13. MAJ 2003 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Kam za futbalom

 

II. liga 26. kolo

17. maja o 17.00

Cana - Dubova

Podbrezova - Topolcany

III. liga 23. kolo

18. maja o 17.00

Podbrezova B - Rakytovce (Reguly - Kahan, Dobos - D. Hrcka)

 

IV. liga sk. Juh 21. kolo

18. maja o 17.00

Brezno - Tisovec (Karasek - Kosarnik, Dado - Marko)

 

V. liga sk. C 21. kolo

18. maja o 17.00

D. Hamre - C. Balog (Majsniar - L. Ondak, Grencik - Michalko), Dubova B - D. Niva (Rendla - Sibal, Hroncova - Spisiak)

 

I. trieda 21. kolo

18. maja o 17.00

Bravacovo - Riecka (Drazdik - Hikker - Turna), Hronec - Osrblie (Jozef Sitarcik - Milan Mojzis, Vanik - Mojzis), P. C. Balog - Badin (Daxner - J. Ridzon - Kotran), Podlavice - Myto (Dian - Piar, Mecele - Prochadzka), Sasova - Benus (Kadlec - Kosec - Krahulec)

 

II. trieda sk. A 21. kolo

18. maja o 17.00

Nemecka - Medzibrod (Beres - Kostial)

 

II. trieda sk. B 17. kolo

18. maja o 17.00

Sihla - Pohorela (Strelec), D. Lehota - Michalova (Malcek - Pribylina), Helpa - H. Lehota (M. Ridzon), Zavadka - Jasenie (Jan Sitarcik - Peter Sitarcik), Sumiac - Polomka (Suchy - Miklos), P. Polhora - Telgart (o 10.00, J. Ridzon - Daxner)

 

Dohravky 21. maja o 17.00

P. C. Balog - Podlavice (Milan Mojzis - Suchy, Strelec - Weiss), Sasova - Bravacovo (Mecele - Drazdik, Pastorek - Kolenicka), Osrblie - Myto (Peter Sitarcik - Daxner, Jan Sitarcik - Turna)

 

III. LSD a LMD 23. kolo

18. maja o 14.30 - 17.00

Lucenec - Podbrezova (17.5., Pocklan - Parobek, ObFZ LC - D. Hrcka), Krasno - Dubova (12.00-14.30, Nather - Fekec, ObFZ CA - Tursky), Brezno - Radvan B (12.00-14.30, Kosarnik - Dado, Milan Mojzis - Marko)

 

V. liga dorast sk. C 21. kolo

17. maja o 17.00

Viglas - C. Balog (Bulla - Ligac)

 

II. LSZJ a LMZJ 21. kolo

17. maja o 10.00 - 12.00

Dubova - Podbrezova B (ihrisko Nemecka, J. Cunderlik - Igor Rostar, Suchy), Zarnovica - C. Balog (11.00-13.00, R. Gonda - Kollar, ObFZ ZH)

 

III. LSZ a LMZ sk. Stred 17. kolo

18. maja o 13.00-15.00

N. Bana - Helpa (Michulek - Capko)

 

IV. liga ziaci sk. C 17. kolo

17. maja o 10.00

Bravacovo - Sasova (18.5., Miklos), P. Polhora - S. Bane (Daxner), B. Stiavnica - Zavadka (18.5. o 15.00, ObFZ ZH)

 

I. LSZS a LMZS 25. kolo

18. maja o 10.00 - 12.00

Podbrezova - Ziar (Cunderlik - Pavol Turna, Dado)

 

Dohravka 14. maja o 14.00 - 16.00

Podbrezova - Krasno (Medved - Pavol Turna, Igor Rostar)

 

I. trieda dorast 21. kolo

17. maja o 17.00

Polomka - Jakub (Peter Sitarcik - Jan Sitarcik), Helpa - Benus (Milan Mojzis - Jozef Sitarcik)

 

Dohravka 21. maja o 16.00

Benus - Malachov (Pribylina - Malcek)

 

I. trieda ziaci 17. kolo

18. maja o 10.00

Polomka - Priechod (Milan Mojzis)

 

Mladsi ziaci 5. kolo

Jupie C - Podbrezova D (17.5. o 14.00, ihrisko Rudlova, Svos), Malachov - Podbrezova C (18.5. o 15.00, Ostruszka)

 

P. Fasko opat triumfoval

V sobotu 10. maja medzi 67 ucastnikmi cestneho behu v Banskej Stiavnici sa clenovia bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova nestratili. V hlavnej kategorii Jozef Vrablik obsadil 7. miesto a v kategorii nad 40 rokov Pavol Fasko zvitazil pred Miroslavom Hanincom.
Na druhy den na 1. rocniku Hornokysutskej dvadsatpatky spomedzi 47 bezcov zo styroch statov Jozef Vrablik vo svojej kategorii skoncil na 9. priecke a Pavol Fasko a Miroslav Haninec opat na prvom a na druhom mieste.

(pf)

Sipkarska a stolno – futbalova liga

Nie len bliziace sa leto a s nim prichadzajuce teple dni, ale hlavne vrcholiace majstrovstva sveta v hokeji ovplyvnili uplynuly vikend. Piatkove turnaje v sipkach a v stolnom futbale sa presunuli na nasledujuci tyzden a konal sa len sobotnajsi turnaj dvojic v stolnom futbale, do ktoreho sa prezentovalo 24 dvojic. Na poslednu chvilu sa Jozef Lalik snazi dohnat stratu na najlepsiu sesticu hracov v celkovom bodovani, pre ktorych je na konci sezony pripravena financna odmena, a celkom sa mu to dari. Tentokrat vyhral turnaj spolocne s Tomasom Cizom, na druhom mieste skoncili Marek Kolaj s Martinom Kolostom a tretim miestom si postavenie v tabulke upevnil Jano Milan s Tomasom Kyzekom. Nasledujuce kolo turnaja dvojic v stolnom futbale sa uskutocni v sobotu 17. maja o 19. hodine.
V piatok sa v pohostinstve Peklo v Polomke konalo dalsie kolo O polomsky pohar v stolnom futbale. Favoritom sa tentokrat nedarilo a vitazmi sa stali Marek Majercik s Danom Cernakom. Hned za nimi sa umiestnili Jozef Oravkin s Vratom Harvankom a tretie miesto patrilo Petrovi Oravkinovi s Jurajom Duricom. Najblizsi turnaj bude uz tento piatok o 18. hodine v pohostinstve Peklo.
Horehronski sipkari ako jedini nezahalali a v sobotu sa v Bravacove odohral dalsi turnaj Horehronskej ligy. Vitazom sa stal Peter Svantner, ktory vo finale zdolal Jozefa Srnku (obidvaja Bravacovo) a tretie miesto si odniesol Martin Medved. Dalsie kolo sa uskutocni v sobotu o 18. hodine vo Filipove.
V nedelu pokracovala v Dart clube stredoskolska liga, v ktorej o najlepsich troch stredoskolakoch este stale nie je rozhodnute. Tentokrat vyhral Ivan Pavlovic, na druhom mieste skoncil Michal Daxner a tretie miesto obsadil navratilec Matej Putnok. V piatok a v sobotu 16. a 17. maja bude v Polane zaverecny turnaj TOP DART CUP v elektronickych sipkach. Program je naozaj zaujimavy a okrem hlavnych sutazi je na programe aj vyhodnotenie sipkarskej sezony v ramci Slovenska. Uskutocni sa aj turnaj o majstra Slovenska druzstiev, kde sa do zaverecnych bojov prebojovalo osem kolektivov z celeho Slovenska. Odchod autobusu je v sobotu 16. maja o 8. hodine z namestia spred dartu. Zaujemcovia sa mozu prihlasit pocas tyzdna priamo v Dart clube.

(pp)

Cliff majstrom Slovenska

V dnoch 1. - 3. maja za pekneho slnecneho pocasia na upati Narodneho parku Mala Fatra v zariadeni autocampu Varin sa uskutocnili VI. medzinarodne majstrovstva Slovenskej republiky vo vykone zachranarskych psov, na ktorych sa zucastnilo patdesiatpat pretekarov.
Zraz ucastnikov bol vo stvrtok, kedy bola prezentacia, veterinarna kontrola, trening a zrebovanie startoveho poradia. Ako posledny sa na zrebovani zucastnil Igor Podmanicky z Hronca so svojim psikom Cliff stary perstyn. Ostalo im cislo 1, co bolo jedno z najlepsich. Hlavnym rozhodcom bol Stanek z Ceska, ktory posudzoval obratnost. Sem patria cviky ako: kladina na pohyblivych sudoch, hojdacka, vodorovny rebrik, nosenie psa cudzou osobou, aby sa zistila reakcia psa na cudzich ludi, ci sa neboji, alebo nie je agresivny. Poslusnost posudzoval rozhodca Gerbec zo Slovinska. Kazdy pes musel predviest ovladatelnost na vodidle, bez neho, odlozenie za pochodu, v stoji, sede a v leze, aport volny a cez 1,8 m vysoku barieru. V specialnych pracach: vyhladanie osoby na 2 km dlhej a tri hodiny starej stope, na ktorej bolo sedem predmetov beznej potreby ako klucenka, zapalovac, rukavica... Cliff vypracoval druhu najlepsiu stopu, za ktoru dostal 176 bodov za Ronym s Lenkou Weissovou (180 bodov). Cliff styri body zo stopy na poslusnosti a obratnosti dohnal a ziskal trojbodovy naskok, ktore nakoniec rozhodli.
Majstrom Slovenska pre rok 2003 sa stal Igor Podmanicky s Cliffom pred Lenkou Weissovou s Ronym. Bol to uz Cliffov siesty titul majstra Slovenska a vo svojich jedenastich rokoch je vo vybornej forme. Potvrdil tak ucast na tohtorocnych Majstrovstvach sveta, ktore sa konaju prvy julovy tyzden v Dansku, kde Cliff bude obhajovat vlanajsie druhe miesto. Skoda, ze tejto dvojici sa nepodarilo zohnat sponzora na majstrovstva, ved ide o reprezentaciu Slovenska.

(ip)

Majstrovstva Slovenska v zavesnom lietani

F. Nizner sa usadil na cele

Hreben Nizkych Tatier uz tradicne z jari hosti slovenskych rogalistov, ktori sa schadzaju v Banskej Bystrici, aby v uvodnej casti viacdielneho serialu pretekov bojovali o titul majstra Slovenska. Organizatorom tohto podujatia su clenovia ZP Sport, a. s., a Letecka amaterska asociacia Slovenska. Pocasie bolo tejto myslienke priaznivo naklonene, a preto sa mohol vyuzit uz prvy naplanovany termin od 1. do 4. maja.
Zapadny vietor rozhodol o volbe startoviska pre prvy letovy den, ktorym sa stalo Baranovo na zapadnom konci hrebena Nizkych Tatier. S vypisanou disciplinou, cielovym letom do Polomky v dlzke 52,3 km, si najlepsie poradil Fero Nizner zo ZP Sport, a. s., ktory ako jediny doletel do ciela a bezpecne zvitazil pred svojim timovym kolegom, druhym Jurajom Sladkym. Druhy den pretekov sa sutazne pole presunulo na Podkonicke Plese a na zaklade pomerne optimistickej predpovede pocasia komisia pilotov zvolila dlhu disciplinu Plese – Kralova hola – Polomka. Vytvarajuca sa oblacnost ale postupne tlmila vznik stupavych prudov a velmi brzdila postup sutaziacich, takze ciel v Polomke vzdialeny 85,5 km sa nedockal nikoho. S nastrahami trate sa opat najlepsie vysporiadal Fero Nizner, druhe miesto obsadil jeho kolega z timu Bohus Kolesar. Treti den pretekov prechadzal nasim uzemim okraj rozpadavajuceho sa studeneho frontu a ten neumoznil pilotom pokracovat v podavani letovych vykonov. Po prechode tohto studeneho frontu zvykne uz tradicne nastat dobre plachtarske pocasie, a tak tomu bolo aj v nedelu, posledny planovany den majstrovstiev. Komisia pilotov zvolila disciplinu Baranovo – Kralova hola – Polomka v dlzke 93 km, ktora slubovala uspesnym pilotom let pozdlz celeho hrebena Nizkych Tatier pri vynikajucej dohladnosti. Lietanie v takomto vysokom style a odbornej fundovanosti sa nakoniec podarilo piatim pilotom zo startoveho pola sutaziacich. Dvaja z nich dosiahli vytyceny ciel, od startu vzdialeny 93,4 km. Suboj Ferdinand Nizner – Juraj Sladky bol velmi tesny a napinavy, Juraj po vyse 3,5-hodinovom lete doklzal do ciela len sekundu pred Ferom, ktory ale nakoniec zvitazil aj v tomto kole vdaka neskorsiemu odletu zo startovacieho cylindra, a teda rychlejsiemu celkovemu casu. Velmi pekne letel aj novacik v drese ZP Sport Peter Gasparovic, ktory pocas letu riesil dve vazne krizy a zachranoval sa v malych vyskach, aby nakoniec pristal len 5 km pred cielom. Skalka nad Mytom pod Dumbierom bola tentoraz osudna Jozefovi Kunikovi, ktory tam tzv. zakufroval.
Po troch sutaznych kolach sa na cele priebezneho poradia majstrovstiev SR 2003 pevne usadil Ferdinand Nizner s vyse 400-bodovym naskokom pred Jurajom Sladkym a razantne vykrocil za ziskom svojho druheho titulu. Ak forma tohto pilota a pohoda s novym kridlom vydrzi pocas celej sezony, mame sa na co tesit. Obhajoba minulorocneho titulu pre 6-nasobneho majstra SR Juraja Sladkeho bude tvrdym orieskom. Uz dnes je jasne, ze v kazdom pripade ziskanie titulu majstra Slovenska 2003 a zostavenie reprezentacie Slovenska bude opat vecou medzi pilotmi ZP Sport.

Juraj Sladky, Anna Nociarova

Zo stolneho tenisu

Stolni tenisti Brezna postupuju

V sobotu 10. maja sa v Ziari nad Hronom stretli vitazi piatich okresov – Brezno, Krupina, N. Bana, Tisovec, Lubietova. Brezno reprezentovali: Dusan Berky, Vladimir Pampurik, Ing. Igor Galik, Ing. Milan Macula, Julius Dien. Aj ked nie celkom v idealnych podmienkach, isli tvrdo za vytycenym cielom. Po niekolkych vypotenych dresoch prislo obavane finale Krupina – Brezno (za Krupinu nastupili traja hraci druhej ligy). Krupina sa nakoniec musela poddat a poklonit, aj ked uz nie je najmladsim, ale o to skusenejsim hracom Brezna. Podakovanie patri vsetkym priaznivcom, ktori Breznu drzali prsty. Brezno – Krupina 10:4, Brezno – N. Bana 10:6, Brezno – Tisovec 10:1, Brezno – Lubietova 10:0.

(db)

Brezno zilo hokejom

Piatkovy vecer 9. maja bol pre slovenskych hokejistov, ktori vo Finsku na majstrovstvach sveta obhajovali majstrovsky titul z minuleho roka, rozhodujuci pre postup do finale. Pre tych, ktori sa nezmestili do pocetnych pohostinstiev v meste a mali chut sledovat hokej pod sirym nebom, pripravilo mesto Brezno v spolupraci s hokejovym klubom a dvoma breznianskymi firmami priamy prenos hokejoveho zapasu Svedsko – Slovensko. Stena na obchodnom dome v Brezne sa zmenila na premietaciu plochu, ktoru sledovalo niekolko desiatok Breznanov. Za velmi kratky cas dokazali nadsenci a fanusikovia slovenskeho hokeja zorganizovat akciu, ktora v inych mestach ma uz tradiciu. Bolo by dobre, keby sme vynovene breznianske namestie vyuzivali na podujatia, ktore dokazu prilakat. V piatok to nebolo len o hokeji, ale o radosti, spontannosti, aj ked na zaver zapasu bolo citit sklamanie. Slovenski hokejisti su bronzovi, za co im vsetci Breznania dakuju!

(p, m)  


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT