...

Boxeri nosia rukavice, aby si nerozmlatili klby.

...

V niektorych futbalovych kluboch by mali v case prazdnin zaviest pre hracov doucovanie, ako sa hra futbal.

...

- Aj vam vytyka zena, ze ju nikde nevezmete?
- Ano. Ale pri tom ju nezaujimaju ani ryby, ani futbal, ani box.

...

Keby neexistoval slavnostny vykop, mnohi futbalisti by si ani nekopli.

...

Najmenej spiny je na dne – ligovych tabuliek.

Do nemocnice priviezli choreho boxera, ktoreho treba hned operovat. Lekar sa pyta:
- Uz ste ho uspali?
- Neda sa! – stazuje sa sestra. – Len co naratam do desat, pacient vstane.

...

Najviac pohybu zaznamenali na jeho konte.

...

Rozhodca v ringu moze vediet pocitat len do desat.

...

Aj za stavu 0:3 pre nepriatelske muzstvo sa nasi chlapci nevzdavali a zapas nakoniec vyhrali 6:1.

...

Zostava na nedelu musi byt jasna ako facka! Niekedy este jasnejsia.

...

Futbalovy zvaz prichadza s novinkou. Postrannym rozhodcom pridelil odlahcene zastavky, aby sa tolko nenadreli pri mavani.

...

Podaval same skvele vykony. Ale len doma.

...

Zakon pravdy: Ked divak nevidi nic na ihrisku, zacne sa zaujimat o kvalitu obcerstvenia v bufete.

...

Absolutne slaby hrac: Nedokaze urazit rozhodcu.

...

Absolutna strelecka nemohucnost: Kazdy hrac, ktory nastupil, bol najlepsim strelcom sutaze. Vsetky zapasy sa totiz skoncili vysledkom 0:0.

Zozbieral: Jozef Pupis

 

Slovensky cykloklub Dumbier Vas pozyva na vylety

nedela 21. jula Vylet k teplej vode
Zraz o 7. hodine v Brezne na namesti
Trasa A, C: Brezno-Tisovec-sedlo Dielik-Ratkova-Rybnik-vodna nadrz Teply Vrch-Lukovistia-Rimavska Bana-Hnusta-Tisovec-Brezno (115/750 – obtiaznost velmi tazka)

sobota/nedela 28. - 29. jula Pod nizkotatranske hole
Zraz v sobotu o 10. hodine v Chvatimechu pri Italy bare
Trasa A: Chvatimech-Predajna-Jasenie-Lomnista dolina-Struharske sedlo-Durkova turisticka utulna-pesi vylet na Chabenec (1955 m n. m.) a Krizske sedlo. Navrat v nedelu: Durkova-Gelfuska-Hestericina-Jasenianska Kysla-Jasenie-Chvatimech-Brezno


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT