9. SEPTEMBER 2003 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kin od 9. do 17. septembra

Kino Mostar Brezno

13. so., 14. ne - Rychlo a zbesilo 2 (USA, MP/12, 19.30) - Akcna krimi.

16. ut - FK: Anjeli Univerza (19.30) - Komorny pribeh.

 

Kino Trangoska Valaska

10. st - Dva tyzdne na zalubenie (USA, MP/12, 18.00) - Komedia.

17. st - Taxi 2003 (FR, MP/12, 18.00) - Akcna komedia.

 

Kino Panorama Podbrezova

11. st - Rychlo a zbesilo 2 (USA, MP/12, 19.00) - Premiera akcnej krimi.

13. so - Kraska z Manhattanu (USA, MP/12, 19.00) - Premiera.

14. ne - Slzy slnka (USA, MP/12, 19.00) - Thriller. Premiera.

 

Kino Fabova hola Polomka

13. so - Telo na telo (USA, MP/12, 20.00) - Thriller.

 

Kam za kulturou

DNI MESTA BREZNA 2003

NASE MESTO V NASEJ EUROPE

pondelok - sobota 22. - 26. septembra na namesti - REZBARSKE BIENALE - tvorba domacich a zahranicnych rezbarov spolocneho diela - betlehemu

streda 24. septembra od 10.00 na namesti - DEN DETSKEJ RADOSTI - celodenne zabavne podujatie pre deti materskych a zakladnych skol, prezentacia mestskych sportovych oddielov a detskych umeleckych suborov, prehliadka terennych motorovych vozidiel Sajgal teamu, LIONS a ELLIS zdravotne postihnutym detom, vystupenie popularnej spevacky Ivany Novotnej, predstavi sa Majster N, Martin Kraus

stvrtok 25. septembra od 10.00 na namesti - ZP SPORT PRE MLADEZ - celodenne zabavno-sportove a sutazne podujatie pre mladez, sutaz o najrychlejsieho casnika, turnaj v plazovom volejbale, lezenie na umelej stene, lety teplovzdusnym balonom, autogramiada najlepsich sportcov ZP Sport Podbrezova, prehliadka terennych motorovych vozidiel Sajgal teamu, o 18.00 v mestskom dome kultury - MISS A MISTER BREZNA - tradicna sutaz spojena s vystupenim popularnych spevakov a tanecnikov, v programe vystupia: Matej Vanik, Ingola, K dance, brusna tanecnica, vstupne 100 Sk, o 20.30 na namesti - DESMOD - koncert popularnej skupiny, predstavenie vitazov sutaze Miss a Mister

piatok 26. septembra - FORUM PARTNERSKYCH MIEST - prijatie oficialnych delegacii a hosti z partnerskych miest, na namesti: o 15.00 SENIOR PARTY - prehliadka historickych vozidiel, vystupi: Spevacky zbor mesta Brezna, Mostarenka, Vodopad, Divadelny subor Jana Chalupku, o 19.00 OTO WEITTER - koncert popularneho spevaka so skupinou Mini Band, o 20.00 ZBM - tanecna zabava s popularnou skupinou pre vsetkych a bez rozdielu veku

sobota 27. septembra - RYTIERSKE SLAVNOSTI - o 10.00 na namesti - prihovor primatora z historickej radnice, slavnostny ceremonial ,,odovzdania vlady nad mestom stredovekym rytierom", vystupenie skupin historickeho sermu a ine stredoveke atrakcie, o 15.00 v evanjelickom kostole - ORGANOVY KONCERT - ucinkuje Ondrej Vavra z Noveho Bydzova, o 16.00 na namesti - BREZNOFOLKLOR - ucinkuju folklorne subory z Brezna a okolia, o 19.00 na namesti - PETER LIPA - vystupenie jazzoveho spevaka so skupinou, o 20.30 v Bombura klube - koncert hudobnej skupiny Lyosphera z Noveho Bydzova, o 21.00 na namesti - slavnostne ukoncenia Dni mesta, LETTE, SLECNA NITUS - muzikal DJGT Zvolen, ohnostroj Sprievodne podujatia: europsky informacny stanok, jarmok ludovych vyrobkov, europska kuchyna Gastro ZP Podbrezova - namestie, irska kuchyna - Restaurant U Rytiera, tradicna slovenska kuchyna - Omega klub, namestie, velkoplosna obrazovka - DV Com, jazda na konoch, nafukovacie atrakcie, vystavy: synagoga: Alena Adamikova - malba, Pavol-Maria Kubis - kresleny humor, Nam. gen. M. R. Stefanika 3: Ernest Svrcek - kolaze.

 ...

SCK Dumbier vas pozyva

Nedela 14. septembra

Na Kralovu holu
Zraz:
o 7.00 na zeleznicnej stanici v Brezne.
Trasa:
Brezno - Cervena Skala (preprava vlakom s odchodom z Brezna o 7.28 h) - Sumiac - Predne sedlo - sedlo Snehova - Jama - Kralova hola a spat.

... 

Okresny urad prace v Brezne oznamuje, ze na zaklade dohody medzi vladou Slovenskej republiky a vladou Ukrajiny o zamestnavani obcanov, je pocet vydanych povoleni na zamestnavanie obcanov Ukrajiny na Slovensku vycerpany. Z uvedeneho dovodu ziadosti o povolenie na zamestnavanie obcanov Ukrajiny na Slovensku budu bezpredmetne.

 ...

Klub aerobiku pri MSK Brezno opat pozyva vsetkych, ktori maju chut si zacvicit a potrapit svoje tela pri prijemnej hudbe pod odbornym vedenim cviciteliek, na pravidelne hodiny aerobiku do telocvicne Sokolovna - pondelok a stvrtok od 19. do 20. h, nedela od 18. do 19. h (novinka, kazdu druhu nedelu cvicenia Pilates).

...

Klub slovenskych turistov OT MSK Brezno pozyva svojich clenov a priaznivcov turistiky na vystup na Vely Choc. Uskutocni sa v pondelok 15. septembra a prihlasit sa treba u E. Benackovej na c. tel: 6116213.

 ...

32. rocnik Stafetoveho behu vdaky, mieru a svornosti

B. Bystrica - Brezno - Vernar - Giraltovce - Dukla - Kalinov

V Breznianskom okrese v utorok 16. septembra bezcov I. etapy B. Bystrica - Sl. Lupca - Nemecka - Predajna - Jasenie - Podbrezova - Brezno privitaju: 12.00 Nemecka - pietny akt pri pamatniku, pocta zenam a matkam - ucastnickam SNP, pripojenie miestnych bezcov a bezeckeho druzstva zakladnej skoly; 13.30 Predajna - pietny akt, prijatie vypravy v obecnom urade (OcU) starostkou Ing. T. Contofalskou, zapis do kroniky, pripojenie bezeckeho druzstva miestnej skoly; 14.30 Jasenie, dobeh paralelnej etapy mladych bezcov etapy z D. Lehoty, pietny akt, zdravica ucastnikom odboja, prijatie v OcU, stretnutie s miestnou mladezou; 16.00 Motorest Lopej, stretnutie s predsedom NAMK Mgr. J. Smrecanom, symbolicka mila; 16.30 Podbrezova - pietny akt, prijatie v OcU, zapis do kroniky; 17.00 Valaska, pripojenie miestnych bezcov a ziackych druzstiev (Hronec, Valaska); 18.00 Brezno, paralelny hviezdicovy beh mladych Slovanov z okolitych obci (P. Polhora, C. Balog, Hronec, Valaska atd), kladenie vencov pri pomniku SNP, zdravica ucastnikom SNP, stretnutie s reprezentantmi sportujucej mladeze zakladnych a strednych skol, prijatie spolocnej vyzvy proti recidivam neofasizmu, rasizmu, antisemitizmu a xenofobii.

II. etapa streda 17. septembra: Brezno - Bacuch - Polomka - Helpa - Pohorela - Sumiac - Telgart - Vernar

7.30 start vypravy po trase Brezno - Benus - Bacuch, pripajanie mladych z miestnych skol; 9.30 Bacuch - pietny akt pred pomnikom SNP, kulturny program, zdravica ucastnikom SNP; 11.00 Polomka - prijatie v OcU, zapis do kroniky, pietny akt, beseda s predstavitelmi obce a miestnej organizacie SZPB, pripojenie bezeckeho druzstva miestnej skoly; 13.30 Helpa - prijatie v OcU, pietny akt, zapis do kroniky, pripojenie miestnych bezcov; 15.00 Pohorela - pietny akt, pripojenie miestnych bezcov, prijatie v OcU, zapis do kroniky; 16.00 Sumiac - pietny akt, prihovory k mladezi a obcanom, zdravica ucastnikom odboja; 17.00 Telgart - pietny akt, prijatie v OcU, pripojenie miestnych sportovcov. 

 

Dakujeme...

,,Vazeny pan riaditel MUDr. Anton Bucko

Dovolte nam vyjadrit podakovanie a obdiv Vam a Vasim zamestnancom. Vieme, ze situacia v zdravotnictve je velmi zla a zasiahla aj Nemocnicu s poliklinikou v Brezne. No napriek tejto situacii dokazete pracovat a zachranovat zivoty nasich drahych blizkych.

Taky zazrak urobili Vasi zamestnanci 15. jula, ked zachranili nasho syna Martina Spisiaka, ktoreho priviezli do nemocnice vo velmi vaznom stave. Slov, ktorymi by sme sa chceli podakovat za jeho zivot, je vela. No my Vam povieme len Dakujeme! Dakujeme primarovi MUDr. Pavlovi Mrazovi, primarovi MUDr. Petrovi Saktorovi, primarovi MUDr. Janovi Mackinovi, vsetkym lekarom, sestram oddelenia ARO a traumatologie, ktori mu pomohli vratit sa z cesty, z ktorej sa vratit neda. Dakujeme!

Prajeme vela zdravia, stastia, pracovnych uspechov, vela, vela ludi, ktorym ste vratili zmysel zivota.

Rodicia Spisiakovci

  

Terminy stretnuti primatora mesta a poslancov MsZ s obcanmi Brezna v septembrovych dnoch: 9. o 16.00 Rohozna - budova ZS, o 18.00 JRD Brezno - jedalen, 10. o 16.30 zimny stadion - pohostinstvo na I. poschodi, 12. o 16.30 Nam. gen. M. R. Stefanika 3, 16. o 16.30 SOU Brezno - jedalen, 17. o 16.30 Bujakovo - stara skola, 18. o 16.30 Zadne Halny - MS, 19. o 16.30 ZS Pionierska 2 - jedalen.

 ...

Jazykova skola pri Gymnaziu Jana Chalupku v Brezne oznamuje sirokej verejnosti, ze od 16. septembra otvara jazykove kurzy nemeckeho a anglickeho jazyka.

Informacie na c. tel. 6114047.

 ... 

CIVILNA OCHRANA INFORMUJE

Preskusanie prevadzkyschopnosti systemov varovania obyvatelstva

Podla § 3a ods. 4 zakona NR SR cislo 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvatelstva v zneni neskorsich predpisov stanovil Urad CO MV SR v piatok 12. septembra o 12. h dvojminutovym stalym tonom preskusanie prevadzkyschopnosti siete elektrickych siren na uzemi Slovenskej republiky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT