19. NOVEMBER  2002 Strana 8

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

KANDIDATI NA POST PRIMATORA BREZNA

sa predstavuju

1. Ing. Daniel BACKO
(ANO - SMER)

Ing. Daniel Backo sa narodil 21. oktobra 1956 v Podbrezovej, je zenaty, ma dve deti. Po ukonceni studia na Gymnaziu v Brezne vystudoval SPU v Nitre - Agronomicku fakultu. Od roku 1984 pracoval na SM Podbrezova vo funkcii hlavneho inziniera a od roku 1991 na JRD Brezno ako predseda. Dnes podnika v polnohospodarstve. Je konatel spolocnosti VVO-MB, s. r. o., so sidlom v Brezne. Je aktivny v spolocenskom zivote, v rokoch 1994 - 1998 bol zvoleny za poslanca mesta Brezna a zalezi mu na kvalitnej komunalnej politike a efektivnom samospravnom riadeni. Za okres Brezno bol zvoleny ako jeden z piatich poslancov do Banskobystrickeho samospravneho kraja na obdobie rokov 2001 - 2005.
Koalicia ANO - SMER navrhnutim Ing. Daniela Backa za kandidata na primatora mesta Brezna respektuje volu vacsiny obcanov Brezna a chce vyuzit jeho rozvazny pristup k rieseniu problemov. Ing. Daniel Backo dokaze vypocut nazory inych, ale aj uznat si pripadne chyby. Sme presvedceni, ze dokaze realizovat spolocne navrhy a myslienky obcanov mesta Brezna.

2. Ing. Emil CABAN
(HZD)

Vazeni spoluobcania, mili volici!
Kandidujem preto, lebo som presiel ohnom a vodou v statnej sprave. Viem, co su urady, ale hlavne, co v dnesnej dobe znamena nieco v nich vybavit. V statnej sprave som posobil pat rokov vo funkcii prednostu Obvodneho uradu zivotneho prostredia v Brezne a zakonmi o zivotnom prostredi sa zaoberam dodnes, ale uz ako zivnostnik. Od 1. januara 2003 prejdu dalsie kompetencie v rozhodovani z organov statnej spravy na mesta a obce a bude medzi nimi aj stavebny zakon, ktoremu sa venujem uz dvanast rokov.
Presadzovat budem predovsetkym:
vystavbu domu smutku; zacatie vystavby zastresenia zimneho stadiona; upravu a udrzbu malych sportovisk; zvysenie bezpecnosti obcanov; doriesenie a zrealizovanie odpredaja komunalnych bytov; podporu vystavby novych bytov; vratenie breznianskeho sportu na vyslnie Slovenska; cistotu a poriadok; prehodnotenie vysky platenia miestnych poplatkov a dani; rozvoj cestovneho ruchu; podielanie sa na rieseni romskej otazky; vytvaranie priaznivej duchovnej atmosfery medzi spoluobcanmi; vyber lokality na vystavbu skate parku.
V okrajovych castiach mesta:
vycistenie a upravu vodnych tokov, ulic a chodnikov; dostavbu vodojemu v Podkorenovej; upravu a udrzbu miestnych komunikacii.
Budem sa starat o veci kazdodenne, ktore so sebou prinasa zivot a bude ich mozne riesit v ramci kompetencii mesta.
Viem, ze vsetko, co som si predsavzal, nezavisi len od primatora, ale aj od poslancov, ktorych si zvolite.
Vazeni volici, za primatora si mozete vybrat polnohospodara, ucitela, ekonoma, strojara alebo stavbara. Vyberte si spravne!

3. Ing. Jaroslav Demian
(SDL, HZDS)

Narodeny: 6. februara 1963 v Brezne
Bydlisko: Brezno, Malinovskeho 11
Stav: zenaty, dve deti
Vzdelanie: VST Kosice - Strojnicka fakulta a DPS na VVS SNP v L. Mikulasi
Povolanie: stredoskolsky ucitel, v sucasnosti prednosta Okresneho uradu v Brezne
Vazeni spoluobcania! Breznania!
Preco som sa vas rozhodol oslovit a poziadat o vasu podporu?

Ako rodak a obyvatel nasho mesta poznam mnozstvo ludi, jednotlivcov, odbornikov, podnikatelov, predstavitelov roznych zdruzeni, organizacii a institucii. Som presvedceny, ze vacsinu obcanov mesta spajaju dlhorocne tradicie a spolocny zaujem o chod mesta, v ktorom sa chcu citit spokojne a bezpecne. Zalezi mi na tom, aby sa nase mesto dalej rozvijalo, aby bolo pekne, ciste, aby sa nam a nasim detom v nom dobre zilo.
Chcem zlepsit spolupracu primatora, poslancov, uradov statnej spravy, podnikatelov, obci a samospravneho kraja v prospech mesta. V praci pre mesto vyuzijem svoje osemrocne pakticke skusenosti poslanca mestskeho zastupitelstva a stvorrocne skusenosti z riadenia a cinnosti miestnej statnej spravy.
Len s vasou doverou budem moct presadzovat a realizovat ciele svojho volebneho programu a vsetky prospesne myslienky, ktore vzidu i z nasich dalsich spolocnych stretnuti.
Spolocnymi silami splnime ciel pred nami!
Za dolezite povazujem:
cez rozpocet zadefinovat priority v kazdej cinnosti mesta; pripravenost mesta technicky, organizacne a pesonalne samostatne spracovavat, predkladat a obhajovat projekty, ktore zabezpecia mimorozpoctove zdroje; dostavbu zimneho stadiona ako viacucelovej haly a sprevadzkovanie krytej plavarne; vybudovanie hlavnej autobusovej stanice mimo namestia; cistenie mesta, udrzbu verejnej zelene, ako aj zimnu udrzbu ciest; fungujucu, efektivnu siet predskolskych a skolskych zariadeni; podporu tradicnych kulturnych a sportovych akcii v meste; rekonstrukciu nenarocnych sportovisk na sidliskach; dobudovanie technickej infrastruktury, vodovodov a kanalizacie; podporu mladych rodin; podporu zamestnanosti; podporu malych a strednych podnikatelov; riesenie romskej otazky; efektivne fungujucu samospravu.
BREZNO to ste vy, BREZNO to som ja, BREZNO to sme my!

4. Ing. Elena GREGOROVA
(NEKA)

Dobry den obcania,
je uz pravidlom, ze pred kazdymi volbami obcan pocuje vela slubov. V priebehu rokov volebneho obdobia vsak vidi malo cinov. Ani mesto Brezno nie je vynimkou. Ma svoju historiu a svoje sucasne problemy - specificke v Podkorenovej a Rohoznej, na Mazornikove, v Halnoch a v Bujakove i v samotnom meste. Mnohe z nich treba riesit okamzite, mnohe podchytit a koordinovat, a to vsetko s cielom rozvoja kvality byvania a efektivity ekonomiky pre obcana, pretoze ten je prvorady. Kedy ste naposledy osobne komunikovali s primatorom mesta? Kedy ste osobne boli vypocuti a kedy vyriesil vas problem?
Za urgentne, pocas nasledujucich styroch volebnych rokov, povazujem a v pozicii primatorky mesta Brezna garantujem obcanovi riesenie aj tychto styroch problematik:
realizaciu okamzitych opatreni na ochranu pred povodnami (+ splacanie doterajsich uverov mesta); opravu vsetkych mestskych komunikacii (+ splacanie doterajsich uverov mesta); globalny poriadok a globalnu bezpecnost (+ splacanie doterajsich uverov mesta); odstranenie stagnacie komunikacie s obcanmi a s podnikatelmi (+ splacanie doterajsich uverov mesta).
A mozete mi verit, ze spolu to dokazeme!
Uz dnes posobim ako expert, na zaklade priameho vyberu Europskou uniou, v odbornej skupine stredoeurospkych statov, pre ucel ziskania, prerozdelovania a pouzitia financnych fondov priamo do regionu. Teda most pre prospech mesta je vytvoreny, je to sanca nas vsetkych vyuzit tuto prilezitost.
Apelujem na vas za mesto Brezno - nepremeskajte ju!
Predchadzajuce desatrocie nam ukazalo, ze prislusnost primatora k vladnej politickej strane alebo k akejkolvek strane ziadny vyrazny uspech nepriniesla.
Mesto Brezno pre rozvoj potrebuje skusenosti, odbornost a profesionalitu. A to je moja ponuka pre obcana.
Moje podakovanie patri vsetkym, ktori si nasli kratku chvilu na precitanie tohto prihovoru, a este doraznejsie podakovanie za zamyslenie sa nad precitanymi riadkami.

5. Ing. Jan PAMPURIK
(NEKA)

Kto som
o Breznan, ktoreho rodove korene siahaju az tak daleko do minulosti, ze sa smelo mozem povazovat za Hugana
o 55-rocny strojny inzinier, ktoreho zaujala praca s ludmi, preto viac ako 25 rokov pracujem v Strednej priemyselnej skole v Brezne, v sucasnosti vo funkcii zastupcu riaditela skoly
o clovek, ktoreho zaujimaju ludia a prostredie, v ktorom spolu ziju. Aj preto dve volebne obdobia som bol poslancom mestskeho zastupitelstva a clenom mestskej rady. V obdobi rokov 1994 - 1998 viceprimatorom mesta Brezna
o clovek, ktory je pristupny otvorenej diskusii a naslednemu rieseniu problemov kazdeho obyvatela mesta Brezna
Preco kandidujem
o pretoze zijem v tomto meste a nie je mi jedno ako
o pretoze chcem, aby obyvatelia mesta boli hrdi na to, ze su Breznania
o pretoze verim ludom a verim, ze aj oni mne
Co chcem dosiahnut
o byt primatorom nielen tych obcanov, ktori ma budu volit, ale i tych ostatnych
o bezkonfliktny komunikativny tok medzi uradom a verejnostou, prirodzeny dialog uradnik - obcan
- vsadit na profesionalitu, efektivnost, spolahlivost, ludsky pristup k obcanom
o neslubovat, ale spolu s poslancami, pracovnikmi uradu, podnikatelmi, zivnostnikmi a obyvatelmi mesta Brezna riesit vsetky problemy, ktore prinesie zivot
o prioritne sa zamerat na riesenie problemov: byvania a infrastruktury v meste; sportu; vystavby domu smutku; romskej komunity
o dalej rozvijat prirodzene danosti mesta: turizmus; kulturne dedicstvo, druzobne styky

6. Ing. JAN PRECUCH, CSc.
(SDKU, DS)
52 r., hutnicky inzinier

Po skonceni skoly som 24 rokov pracoval v Zeleziarnach Podbrezova v roznych veducich funkciach a od roku 1996 podnikam s hutnickym a stavebnym materialom. Ostatne volebne obdobie som poslancom Mestskeho zastupitelstva v Brezne, kde blizsie vidim, ake su problemy obyvatelov v meste. Mam zaujem riesit tieto problemy, preto som sa rozhodol kandidovat na post primatora, resp. poslanca mestskeho zastupitelstva.
V priebehu styroch rokov chcem riesit najma:

  • nezamestnanost v meste, vytvorit podmienky pre malych a strednych podnikatelov, zabezpecit investicie do mesta v sulade s projektami Europskej unie,
  • bytove problemy formou vystavby panelovych a individualnych bytov,
  • povodnove problemy v plnom rozsahu,
  • cestovny ruch v meste a okoli, dosiahnut vyssi standard poskytovanych sluzieb,
  • sport pre mladych a starsich ludi (obnovit cinnost plavarne, zakryt zimny stadion, atd.).

Pri rieseni tychto problemov si predstavujem uzku spolupracu s okolitymi podnikmi a firmami a ze do plnenia mojho volebneho programu sa aktivne zapoja vsetci obcania mesta.

7. Ing. Dusan SVANTNER
(PSNS)

Mam 55 rokov a bohate skusenosti z posobenia v parlamente SR, mestskom zastupitelstve a kontakty, ktore mam v parlamente a vlade ponukam obcanom mesta Brezna.
Mam prehlad o tom, aka je velmi zla ekonomicka situacia v meste Brezne (splacanie uveru vo vyske 60 milionov Sk), ale ja viem, ako mesto vyviest z dlhov, ktore neguju jeho rozvoj.
Moje najdolezitejsie ulohy v buducom volebnom obdobi budu:

  • odlzenie mesta Brezna, ziskanie financnych prostriedkov z Ministerstva zivotneho prostredia SR na cisticku odpadovych vod tak, ako to realizuju mesta Lucenec a Banska Bystrica,
  • vybudovanie domu smutku tak, ako to maju uz vsetky obce v okoli mesta Brezna,
  • zakrytie zimneho stadiona,
  • oprava komunikacii v okrajovych stvrtiach mesta Brezna,
  • ukoncim spor medzi mestom a obcanmi Svermovej, Sladkovicovej, Laskomerskeho ulice a zrealizujem odpredaj bytov podla predstav obyvatelov bytoviek na tychto uliciach,
  • zalezi mi aj na potrebach skupin obyvatelstva, ktorym pomozu aj mensie financne prostriedky, preto kazdy mesiac darujem polovicu svojho primatorskeho platu dochodcom, zdravotne postihnutym, na sport a kulturu, na narodne a beneficne akcie.

Mojim cielom a odmenou bude uznanie od obcanov mesta Brezna. Chcem byt obcanom mesta sluzobnikom, a nie panom!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT