19. NOVEMBER  2002 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


 Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov
Inter Bratislava B - ZP Sport Podbrezova A 5703:6147 (rozdiel 444 kolov), R. Foltin 998, G. Knapp 1011, O. Kyselica 1048, M. Terebessy 1020, I. Cech 1008, J. Calic 1062.
V zapase, ktory odohrali v sobotu v Bratislave, dosiahli zeleziari vyrazny uspech.
ZP Sport Podbrezova A - Inter Bratislava A 6010:5670 (rozdiel 340 kolov), R. Foltin 961, M. Milan 962, O. Kyselica 992, M. Terebessy 1024, I. Cech 990, J. Calic 1081.
Napriek unave z predchadzajuceho dna sa drzali kolkari Podbrezovej statocne a opatovne podali dobry vykon.

II. liga zien
ZP Sport Podbrezova - Spoje Bratislava 3094:3070 (rozdiel 24 kolov), J. Turcanova 502, K. Micanova 491, E. Babelova 508, I. Vankova 541, E. Hiadlovska 519, K. Valigurova 533.
V domacom prostredi zeleziarky zvitazili velmi tesnym rozdielom.

Jan Daucik

Priprava 30. rocnika Bielej stopy SNP

Tridsiaty rocnik medzinarodneho vytrvalostneho behu Biela stopa SNP je planovany na 8. a 9. februara 2003.

V sobotu o pol desiatej na lyziarskom stadione na Skalke odstartuju kategorie priamych ucastnikov SNP, o jedenastej je na programe start malej Bielej stopy SNP v kategoriach mladsie ziactvo (12-rocni) na 3 km, starsi ziaci (14 - 15-rocni) na 5 km, starsie ziacky na 4 km, dorastenci (16 - 17-rocni) na 7 km a dorastenky na 5 km. Na lyziarskom stadione v Kralikoch je o jedenastej start behu na 25 km v styroch kategoriach muzov, dvoch kategorii zien, dorastencov a dorasteniek (17 - 20-rocni). Ciel je v priestore startu v Kralikoch.
Lyziarsky stadion Krahule bude v nedelu pat minut po pol desiatej dejiskom startu behu na 55 km v piatich kategoriach muzov a dvoch zenskych. Ciel je v Krahuliach.
Prihlasky s prilozenym potvrdenim o zaplateni startovneho treba zaslat do 31. decembra (pri zaslani do 2. februara sa startovne zvysuje o 50 korun a do 7. februara o dalsich 50 korun). Kazdy pretekar dostane postou doklad o prideleni startovneho cisla, ktore si vyzdvihne v priestore startu. Stravovanie pre pretekarov, ktori ukoncia preteky, je zabezpecene v priestore ciela.
Informacie: COV Biela stopa SNP, Kremnica, c. t. 045/6742850, Mestsky urad Banska Bystrica, c. t. 4330504, Mestsky urad Brezno, c. t. 6306242, Centrum volneho casu Brezno, c. t. 6122908.
Nas okres ma priaznive terenne a snehove podmienky na bezecke lyzovanie. V predchadzajucich rocnikoch Horehronci na Bielej stope SNP nechybali. Prikladom su vytrvali sportovci najma z Cierneho Balogu, Telgartu, Brezna, Benusa, Bravacova, Bacucha, Helpy, Dolnej Lehoty, Myta pod Dumbierom, Podbrezovej, Hronca, Jasenia, Valaskej a z dalsich obci. Predpokladame, ze sa k nim pripoja dalsi odvazni vytrvali sportovci zaslanim prihlasok a ucastou na jubilejnom 30. rocniku.
K historii bezeckeho lyzovania v nasom okoli aj v spojitosti s ucastou Horehroncov na jednotlivych rocnikoch Bielej stopy SNP sa vratime v niektorych z dalsich vydani Horehronia.

Jan Zemko

SVETOVY POHAR V BIATLONE 2002/2003

Brezno - Osrblie (16. - 22. december)
Organizacny vybor Biatlon Brezno - Osrblie spolu so Slovenskym zvazom biatlonu si vas uz dnes dovoluju pozvat na preteky III. kola IBU Svetoveho pohara v biatlone.
Preteky sa uskutocnia 17. - 22. decembra a aky sportovy a spolocensky program navstevnikov Brezna a Osrblia caka? Breznianske namestie otvori biatlonovu naruc v utorok 17. decembra o 18. hodine v podobe slavnostneho vecera s vystupenim popularnych spevakov Roba Simeka a Dagmar Rostand. V zavere vecera divakov potesi ohnostroj. Vo stvrtok 19. decembra v Osrbli o desiatej preteky III. kola Svetoveho pohara otvoria. O stvrt na jedenast vybehnu na trat rychlostnych pretekov zeny, o stvrt na tri muzi. V piatok 20. decembra o druhej popoludni odstartuju stafety muzov, v sobotu o desiatej stafety zien. V hale bude dominovat diskoteka. V nedelu od desiatej hodiny desiatej minuty divaci mozu sledovat stihacie preteky muzov a desat minut po jedenastej stihacie preteky zien. Hala ozije hudbou a spevom suboru Mostar.
Po vyhlaseni vysledkov bude III. kolo Svetoveho pohara v biatlone slavnostne ukoncene. Vstup na vsetky preteky je bezplatny.

Jaroslav Surina,
predseda propagacnej komisie

Moderny tanec a aerobik v skole

V Zakladnej skole na Pionierskej 2 v Brezne na sklonku oktobra uskutocnili 4. rocnik skolskeho kola v detskom aerobiku, v ktorom sutazili deti z prveho stupna. Maraton prebiehal v troch kolach po 25 minut. V prestavkach sa predstavili so svojimi tancekmi a zostavami deti z kruzku aerobiku Motyl. Porota hodnotila 35 deti vo dvoch kategoriach. Pred usmiate tvaricky sa postavili cvicitelky MSK Brezno: E. Dandulova, K. Kaliska a Z. Anestikova. Nadsenie, radost z pohybu a dobra hudba trvali az do konca sutaze. Sutaziaci si odniesli ucastnicky list a sladkosti, ti najlepsi ziskali vecne ceny a diplomy.
Vysledky: I. kategoria (1. a 2. rocnik): 1. Laura Lamperova (2. A), 2. Barborka Vrlakova (2. B), 3. Anicka Netikova (1. C), II. kategoria (3. a 4. rocnik): 1. Tomas Brozman (4. B), 2. Dominika Balogova (4. B), 3. Dianka Kurekova (4. B).
V sobotu 9. novembra sa v tejto skole konal seminar pre ucitelov a vychovavatelov zamerany na moderny tanec a aerobik. Prva cast bola zamerana na metodicke poznamky a odporucania k obsahu a procesu vyucovania tancov. Prakticke ukazky predviedol kruzok tanecneho aerobiku Motyl. V druhej casti sa ucastnici ucili zakladne prvky aerobiku, ktore mozu vyuzit a precvicovat so ziakmi.
Prednasku ukoncili praktickou ukazkou prvkov, ktore su podla najnovsich poznatkov zakazane alebo problemove a mohli by uskodit zdraviu deti.
Bodkou za stretnutim bola videoprojekcia s tanecnou tematikou a prijemne obcerstvenie.
Seminar pripravili vychovavatelka na Pionierskej 2 E. Dandulova a ucitelka 5.- 9. rocnika Zakladnej skoly Cierny Balog – Janosovka K. Kaliska.

(ed)

TAE-BO najcastejsie otazky

Na najcastejsie otazky o novom aerobnom cviceni, ktore prinasa so sebou aj zmeny v zivotnom style cvicencov, odpoveda Katarina Masopustova.
Na uvod ta najcastejsia otazka – co to je TAE-BO?

Definovat TAE-BO jednou vystiznou odpovedou je velmi tazke. V skratke povedane, ide o moderny druh aerobneho cvicenia, ktore kombinuje prvky karate, taekwon-do a klasickeho boxu s prvkami tanecneho aerobiku a v podani Bulliho Blanksa aj baletu. Tato definicia by vsak stacila k tomu, aby ste si TAE-BO zaradili do nejakej “skatulky”. Ak ste priaznivcom aerobiku, TAE-BO je pre vas po precitani tejto definicie aerobikom s prvkami bojoveho umenia a sportu. Ak ste aktivnym alebo byvalym ziakom skoly bojovych sportov, je pre vas TAE-BO prave tym vasim bojovym sportom s hudbu.
Podme na tu definiciu trochu inak. TAE-BO vzniklo ako kombinacia tychto dvoch zdanlivo protichodnych sportovych odvetvi, ale vyvijalo sa a teraz ma uz uplne odlisnu tvar. Ma casto dodatok “THE FUTURE OF FITNESS”, teda buducnost fitness. Na prvom mieste by som tymto definovala TAE-BO, ktore ma svoju filozofiu rozdelenu do troch stupnov. V prvom stupni BASIC je najdolezitejsia myslienka “GET THE FIRST PLACE BY YOUR OWH”, co vo volnom preklade znamena – prekonaj sam seba, neporovnavaj sa s druhymi. Dolezite je ale to, ako sa citis a aby si bol sam pre seba lepsi ako si bol vcera, pred tyzdnom, mesiacom... Tato zdanlivo jednoducha myslienka ma hlboku podstatu a ked ju naozaj pochopime, budeme vo vsetkych cinnostiach uspesnejsi, vykonnejsi a stastnejsi. Z pohladu vas – klientov aerobnych lekcii vo fitness centrach je cela fitness scena relatine uzavretou oblastou, do ktorej sa len tazko dostava. Pri vstupe do fitness centra ste od prveho okamziku vystavovani neprijemnemu porovnavaniu sa s ostatnymi – v obleceni, vasa postava, nepoznate instruktora, ale ostatni ano, neviete kam sa mozete postavit a kde maju stali navstevnici lekcii TAE-BO “rezervacku”, nepoznate choreografiu, nepoznate nazvy krokov, pri posilnovani na zemi nezvladnete tolko opakovani ako vsetci ostatni a pripadate si ako v pekle na zemi. Cela fitness spolocnost a vobec cela civilizacia je zalozena na porovnavani sa s druhymi. “Nedokazem to, co ostatni a som menejcenny, menejcenna?!” TAE-BO je liek na vasu usutazenu dusu. V nom sa ucime sutazit a zvitazit sam nad sebou. V tom je TAE-BO buducnostou fitness. Bez myslienky je kazda ludska cinnost len tupa strojova nezazivna praca, ktora skor ci neskor omrzi. Naopak, TAE-BO ma svoju myslienku a filozofiu.

Bc. P. Jenca

Podbrezovski ziaci vitazne

Slovensky futbalovy zvaz v spolupraci s FK LAFC Lucenec usporiadali v nedelu 1. kolo haloveho turnaja starsich ziakov sportovych tried stredoslovenskeho regionu. Vitazom turnaja sa stali starsi ziaci ZP Sport Podbrezova pred Lucencom a R. Sobotou. Po rozpacitom zaciatku sa podbrezovski mladi futbalisti rozohrali k velmi dobremu vykonu a vitazstvom si zabezpecili postup do dalsieho kola. Najlepsim strelcom Podbrezovej bol Ivan Cutka, ktory zatazil konto superov piatimi golmi. Dalsi turnaj bude 7. a 8. decembra pravdepodobne v sportovej hale vo Zvolene.

Marian Lauer


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT