16. JUL  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Vo dvore obchodu s potravinami v Ciernom Balogu - Janosovke o tretej popoludni 8. jula po predchadzajucej hadke B. D. fyzicky napadol H. M a P. A. Tycou zabezpecovacieho zariadenia na uzamknutie volantu v automobile ich udrel po hlave. H. M. sposobil pomliazdenie tvare a trznu ranu na hornej pere a P. A. trznu ranu na hlave, co si vyziada asi sedemdnovu praceneschopnost. Preveruje OUV PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom osmej julovej noci sarapatil zlodej v Obecnom urade v Jaseni. Nezistenym predmetom otvoril vchodove dvere a vosiel dnu, odkial ukradol fax, dva vnutorne komponenty pocitacov, dve kalkulacky, motorovu pilu, krovinorez a sadu skrutkovacov. Skodu sposobenu obecnemu uradu vycislili dovedna na 97 400 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

V skorych rannych hodinach 8. jula sa neznamy pachatel vlamal do pohostinstva U Pltnika vo Valaskej. Poskodil hraci automat, z ktoreho ukradol 3000 korun. Z vycapu chybaju cukrovinky, zuvacky, cigarety a liehoviny, cim majitelovi S. S. vznikla skoda za 1600 korun a poskodenim zariadenia vo vyske 1000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Klietka pre vtakov, dve kosy, ramova pila, plecniak, jeleni paroh a par srncich parozkov zmizli z hospodarskej budovy a dreveneho altanku na Ulici Hradza v Michalovej. Kradez, pri ktorej majitel R. R. utrpel skodu za 6500 korun, sa stala v noci zo 7. na 8. jula. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na prave poludnie 13. jula pri kontrole privezeneho zelezneho srotu v Zeleziarnach Podbrezova a. s. nasli 40-centimetrovy delostrelecky granat bez projektilu. Nalezu sa ujal privolany pyrotechnik. Eviduje OO PZ Podbrezova.

O siedmej vecer 9. jula zo Zeleziarni Podbrezova oznamili, ze pred hodinou na srotovom poli nasli tri dvadsatosemcentimetrove nevybuchnute delostrelecke granaty z druhej svetovej vojny. Na zneskodnenie nalezu privolali pyrotechnika. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pat minut v noci 9. jula stacilo zlodejovi, aby z hospodarskej budovy pri rodinnom dome v Ciernom Balogu ukradol fialovy horsky bicykel, cim H. M. vznikla skoda za 8000 korun. V tom istom case z dvora domu zmizol cerveny motocykel Jawa 250, cim H. P, utrpel ujmu za 5000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Niekedy medzi 7. a 10. julom zo steny predajne vo dvore obchodneho centra na Ulici CSA v Brezne zmizla reklamna tabula GSM centra. Zlodej sposobil H. G. skodu vo vyske 7500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne 11. jula zacal preverovanie vo veci podozrenia zo spachania trestneho cinu falsovania a pozmenovania penazi a cennych papierov. Pri kontrole trzby zo zeleznicnej stanice Chvatimech 8. jula totiz pracovnicka zistila, ze stokorunacka serie D c. 99415340 nevykazuje ochranne prvky. Pri kupe cestovneho listka 7. jula bankovkou platil neznamy pachatel. Falzifikat zaslali na expertizne skumanie do Bratislavy. Preveruje OUV PZ Brezno.

...

Medzi stvrtou a stvrt na devat rano 12. jula sa ktosi zmocnil zamknuteho VW Passatu, ktory bol zaparkovany pred chatou v Krpacove. Poskodil zamok na prednych lavych dverach, startovaci mechanizmus a ukradol pristrojovu dosku. Potom s autom presiel asi 25 metrov a usiel. Majitel vozidlo nasiel na vedlajsej prijazdovej ceste k chate. Vysetruje OUV PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 28. do 5. jula

 

Dovolenkove obdobie patri medzi najrusnejsie dni v roku. Hasici zaznamenali velke mnozstvo vyjazdov, k dopravnym nehodam ich bolo az osem. Medzi najvaznejsie patri havaria Skody 120 v Sumiaci, kde jednotka pomahala lekarom pri ozivovani osoby, no bohuzial neuspesne. Zraneneho muza, ktory sa s Peugeotom 306 prevratil na strechu, vyprostili z vozidla a nalozili do vakuovych dlah v utorok. Az 100-tisickorunova skoda vznikla po zrazke Volkswagenu Passat s Peugeotom v sobotu v rannych hodinach. Vo stvrtok vysokym tlakom zlikvidovali poziar motorovej casti vo Fiate a poskytli technicku pomoc na Ulici CSA v Brezne, kde bolo upchate odpadove potrubie. Otvorili aj dva byty, a to na Hronskej ulici vo Valaskej a na CSA v Brezne

155.jpg (4763 bytes) O pol druhej rano 8. jula sa dvom turistom do stanu ,,vkradol" medved, ktory ich pohryzol do dolnej koncatiny. Mladeho 20-rocneho muza a 17-rocne dievca zachranari previezli a osetrili v urazovom oddeleni breznianskej nemocnice. Poranenie sliach a vnutorneho clenka si pri rubani dreva sposobil 37-rocny muz z Predajnej, ktory sa musel podrobit operacii. Dovedna vystartovali 30-krat, z toho 4-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 2-krat k brusnym prihodam, 6-krat k inym pripadom, 7-krat k urazom, 9-krat k prihodam nervoveho systemu a po raze k zneuzitiu a k prihode dychacieho systemu.

0903 545988

Zamestnanci NAMK upozornuju vodicov na vacsiu pozornost na cestach, ved leto ma zanechavat nezabudnitelne a krasne zazitky a nie tragicke spomienky. Po dopravnych nehodach odtiahli az pat vozidiel, najdlhsie trasy absolvovali z Lopeja do Bratislavy a z Vagnara ku polskym hraniciam. V servisnom stredisku opravili brzdy vo Felicii, termostat vo Fiate, pretesnili motor v Avii, na Taloch otvorili Mazdu 626, v ktorej si majitel zabuchol kluce a na Krpacove nastartovali Fiat Ducato.

hs.jpg (5636 bytes) Pocasie v tychto dnoch sprevadzali letne burky. Krasy slovenskej prirody spoznavaju nielen nasinci, ale aj dovolenkari z Nemecka, Polska a Ciech. Druhy julovy pondelok sa dvom turistom zrejme vryje do pamati na cely zivot. Pri ,,stanovacke" na Trangoske ich neprijemne prekvapil medved, ktory ich pohryzol do dolnej koncatiny. Clenovia Horskej sluzby pomahali aj pri predvadzacej akcii terenneho vozidla na Zbojskach.


Uzreli svetlo sveta image
Stella Szalajova z Brezna, Matej Repka z Brezna, Nikola Cellarova z Brezna, Mariana Berkyova z Polomky, Daniela Gazdaricova z Badina, Natalia Peknikova z Brezna, Simona Kubandova z Brezna, Kristian Pokos z Valaskej, Anna Krizianova z Brezna, Filip Kamzik z Podbrezovej, Daniela Vetrakova z Pohronskej Polhory, Bibiana Tisovcikova z Michalovej, Timotej Hadar z Podbrezovej

Opustili nas_image Emilia Fedorova (82) z Pohronskej Polhory, Peter Ruso (5) z Valaskej, Libusa Sukicova (55) z Valaskej, Miroslav Hlodak (32) z Muranskej Huty, Maria Bercikova (78) z Cierneho Balogu – Medvedova, Maria Cesnakova (72) z Bacucha, Bozena Rolkova (82) z Hornej Lehoty, Stefan Svantner (79) z Dobroce, Mikulas Golian (88) z Brezna, Jan Plecho (65) z Brezna, Jozef Kucerak (57) z Fajtova, Anna Tokarova (62) z Brezna, Juliana Divokova (67) z Brezna, Roman Kramla (29) zo Stiavnicky, Jan Hrebicek (61) z Brezna

Blahozelanie_image

 

V evanjelickom kostole v Brezne si veriaci v nedelu 14. jula po sluzbach Bozich pripomenuli patdesiat rokov od vysvatenia do sluzby sucasneho farara

Mgr. Dusana Fabriciusa.

Dakuju mu za zivot naplneny duchovnou pracou, z ktoreho tridsatsatdva rokov venoval Breznu. Do dalsieho zivota a prace mu zelaju vela zdravia, Bozej milosti a aby ich aj nadalej povzbudzoval vo svojich kaznach.

 

PODAKOVANIE

Dakujeme pribuznym, rodine, priatelom, susedom, znamym a vsetkym, ktori dna 3. jula odprevadili na poslednej ceste nasu drahu mamu, staru mamu a pramamu

Gabrielu Pupisovu z Helpy,

ktora nas dna 1. jula navzdy opustila vo veku sedemdesiattri rokov.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 8. jula uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Gregor Vetrak z Jasenia.

Spominaju manzelka Melania, dcera Alena s manzelom Ferkom, syn Vladimir, svatka Gitka, vnucatka Matko a Monika.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 12. jula uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana mama a stara mama

Emilia Gregorova z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzel Jan, deti Lubka a Mirko s rodinami.

...

To, ze cas rany zahoji, je iba klamne zdanie, v srdci nam bolest zostane a tiche spominanie.

So zialom v srdci sme si dna 12. jula pripomenuli tretie vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Jana Pietrika.

Vo velkom ziali s laskou spominaju manzelka, dcery, synovia s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 13. jula uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec, manzel a starky

Frantisek Rohac z Myta pod Dumbierom.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina

...

Dna 14. jula sme si pripomenuli dvadsiate piate vyrocie umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

MUDr. Gejzu Hrusovskeho z Brezna.

Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu spomienku.

Manzelka, dcera Janka Lemberkova s rodinou.

...

Hoci si odisla nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci ta v srdci stale mame, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 15. jula uplynulo pat rokov odvtedy, co dotlklo srdce Jolany Sujovej- Pumelovej.

Spomienky na teba uchovaju manzel Jan, deti s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

Kto ste ju poznali, venujte jej s nami tichu spomienku.

...

Dna 19. jula uplynie dvadsatpat rokov odvtedy, co nas nahle opustil nas starostlivy otec a manzel

Alfonz Vraniak z Pohronskej Polhory.

Kto v srdci zije, nezomrel.

S uctou spomina cela rodina.

...

Kyticku kvetov ti na hrob kladieme, so slzami v ociach a modlitbami si na teba spominame.

Dna 21. jula uplynie desat rokov od smrti nasho otca, manzela a stareho otca

Jana Dekreta z Cierneho Balogu.

Manzelka, synovia a dcery s rodinami.

BARAN
Vsetko by klapalo aj na pracovisku, aj doma, len financne problemy vam kalia radost zo zivota. Dohodnite sa s partnerom, ako by ste spolocne mohli tuto zalezitost vyriesit.

BYK
V zamestnani mate vsetko v najlepsom poriadku. U svojho partnera ste ale nieco pokazili. Ma pocit, ze ho nepovazujete za seberovneho. Budete musiet dokazat, ze sa myli.

BLIZENCI
Uz ste zasa vo svojej kozi. Rozmyslate, co vas vlastne zaujima: peniaze?, laska? Snazte sa rozhodnut a potom podla toho koncipujte svoj dalsi program.

RAK
Tuzite po zmene, po inom prostredi. Ale mate este iste povinnosti, ktore musite splnit len a len vy. Popri tom vsak mozete zacat studovat ponuku cestovnych kancelarii.

LEV
Zlost a hnev nebyva dobrym radcom. Tuto zasadu by ste mali respektovat aj v tom pripade, ked si myslite, ze vasa zlost je opravnena. Majte na zreteli citlivost inych a svoje buduce potreby.

PANNA
Vdaka spravnej zivotosprave ste sa zbavili zbytocnych kil. Celkove sa citite lepsie. Ste pohyblivejsi medzi ludmi aj v praci.

VAHY
Pomerne dost casu a energie ste investovali do jednej neuspesnej akcie. Ale vsetko zle je na nieco dobre. Urobte podrobny rozbor celeho pripadu a vyvodte si vlastne ponaucenie pre buducnost.

SKORPION
Obloha nad vami je opat jasna. Jeden list ci odkaz vam pomoze zabudnut na zle skusenosti z uplynuleho tyzdna. Rozhodnite sa pravidelne uzivat zazracne kvapky optimizmu.

STRELEC
Nech uz ide o velke veci alebo len o detaily, budte vzdy velkorysi. Dajte moznost vyhrat aj svojim neprajnikom, ved ide o malickost. Ten hlavny uspech aj tak bude vas, a vam ide prave o to.

KOZOROZEC
Pre vas je nepochopitelne, ako moze niekto zit bez humoru. A predsa je to tak. Blizka osoba neraz vase vtipy povazuje za urazky a prejav nevychovanosti. Vyhybajte sa jej.

VODNAR
Neviete prist na chut tymto dnom. Vela veci zvladnete velmi lahko, no nieco nie a nie vybavit. Nastastie partner vas podpori a pri nom nebude mysliet na problemy.

RYBY
Nemali by ste sa dat vyprovokovat ludmi, ktori si nezasluzia vase priatelstvo. Aj ked im to prekaza, obliekajte sa tak, ako to vyhovuje vam. Odradite ich usmevom.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT