8. JANUAR  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Popoludni 26. decembra medzi tristvrte na dve a stvrt na pat z parkoviska pred Motelom Tale v rekreacnej oblasti Tale zmizol cierny Volkswagen Golf GTI 1,8 Turbo s evidencnym cislom BS-91221, ktory mal v case kradeze hodnotu 1 350 000 korun. Spolu s vozidlom obcan Svajciarska prisiel aj o doklady a rozne veci dovedna za 73 800 korun. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

Nezelany navstevnik sarapatil v noci z 26. na 27. decembra v hoteli Myto v Myte pod Dumbierom, kde z kancelarie ukradol 112 450 korun, stravne listky v hodnote 5000 korun a z pisacieho stola notebook bezmala za 57 000 korun. Vysetruje OUJP Brezno.

Pravdepodobne pod ruskom 28. decembrovej noci neznamy pachatel na parkovisku pri hoteli Srdiecko bez pouzitia nasilia z Volkswagenu Polo ukradol par detskych lyzi s palicami Heat, par carvingovych lyzi Salomon aj s viazanim a palicami Lecy, detske drevene sanky s operadlom a dve autoretaze. Obcan Madarskej republiky utrpel skodu asi za 25 000 korun. Vykradac aut sarapatil aj vecer 28. decembra, kedy zo Skody Felicie v katastri Telgartu odskrutkoval vsetky hlinikove disky, zimne pneumatiky Dunlop a z auta ukradol autoradio s CD prehravacom a plastovu skrinku na CD disky. Majitelke z Popradu sposobil skodu vo vyske 54 000 korun. Predpoludnim 30. decembra majitelka Daewoo Nubia 1,6 z Ceska oznamila kradez kompletnych kolies s pneumatikami Tirelli z parkoviska pri odbocke k hotelu Partizan. Autoradio a zeleno-ciernu goratexovu vetrovku ukradli niekedy od vecera 2. januara do tristvrte na dve v noci 3. januara zo Skody Felicie, ktoru majitel z Pohronskej Polhory zaparkoval na Ulici Hradby v Brezne. V noci na Troch kralov majitel Skody 120 GLS prisiel o styri kolesa za 11 200 korun a majitel Nissanu Almera o dve kolesa za 13 200 korun. Auta boli zaparkovane na ceste pri parkovisku nad horskym hotelom Trangoska.

Neznamy pachatel na Ulici MPCL v Brezne poskodil jedenast gulatych javorov tak, ze oblamal korunky stromov. Stalo sa tak niekedy od 27. do 30. decembra. Technickym sluzbam mesta Brezna tento vandal sposobil skodu za 46 200 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Magnetofon Sony s CD prehravacom, zosilnovac Unitra, magnetofon, radioprijimac, stolova kalkulacka, mala kalkulacka, sampony, ziarovky, MG kazety, rozne rucne naradie a botasky zmizli z telocvicne na Stiavnicke v noci z 30. na 31. decembra. Kradezou vlamanim sposobil zlodej ZP Sport, a. s., Podbrezova skodu asi za 38 350 korun a na zariadeni nechal skodu za dve tisicky. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

V Zavadke nad Hronom niekedy od popoludnia 31. decembra do 2. januara sa neznamy pachatel vlamal do garaze, odkial z traktora Zetor 7745 ukradol kolesa a snehove retaze na zadne kolesa. Z interieru traktora chyba kozusinova vesta, autolekarnicka a hadica na fukanie kolies. Okrem toho zlodej zo skladu povynasal rozne pristroje a ,,vyprazdnil" aj Aviu. Skodu sposobenu Stredoslovenskym energetickym zavodom, a. s., Zilina vycislili na 240 000 korun. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

Zohavenu mrtvolu 40-rocneho D. P. nasiel na Novy rok nahodny chodec nad Rurami v Brezne. Neznama vybusnina, ktora muzovi explodovala pod zatylkom, mu zdevastovala celu hlavu a mozog. Znalci zo sudneho lekarstva tvrdia, ze islo o samovrazdu. Policia smrt vysetruje ako trestny cin vrazdy.

V noci zo 4. na 5. januara z parkoviska pred hotelom Dumbier v Brezne zmizlo Audi 80, typ B-4 s evidencnym cislom HGI 84, striebornej metalizy. S vozidlom, ktore malo v case kradeze hodnotu 180 000 korun, zlodej ukradol aj doklady majitela z Nemecka, kluce od bytu a rozne veci. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 13. decembra do 3. januara

 

V decembrovych a prvych januarovych dnoch zaznamenali velke mnozstvo dopravnych nehod, ktore sa nastastie obisli bez vacsich zraneni. Zrazky chodcov zaevidovali sestnasteho v Ciernom Balogu a dvadsiateho prveho na namesti v Brezne. Vyjazdy absolvovali aj k poziarom - vo Valaskej horela opustena budova, v Hornej Lehote osobne auto, v Zavadke nad Hronom dom, na Stedry den na Ulici MPCL plechova buda, na Stefana na Ulici CSA v Brezne televizor, ktory do ich prichodu zahasil majitel vodou, a den pred Silvestrom jednoucelova budova na skladovanie dreva na Krpacove. Z vitania noveho roka sa hasici dlho netesili, pretoze hned po polnoci vystartovali na Mazornikovo, kde na balkone na 8. poschodi horel koberec. Druheho januara v Bystrej a v Telgarte vytiahli na cestu skodovky, ktore boli mimo vozovky.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari zhodnotili toto obdobie ako pomerne rusne, najviac vyjazdov absolvovali k nahlym prihodam srdca a obehu, k urazom, k neurologickym prihodam, ale nechybali ani prevozy do Banskej Bystrice, tri otravy - jedna alkoholom, dve liekmi, zneuzitie RZP a jedno umrtie pred prichodom sanitky. Na Silvestra vo vecernych hodinach doslo v Zavadke nad Hronom k bitke, pri ktorej alkoholom posilneneho muza stredneho veku pichli nozom. V breznianskej nemocnici ho prijali s poraneniami hlavy a hrudnika, ale pre krvacanie do mozgu ho prepravili do Banskej Bystrice. Prvu pomoc poskytli aj zranenym vodicom ci spolujazdcom po dopravnycn nehodach nielen v Brezne, ale aj v mnohych horehronskych obciach.

 

0903 545988

V tychto mrazivych, zasnezenych, ale niekedy aj uprsanych dnoch clenovia NAMK odtiahli az osemnast vozidiel, a to po havariach, s odtrhnutym prednym ramenom, poruchou motora a vytiahli na cestu auta, ktore boli mimo vozovky. Pomohli aj pri nastartovani, vymenili spojkove lanko, pneumatiky, doliali nemrznucu zmes a opravili zlomeny kluc. Konstatuju, ze mnohi vodici su nezodpovedni, vozidla nemaju prisposobene na zimnu prevadzku a

 

hs.jpg (5636 bytes) Priroda ma krasny biely sat, co tesi vsetkych milovnikov zimnych sportov. Pocas prazdnin zasnezena priroda vylakala viac turistov do nasich horskych oblasti. Inak tomu nebolo ani v lyziarskych strediskach, kde doslo len k beznym lyziarskym zraneniam.



Uzreli svetlo sveta image
Richard Vrtal z Brezna, Veronika Bruoncova z Pohronskej Polhory, Marek Bartos z Podbrezovej, Karolina Medvedova z Brezna, Miroslav Bariak zo Sihly, Christophe Capt z Pohronskej Polhory, Andrej Charvat z Brezna, Richard Cernak z Brezna, Jakub Stanko z Brezna, Michal Uhrin z Cierneho Balogu, Lukas Sarissky z Valkovne, Vanesa Tekelova z Piesku, Alexandra Rafajova z Brezna, Maria Pobozna z Podkonic, Kristina Olahova z Brezna, Adrian Zubak zo Zavadky nad Hronom, Lukas Koziak z Valaskej, Jozef a Lucia Pustajovci z Brezna, Renata Markusova z Valaskej, Silvia Kovacikova z Brezna, Petra Bubelinyova z Benusa, Tomas Bosela z Helpy, Pavol Mesarkin z Helpy, Jakub Ridzon z Lopeja, Teodor Petrinec z Brezna, Klara Ferkova z Brezna, Marek Balint z Brezna, Daniel Puska z Brezna, Jan Stajer z Polomky.

 

Opustili nas_image Julius Danis (72) z Dolnej Lehoty, Pavel Kvoriak (81) zo Zavadky nad Hronom, Jan Uhrin (73) z Valaskej, Maria Figlusova (83) z Cierneho Balogu, Etela Cabanova (60) z Brezna, Jan Slabey (69) z Brezna, Marian Celan (29) z Brezna, Stefan Brozman (52) z Polomky, Maria Mihalcova (74) z Valaskej, Slavka Nemcokova (56) z Bravacova, Jan Klincik (68) z Bacucha, Imrich Medved (69) z Valaskej, Eva-Magda Trunekova (63) z Lopeja, Milan Hell (66) z Raztoky, Maria Gajdosikova (81) z Podbrezovej, Jakub Sulej (94) z Polomky, Julius Svantner (78) z Valaskej, Frantisek Muco (74) z Brezna, Jozef Durcik (76) z Bacucha, Jozef Ridzon (70) z Drabska, Edita Rufusova (72) z Brezna, Paulina Kurkova (79) z Brezna, Patrik Sabo (31) z Brezna, Jan Stulrajter (68) z Janosovky, Vladimir Kubis (75) z Nemeckej, Jozef Medved (101) z Brezna, Jan Hojcus (75) z Raztoky, Jan-Milan Baldovsky (70) z Brezna, Irma Banikova (83) z Brezna, Antonia Pacesova (83) z Filipova, Jan Balco (78) z Brezna, Maria Kurekova (78) z Brezna, Jan Slivka (90) z Brezna, Elena Kubicova (53) z Myta pod Dumbierom, Elena Tisliarova (71) z Podbrezovej, Paulina Dekretova (95)
z Pohronskej Polhory, Emil Lukac (80) z Brezna, Margita Mydlova (75) z Podbrezovej, Emil Stulrajter (74) z Cierneho Balogu, Maria Karlikova (77) z Cierneho Balogu, Ing. Stefan Turna (59) z Banskej Bystrice, Ing. Jan Jabrocky (39) z Popradu, Rudolf Schön (81) z Cierneho Balogu, Ludovit Sakac (79) z Cierneho Balogu, Jan Klincik (68) z Nemeckej, Maria Baliakova (81) z Cierneho Balogu, Michal Jonas (75) z Helpy, Paulina Blazeckova (80) z Helpy.

 

Blahozelanie_imageMy iba v myslienkach mozeme svoje prianie mat, to, ktore by sme ti k narodeninam chceli zazelat. Aby tvoj zivot bol krasnym snom, aby vela lasky a statia bolo v nom.
Dna 24. decembra oslavila nasa draha, milovana manzelka, mamicka, stara mama

Margita Morongova z Brezna

patdesiate vyrocie svojich narodenin.
Vsetko najlepsie a hlavne vela zdravia zelaju manzel, deti a starku bozkavaju Matko, Miska a Klaudika.

...

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho mama medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.
Dna 29. decembra sa krasneho zivotneho jubilea, devatdesiatich rokov dozila nasa mama

Kristina Zajakova z Rohoznej.

Vsetko najlepsie, vela stastia a zdravia praje syn Jaro a syn Jano s rodinou.

Podakovanie

Dna 17. decembra nas nahle a necakane vo veku dvadsatdevat rokov opustil nas drahy a milovany syn, brat, vnuk, otec, manzel
Marian Celan z Brezna.Smutiaca rodina dakuje vsetkym pribuznym a znamym za ucast na pohrebe, za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.Od matky s Jozkom a brata Milana.

SPOMIENKY

Dna 7. decembra uplynulo jedenast rokov od smrti nasho milovaneho manzela a otca

Dusana Kuceru.

Kto ste ho poznali a mali radi, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 8. decembra sme si s uctou pripomenuli nedozite patdesiate vyrocie narodenia syna, brata, stryka, kamarata

Jana Belka z Cierneho Balogu – Pusteho.

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku. Mama, syn Ivan s rodinou.

...

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na lopejskom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas opustit.

Dna 10. decembra sme si pripomenuli nedozite sestdesiate narodeniny

Jaroslava Grolmusa z Lopeja.

S laskou a uctou spomina manzelka, synovia, dcera s rodinami a ostatna rodina.

...

Dna 12. decembra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia

Pavla Bercika

a 18. decembra osme vyrocie umrtia

Pavliny Bercikovej z Brezna – Mazornikova.

V modlitbach s uctou spomina cela rodina. Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

...

Dna 13. decembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil syn, otec, svokor a stary otec

Jan Balaz z Brezna.

S laskou spominaju mama, dcera Mirka, zat Marian a vnucka Dianka. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Uprimna spomienka na nasho syna a brata

Jozefa Zeraveho zo Sihly,

ktory nas nahle a bez rozlucky opustil 15. decembra 2000 vo veku styridsatjeden rokov.

Spomina mama, brat Fero a Stevo s rodinou.

...

Dna 20. decembra uplynulo devat rokov od umrtia nasej drahej mamicky

Julie Faskovej.

Spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 23. decembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil

Michal Singer z Pohronskej Polhory.

Spomina manzelka, synovia a dcery s rodinami. Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

Srdce unavene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol zit. Cas plynie, zivot ide v dial, nam po tebe ostala len velka bolest a zial.
Dna 24. decembra sme si pripomenuli prve vyrocie od chvile, co nas navzdy opustil

Zlatko Felner z Brezna - Zadnych Halan.

Spomina manzelka Hilda, synovia Siman a Milan s rodinami.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 4. januara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas nahle opustil moj drahy manzel, otec a stary otec

Dusan Rohac z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcery, syn a vnucata. Dakujeme vsetkym priatelom a znamym, ktori mu venuju v tychto dnoch tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 6. januara uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas milovany

Jaroslav Aschenbreier z Brezna.

S laskou spomina manzelka, syn, nevesta, vnuci a ostatna rodina.

...

Dna 11. januara si pripomenieme tretie vyrocie umrtia nasho priatela Ing.

Roberta Medzihradskeho.

Spomienkove stretnutie sa uskutocni 11. januara o 15. hodine na starom cintorine v Brezne.

 

Baran

Vhodny rok na dobrodruzne a romanticke zazitky sa prave zacal. Peniaze, ktore ste ziskali v predchadzajucom roku, vam prinesu velky uzitok. Dostanete sa vsak do zajatia intrig.

Byk

Konecne sa citite vo svojej kozi, vo forme cloveka, ktory stastne prezil tazke dni sviatkovania. Smelo mozete rozmyslat o buducnosti, ktora nie je celkom ruzova.

Blizenci

Vobec vam neprekaza, ze opat musite vstavat a pripravovat sa do prace. Rozmyslite si vsak, ako budete referovat svoje zazitky zo Silvestra. Nechajte, nech hovoria najskor oni.

Rak

Sviatkov a necinnosti mate plne zuby, pricom si uvedomujete, ze sa treba venovat aj istym spolocenskym formalitam. Nastastie mate pracu, ktora vas bavi.

Lev

Skusenosti vas jednoznacne presvedcia o tom, ze v novom roku mate naozaj dobry start aj v praci aj v citovej oblasti. Vasa osobnost vyzaruje magicku energiu.

Panna

Nie ste v najlepsej kondicii, ale aj tak budete trvat na realizacii dohodnuteho stretnutia. Vase predstavy sa sice splnia, ale buducnost vztahu zostane v neistote.

Vahy

Po namahavej rozlucke so starym rokom vam dobre padne relax. Volne chvile vyuzite na znovuziskavanie stratenej energie. Vyhladajte tiche, prijemne prostredie.

Skorpion

Ani v tychto dnoch nedovolite, aby do vasho zivota prenikla monotonnost. Este prizivate sentiment sviatkov, ktore neboli tak davno a kym sa rozhodnete, co dalej, pripominate si davnych priatelov, oblubene miesta...

Strelec

Ste v nevidanej forme a chcete vsetko a hned. Prve dni roka na vas posobia ako povzbudzujuca droga – za kratky cas viete minut kvantum penazi, ale i vyriesit hrbu problemov. A to vsetko s usmevom.

Kozorozec

Do prvych dni roka vstupujete primerane sentimentalne, ale za vazny predel tento mesiac nepovazujete. Vy uz mate velkolepe plany a zmeny na mysli davnejsie a teraz – casto aj na protiven okoliu ich uskutocnujete.

Vodnar

Plna hlava starosti nie je najlepsi spolocnik. Povinnosti z minuleho roka ste si splnili a tohtorocnych je zatial pomenej, takze by ste sa mohli venovat viac sebe ako ostatnym.

Ryby

Tvrdo nastupujete do prvych dni – zabava uz nie je dominujucou aktivitou vasho zivota. Teraz je na rade praca, kariera a podobne. Ste prisny k rodine aj k partnerke a rozziarite sa iba pri pohlade na bankove konto.

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT