14 JANUAR  2003 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Na bezkach i peso

Mesto Brezno, okresny vybor Slovenskeho zvazu protifasistickych bojovnikov a Klub slovenskych turistov usporiadaju v sobotu 25. januara 16. rocnik turisticko-lyziarskeho Pochodu vdaky. Trasa vedie z Cierneho Balogu od pomnika SNP do Mazornikova - Rovien. Pre mladsich vyznavacov zimnej turistiky je pripravena trasa z Vrchdolinky. Autobus bude pristaveny o 9. hodine pri obchodnom dome Jednota.

(br)

Turnaj v mariasi

Klub HZDS c. 2 v Brezne usporiada v sobotu 18. januara 3. rocnik tradicneho turnaja v mariasi. Uskutocni sa v restauracii Zapad s prezentaciou o 8.30 hodine. Blizsie informacie ziskate na c. t. 0905 207471.

(mm)

Kolektivnou a kombinacnou hrou zvitazili

SK Sokol Telgart - MHK Roznava 3:0 (0:0, 0:0, 3:0), goly: Milan Lunter, Kozuch, Macusek, presilovky: 0:0, oslabenia: 2:0, vyluceni: 4:5 (na dve minuty), rozh.: Milan Mraz st., 100 div.
V stredoslovenskej divizii seniorov pokracovala sutaz v sobotu 11. januara pvym kolom odvetnej casti. Telgart sa na domacom lade v Revucej stretol s Roznavou, s ktorou v prvom kole remizoval 4:4. Domacim vysiel zapas perfektne aj vzhladom na to, ze konecne nastupili v kompletnej zostave a peknou kolektivnou a kombinacnou hrou zvitazili. Super odolaval cele dve tretiny. V tretej tretine po preskupeni na tri patky a zlepsenej presnejsej strelbe v 46. minute pri oslabeni Milan Lunter strelbou od modrej ciary dava prvy gol. Este v tej istej minute Kozuch po samostnatnom prieniku a polozeni brankara Hurtuka na lad dava druhy gol. Hostia v snahe o vyrovnanie pozabudli na obranu, co vyuzil Macusek a v 50. minute tretim golom uzavrel konecny stav. Na ,, futbalovom" skore maju velky podiel obaja brankari - Dubaj, resp. Hurtuk, ktori znemoznili mnoho peknych striel medzi zrde. Pri mraze - 14°C divaci mohli prist na svoje, hokej sa im celkovo pacil, co dali domacim dostatocne najavo. Rozhodcovia s citom posudzovali zakroky a boli prinosom pre spad zapasu. Zostava: Dubaj, Kosek, Kozuch, Jasenka, Polovka, Valigura, Milan Lunter, Vikarsky, Pavol Cernak, Peter Lunter, Miro Lunter, Martin Lunter, Dilong, Pacak, Cevela, Macusek, Milan Cernak, Marek Cernak, Milcik. Za svoj vykon si hraci zasluzia pochvalu a povzbudenie do dalsich zapasov.
Telgart v nedelu 26. januara o 17. hodine odohra derby zapas v Brezne.

Mikulas Lunter  

Z kolkarskej drahy

V druhu januarovu sobotu sa kolkari ZP Sport Podbrezova zucastnili na turnaji vo Filakove O pohar primatora mesta. Najlepsim hracom s poctom 569 zvalenych kolov bol I. Cech, vykony: G. Knapp 545, P. Jakubec 477, P. Paulecko 473. Podbrezovsky kolektiv skoncil druhy za Plesivcom a tretie miesto si odnieslo madarske muzstvo.
Nechybalo aj jedno zenske druzstvo. Spomedzi osmich kolkarok vyhodnotili za najuspesnejsie E. Babelovu (514 zvalenych kolov), J. Turcanovu (494) a E. Hiadlovsku (492).

(pl)

 HK Brezno informuje

V 12. kole II. hokejovej ligy muzov dosiahli breznianski hraci nad muzstvom Gelnice rovnaky vysledok ako dva dni pred nim v Bardejove domaci hokejisti nad Breznanmi. Zhusteny program v skupine Vychod totiz obsahuje aj stvrtkove stretnutia a superom Brezna je v oboch Bardejov. Uplynule dve sezony sa Breznu v Bardejove nedarilo. Aj v tejto tam stratili body v oboch zapasoch. Nastastie horehonske prostredie Sarisanom v minulosti ubralo z ich domaceho svihu, ale na statistiky sa spoliehat neda, a tak Breznania budu musiet dokazat, kto je lepsi pred domacim obecenstvom. Mimochodom, aj v razantnosti bardejovskych divakov maju v Brezne co dobiehat. Ale do februara je este par dni.
II. hokejova liga muzov
HC Bardejov – HK MSK VTJ Brezno 5:2 (0:1, 3:1, 2:0), goly Brezna: Bendik, Paucik. Zapas mal od zaciatku vysoke tempo, obe muzstva si uvedomovali kvalitu supera, a tak pozorna obrana na oboch stranach spociatku stacila na udrzanie cisteho konta brankarov. Nakoniec to bola strela Bendika po spolupraci so Sasikom, ktora otvorila skore zapasu. Rychly sled striedajucich sa utokov na oboch stranach priniesol v presilovke uspech aj domacim hracom. Skore i pomer sil na lade bol vyrovnany do polovice zapasu. Potom domaci v priebehu minuty dva razy uspesne zakoncili svoje utocne akcie. Po samostatnej akcii este znizil Paucik na 3:2, co do poslednej tretiny davalo sancu. Aktivni boli aj rozhodcovia, ale ani takmer dvojminutove oslabenie hosti na tri proti piatim domacim nevyuzili bardejovski hraci na definitivny krok. Hostia utocili na branu supera, ale stastnejsi boli nakoniec domaci hraci. Pat minut pred koncom dali gol a zaverecny pokus o zvrat po odvolani brankara hosti znamenal len piaty puk v prazdnej branke Brezna.
HK Slovan Gelnica – HK MSK VTJ Brezno 5:2 (1:0, 2:0, 2:2), goly Brezna: Sasik 3, Bendik, Paucik . Kazdy zapas je iny a ani s poslednym celkom v tabulke vitazstvo nepride samo. V prvej tretine mali sance na goly domaci hraci v ovela vacsej miere nez v skutocnosti vyuzili. Hraci Gelnice predvadzali vyrazne obrannu hru a tento pristup im priniesol aj v poslednych zapasoch tesnejsiu prehru, nez aku museli strpiet na zaciatku sutaze. V prvej tretine tak bol uspesny len Sasik po nahravke Golana. V druhej tretine zacal s golmi Bendik, ale dlho ho nik nenasledoval. Az dve minuty pred jej koncom si spolu s divakmi vychutnal vlastnorucne pripravenu akciu golovou strelou pod hornu zrd branky Paucik. V tretej tretine prisli svetle chvile pre hosti, ked golmi v 43. a 47. minute zmiernili golovu prevahu domacich. Strelecky apetit vsak nestratil Sasik a pocas necelej polminuty dorovnal skore na konecnych 5:2.
Vo stvrtok nad Gelnicou vyhralo Humenne len tesne 5:4 (2:1, 2:1, 1:2), v sobotu Humenne hostilo L. Mikulas a vyhralo 5:3.
V nedelu 19. januara Brezno hra v L. Mikulasi, potom ma volno a 1. februara doma hra s Humennym.

1. Brezno
2. Bardejov
3. Humenne
4. L. Mikulas B
5. Gelnica
11 9 0 2 68:39 18
10 7 1 2 53:29 15
11 5 1 5 53:4711
10 4 0 6 45:54 8
11 0 0 10 25:76 0

II. liga dorastencov
HK TJ Iskra Partizanske – HK MSK VTJ Brezno 5:5 (2:1, 2:2, 1:2), goly Brezna: Dubecky 3, Richter, Sajgalik. V znameni vsetkych podob zimy, ktore sa prejavili pocas vikendu, prebiehal zapas dorastencov Brezna so supermi v Partizanskom. Domaci dobre branili a z prveho vaznejsieho ohrozenia branky hosti vstrelili gol. Lepsie sa prisposobili dosledkom husteho snezenia a po niekolkych chybach v obrannej cinnosti opat skorovali. Hosita v presilovke znizili. Ale napor partizanskych dorastencov sa im nedarilo zastavit. Do polovice druhej tretiny uz viedli 4:1. Potom sa stastie obratilo k hostom a tri minuty pred koncom uz viedli 4:5. Az zaverecna strela z dialky po chybe brankara rozhodla o zasluzenej remize. Ani v siestom zapase po sebe tak dorastenci Brezna neprehrali.
V piatok 17. januara od 18. hodiny hraju doma s Rimavskou Sobotou.
II. liga starsich ziakov
SK HC ZSNP Ziar nad Hronom – HK MSK VTJ Brezno 14:1 (4:0, 5:1, 5:0), gol Brezna: Zazrivec. Prvy zapas 17. novembra so Ziarom doma viedlo Brezno po druhej tretine 3:1, nakoniec ziskalo iba bod za remizu 4:4. Teraz bol priebeh od zaciatku jednoznacny, jedna strela padla do siete domacich, ked uz Brezno inkasovalo devat golov. Analyza pricin a prijate opatrenia by mali podobnym debaklom zabranit.
II. liga mladsich ziakov
SK HC ZSNP Ziar nad Hronom – HK MSK VTJ Brezno 4:1 (1:0, 1:0, 2:1), gol Brezna: Sajgal. Mladsi ziaci domaci zapas uzavreli dohodou o platnosti nerozhodnuteho vysledku po dvoch tretinach, ked teplotne extremy neumoznili zapas dokoncit. Teraz bolo pocasie v poriadku. Ani sedem najazdov na branku domacich v priebehu zapasu nestacilo mladsim ziakom Brezna na vyrovnanejsi pomer golov. Tu je najlepsim receptom vytrvalost, zdokonalovanie pozitivnych schopnosti a odstranovanie nedostatkov.
Oba ziacke kolektivy hraju v nedelu 19. januara v Turcianskych Tepliciach. Doma ich uvidime 2. februara s Roznavou.
Pripravka
HK MSK VTJ Brezno – HC ORMET Relax R. Sobota 6:5 (2:1, 2:3, 2:1), goly domacich: Marcel Lehocky, Peter Sabaka, Peter Kovacik, Adam Ocel, Lukas Pampurik, Filip Kubala
Dalsim priatelskym zapasom, ktore sa konaju k radosti vsetkych zainteresovanych coraz castejsie, pokracovali mladi hokejisti s rovesnikmi z R. Soboty a tentokrat radost z hry ozdobili aj jednogolovym vitazstvom.

(jk)

Zo stolneho tenisu

V sobotu v II. lige hraci Podbrezovej pokracovalli vo vitaznom tazeni. Vyhrali nad Krupinou 10:8, ked po vyrovnanom boji a dobrom vykone Fodora slavili uspech (body: Fodor 3, Lamper 2, Plecho 2, Spac 2, stvorhra Lamper – Fodor).
Poobede deklasovali Doprostav Zvolen 15:3 (body: Plecho 4, Lamper 4, Fodor 4, Spac 1, stvorhry: Plecho – Spac 1, Lamper – Fodor 1). Po polovicke su hraci ZP Sport Podbrezova s jednou prehrou na druhom mieste za Riallom Banska Bystrica, ktory je bez prehry.

Futbalovy turnaj ziakov O putovny pohar Juraja Lakotu

V nedelu 12. januara sa futbalove druzstvo starsich ziakov ZP Sport Podbrezova zucastnilo na 3. rocniku futbaloveho turnaja ziakov O putovny pohar Juraja Lakotu, dlhorocneho uspesneho trenera Futbalovych druzstiev Dukla Banska Bystrica a FC Radvan. Na turnaji v sportovej hale na Stiavnickach v Banskej Bystrici sa medzi sebou v dvoch skupinach stretlo osem ziackych druzstiev z prvej a druhej ziackej ligy. Zapasy v skupinach rozhodli o tom, ze vo finale bojovali muzstva Podbrezovej a Lucenca. Po vitazstve 2:1 sa nakoniec z prveho miesta tesili chlapci z Podbrezovej, tretie skoncilo druzstvo Dukly Banska Bystrica.

Radoslav Kupec


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT