6. AUGUST  2002 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Mazornik cup 2002

V dnoch od 29. do 31. augusta sa na tenisovych kurtoch na starom Mazornikove uskutocni jubilejny 5. rocnik turnaja Mazornikovo cup 2002.
Uzavierka prihlasok je do 25. augusta do 12. hodiny na tenisovych kurtoch. Blizsie informacie ziskate aj na t. c. 0905 181139.

Majstrovstva Slovenska v zavesnom lietani

Zvaz zavesneho lietania prostrednictvom klubu zavesneho lietania ZP Sport, a. s., Podbrezova, organizuje v dnoch 10. az 18. augusta Majstrovstva Slovenska v zavesnom lietani 2002 a medzinarodnu sutaz o Pohar Podbrezovej. V 16. rocniku ocakavaju okolo sedemdesiat pilotov zo Slovenska, Ciech, Ukrajiny, Ruska, Finska, Belgicka, Madarska, Polska a z dalsich statov. Startoviska pripravuju na Kralovej holi, na Vysokej - Podkonickych Plesiach, na Ciertazi a Baranove na Panskom dieli. Letove trasy budu orientovane na vychod do Kosic, na juh do Lucenca a na sever na Oravu

O cyklokrala a cyklokralovnu Kralovej hole

Obecny urad v Sumiaci, ASK Inter Slovnaft a Proxima 76, s. r.o., pripravuju na sobotu 17. augusta so startom o 10. hodine 3. rocnik sportovo-spolocenskeho podujatia O cyklokrala a cyklokralovnu Kralovej hole. Start je na namesti v Sumiaci a ciel na vysielaci Slovenskych telekomunikacii na Kralovej holi, na najvyssie dostupnom mieste na bicykli na Slovensku.Trat meria 12 km s prevysenim 1066 m n. m. Zucastnit sa mozu muzi a zeny od 15 do 100 rokov, mladsi ako 18-rocni musia mat pisomne povolenie zakonneho zastupcu.
Prihlasky a informacie poskytne: ASK Inter Slovnaft Bratislava - klub turistiky, Junacka 10, 832 84 Bratislava, fax: 02/44371012, Peter Sebo, mobil 0907 267358, e-mail: inter internet.sk, www.askinter.sk, www.szc.sk.
Startovne je stokorunove, prezentacia bude v mieste startu (namestie v Sumiaci) od 8.30 do 9.45.

Polmaraton SNP

Predposledna augustova sobota v Brezne uz po deviatykrat privita ucastnikov a navstevnikov Polmaratonu SNP, ktorym si pripomenu historicky cin slovenskeho naroda spred patdesiatich osmich rokov.
Mesto Brezno v spolupraci s AK Mostaren MSK Brezno a vojenskym utvarom v sobotu 24. augusta so zaciatkom o 15.30 hodine usporiadaju Polmaraton SNP ako majstrovstva Slovenskej republiky v polmaratone. Na start 21,1-kilometrovej trate nastupia pretekari v kategoriach: muzi M1 (18 - 39 rokov), M2 (40 - 49), M3 (50 - 59), M4 (60 rokov a starsi), zeny Z1 (18 - 34), Z2 (35 - 44), Z3 (nad 45 rokov). Start pretekov bude na namesti, trat povedie ulicami mesta s cielom na mestskom stadione.
Prihlasky treba poslat na adresu: Mestsky urad Brezno, Brano Braucok, 977 01 Brezno, tel. 048/6111458, fax 048/6306229 od 10. do 14. hodiny, resp. dorucit kancelarii pretekov (spolocenska miestnost mestskeho stadiona) do 14.30 hodiny, kedy je ukoncenie prezentacie.

(bb)

ENDURO-COUNTRY CROSS 2002

V dnoch 10. a 11. augusta sa v Banskej Stiavnici (v areali a v blizkom okoli spolocnosti Akutrade, s. r. o.) uskutocni druhy rocnik Medzinarodnych majstrovstiev Slovenska ENDURO-COUNTRY CROSS za ucasti priblizne 220 startujucich. Ucast na pretekoch potvrdila slovenska reprezentacia ENDURA i popredni ceski jazdci.

Atleti v polovici sezony

Vrcholom tohtorocnej atletickej sezony su augustove majstrovstva Europy v Mnichove. Tomu bola prisposobena aj terminova listina Slovenskeho atletickeho zvazu. Uskutocnili sa vsetky sutaze druzstiev v oblastiach, v ktorych startovalo jedenast druzstiev AK Mostaren MSK Brezno.
Do septembroveho finale (14. septembra v Brezne) postupili druzstva chlapcov aj dievcat v kategorii mladsieho ziactva aj pripraviek. Po dlhsom case postu postupili do septembrovych majstrovstiev Slovenska aj ziacky MOSTB. V majstrovskych sutaziach jednotlivcov sa najvyraznejsie presadila J. Katrencikova, ktora v hode ostepom v kategorii junioriek obsadila 5. miesto a 8. miesto medzi dospelymi. Ziacke kategorie budu mat svoj sampionat po prvykrat v septembri s medailovymi ambiciami. Na majstrovstvach Slovenska veteranov v kategorii M 50 M. Cernak v hode ostepom zvitazil.
Priaznivcov atletiky pozyvame na Polmarton SNP (24. augusta), ktory je v tomto roku zaroven majstrovstvami Slovenska. Startovat mozu vsetci zaujemcovia nad 18 rokov, registrovani aj neregistrovani. Pozvanka plati aj na Stredoslovensku veteraniadu, ktora bude 31. augusta na mestskom stadione so zaciatkom o 10. hodine. Startovat mozu aj vysloveni amateri. Jedina podmienka: muzi starsi ako 40 rokov a zeny viac ako 35-rocne.

(mc)

Pohar ostal v Sumiaci

V nedelu sa v Sumiaci uskutocnil 3. rocnik futbaloveho turnaja o Putovny pohar starostky obce. V otvaracom zapase sa stretli domaci hraci so Zavadkou. Sice viedli 2:0, ale Zavadcania do konca vyrovnali. Za domacich skoroval Melo z jedenastky a nova posila Gecelovsky. Rozhodovalo sa tak zo znacky pokutoveho kopu. Domaci to zvladli dobre, v penaltach sa nezmylili ani raz v poradi Melo, Fujka, Gecelovsky, Purc, Durco a zvitazili 5:4.
V druhom zapase zvitazil Sirk nad Telgartom 1:0. V suboji o 3. miesto sa stretli futbalisti Zavadky a Telgartu s vysledkom 1:4. Vo finale nastupili domaci proti obhajcovi zo Sirka. V dramatickom zapase opat vyhravali uz 2:0, ale Sirk vyrovnal. Potom este viedli 3:2 a 4:3, ale nakoniec sa opat muselo rozhodovat zo znacky pokutoveho kopu po vysledku 4:4. Za domacich v zapase skoroval dvakrat Melo z jedenastky, Jarosik, Zdeno Duraj. Na penalty zvitazili 4:3, ked presne trafil Fujka, Gecelovsky, Durco a brankar Karoly.
Pohar konecne v tretom rocniku ostal doma, ked predtym si ho odniesol v prvom rocniku Telgart a v druhom Sirk. Turnaj sledovalo dvesto divakov, rozhodoval Daxner.

Jaroslav Fujka

 

Nonstop 2002

Uplynuly vikend bolo v bravacovskom kulturno-sportovom areali opat zivo. Bielohandelske kulturne zdruzenie Bukovinka tentokrat zorganizovalo XIV. rocnik dvadsatstyrihodinoveho volejbaloveho maratonu NONSTOP 2002. Zucastnilo sa na nom dvanast druzstiev z roznych kutov Slovenska, z ktorych sest hralo za domace Bravacovo a sest za “zvysok sveta”.
Konecny vysledok odohratych setov bol 40:38 pre zvysok sveta. Ozivenim podujatia bol aj nonstopovy trojboj, v ktorom jednotlivci sutazili v netradicnych disciplinach, a to hod kluchtou, pitie piva na cas a podanie loptou na dialku. Hodnotne sportove vykony a hlavne dobra nalada sa niesli pocas celych dvadsatstyri hodin a uz teraz sa tesia na XV. rocnik tohto jedinecneho podujatia.

(kr)

Gabika uspesne napreduje k titulu

Nie je to tak davno, co sa Vydrovskou dolinou ozyvali zvuky motorov sportovych vozidiel na pretekoch automobilov do vrchu (10. maja 2002). Uspesne tu ako jedina zastupkyna zenskeho pohlavia reprezentovala sedemnastrocna Gabika Andrisekova, studentka gymnazia v Brezne z AFZ Teamu Valaska na vozidle Skoda 1000 MB v triede “Historik”. Vyjazdila si vtedy 1. miesto.
Odvtedy Gabika absolvovala zo svojim teamom dalsie preteky, v ktorych si taktiez velmi dobre pocinala, na pretekoch Banska Bystrica – Sturec 25. maja obsadila vo svojej kategorii 2. miesto, na Dobsinskom kopci v dnoch 22.-23. juna si v silnej konkurencii vybojovala 1. miesto, na Majstrovstvach Europy a Slovenska Slovakia Matador na Pezinskej Babe to bolo 2. miesto a na predposlednom podujati PAV SR v dnoch 3. - 4. augusta pri Banovciach nad Bebravou na Jankovom vrsku si vyjazdila 2. miesto pred Samuelom Sormanom na S 120LS. Pred poslednymi pretekmi PAV Robus-kovo Invest, ktory bude v dnoch 14.-15. septembra na Ostrej Luke pri Zvolene ma Gabika na konte 142 bodov. Ak ju jej “tatos” nesklame ani v poslednych pretekoch, ma moznost vyjazdit si v celkovom hodnoteni serialu PAV SR za rok 2002 1. miesto a stat sa majsterkou Slovenska v triede historikov.
Poprajme teda Gabike a jej teamu mechanikov na cele s jej otcom Martinom Andrisekom v dalsom ucinkovani serialu PAV, v reprezentovani automobilovych sportovcov okresu Brezno, k ziskaniu uspesneho umiestnenia v ostatnych pretekoch i k celkovemu umiestneniu v seriali PAV SR v sezone 2002 vela sportoveho stastia.

Dusan Sliacan

Vydareny vystup

Zo vsetkych kutov Slovenska sa zisli turisti na 27. rocniku vystupu na Velky bok (1727 m n. m.), ktory usporiadal Klub slovenskych turistov pri SK Helpa v sobotu 3. augusta pri prilezitosti 50. vyrocia organizovanej telovychovy v obci.
Organizatori pripravili pre turistov dve trasy, pre zdatnejsich 24-kilometrovu s celkovym prevysenim 1127 m, ktora viedla z namestia v Helpe (643 m n. m.), a pre menej zdatnych 19 km dlhu trasu, ktora viedla zo sedla Priehyba (1191 m n. m.). Po vystupe na vrchol sa ucastnici zapisali do vystupovej knihy a dostali ucastnicke listy.
Najmladsou ucastnickou vystupu bola 3,5-rocna V. Babelova z Helpy, najstarsim R. Hajossy z Bratislavy. Po vystupe zrebovali tombolu s vecnymi cenami. Prijemny turisticky zazitok umocnilo pekne letne pocasie s nadhernymi vyhladmi do sirokeho okolia.

Mgr. Jozef Pupis

P. Fasko a M. Haninec v poradi za sebou

V nedelu 4. augusta sa uskutocnil cestny beh Rohace- Podbiel, kde za ucasti 47 startujucich z troch statov na 23-kilometrovej trati zvitazil Pavol Fasko a Miroslav Haninec dobehol druhy (obaja z bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova). V kategoriii zien Dasa Adamekova (z Michalovej) obsadila 3. miesto.

(vr)

Prvenstvo pre domacich

TJ Dolna Lehota usporiadala v sobotu 3. augusta 4. rocnik futbaloveho turnaja o Putovny pohar prveho slovenskeho kozmonauta Ivana Bellu.

Vysledky: TJ Osrblie – Dolna Lehota 1:2, TJ Jasenie – TJ Mnichova Lehota 4:3, TJ Osrblie – TJ Jasenie 2:5, TJ Dolna Lehota – TJ Mnichova Lehota 5:0, poradie: 1. D. Lehota, 2. Jasenie, 3. Osrblie-stari pani, 4. Mnichova Lehota.

Stari pani z Mnichovej a Dolnej Lehoty odohrali zapas, v ktorom zvitazila Mnichova Lehota 5:4.

Organizatori dakuju vsetkym sutaziacim za ucast i za dobre vykony.

Milan Tazky

 

Sportoviny

Mokry Jozo vychadza z jazera a taha motorku.
- Ale, ale - krici nanho Fero, - hadam si len nespadol do jazera?
- Nie, nespadol. Vies, ja tam mam garaz.

...

Ludia, ktori sa nezastavia pred nicim, nepatria za volant.

...

Podaval same skvele vykony. Ale len doma.

...

Kamarat sa zdoveruje priatelovi:
- Tak som si pred polrokom kupil ojazdene auto.
- A pochopil si uz vela?
- Pochodil som, pochodil, len najazdil som malo.

...

Futbalovy zvaz prichadza s novinkou. Postrannym rozhodcom pridelil odlahcene zastavky, aby sa tolko nenadreli pri mavani.

...

Male auto je preto male, lebo malo zerie.

...

Atraktivna blondinka na chvali priatelke:
- Dnes som robila skusky v autoskole.
- A co, spravila si?
- Neviem, instuktor je este v nemocnici.

...

Vodicov, ktori sa vlastnou vinou ocitnu v priekope, nemozno este povazovat za priekopnikov motorizmu.

...

- Moj syn chce byt automobilovym pretekarom. Co mam robit?
- Nestojte mu v ceste!

...

Absolutna strelecka nemohucnost: Kazdy hrac, ktory nastupil, bol najlepsim strelcom sutaze. Vsetky zapasy sa totiz skoncili vysledkom 0:0.

...

Su vodici, ktori prepadnu aj na krvnej skuske.

...

Zakon pravdy: Ked divak nevidi nic na ihrisku, zacne sa zaujimat o kvalitu obcerstvenia v bufete.

...

- Si spokojny so svojou motorkou? - spytuje sa Jano Misa.
- Nie celkom. Obidvoch nas musi stale niekto opravovat.

...

Nie kazda zena, ktora si zaraba po leziacky, je automechanicka.

...

Jozo pozera motoristicky sport. Po skonceni zavola Ferovi:

- Fero, pozeral si F1-nicku?

- Neblazni, Jozo, ved federacia uz neexistuje.

...

Absolutne slaby hrac: Nedokaze urazit rozhodcu.

...

V motokrose pretekari nezvyknu na trati nechat len dusu, ale neraz i cele koleso.

...

Najmenej spiny je na dne – ligovych tabuliek.

Zozbieral: Jozef Pupis

Sportovy den v Helpe

Fitnesss Barbar Club Helpa bude hlavnym organizatorom II. rocnika sportoveho dna, ktory sa uskutocni v nedelu 17. augusta o 18.hodine na stadione v Helpe. Divaci budu mat moznost vidiet amaterske a profesionalne zapasy v thaiskom boxe medzi Slovenskom a Polskom. V klasickom boxe sa predstavia borci Box Klubu Brezno. Sutazit sa bude v tlaku na lavicke a v pretlacani rukou. V kulturistickej exhibicii sa predstavi majster Slovenska pre rok 2002 P. Kovacik, juniorsky majster Slovenska z roku 2001, rodak z Helpy J. Pavcik. Vstupne je 50 korun. Organizatori pozyvaju vsetkych priaznivcov muznych sportov.

Mgr. Jozef Pupis


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT