6. AUGUST  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Prave vo chvili, ked D. S. z Litvy za volantom Citroenu XM zastavil, aby nezrazil vevericku, ktora prebehla cez cestu, narazil donho B. J. z Puchova s Kiou Sephia. Nedaval totiz pozor a nedodrzal bezpecnu vzdialenost za Citroenom. Stalo sa to 27. jula o tristvrte na pat popoludni na ceste v smere zo Srdiecka do Bystrej. Vevericka ostala cela, ale na autach vznikla skoda dovedna za 60 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

V priestoroch zruseneho obchodu na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 15 v Brezne niekedy od maja do 29. jula sarapatil zlodej, ktory vypacil kovovu mrezu na vchodovych dverach, rozbil sklenenu vypln na dverach a kradol. Odniesol si kancelarsky stol a kompletne socialne zariadenie s nadrzkou a splachovacom. Skodu sposobenu K. I. z Brezna vycislili na 6500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O pol stvrtej popoludni 31. jula v Bacuchu doslo k poziaru dvoch hospodarskych budov v zastavanej casti obce. Vyrazila tam zasahova skupina Hasicskeho zachranneho zboru z Brezna, ktora poziar uhasila vecer o pol osmej. Zhorela hospodarska budova, v ktorej mala B. A. uskladnene seno a drevo, cim utrpela skodu za 80 000 korun. Ohnive jazyky pohltili aj susednu hospodarsku budovu so senom, cim T. D. vznikla skoda za 40 000 korun. Pricinu poziaru urci po dokladnej obhliadke a vyhodnoteni stop vysetrovatel.

...

V noci z 3. na 4. augusta sa neznamy pachatel vlamal do predajne GSM-centrum na Ulici CSA v Brezne. Ukradol 100 puzdier na mobilny telefon, 20 baterii, 100 vymenitelnych okrasnych krytov s roznymi motivmi, 20 nabijaciek, 4 drziaky do auta, 15 hands-prisad, dva dobijcie kupony a dve makety mobilneho telefonu, vsetko dovedna za 25 000 korun. Na zariadeni nechal zlodej skodu za 3000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Uplynuly tyzden hlasili az tri nalezy municie. Rano 30. jula a 2. augusta zo srotoveho pola v Zeleziarniach Podbrezova, v prvom pripade nasli jeden kus nezistenej municie, v dalsom pat pravdepodobne delostreleckych granatov. Druheho augusta vo Vagnari v katastri Brezna pri zbere lesnych plodov objavili 60-milimetrovy minometny granat rumunskej vyroby. Nalezov sa ujal privolany pyrotechnik.

...

Predpoludnim 1. augusta medzi osmou hodinou a pol jedenastou z doliny Studena v Bujakove zmizol motocykel Babeta za 13 000 korun. Majitel z Brezna ciernu Babetu so zltymi kvetmi na bokoch palivovej nadrze zaparkoval na stojane na lesnej ceste a zabezpecil proti ukradnutiu dvoma visiacimi zamkami. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Sada keramickych poharov, vaza, dve taburetky, konferencny stolik a detske buggyauto na dialkove ovladanie zmizli niekedy od 27. jula do 2. augusta z bytu na Mladeznickej ulici v Brezne. Majitelka utrpela skodu dovedna za 9000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Stvrteho augusta popoludni v rekreacnych oblastiach sarapatili vykradaci aut. Na parkovisku nad hotelom Trangoska zo Skody Fabie zmizlo Autoradio s CD prehravacom a 25 ,,cedeciek". Firma JMF z Detvy utrpela kradezou ujmu za 22 000 korun a poskodenie auta za tri tisicky. Bez znamok nasilia vnikli do VW Caddy, ktory bol zaparkovany pred hotelom Junior v Krpacove, a ukradli autoradio s CD diskom a osobne doklady (obciansky, vodicsky preukaz, kartu poistenca, zdravotny preukaz). Majitelovi z Brezna vznikla skoda bezmala za 13 500 korun.

...

Popoludni 29. jula vo Svatom Jane sa nahle zosunul kamen pred Porche Boxer, ktory smeroval z Hronca do Cierneho Balogu. Vodic R. S. z Lucenca vyviazol bez zranenia, ale na aute je skoda za 80 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 26. jula do 2. augusta

 

Pocas tyzdna vystartovali k styrom dopravnym nehodam - na Certovici pomocou navijaka vytiahli na vozovku Skodu Octaviu, na Taloch vycistili cestu a riadili premavku po zrazke dvoch osobnych aut, na Chalupkovej ulici v Brezne po havarii Skody 105 a Daewoo Tiko nalozili do vozidla RZP zranenu osobu a privolali clenov NAMK a zaevidovali zrazku Audi 100 a Avie 30 na krizovatke v Lopeji. Jeden C prud pouzili na uhasenie horiaceho butlaveho stromu v Ciernom Balogu - Medvedove a Opela Cadet a Skody 105 v garazi na Kiepke. Poziar hospodarskej budovy v Bacuchu zlikvidovali v spolupraci s tamojsim dobrovolnym hasicskym zborom dvoma utocnymi prudmi. Po prietrzi mracien v prvy augustovy stvrtok na Mazornikove odstranili vodu z posty a neskor ich o pomoc poziadali aj z Mliekarenskej a Budovatelskej ulice, kde rozvodneny potok zaplavil zahradky. V tento den este pomohli dohasit poziar chaty v Krpacove.

155.jpg (4763 bytes) Silne burky, ktore v tychto dnoch sarapatili, nepriaznivo vplyvali aj na vodicov, o com svedcia i mnohe dopravne nehody. V stredu 31. jula popoludni vysetrili dve osoby, ktore sa zranili pri zrazke vozidiel a vo vecernych hodinach do breznianskej nemocnice previezli so zlomenou nohou holandskeho motorkara. Dovedna absolvovali 30 vyjazdov, a to po 10 k mozgovym prihodam a k inym pripadom, po 3 k nahlym prihodam srdca a obehu a k urazom, po raze k prihode dychacieho systemu a k brusnej prihode a dvoch pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

0903 545988

Zamestnanci NAMK odtiahli styri vozidla, a to Peugeot s roztrhnutym rozvodovym remenom a Skodu 105 so zlomenou polosou do Banskej Bystrice, Audi po dopravnej nehode do Podbrezovej a Ladu 1200 so zadretym motorom do Hronca. O pomoc ich poziadali traja vodici - v Skode 100 precistili palivovu sustavu, vo Wartburgu nastavili zapalovanie a na Trangoske otvorili Skodu Fabiu.

hs.jpg (5636 bytes) Turisticka sezona v nasich horach vrcholi. Vo stvrtok 1. augusta clenovia Horskej sluzby osetrili turistku z Nitry, ktora si pod Dumbierom zlomila clenok. Opatrnosti vsak nikdy nie je dost. Aby sa predislo vaznejsim zraneniam odporucaju navstevnikom vyberat si kratsie trasy a ukoncit turu v dopoludnajsich hodinach. Popoludni ich mozu prekvapit silne burky.


Uzreli svetlo sveta image
Bibiana Hroncekova z Helpy, Daniela Kubizniakova z Bystrej, Lucia Fararova z Valaskej, Marek Kvietok z Cierneho Balogu, Jakub Ginic z Predajnej, Patrik Turzak z Telgartu, Alzbeta Sedlakova z Nemeckej, Zuzana Donovalova z Cierneho Balogu, Sanha Golianova z Brezna, Alexandra Harvanova z Helpy, Patrik Kachnic z Brezna, Denis Pancik z Brezna.

Opustili nas_image  Anna Talianova (68) z Podbrezovej, Julia Faskova (79) z Brezna, Dezider Lopusny (50) z Brezna, Jan Giertli (74) z Dobroce, Stefan Svantner (77) z Brezna, Rudolf Cellar (61) z Brezna.

Blahozelanie_image

 

Po lete prichadza jesen. Ked vietor duje, piska cez strniska. Tak je to aj v zivote.

Dna 10 augusta, v jeseni svojho zivota, oslavia zlaty sobas

Jolana Bercikova (Mariskove) a Pavol Bercik (Zafrudlove) z Brezna - Mazornikova.

Aj ked krok je uz slabsi, plecia mierne ohnute, ale pohlad, oci maju stale svieze, jasne, usmev srdecny, ako to bolo pred polstorocim.

Tomuto nevsednemu zlatemu paru prajeme este vela zdravia a stastia na spolocnej ceste zivotom. Ku gratulacii sa pripajaju vsetky deti, vnucata, pravnucata a cela rozvetvena rodina.

Dakujeme vam zlati rodicia, dakujeme vam zlati ludia.

PODAKOVANIA

Dakujeme rodine, priatelom, susedom, znamym, odbojarom a vsetkym, ktori dna 22. jula na poslednej ceste odprevadili

Mikulasa Rufusa z Brezna.

Zaroven vyslovujeme vdaku za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Hoci si odisiel nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci ta v srdci mame, spomienky a laska ostanu navzdy v nas.

Dna 20. jula uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec syn, brat, zat a svagor

Jozef Kupec z Brezna.

S uctou spominaju manzelka s detmi a ostatna rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 29. jula uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Dusan Flaska z Podbrezovej.

S laskou spomina manzelka a dcery s rodinami.

...

Ako ticho zil, tak tisko odisiel. Skromny v zivote, velky v laske a dobrote.

Dna 5. augusta navzdy dotlklo slachetne srdce draheho manzela, otca, deduska a svokra

Jana Vlceka.

Cas plynie, ale spomienky zostavaju.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas, ale spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 7. augusta si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasej manzelky, mamy

Lubice Jursovej z Brezna.

Smutiaca rodina

...

Len kyticku kvetov z lasky vam na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na vas spominat.

Dna 7. augusta uplynie rok od umrtia nasho manzela, otca, svokra, stareho otca, prastareho otca

Antona Stulrajtera z Cierneho Balogu - Komova,

zaroven si spominame na zomrelu dceru, sestru, svagrinu a tetu

Anicku Stulrajterovu z Cierneho Balogu - Komova.

Spominaju manzelka, mama, dcera s manzelom a tri vnucky s rodinami.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 8. augusta si pripomenieme dva roky od umrtia a nedozitych styridsatdva rokov

Pavla Tomku z Valaskej.

Spominaju rodicia, deti, manzelka, brat a ostatna rodina.

...

Uz desat rokov spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 10. augusta uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Jan Kovacik z Cierneho Balogu.

S uctou spominaju manzelka a synovia s rodinami.

Baran
Prekvapia vas necakane ulohy, a tak nie je iste, ci sa vam podari splnit povodny plan. Nesklamte vsak svojich blizkych.

Byk
Nie je vobec lahke dostat sa na urcitu uroven, ale este narocnejsie je udrzat si ju. Davajte si pozor!

Blizenci
V rodine sa mozu objavit iste problemy, ku ktorym pristupujte bez emocii. Cez letne dni myslite aj na oddych.

Rak
Pozor na skryte rozpory v lubostnom vztahu, mohli by sa vynorit v podobe otvoreneho konfliktu. Konajte takticky a sebakriticky.

Lev
Caka vas pokojne obdobie, na obzore niet ani stopy po nepriaznivych ucinkoch a vplyvoch. Je spravna chvila venovat sa svojim oblubenym predstavam.

Panna
Na vsetko nove reagujte pohotovo. Sustredte sa na cudzie jazyky a dosiahnete uspechy.

Vahy
S neodkladnymi povinnostami sa vam ruca povodny plan. Mozete stratit tazko nadobudnutu doveru. Sucastou kompromisu je aj spravodlivost.

Skorpion
Ocente blahodarny ucinok pomocnych ruk. Nemyslite si, ze vsetko mozete vyriesit sami, tie ruky vam sposobia velku radost.

Strelec
Nedavno odzneli krasne sluby, teraz je rad na vas premenit ich na skutocnost. Poradte sa s priatelmi, spolocne najdete vychodisko.

Kozorozec
Nemente doterajsie zamestnanie a nesnazte sa vynikat v oblasti, ktoru dobre neovladate. Drzte sa svojho”kopyta”.

Vodnar
Po namahavej praci si zasluzite odpocinok. Netuzte po necinnosti, dobre vam padne, ak si mozete dlhsie polezat v posteli.

Ryby
Trapi vas nekorektnost vasho priatela. Potesenie najdete pri praci v zahrade alebo s kvetinami na balkone.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT