12. NOVEMBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Pocas ,,dusickoveho vikendu" v ucebni vypoctovej techniky v breznianskom gymnaziu ktosi kradol. Stvrteho novembra rano oznamili kradez piatich monitorov, siestich zakladnych jednotiek, servera, skenera, atramentovej tlaciarne a digitalneho fotoaparatu. Kradezou vznikla bratislavskej firme skoda asi za 240 000 korun a poskodenim zariadenia asi 500-korunova skoda. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

...

Styri kompletne kolesa s pneumatikami Good Year z Renaultu Thalia Clio zmizli v noci z 3. na 4. novembra. Auto stalo na parkovisku pred chatarskou koloniou Cachovo v katastri Brezna. Majitelke vznikla skoda vo vyske asi 24 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Niekedy od 12. do 27. oktobra v Ciernom Balogu - Vydrove neznamy pachatel ukradol z dvoch nezamknutych drevarni osem priestorovych metrov palivoveho dreva. Skodu sposobenu majitelke vycislili na 3020 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Na parkovisku ,,Pred skolkou" v Dolnej Lehote neznamy pachatel z motoroveho vozidla Liaz valnik, ktore je majetkom firmy z Trstenej, ukoristil bezdusovu rezervu s diskom, dve autobaterie Akuma 180A4 a styri stahovacie pasy na material. Kradez, pri ktorej vznikla skoda asi za 21 600 korun, sa stala niekedy od 31. oktobra do 4. novembra. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Nezelaneho navstevnika na bitunku v areali Rolnickeho druzstva v Dolnej Lehote mali niekedy od popoludnia 8. novembra do rana 10. novembra. Z kancelarie chyba kalkulacka a zo skladu masa styri bravcove stehna a dve bravcove kare. Majitel firmy utrpel kradezou skodu dovedna za 6120 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Neprijemne prekvapenie cakalo 6. novembra predpoludnim na majitela chaty v Krpacove. Od 10. septembra, kedy tu bol naposledy, ho totiz vykradli. Z chaty chyba farebny televizor Philips, radiomagnetofon s CD prehravacom, krovinorez Husquarna a desat ,,cedeciek", vsetko dovedna za 7300 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Lup za 93 000 korun a 3000-korunovu skodu na znicenom zariadeni ma na svedomi zlodej, ktory niekedy medzi 11. oktobrom a 8. novembrom kradol v rekreacnej chalupe v Telgarte, patriacej majitelke z Banskej Bystrice. Vysetruje OO PZ Pohorela.

...

Dve kompletne kolesa s letnymi pneumatikami Fulda zmizli vecer 8. novembra z Renaultu Clio, ktory bol zaparkovany v Nemeckej. Zlodejovi na to, aby majitelka z Popradu bola chudobnejsia o 17 000 korun, stacilo styridsat minut. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

O tretej popoludni 9. novembra na srotovom poli v starom zavode Zeleziarni Podbrezova a. s. nasli dve cvicne protitankove miny. Nalez zabezpecili proti manipulacii a vyziadali pyrotechnicky zasah. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Pod ruskom desiatej novembrovej noci v Nemeckej sarapatil autickar. Ukradol tam cerveny Fiat Ritmo 1,9 TDE s evidencnym cislom BR-853AL, vyrobeny v roku 1987. Po vozidle za 55 000 korun a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

V lokalite Turniky v katastri Hronca medzi 11. a 25. oktobrom sarapatil pytliak. Na mieste rozobral dvojrocneho jelena s parozim a maso ukradol, cim Lesnej sprave v Hronci sposobil skodu za 8000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 31. oktobra do 8. novembra

 

V prvych novembrovych dnoch absolvovali tri vyjazdy k dopravnym nehodam - vo Sviatok vsetkych svatych zaevidovali zrazku Skody 120 s Peugeotom, v stredu v Lopeji vycistili vozovku po havarii Mercedesa a Alfy Romeo a v Telgarte, cast Besnik odtiahli z vozovky dva kamiony, ktore tvorili cestnu prekazku. Horiace kontajnery na odpadky na Chalupkovej a na Svermovej ulici v Brezne uhasili vysokym tlakom, poziar drevenej chaty na Vrchdolinke a kotolne na Ciasove zlikvidovali C prudmi a poziar Skody 100 na parkovisku v Nemeckej odstranili vysokym tlakom. Privolali ich aj na Krculovu ulicu v Brezne, kde voda vytapala obyvatelov cinziaka. Po prichode na miesto uzatvorili stupacku vody. V utorok pohorelski hasici vo Valkovni motorovou pilou prerezali a z cesty odstranili spadnuty strom.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari zhodnotili tento tyzden ako velmi pokojny, ziadne vaznejsie nehody nezaznamenali. Problemy so zdravim mali hlavne ,,srdciari", ku ktorym vystartovali 14-krat. V statistike vyjazdov je este zapisanych 6 mozgovych prihod, 4 brusne prihody, uraz, plucna prihoda, iny pripad a dva sekundarne prevozy pacientov do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Prichadzajuca zima, zladovatela vozovka v skorych rannych hodinach su varovnym signalom pre vodicov, aby na cestach venovali jazde zvysenu pozornost. Clenovia NAMK odtiahli Daewoo po dopravnej nehode, ukradnuty a poskodeny Opel Vectra, Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, Favorit so zadretym motorom a v Lopeji vytiahli z priekopy Peugeot. Na Certovicu doviezli pohonnu latku do Avie, v Brezne otvorili Opel a v Lopeji opravili vodnu pumpu v Avii.

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

V uplynulych dnoch prevladalo na horach chladne, nepriaznive pocasie. Turisticke chodniky su zasnezene a miestami zladovatele. Clenovia Horskej sluzby patraju po turistovi z Ciech, ktory mal prist do Chaty M. R. Stefanika pod Dumbierom. Patracia akcia trva uz vyse tyzdna, zatial bezvysledne.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Marek Klementis z Ponickej Huty, Andrea Adamovicova z Valaskej, Andrej Sipula z Banskej Bystrice, Marcel Harvan z Polomky, Vanesa Pustajova z Telgartu, Laura Slobodnikova z Podkonic, Dominik Macak z Predajnej, Samuel Batis z Brezna, Simon Malcek z Podbrezovej, Daniel Baranek z Myta pod Dumbierom.

 

Opustili nas_image 

 

Edo Leitner (89) z Osrblia, Irena Korytiakova (88) z Pohronskej Polhory, Berta Malgasova (63) z Nemeckej, Peter Pikula (47) z Raztoky, Pavel Zachar (63) z Brezna, Vladislav Studva (78) z Brezna, Jan Vlcek (93) z Brezna, Mikulas Murin (63) z Brezna, Ladislav Hvolka (72) z Brezna, Anna Kukulova (87) z Helpy, Irena Sobotova (82) z Brezna, Maria Dordikova (80) z Brezna, Anna Poliakova (78) z Benusa, Alexander Kominka (62) z Brezna, Jozef Duriancik (80) z Valaskej, Peter Dianiska (22) z Valaskej.

 

Blahozelanie_image

 

Krasne zivotne jubileum – osemdesiatsedem rokov -
4. novembra oslavil znamy brezniansky sportovec

Vojtech Reis

Ku gratulantom sa pripaja aj redakcia Horehronia.

...

Zamestnankyne Mestskej kniznice v Brezne blahozelaju k zivotnemu jubileu dlhodobej citatelke Elene Cepikovej k sedemdesiatym piatym narodeninam.

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori 1. novembra odprevadili na poslednej ceste nasu dceru

Ivanku Sukicovu z Valaskej.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary. Rodicia a brat

SPOMIENKY

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 11. oktobra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Viery Faskovej

a 10. novembra druhe vyrocie umrtia

Juliusa Fasku.

S laskou spomina cela rodina.Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

...

Dna 19. oktobra uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas vo veku patdesiattri rokov navzdy opustila nasa mama a manzelka

Anna Demeterova, rod. Durcova z Predajnej.

Roky ubiehaju, bolest v srdci zostava. Nikdy na teba nezabudneme. S laskou spomina cela rodina.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene muselo sa stat.

Dna 21. oktobra uplynuli tri roky odvtedy, co nas vo veku styridsatsest rokov opustil nas drahy manzel, otec, syn, brat a svagor

Milan Svidran z Polomky.

Smutiaca rodina

...

Dna 31. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Vincent Zima z Krpacova

S laskou spominaju manzelka Veronika, syn Zdeno s rodinou, dcera Janetta so synom, synovia Vladimir a Marian s rodinami, dcera Eva. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 5. novembra sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Miroslava Zvarika z Hronca.

S laskou spominaju manzelka, synovia Stefan, Frantisek s rodinami a pat vnucat.

...

Hoci si odisiel nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci ta v srdci stale mame, somienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 6. novembra si pripominame smutne desiate vyrocie umrtia manzela, otca, stareho otca

Jana Pobisa z Brezna.

Smutiaca rodina

...

Odisiel si tisko bez rozlucky, no v nasich srdciach zijes spomienkami.

Dna 7. novembra sme si pripomenuli smutne piate vyrocie umrtia nasho milovaneho

Stefana Sulika z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. S uctou spominaju rodicia, sestra s rodinou a ostatna smutiaca rodina.

 Podakovania

Dakujeme vedeniu Hronstavu, spolupracovnikom, kamaratom – rybarom a vsetkym, ktori dna 31. oktobra odprevadili na poslednej ceste naseho draheho syna

Milana Zelencika z Podbrezovej – Stiavnicky.

Uprimna vdaka vsetkym za modlitby, kvetinove dary a za prejavy sustrasti. Smutiaca matka, manzelka, synovia a sestry

...

Dakujeme vsetkym, ktori prisli dna 2. novembra odprevadit na poslednej ceste nasu milovanu mamicku, staru a prastaru mamicku

Irenu Sobotovu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.Syn Belo Jamriska s rodinou

Baran

Nebude vas rusit ani klopanie na dvere, ani vyzvananie telefonu. Pokojne mozete rozmyslat. Mozno by vam dobre padol aj vylet do hor, kym to pocasie dovoluje.

Byk

Nic vas nebavi, na nic nemate naladu. A pritom vas pozyvaju do spolocnosti, v ktorej by ste sa vynikajuco pobavili. Premozte svoju pasivitu, neobanujete.

Blizenci

Necakane sa objavi clovek, ktoreho ste – obrazne povedane – davno pochovali. Sprava sa tak, akoby sa medzi vami nic nebolo stalo. Privedte ho k rozumu jednoznacnou recou.

Rak

Na pracovisku vas netlacia ziadne naliehave povinnosti, ale nudit sa nebudete. Caka vas hromada rozrobenych veci a rozdebatovanych zalezitosti. Svoje naroky ma aj partner.

Lev

V dosledku davnejsieho omylu sa opat mozete dostat do zleho svetla. Mali by ste raz a navzdy skoncovat s vecnym upodozrievanim. Ked budete uprimni a priami, pochodite lepsie.

Panna

Zaciatok tyzdna bude pre vas narocny. Postupne si uvedomujete, ze ste sa pustili do velmi narocnej prace. Aj ked prve dni budu vycerpavajuce, nevzdavajete sa a bojujte dalej.

Vahy

Uspechy v laske obohacuju vasu fantaziu a zintenzivnuju tvorivost. Dnes uz pri priemernej snahe mozete dosiahnut nadpriemerne vysledky, najma vo financnych zalezitostiach.

Skorpion

Za uplynule dni ste takmer zabudli na obycajne starosti beznych dni. Nastastie sa viete ovladat a nedavate najavo, ze kolegovia a ludia vobec vam v tychto dnoch idu jednoducho na nervy.

Strelec

Praca vas akosi nevie zaujat, a tak hladate rozne zamienky a vyhovorky. Preco davaju najtazsie ulohy prave vam! Ale ved je to prejav dovery. Len aby ste dostali primeranu odmenu.

Kozorozec

Decembrovi prislusnici znamenia budu mat oddychovy tyzden, Kozorozci z prvej dekady januara musia v praci pridat.
Ostatni by mali byt vo vsetkom bedlivi a opatrni.

Vodnar

Vobec ste s takym uspechom v praci neratali. Co sa vam inokedy nedari ani za cenu velkych obeti a nadludskeho usilia, teraz dokazete hravo a dokonca bravurnym stylom.

Ryby

Vo vasom vedomi sa z nicoho nic objavi davno zahojena rana. Je to pre vas neprijemne, ale co sa da robit. Nikomu nic nevysvetlujte, ale dobre si zapamatajte provokatera.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT