14. JANUAR  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Uhlovu brusku, rozne druhy vrtaciek, tlakovy cistic, kotucovu pilu, vrtaky a kompletne okno ukradol ktosi z dielne hospodarskej budovy pri hoteli Biela medvedica v Bystrej. Neznamy pachatel, ktory ma na svedomi skodu za 26 000 korun, tu sarapatil niekedy od 31. decembra do 7. januara. Vysetruje OO PZ Brezno.

Neprijemne prekvapenie cakalo na H. M. z Bratislavy, ked 8. januara prisiel do svojej chaty v Benusi. Navstivil ho totiz nezelany navstevnik, ktory si so sebou odniesol trojdielnu drevenu komodu, digitalny budik s radiom Philips, drevenu lavicu, dva srncie parohy na vyrezavanych podlozkach, stvoro dveri z borovicoveho dreva, drevenu truhlicu, pat trojdielnych bodovych svetiel s transformatorom a vodovodnu bateriu. Skodu vycislili na 58 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Breznianski policajti vypatrali pachatela trestneho cinu kradeze dvanastich hlinikovych mriezok zo stien garazi na Nalepkovej ulici v Brezne. Zlodejom, ktory ma na svedomi skodu za 7000 korun, je 43-rocny P. D. z Brezna.

Stotisic forintov zmizlo 8. januara od deviatej hodiny predpoludnim do pol piatej popoludni z hotela Biela medvedica v Bystrej. Ktosi nezistenym sposobom bez znamok nasilia vnikol do izby hosta z Budapesti a kradol. Vysetruje OO PZ Brezno.

Na siedmu januarovu noc H. E. z Polomky urcite tak skoro nezabudne. Asi o polnoci do jej domu po rebriku cez nezabezpecene stresne okno na povalu vosiel muz. Cez nezamknute dvere sa dostal do spajzy a do spalne, kde ju vyrusil zo spanku. Ked muza zbadala, pastou ju odrel do tvare a usiel. Zranenie, ktore jej spospbil, si vyziadalo osetrenie a tyzdnove liecenie. Tento zvlastny host nestihol nic vziat ani poskodit. Vysetruje OO PZ Pohorela.

 

Na ceste v Bystrej v smere na Tale 8. januara o stvrt na jedenast predpoludnim do jazdnej drahy vozidla z lavej strany cesty vbehol 12-rocny chlapec z Ruska. Narazil do prednej lavej strany blatnika a spadol na zem. Vodic zastal, chlapca odviezol do chaty Limba k jeho starej mame a chcel privolat sanitku a policiu, co zena odmietla. Po case sa chlapec zacal stazovat na bolesti v nohe a v nemocnici zistili, ze ju ma zlomenu. Vodicovu totoznost nikto nepozna. Objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Odvrtal uzamykaci mechanizmus na dverach spolujazdca a ukradol ruksak s roznym osatenim a obuvou, okrem toho aj obciansky preukaz, pas, kartu poistenca a 2500 korun. Takto si pocinal zlodej 8. januara niekedy od pol druhej do stvrtej popoludni, kedy sa na parkovisku nad hotelom Trangoska vlamal do Renaultu Twingo. Majitel T. P. z Myjavy utrpel skodu za 29 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Nalez municie pravdepodobne z obdobia druhej svetovej vojny hlasili 10. januara popoludni zo srotoveho pola v objekte Zeleziarni Podbrezova a. s. Nalez zabezpecili proti manipulacii a privolali pyrotechnika z Krajskeho expertizneho ustavu v Banskej Bystrici, ktory ho zneskodnil. Eviduje OO PZ Podbrezova.

Prave vo chvili, ked sa 38-rocny R. J. chystal odniest svoj lup za 3500 korun z objektu Obecneho uradu v Sihle, prichytili ho. Stalo sa tak 11. januara o pol stvrtej nadranom a zlodeja sa ujala privolana hliadka. Vysetruje OO PZ Brezno.

Farebny televizor, mikrovlnna rura, fotoaparat s objektivom, videorekorder, specialne zimne topanky, zimna vetrovka, dva pary lyzi, dva pary lyziarskych topanok, stresny nosic na auto, radiobudik, radiomagnetofon s prehravacom - toto vsetko zmizlo medzi 6. a 12. januarom z rekreacnej chaty v Podbrezovej. Majitel z Banskej Bystrice utrpel skodu dovedna za 102 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 3. do 10. januara

 

V piatok na Ulici Frana Krala v Brezne napravili autobus, ktory bol skrizeny cez cestu, neskor vystartovali do Helpy, kde islo o falosny poplach. Na druhy den pomocou navijaka vytiahli na vozovku Skodu Octaviu v Lopeji a Fiat Uno vo Valaskej. V stredu osmeho im nahlasili dopravnu nehodu v Bystrej. Po prichode na miesto nikoho nenasli, ale zistlili, ze osobne vozidlo zrazilo maloleteho chlapca ruskej narodnosti, ktoreho na sankach previezli do rekreacnej chaty. Vyhladali ho, poskytli mu predlekarsku pomoc a nalozili do sanitky. Ocelove lano im tentokrat posluzilo na potiahnutie nakladneho motoroveho vozidla Man na Mostarenskej ulici v Brezne vo stvrtok.

155.jpg (4763 bytes) Tridsatrocna lyziarka vychutnavajuca tento druh sportu v Myte pod Dumbierom vo stvrtok 9. januara utrpela poranenie hlavy a stratu pamati po tom, co do nej narazila ina lyziarka. Zachranari ju previezli do breznianskej nemocnice, kde ju hospitalizovali aj so zlomenou krcnou chrbticou. Lekari upozornuju na zvysenu opatrnost na svahoch, cim sa predide roznym neprijemnym zraneniam. Dovedna zaznamenali 21 vyjazdov, z toho po 2 k nahlym prihodam srdca a obehu, k urazom a k umrtiam este pred prichodom sanitky, po 5 k neurologickym a k inym pripadom, raz k plucnej prihode a styroch pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

0903 545988

Na zasnezenej a primrznutej vozovke odtiahli pat aut. Najdlhsiu trasu absolvovali z Brezna do Bratislavy, kedy poskytli pomoc vodicovi Forda Escort, ktory mal rozbite skla. Postarali sa aj o Skodu Feliciu s poskodenou prednou polosou, na cestu vytiahli Ford Tranzit, Mazdu 626 a Peugeot. V servisnom stredisku opravili stierace na Siere, viacerym majitelom vozidiel pomohli zalozit retaze, vymenili termostat vo Favorite, rozdelovac v Skode 120 a do Benusa doviezli benzin, ktory sa minul v Octavii.

hs.jpg (5636 bytes) Aj ked pre mnohych sa uz zacali pracovne dni, ti “skalni” zostavaju na horach a lyzuju nielen cez vikendy. Ako nas informovali clenovia Horskej sluzby, do prevadzky bol uvedeny vlek v Krupkovej.



Uzreli svetlo sveta image

 

Simona Sarvasova z Brezna, Kristina Berkyova z Valkovne, Sofia Bozoova z Podbrezovej, Juraj Malik z Brusna, David Hucko z Valaskej, Kristian Lisuch z Myta pod Dumbierom, Frantisek – Dominik Gabris z Banskej Bystrice, Viola Barabasova z Brezna, Daniel Precuch z Brezna, Diana Pustajova z Polomky, Dominik Harvan z Cierneho Balogu, Sabina Pustajova z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Maria Zubakova (78) zo Zavadky nad Hronom, Filip Bosela (68) zo Zavadky nad Hronom, Jan Moriak (63) zo Zavadky nad Hronom, Angela Tekelova (75) z Valaskej, Peter Drdos (41) z Brezna, Julia Vaisova (86) z Brezna, Janka Havelkova (83) z Brezna, Rudolf Budaj (46) z Brezna, Jozef Sarik (77) z Myta pod Dumbierom, Jan Medved (83) z Polomky, Andrejka Adamovicova (3 dni) z Valaskej, Viera Kordikova (53) z Jasenia, Anna Zdechovanova (82) zo Sihly, Emilia Kuvikova (92) z Brezna, Elena Kubusova (75) z Polomky, MUDr. Matus Siman (73) z Brezna, Juraj Vlcek (79) z Brezna, Ing. Ladislav Kollar (70) z Brezna, Juraj Kemko (76) z Helpy, Jozef Klimko (43) z Helpy.

Podakovania

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, priatelom, susedom a znamym, ktori dna 30. decembra odprevadili na poslednej ceste nasu drahu manzelku, mamu a staru mamu

Mariu Kurekovu.

Vsetkym dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary. Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, znamym, byvalym spolupracovnikom, ktori prisli dna 23. decembra odprevadit na poslednej ceste manzela, otca, zata

Ing. Jana Jabrockeho.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi zmiernili nas zial. Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa zucastnili na poslednej rozlucke s nasou starkou a babkou

Pavlinou Dekretovou,

Dakujeme panovi fararovi Ivanovi Iskrovi a za obycajnu ludsku ochotu pani Smolovej, pani Vengrinovej, spravkyniam Domu smutku v Pohronskej Polhore.Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Len kyticku kvetov z lasky vam na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na vas spominat.

Dna 3. decembra sme si pripomenuli jedenaste vyrocie smrti

Lubomira Kasa.

S laskou spomina sestra s rodinou a rodina Mucova.

Dna 12. decembra uplynuli dva mesiace odvety, co nas opustil

Ludovit Kasa.

S laskou spomina dcera, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

Dna 17. decembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Maria Kasova.

S laskou spomina dcera, vnucata, pravnucata a rodina Mucova.

...

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka, milovaneho otca. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas.

Dna 20. decembra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil

Michal Krasko z Brezna.

Spomina manzelka, deti, nevesta, zat, vnucata, brat, sestra a mama.

...

Kratke bolo nase stastie. Kratky bol zivot tvoj. Osud tak rozhodol a len ty Boze vies preco. A my sa v pokore sklaname pret tym,

ze dna 27. decembra uplynul dlhy a smutny rok bez nasho

Palka Stulrajtera,

ktory nas bez slovka rozlucky opustil vo veku tridsatsedem rokov.

Miluj ho Pane, ako sme ho milovali my. Manzelka Lenka a syn Jakubko, rodina Valigurova, Rusova a vsetci, co ho poznali.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 31. decembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Jozef Uhrik z Valaskej.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcery s rodinami a ostatna rodina.

...

Smutny a prazdny je nas dom bez teba, mamka nasa mila, hoci uz styri roky nie si medzi nami, rana je stale ziva.

Dna 2. januara uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila

Anna Snekova, rod. Stefancikova.

S uctou a laskou spomina manzel Jan, synovia Jan a Marian a dcera Ingrid s rodinami.

...

Dna 18. januara s bolestou a smutkom v srdci si pripomenieme smutne desiate vyrocie umrtia milovaneho manzela, otca, stareho otca,

Gregora Babku z Predajnej.

Cim viac plynie cas, tym viac chybas nam. S laskou a vdakou spomina manzelka, syn Milan, dcerka Jarka s manzelom, milovane vnucatka Jarka a Matusko, sestra a brat s rodinami.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat, srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 19. januara uplynie desat rokov od umrtia

Jana Brozmana z Brezna.

Spomina manzelka, deti a vnucata.

 

Baran

V tychto dnoch uz naplno mozete uvazovat o najblizsich krokoch a iniciativach v oblasti podnikania. Vyuzite prilezitosti,
ktore sa naskytnu pri stretnutiach s kolegami.

Byk

Vikend vyuzite na vydatnu prechadzku do zimnej prirody. O ucelnosti tejto tury presvedcite aj dovernych priatelov svojej rodiny. Bude vam veselsie.

Blizenci

Vas zivotny, dokonca az zivocisny optimizmus v dobrom zmysle nakazi vsetkych ludi vo vasom okoli. Citite, ze vdaka postaveniu hviezd sa musite pripravit na flirt.

Rak

Planetarne zoskupenia velmi priaznivo ovplyvnia vsetky vase ciny a predsavzatia. Sustredte svoju pozornost najma na tie aktivity, ktore slubuju financny efekt.

Lev

Konecne si uvedomujete, ze potrebujete vydatnejsi odpocinok. Ale nemyslite iba na sladku necinnost v papuciach. Aj vylet ci prechadzka moze priniest osviezenie.

Panna

V ramci priatelskeho stretnutia ziskate informaciu, ktora vas potesi. Dozviete sa o tom, ze vas navrh dobre obstal v silnej konkurencii. Uspech nemusite oslavovat hned.

Vahy

Mate pred sebou fantasticky vikend. Venujte sa aktivnemu oddychu, ale aj drobnym uzitocnym pracam v domacnosti. Majte na zreteli aj naroky svojich najmilsich.

Skorpion

Aj ked uprednostnujete svoje zavazky a pracovne povinnosti, majte na zreteli, ze rodina ma tiez svoje naroky. Cas si zadelte tak, aby ste kazdemu vyhoveli.

Strelec

Pocas tychto dni sa budete snazit rozsirit oblast svojich zaujmov – ako keby vam nestacil doterajsi siroky a rozvetveny zaber. Asi to bude spojene s novou znamostou.

Kozorozec

Namiesto toho, aby ste mysleli na relax, ovladne vas pocit, ze vam niekto cosi ukradol spred nosa. Zacnite si zvykat na tvrdu realitu, ktora vas nebude rozmaznavat.

Vodnar

Cakaju vas zmeny, ktore nutne prinesu so sebou poziadavku vacsej sustredenosti i zodpovenosti. Nebudte prekvapeny, ak sa v istych situaciach stretnete s odmietnutim.

Ryby

V citovej oblasti vam prekaza nedostatok sustredenosti a pokoja. Ak mate pocit, ze ste na nieco zabudli, este zdaleka nie je neskoro tento nedostatok napravit.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT