19. NOVEMBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Bielu Skodu 100 (ev. c. BBD 08-13), v ktorej sa nachadzala povinna vybava, tazne lano, hustilka a hasiaci pristroj, ukradli medzi 26. a 27. oktobrom z parkoviska vo Valaskej. Kradezou auta s novymi pneumatikami Matador vznikla majitelovi skoda za 15 420 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Financnu hotovost 45 000 korun, alkoholicke napoje, cigarety a potraviny ukradol neznamy pachatel z predajne na namesti v Brezne. Kradez vlamanim sa stala niekedy medzi 9. a 11. novembrom a celkova skoda predstavuje asi 216 000 korun. Vysetruje OUJP v Brezne.

...

V presne nezistenom case od septembra do osmej hodiny rannej 11. novembra z mastale polnohospodarskeho druzstva v Podkorenovej ktosi ukradol 130 metrov stvorcovych bielych obkladaciek. Firme so sidlom v Slovenskej Lupci sposobil skodu za 30 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Neprijemny pohlad po prichode do rekreacnej chaty v Telgarte cakal na jej majitela z Banskej Bystrice vecer 12. novembra. Od oktobra, kedy tu bol naposledy, ho totiz ,,navstivil" zlodej a odniesol si drevene komody, drevenu policku, porcelanove umyvadlo, zrkadlo s osvetlenim, pakove vodovodne baterie, antikorovy drez, pleteny stol so stolickami, elektricky konvektor, farebny televizor a chladnicku. Skodu vycislili na 103 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

...

Pod ruskom strnastej novembrovej noci bez zjavnych znamok nasilia ktosi na Ulici Hradby v Brezne otvoril Skodu Octaviu a ukradol autoradio s CD prehravacom a vsetky styri puklice z kolies. Majitelka z Brezna utrpela skodu asi za 15 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Strnasteho novembra v Brezne sarapatili vykradaci bytov. V priebehu patdesiatich minut predpoludnim z bytu na SLN zmizol sedozeleny ruksak, mince z hlinenej pokladnicky a predmety zo zlteho kovu, vsetko dovedna za 42 000 korun. Predpoludnim mali nevolanu navstevu aj v byte na Razusovej ulici, odkial chyba mobilny telefon Motorola T180, peniaze v hotovosti a dve obrucky zo zlteho kovu. Skodu vycislili na 15 500 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Z kancelarie Specialnej zakladnej skoly v Brezne zmizol radiomagnetofon, zehlicka, dve kalkulacky, detske knihy, zaclona, pastelove farby a nahradne kluce od budovy skoly. Kradez vlamanim so skodou bezmala za 5500 korun sa odohrala od vecera 13. novembra do skorych rannych hodin nasledujuceho dna. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Patnasteho novembra z Bravacova hlasili dve kradeze vlamanim. Jedna sa stala v rekreacnej chalupe majitela z Trnavy, ktoremu z hospodarskej budovy ukradli gril za 1500 korun a na zariadeni nechali skodu za 400 korun. Dalsiu kradez zaznamenali v klube dochodcov, odkial chyba ponorne kalove cerpadlo, nastrckove kluce, kombinovane klieste a vrtacka, vsetko dovedna aj s poskodenim zariadenia za 12 800 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

...

Satelit Columbia, farebny televizor Daewoo a krovinorez Stihl odniesol zlodej z rodinneho domu na Tajchu v Hornej Lehote niekedy medzi 10. a 17. novembrom. Majitelovi z Banskej Bystrice vznikla kradezou skoda za 28 900 korun a poskodenim zariadenia za tri tisicky. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

O jednej popoludni 13. novembra v dielni rodinneho domu v Helpe horelo. Poziar, ktory lokalizovali hasici z hasicskej stanice v Pohorelej, si vyziadal 100-tisickorunovu skodu. K zraneniu osob ani k ohrozeniu inych objektov nastastie nedoslo.

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 15. novembra

 

V druhy novembrovy piatok sa zucastnili na poziarno-taktickom cviceni v Zakladnej skole na Pionierskej 2 v Brezne, ktore bolo zamerane na evakuaciu osob z budovy. Zaznamenali az osem dopravnych nehod, ktore sa nastastie obisli bez vaznejsich zraneni. Vo Valaskej, Michalovej, Cervenej Skale, Pohronskej Polhore, cast Zbojska a v Bacuchu vytiahli na cestu vozidla, ktore boli mimo vozovky. Na Krpacove, kde vodic s prednou castou Seata Toledo narazil do mladeho stromu a na Sturovej ulici v Brezne po zrazke Skody 120 s Volkswagenom riadili premavku. V stredu trinasteho 1C prudom zlikvidovali poziar garaze a casti strechy v Helpe. Na Ulici CSA v Brezne odstavili stupacku vody a pomocou plosiny cez okno otvorili byt. Vystartovali aj do Bujakova, kde v rozvodovej sachte cerpacej stanice unikal plyn. O identifikaciu plynu poziadali zamestnanca Petrochemy Dubova.

 

155.jpg (4763 bytes) Vo vecernych hodinach desiateho novembra osetrili v breznianskej nemocnice zraneneho horolezca, ktoreho na severnej stene Dumbiera strhla lavina, neskor ho previezli do Banskej Bystrice. Dovedna absolvovali 29 vyjazdov, z toho 14 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 3 k mozgovym prihodam a k inym pripadom, 2 k brusnym prihodam, 4 k urazom, raz k plucnej prihode a dvoch pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Clenovia NAMK poskytli pomoc piatim vodicom - opravili dynamo vo V3S, zadne dvere na Favorite, do Jarabej doviezli benzin, ktory si minul vo Fabii, vycistili nadrz v skodovke a na Krpacove otvorili Mazdu 323, v ktorej si majitel zabuchol kluce. Odtiahli Opel Astra a Mercedes po dopravnych nehodach, Ford Tranzit s poruchou diferencialu a Skodu 120

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

Martin prisiel na bielom koni, inak tomu nebolo ani na horach, kde sa k snehu pridal aj silny narazovy vietor. Koncom tyzdna prislo mierne oteplenie, no pri potulkach prirodou by sme mali byt aj nadalej opatrni. Tento tyzden clenovaia Horskej sluzby nezaznamenali ziadny uraz ani nehodu, co vsak neplatilo cez vikend 9. a 10. novembra, kedy zasahovali hned dvakrat. Viac o tom sa mozete docitat na strane 2. 



Uzreli svetlo sveta image

 

Patrik Majchut z Hronca, Barbora Puskarova z Brezna, Alexandra Koharova zo Zavadky nad Hronom, Samuel Kafrik z Brezna, Maria Bartosova z Cierneho Balogu, Alexandra Chuda z Hornej Lehoty, Matej Kupec z Cierneho Balogu, Martin Sagat z Jasenia, Marcel Kubica z Dolnej Lehoty, Oliver Toth z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Filip Guzma (69) zo Zavadky nad Hronom, Eduard Mutis (88) z Myta pod Dumbierom, Vladimir Skrabal (77) z Dubovej, Jozef Kupec (82) z Cierneho Balogu, Ludmila Galova (83) z Dolnej Lehoty, Juraj Stieranka (94) z Pohronskej Polhory, Jarmila Halecka (75) z Lubietovej, Pavel Janosik (79) z Helpy.

 

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori 6. novembra odprevadili na poslednej ceste nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Mikulasa Murina z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary. Smutiaca manzelka s dcerami, zatom a vnucikom Adamkom.

...

Dakujeme vsetkym, ktori prisli 9. novembra odprevadit na poslednej ceste nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Vladislava Studvu z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary. Smutiaca rodina.

 

SPOMIENKY

Cas plynie, ale rana jatri, boli. Niet takeho lieku co ju zahoji.

So stalym bolom a zialom v srdci sme si dna 29. oktobra pripomenuli rok od tragickej smrti mojej dcery

Andrey Busanyovej z Brezna.

S laskou spomina matka a ostatna rodina.

...

Dna 5. novembra sme si pripomenuli tretie smutne vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej mamy

Jolany Luptakovej z Hronca.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit. Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba, ocko nas, zostanu navzdy v nas.

Dna 8. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas starostlivy a laskavy otec, starky a prastary otec

Lacko Kan z Benusa.

S laskou a uctou spominaju dcery a syn s rodinami. Dakujeme za tichu spomienku.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 8. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a dobry stary otec

Milan Pauliak zo Zavadky nad Hronom.

S laskou a bolestou v srdci spomina manzelka, deti, vnucata a brat s rodinou.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 12. novembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej drahej mamicky, starej mamy, svokry

Marii Medvedovej, rod. Kupcovej.

Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju spolu s nami tichu spomienku. Synovia s rodinami

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Osud nevrati, co cas vzal, zostali nam spomienky a hlboky zial.

Dna 15. novembra sme si na svatej omsi pripomenuli prve vyrocie umrtia drahej manzelky, mamy a starej mamy

Margity Zahurakovej z Hronca.

S laskou spominaju manzel, dcery s rodinami a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat a na roky prezite s tebou s laskou a uctou spominat.

Dna 20. novembra uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec, svokor a stary otec

Zdenek Stefek z Dubovej.

S laskou spominaju manzelka, syn, nevesta, vnucata Marek a Lukas, svokra a ostatna rodina.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene muselo sa stat.

Dna 20. novembra uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Jan Zachar z Brezna.

Spomina mama, manzelka s detmi, sestry s rodinami a ostatna rodina.

...

Dna 24. novembra si pripomenieme tretie vyrocie smrti nasho milovaneho manzela, ocka a stareho ocka

Jozefa Gemzickeho z Brezna,

ktory nas opustil vo veku osemdesiatjeden rokov svojho zivota.S velkou uctou a laskou spomina manzelka Maria a synovia s rodinami.

Baran

Prenahlenost vam nepomoze v lepsom konani, naopak, vyvola napatie v rodine a hadku na pracovisku. Potom uz bude neskoro lamatsi hlavu nad tym, ako dat vsetko znova do poriadku.

Byk

Na vasom stole sa objavi az smiesne naivny plan. Namiesto filozofovania nad nim vyckajte na dalsie kroky autorov. Za ziadnu cenu nereagujte bezhlavo a ironicky.

Blizenci

Vase zalezitosti napreduju vhodnym tempom a v zelanom smere. Mali by ste vyslovit svoje rozhodnutie. Uz nerokujte, nevahajte a nekalkulujte, treba vykrocit dopredu a konat.

Rak

Mate pred sebou prijemny tyzden. Kazdy si vsimne, ze pre nich ochotne urobite vsetko, o co vas poziadaju. To iste bude aj v rodine, aj vo vztahu k partnerovi.

Lev

Stale vam po rozume chodi pomsta, ale vase srdce rychlo zabuda na hnev a hlada priatelske riesenie. Ved dobre viete, ze pomsta ako oneskoreny hnev len zosmiesnuje hrdinu.

Panna

Vase sklamanie je o to vacsie, ze ste ho doslova zboznovali. Ukazalo sa, ze je to slaboch. Hneva vas, ze ste mu tak slepo verili. Nic mu nevycitajte, postupne sa odhali sam.

Vahy

Vzdy, ked mate volny priestor posobnosti, najdete vhodne riesenie alebo vychodisko. Toto je o vas zname, a preto vas aj vyhladali. Nevedia vsak, ze ich chvalospevy su vam odporne.

Skorpion

Uz dlhsi cas mate dojem, ze sa nic nedeje. V skutocnosti je ta necinnost vo vas. Vyhladajte svojich dobrych priatelov, chodte do spolocnosti a prekonajte nudu.

Strelec

Je celkom mozne, ze sa vam splni davny sen. Vas vyvoleny oznami program, v ktorom sa s vami rata ako s najvacsou hviezdou. Urobte si zoznam vsetkeho, co treba zorganizovat, aby vsetko dobre dopadlo.

Kozorozec

Aj pri najvacsej opatrnosti sa moze prihodit nestastie. Jazdite opatrne, pohybujte sa s rozhladom, aby vas nic nemohlo prekvapit, pretoze to by bolo neprijemne. Aj kon ma styri nohy a...

Vodnar

Keby sa stastie rozdelovalo na zaklade osobnych zalub, stali by ste na cele radu. Lenze cela zalezitost sa niekedy deje prave naopak. Hoci sa v tychto dnoch mozete na priazen Fortuny spolahnut.

Ryby

Tento tyzden vam ponuka cely rad moznosti, no konecny efekt bude v kazdom pripade zavisiet od vas. Vas osobny zivot sa moze cez istu osobu blizsie prepojit s pracoviskom.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT