6. AUGUST  2002 Strana 8

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Internetovy kurz

Environmentalne pravo a pripravenost Slovenska na vstup do Europskej unie
Program otvoreneho, distancneho a odborneho vzdelavania (z anglictiny ODVL) v spolupraci s programom europskych studii a environmentalnej politiky v Academii Istropolitana Nova pripravuje distancny kurz Environmentalne pravo a pripravenost Slovenska na vstup do Europskej unie, urceny pracovnikom statnej spravy, samosprav a tiez manazmentu chranenych uzemi a narodnych parkov. Kurz bude poskytovat zakladny prehlad environmentalnej legislativy na Slovensku podla jednotlivych zloziek ZP a bude informovat o environmentalnych zakonoch a normach, ktore su v sulade s pravom EU a o tych, ktore este treba dopracovat a zosuladit s europskou legislativou. Studium bude prebiehat na internete a pre ucastnikov kurzu budu zorganizovane dva dvojdnove sustredenia.
V sucasnej dobe aproximacie prava s pravom EU je nevyhnutne, aby prave pracovnici statnej spravy, samosprav, pripadne aj manazmentu chranenych uzemi mali moznost doplnit si vedomosti v oblasti environmentalnej legislativy v suvislosti so zmenami, ktore sa tykaju predvstupovych uloh Slovenska. Jednym z dolezitych prinosov kurzu bude aj kapitola venovana predvstupovym financnym fondom EU (SAPARD, ISPA...), prostrednictvom ktorej ucastnici ziskaju prehlad o moznosti ziskania financnych prostriedkov zo zdrojov EU.
Manazment programu ODVL vypracoval dotaznik, prostrednictvom ktoreho by sme sa radi dozvedeli vas nazor na formu a obsah pripravovaneho kurzu; vase pripomienky a komentare nam pomozu pripravit kvalitny kurz, ktory bude realizovany od maja do septembra 2003 a na studium ktoreho vas srdecne pozyvame.
Viac informacii o nasej institucii a tiez o programe ODVL najdede na www.ainova.sk.
Vyplneny dotaznik nam prosim zasielajte e-mailom odvl@ainova.sk alebo na adresu: Academia Istropolitana Nova, Program ODVL, Prostredna 13, 900 21 Svaty Jur.

Katarina Slezakova,
projektova manazerka ODVL programu
(tel.: 421/2/44970453, xax: 421/2/44970454)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT