Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 11

CISLO

36

9. SEPTEMBER  2003 7,50-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Z rokovania mestskeho zastupitelstva

Odvolali konatela BYPOSu

Z dvadsiatich bodov programu rokovania Mestskeho zastupitelstva v Brezne poslanci 25. augusta presli sestnast a potom zasadnutie prerusili. Na jeho pokracovani v prvu septembrovu stredu prijali niekolko dolezitych uzneseni tykajucich sa majetkovych zalezitosti a predaja pozemkov.
Schvalili predaj nehnutelneho majetku vo vlastnictve mesta na zaklade ponukoveho konania, a to na Ulici CSA c. 10, na Budovatelskej ulici c. 14 s podmienkou, ze firma, ktora ho kupila, poskytne mestu pred podpisom kupno-predajnej zmluvy prispevok 200 000 korun na podporu sportu a kultury a vytvori nove pracovne prilezitosti. Zrusili zalozne pravo na nehnutelny majetok pre Fond rozvoja byvania v zmysle zmluvy. Schvalili aj predaj arealu na Banisku. Z rokovania stiahli predaj nehnutelneho majetku mesta na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 21 a prednostovi mestskeho uradu ulozili vypisat nove ponukove konanie za minimalnu kupnu cenu 5 079 955,58 koruny.
Poslanci nesuhlasili s odkupenim pristupovej komunikacie na Mostarenskej ulici za kupnu cenu 9 milionov korun a odporucili primatorovi iniciovat rokovanie pracovnej skupiny s konatelom spolocnosti Cosmos Trading Kezmarok Mikulasom Bobakom ako vlastnikom tejto komunikacie.
Na vedomie zobrali vysledky ponukoveho konania v zmysle zapisu zo zasadnutia komisie na posudenie projektov na prenajom tepelneho hospodarstva BYPOS Brezno, s. r. o., z 22. augusta a zrusili uznesenie z 23. juna, ktore sa zaoberalo ponukou na vytvorenie spolocneho podniku Thermoservis, s. r. o., na prenajom tepelneho hospodarstva. Na stanovenie konkretnych podmienok vstupu strategickeho investora do spolocneho podniku pre tepelne hospodarstvo mesta a vyhodnotenie ponuk menovali komisiu v zlozeni: JUDr. Stefan Demian, JUDr. Zdenko Rostar, Marian Kvackaj, Ing. Radko Dubeci (poslanci), Ing. Milan Petko (predseda Dozornej rady BYPOS Brezno, s. r. o.) a Ing. Juraj Mydliar (BYPOS). Tajnym hlasovanim z funkcie konatela BYPOS Brezno, s. r. o., odvolali Ing. Igora Longauera (z 18 pritomnych poslancov za odvolanie hlasovalo 13) a do tejto funkcie menovali Ing. Juraja Mydliara, veduceho tepelneho hospodarstva BYPOS Brezno, s. r. o.
V dalsej casti vyjadrili suhlas s vykonanim auditu majetku a hospodarenia v Lesoch mesta Brezno, s. r. o., na naklady a. s. Slavia Capital po vzajomnom schvaleni odbornika na vykonanie tychto prac. Suhlasili s bezodplatnym prenajmom krytej plavarne od Banskobystrickeho samospravneho kraja. Naklady na jej sprevadzkovanie su vycislene zhruba na 2 miliony 400 tisic korun.

(r)

 

h0336a.jpg (35529 bytes)

Ahoj leto, skola vola!

V typicky jesennom pocasi sa deti z Brezna i okolia prvy den noveho skolskeho roka na breznianskom namesti lucili s letom. Organizatori podujatia sa im o zabavu postarali v podobe roznych sutazi, maratonu na kolieskovych korculiach a kolobezkach, nafukovacej horolezeckej steny i kolesa stastia. Nechybala modna prehliadka a spestrenim bola aj vystava Vedecka hracka.

 

Snimky: Stefan Vozar, Ferdinand Hrablay


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT