9. SEPTEMBER 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V noci na prelome augusta a septembra sa neznamy pachatel vlamal do vyrobnej haly na Mostarenskej ulici v Brezne. Odniesol si dva zvaracie agregaty, tri elektricke brusky a predlzovacie kable, cim a. s. Mostaren KVP Brezno sposobil skodu za 181 200 korun. Vsetky ulupene veci nasli v protilahlej budove a vratili majitelovi firmy. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

O stvrt na sest rano 1. septembra na Malinovskeho ulici pred vchodom c. 3 v Brezne sa neznamy pachatel dopustil trestneho cinu kradeze. Ked tadial prechadzala F. I. z Brezna, pristupil k nej odzadu, ukradol kabelku prevesenu cez lave plece a usiel. V kabelke mala 2000 korun, obciansky preukaz, platobne, zdravotne karty a dva mobilne telefony Nokia. Skodu vycislili na 9200 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Patrocny A. P. a o rok starsi A. E. zo Zavadky nad Hronom sa 1. septembra popoludni vybrali kradnut zemiaky do lokality Rovne. Kladivami vyhrabali asi 25 kilogramov, ktore si nachystali do vreca a svetra. Ked si chceli svoj lup odniest, vyrusili ich, a tak vsetko nechali tam a zutekali. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Z priestoru pri hlavnej budove objektu Stredoslovenskych elektrarni v Podbrezovej zmizlo volne polozene hlinikove stavebne lesenie. Kradezou, ktora sa odohrala medzi 28. augustom a 2. septembrom, vznikla bratislavskej firme skoda bezmala za 65 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

V objekte Materskej skoly v Podbrezovej na Stiavnicke mali 4. septembra zlodeja. Kradezou penazi a osobnych veci z kabelky V. T. vznikla skoda za 1500 korun a ZRPS 10 000 korun. Eviduje OO PZ Podbrezova.

Ked policajna hliadka 3. septembra popoludni kontrolovala Skodu Favorit s luceneckym evidencnym cislom, zaparkovanu na Cernakovej ulici v Brezne, zistila, ze ide o vozidlo, ktore zaciatkom augusta ukradli z parkoviska pri hospodarskej budove liecebneho domu Helios na Strbskom Plese. Auto, na ktorom zlodej sposobil skodu za 20 000 korun, vratili jeho majitelke z Lucenca. Eviduje OO PZ Brezno.

Zamestnanec Zeleziarni Podbrezova a. s. 4. septembra oznamil, ze na srotovom poli nasli sest granatov pochadzajucich pravdepodobne z druhej svetovej vojny. Siedmeho septembra hlasili nalez nevybuchnuteho minometneho granatu. V obidvoch pripadoch ich zabezpecili proti manipulacii a na zneskodnenie privolali pyrotechnika. Eviduje OO PZ Podbrezova.

Vo Vagnarskej doline (cast Faskova) v Brezne 7. septembra clen polovneho zdruzenia Certovica pocas obchodzky nasiel vnutornosti jelenice. Asi patrocne zviera upytliacil neznamy pachatel nezistenym sposobom, cim polovnemu zdruzeniu vznikla skoda vo vyske 6000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pravdepodobne v tom istom case - od 31. augusta do 7. septembra - v rekreacnej oblasti Krpacovo nad chatou Biotika sarapatil vykradac chat. Majitelku z Bratislavy obral o veci dovedna za 31 100 korun a na zariadeni chaty nechal skodu za 4500 korun. V dalsej chate opat majitelky z Bratislavy sa hodnota lupu vysplhala bezmala na 105 000 korun a na zariadeni vznikla 2500-korunova skoda. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 28. augusta do 5. septembra

  150

Vo stvrtok na Ceste osloboditelov v Brezne do sanitky RZP nalozili zraneneho cyklistu, ktory sa zrazil so Skodou 105. Rozsiahly poziar zaevidovali v piatok v Zadnych Halnoch, kde horela stolarska dielna, pouzili 5C prudov a pomoc ponukli aj miestni obcania. Neskor v Zlatne uhasili poziar stareho stromu, prekazkou boli vcely, ktore sa nachadzali v jeho dutine, a v Banskej Bystrici pomahali pri odstranovani nasledkov po veternej smrsti. V sobotu v Pohronskej Polhore, cast Zbojska doslo k vaznej dopravnej nehode, pri ktorej sa zranili styri osoby, dve lahko a dve tazko. Hasici im poskytli predlekarsku pomoc, nalozili do sanitky a do okoloiducich vozidiel. Pri navrate do zakladne ich privolali na Razusovu ulicu v Brezne, kde na zemi lezala v bezvedomi neznama zena. Po havarii v Jarabej sa postarali o zranenu zenu a o osobne vozidlo, ktore bolo mimo vozovky. Zaznamenali este otvorenie bytu na Ulici Frana Krala a jeden falosny poplach na Chalupkovej ulici v Brezne

 

155

Zachranari v prvy septembrovy stvrtok v neskorych vecernych hodinach po dopravnej nehode v Jarabej previezli do breznianskej nemocnice 36-rocnu zenu s poraneniami hlavy a ruky. Dovedna absolvovali 33 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 8 k mozgovym prihodam, po raze k plucnej a k brusnej prihode, 6 k urazom, 5 k inym pripadom, 2 k umrtiam este pred prichodom sanitky a jedneho pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Podla clenov Cestnej zachrannej sluzby dovolenkova sezona utichla, preto treba dufat, ze sa zmensi aj pocet dopravnych nehod. V tomto tyzdni odtiahli Ford Escort a Octaviu po havariach v Slovenskej Lupci a v Jarabej, zhorenu skodovku, Fabiu s poskodenou vodnou pumpou a Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou. Do Lopeja doviezli benzin, ktory sa minul vo Felicii, v Brezne opravili brzdy v Skode 120.

 

HORSKA ZACHRANNA SLUZBA
6195326

Pocasie v poslednych augustovych a prvych septembrovych dnoch bolo nepriaznive, na vrcholoch Tatier uz napadol prvy sneh. Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa venovali tycovaniu vo vychodnej casti Nizkych Tatier a roznym upravam okolia, v utorok a v stredu absolvovali metodicke skolenie.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Patrik Hroncek z Brezna, Iveta Bobakova z Michalovej, Michal Muransky z Jasenia, Natalia Brenkusova z Polomky, Andrea Anderkova zo Zavadky nad Hronom, Erik Cerny z Brezna.

 

Opustili nas_image

 

Stefan Perichta (57) z Hronca, Jan Bubeliny (84) z Bacucha, Jan Simon (35) z Banskej Bystrice, Jan Tekel (13) z Piesku, Julius Bursa (70) z Brezna, Juraj Facko (69) z Podbrezovej, Milan Kurajda (73) z Michalovej, Pavel Fararik (80) z Brezna, Margita Barbierikova (70) z Hornej Lehoty, Bozena Koprajdova (50) z Brezna, Helena Kvoriakova (88) zo Zavadky nad Hronom, Matej Struhar (82) z Lopeja.

 

 

 

 

 

 

 

Spomienky

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacne, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 2. septembra sme si pripomenuli nedozite osemdesiate narodeniny manzela, otca a stareho otca

Jozefa Belka z Cierneho Balogu – Pusteho.

S laskou spominaju manzelka Anna, dcera Viera s rodinou a synovia Jozef a Stefan s rodinami.

...

Zavrela si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok dolieha na nas dom, velmi nam chybas mama draha v nom.

Dna 4. septembra uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa manzelka, matka a sestra

Eva Budajova z Predajnej.

Smutiaca rodina

...

Cas plynie, ale smutok a bolest v srdci ostavaju.

Dna 7. septembra uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany

Lubomir Luptak z Brezna.

Milovali sme ho, on nas, tu lasku v nasich srdciach neznicil ani cas.

Manzelka, dcera s rodinou a ostatna rodina

...

Hoci si odisiel nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci ta v srdci mame, spomienky a laska ostanu navzdy v nas.

Dna 9. septembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil nas otec, stary otec

Jan Kovacik z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka, deti s rodinami, vnucata.

...

Odisiel si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes zit v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 9. septembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas nahle opustil nas otec, stary a prastary otec

Jozef Jurus z Brezna – Mazornikova.

S laskou na teba spominaju manzelka, syn, dcery s rodinami a ostatna rodina.

...

Tak nahle prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami rozlucit. Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit vzdy milovany.

Dna 10. septembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Jan Dekret z Brezna.

S laskou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Kto sa hlboko vryje do srdca, nikdy sa z neho nevytrati. Vsetko, co zije po mne, v mojom mene, v praci a v laske – to ma pripomenie.

Dna 14. septembra si pripomenieme osme vyrocie umrtia nasho draheho syna, manzela, otca a brata

Milana Piliara z Valaskej.

S laskou a uctou spominaju rodicia, manzelka s detmi, sestra a brat s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 15. septembra uplynie smutne patnaste vyrocie, ked nahle utichlo slachetne srdce nasho draheho manzela, otca, stareho otca a svokra

Jozefa Medveda.

S laskou, uctou a vdakou spominaju manzelka, dcery, synovia s rodinami.

Baran
V poslednom case mate sklony vytahovat sa na verejnosti svojimi milostnymi zazitkami. Snazite sa za kazdu cenu byt tercom obdivu, ale nezabudajte na ludsku zavist. Vasa dovercivost zacina byt detinska.

Byk
Caka vas mensia zmena, ktora vas na cas vykolaji zo zabehnuteho sposobu zivota. Ci to bude k lepsiemu ci k horsiemu, uvidite casom sami. V kazdom pripade nevahajte prijat pomocnu ruku od svojho priatela.

Blizenci
Musite sa obrnit kludom a trpezlivostou, nebudete to mat prave najlahsie. Na ceste je neprijemna sprava od pribuznych, ktora vam zamota hlavu. Zrejme pojde o nevyrieseny spor v suvislosti s dedicstvom.

Rak
Mali by ste si zmapovat svoj doterajsi milostny zivot a uvedomit si, ktorym smerom lezia vase sance. Neponechavajte nic nahode. Na ceste je list, obsah ktoreho by vam mal priniest nemale uspokojenie a istu nadej.

Lev
Kam sa podelo vase nedavne predsavzatie? Opat ste to vy, kto zacina doma vyvolavat zabomysie vojny, aj ked navonok vyzerate a posobite dojmom vyrovnaneho cloveka. Svojim spravanim sposobite iba zmatky.

Panna
Chyba vam neha, pohladenie a pekne slovo. Zacinate sa stahovat do ulity a mate vsetky predpoklady k tomu, aby sa z vas stal zatrpknuty samotar. Je najvyssi cas urobit s tym nieco.

Vahy
Vo vasom okoli mate nadej najst spriaznenu dusu, o naklonnosti ktorej ste vobec netusili. Mohlo by ist o celkom zaujimavy vztah, hoci len celkom kamaratsky. Mate co robit, aby ste sa vyrovnali s minulostou.

Skorpion
Necakana, o to vsak neprijemnejsia roztrzka v zamestnani zostane pre vas bez vaznejsich dosledkov len vtedy, ak ustupite taktne do ustrania. Spolupracovnici vas sice skritizuju, ale nebudu to mysliet tak zle.

Strelec
Zabudnite aspon na chvilu na svoj zvyk davat ostatnym za vinu svoje chyby a nedostatky. Sebakritika by vam ulahcila najst spravnu cestu k svojmu okoliu i k sebe samemu.

Kozorozec
Na ceste do prace radsej vykrocte pravou nohou. Opatrnosti nikdy nie je dost. Jeden z vasich kolegov vas ohovori u nadriadeneho. Neberte si to prilis k srdcu, snazte sa brat zivot z tej krajsej strany.

Vodnar
Zacinate mat tie najlepsie predpoklady zmenit svoj doterajsi zivotny styl. Mal by sa vam ozvat kamarat z mladosti s dost neobvyklou ponukou. Ak ju budete akceptovat, dostanete sa do viru zaujimavych udalosti.

Ryby
Konajte trochu takticky, v poslednom case mate tendenciu robit jednu chybu za druhou. Aj ked o zvysenie platu sa usilujete uz dlhsi cas, nedavajte to pri kazdej prilezitosti najavo. Moznost prirastku do rodiny. Gratulujte si!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT