11. NOVEMBER  2003 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Spod vysokej siete

Volejbalova extraliga pokracovala dalsimi zapasmi. Petrochema Dubova privitala na domacej palubovke STU Bratislava a mala potvrdit stupajucu uroven, kedze pred tyzdnom zvitazila nad Humennym 3:1.

Vykon domacich bol velmi rozcarovany, ked sa nenasiel ani jeden hrac, ktory by podal solidny vykon a strhol spoluhracov. Po takomto vykone sa z vitazstva tesili hostia v pomere 0:3 (- 16, -22, -27). Domacim nestacilo na vyhru v tretom sete ani vedenie 21:15 a svojou nemohucnostou sa pripravili o zvrat v stretnuti. STU Bratislava nenechava nic na nahodu a kedze posledne druzstvo zo sutaze vypadava, angazovali do svojich sluzieb 42-rocneho Drahoslava Gresa zo Ziliny. Tento priam vynikol na prijme podania, ked ho domaci zasa vyhladavali a nepochopili, ze Gresa treba z hry vyradit. Naviac mnozstvo pokazenych podani a celkove slabe nasadenie nemohlo zaistit uspech. Ak chce Dubova aj v buducej sezone hrat extraligu, treba co najskor ziskat minimalne troch kvalitnych hracov. Zostava: Kubs, Vanik, Murgas, J. Sanitra, J. Skladany, Michalec (libero V. Sotak, Pfeiffer, Stulajter), trener: Z. Haring.
Dalsie extraligove stretnutie odohra Petrochema vo Zvolene v piatok 14. novembra o 18. hodine.
Juniori Dubovej v dvoch ligovych zapasoch v Starej Lubovni podali striedave vykony. V prvom stretnuti prehrali 3:0, v druhom zvitazili 2:3. Zostava: Stulajter, Ostransky, Siman, Pfeiffer, Kubs, Michalec (libero Boros, Handlovsky, Kmec), trener: Andrejcak.
Ziaci odohrali majstrovsky turnaj v Puchove, kde podlahli Stavbaru Zilina A 0:2, Stavbaru Zilina B 0:2 a zvitazili nad Matadorom Puchov 2:0. Zostava: Tistian, Muka, Suhajda, Strajanek, Adamek, Turzik (Zazrivec, Ivan, Skalos, Gruber, Halgas, Sojak), trener: Urban.

Vladimir Urban

1. VKP
2. Presov
3. Humenne
4. Zilina
5. Zvolen
6. Pucho
7. Nove Mesto
8. St. Lubovna
9. STU
10. Dubova
11 10 1 32:12 21
11 9 2 29:13 19
11 7 4 24:16 18
11 7 4 23:19 18
11 6 5 23:17 17
10 6 4 19:18 16
10 4 6 20:22 14
11 2 9 16:27 13
11 2 9 11:29 13
11 1 10 7:31 12


Karol Sulej vitazne

Miestny odbor Matice slovenskej v Pohorelej v spolupraci s Obecnym uradom Pohorela v nedelu 9. novembra zorganizoval IV. rocnik Majstrovstiev Pohorelej v mariasi na pocest obetiam Bujanovskeho tunela.
V trojkolovom, patdesiathaliernikovom (nad sto - pod sto aritmetickym radom), svajciarskym sposobom nasadzovanom suboji titul majstra Pohorelej 2003 ziskal vitaz sutaze Polovnicka 2002 Karol Sulej z Pohorelej (12 bodov), ktoreho meno bude vygravirovane na putovnu standardu. Prvym vicemajstrom sa stal Peter Vraniak z Brezna (11) a druhym vicemajstrom Frantisek Pindiak z Pohronskej Polhory (10).

Lukas Janoska

 Sipkarska a stolno – futbalova liga

V priebehu uplynuleho vikendu 1. DC Brezno v spolupraci so Slovenskou sipkarskou federaciou a s firmou Barbot Slovakia zorganizoval mnozstvo turnajov v sipkach a v stolnom futbale. Samozrejme, ze najviac sa sustredili sipkari na sobotu, ked sa v darte konal v poradi uz treti Master tejto sezony, ale podme pekne po poriadku.
V piatok mali sipkari na programe 10. kolo ligy muzov a zien, kde sa konecne po dlhom case do finale prebojoval aj Peter Pocklan, ktoremu sa v poslednom case vobec nedarilo. Jeho superom bol Dusan Dordik, ktory tiez chyta uz tu spravnu fazonu, a ukazal to aj Petrovi, ked ho zdolal v pomere 3:1 na legy. Triumf starsich hracov zavrsil tretim miestom Zdenko Pampurik, cim potvrdil, ze na spici v celkovom bodovani sa neocitol nahodou. Takisto v piatok rozbehli turnaj dvojic v sipkach, kde sa v samotnom finale predstavili Marian Botka spolu s Dusanom Dordikom a proti nim sa postavili Lenka Pikulova s Michalom Daxnerom. V naozaj zaujimavom dueli sa napokon z prveho vitazstva v tomto rocniku tesili Marian Botka s Dusanom Dordikom. Na tretom mieste sa umiestnili Peter Pocklan so Zdenkom Pampurikom. Nasledujuce kolo sa uskutocni v piatok o 19. hodine v Dart clube.
V sutazi jednotlivcov v stolnom futbale sa spomedzi 23 hracov najlepsie darilo Ivanovi Zemkovi, ktory sa vo finale stretol s Borisom Hudecom. Ten sa vsak musel sklonit nad Ivanovym futbalovym umenim a uspokojit aj s druhym miestom. Tretie miesto si odniesol Tomas Ciz.
Sobota patrila uz avizovanemu tretiemu Mastru v tejto sezone, kde sa vyborne darilo domacim sipkarom, ale vybornu formu ukazal hlavne Filip Skrtel z Handlovej. Spomedzi vsetkych troch Mastrov v tejto sezone sa Filip v kazdom prebojoval az do finale a jeho bilancia je zatial dve vitazstva a jedno druhe miesto. To druhe vitazstvo dovrsil prave v Brezne, ked sa vo finale stretol s domacim Martinom Skantarom v zaujimavom dueli, ktory napokon vyhral Filip 3:2 na legy. Mohlo to skoncit aj uplne naopak, Martin si tak mohol vynutit opakovany zapas, ale prave “koncovka” ho v rozhodujucich okamihoch pripravila o lepsi vysledok. Dominciu Breznanov zavrsil tretim miesto Pavol Melicher, ktoreho prave Martin Skantar pripravil o ucast vo finale. Stvrte miesto poputuje do Bojnic vdaka Karolovi Krkoskovi a spolocne na piatom mieste sa umiestnili Brano Vyboh zo Zvolenskej Slatiny a Lubomir Zidek z Martina.
Medzi zenami uz tradicne kralovali Lucencanky, ked sa do finale prebojovali Gabika Sabova a mladucka Martina Bokorova. Prave Gabika si “vyhadzala” v Brezne svoje prve vitazstvo na takomto turnaji, o co bola radost este vacsia. Cest domacich hracok zachranovala tretim miestom Lenka Pikulova.
V juniorskom turnaji sa prezentovalo 16 chlapcov a dievcat, co je na Master naozaj pekna ucast. V muzskom turnaji aj medzi mladymi nadejami kraloval Filip Skrtel, ktory vyhral turnaj bez jedineho zavahania a ani na chvilu nedal zapochybovat, kto bol v sobotu v Brezne najlepsi. Na druhom mieste sa umiestnil Pavol Brvenik z Brezna a tretie miesto si vybojoval Patrik Wagner z Valaskej, pre ktoreho to bol tiez pekny vysledok.
Nielen sipkari mali v sobotu svoj den, ale aj stolno – futbalova liga dvojic pokracovala 10. kolom, v ktorom sa predstavilo 27 parov z Brezna a okolia. Uz teraz sa da s istotou napisat, ze favoriti uplne pohoreli a vysledky z predchadzajuceho kola sa vobec nepotvrdili. Tentokrat si finale zahrali Martin Kohutik s Petrom Daxnerom a na opacnu stranu futbaloveho stola sa postavili Peter Marcek s Ondrejom Hajduchom. Uspesnejsimi nakoniec boli Martin Kohutik s Petrom Daxnerom, na druhom mieste skoncili Peter Marcek s Ondrejom Hajduchom a tretie miesto si vybojovali Jano Milan s Tomasom Kyzekom. Jedenaste kolo sa uskutocni uz tuto sobotu o 19. hodine v Dart clube, ostatne turnaje sa konaju v obvyklom case podla harmonogramu.

Peter Pocklan

 Vsadili na mladez

Ked sme sa pred zaciatkom sezony rocnika 2003/2004 spytali trenera FO SK Helpa, na ake umiestnenie si trufa so znacne omladenym muzstvom v jesennej casti, odpovedal: “Chceli by sme sa umiestnit v prvej polovicke tabulky...” FO SK Helpa neprihlasil druzstvo dorastencov do sutaze, a tak devat dorastencov dostalo snacu zahrat si v A-druzstve. Zda sa, ze si nepocinali zle, Helpania vsadili na spravnu kartu, ved styri vitazstva na domacej pode, dve vitazstva na pode superov, jedna remiza vonku, jedna prehra na domacej pode a dve na pode superov s aktivnym skore 27:15 ich vyniesli na peknu tretiu priecku jesennej casti, kde aj prezimuju. Najviac golov superom vsietil nestarnuci Pavel Skladany (12), na paty mu sliape M. Kostal s osmimi golmi, Hlavon rozvlnil siet superov trikrat, po jednom gole pridali Martinec, M. Oravkin, Janosik a M. Skladany.
Na snimke je druzstvo FO SK Helpa, ktore prezimuje na tretom mieste ll. triedy skupiny B. Horny rad zlava: M. Vilim – hospodar FO, J. Durajda, J. Fedor, M. Janosik, J. Kanos, Pavol Skladany, M. Bosela, Michal Bosela, M. Durica, Peter Skladany, J. Oravkin – trener, dolny rad zlava: Milan Bosela, P. Siman, P. Babela, M. Kukula, M. Kostal, I. Vilim, M. Skladany a M. Oravkin.

T: Mgr. Jozef Pupis

Kalendar skialpinistickych pretekov
v rocniku 2003/2004

Preteky Slovenskeho pohara

1. Kralova hola, 17. januara 2004 – jednotlivci.

2. Skialpinisticke preteky Sucany, 31. januara – jednotlivci.

3. Rally Cervenec, 21. februara - dvojice (muzi A), ostatni jednotlivci.

4. Majstrovstva SR Ziarska dolina, 20. - 21. marca - dvojice (muzi A), ostatni jednotlivci.

Poznamka: do celkoveho Slovenskeho pohara sa zapocitavaju aj preteky Stredoeuropskeho pohara mimo Slovenska.

Propagacne preteky

1. Preteky Strbske Pleso, 30. decembra - jednotlivci - vecerne preteky.

Stredoeuropsky pohar

Cechy: Nocne skialpinisticke preteky Pec pod Snezkou, 10. januara – jednotlivci.

Slovensko: Zdiarska dolina, 20. - 21. marca - dvojice (muzi A), ostatni jednotlivci.

Polsko: Preteky Chocholowska dolina, 10. aprila - jednotlivci.

 

Preteky Svetoveho pohara a majstrovstva sveta

Svetovy pohar - jednotlivci

25. januara, Morgins - Svajciarsko,

28. februara, Grau Roig - Andorra,

27. marca, Salt Lake City (Utah) - USA.

Prve dve sutaze aj pre kategorie - kadet, junior a muzi do 23 rokov.

Svetovy pohar - dvojic

10. januara, Belluno - Taliansko,

8. februara, Grand Bornand - Francuzsko,

17. aprila, Bormio - Taliansko.

 

Majstrovstva sveta dvojic a jednotlivcov

2. – 6. marca, Val d’ Aran - Spanielsko.

Informacie o jednotlivych pretekoch a pripadnych aktualnych zmenach mozete najst na internetovej stranke
www.skialpinizmus.sk.

  

Nabor novych karatistov

V dnoch 29. oktobra – 5. novembra Klub karate Horehronie - ucastnik Europskeho a Slovenskeho pohara usporiadal v telocvicni Zakladnej skoly v Podbrezovej nabor novych clenov z radov talentovanej mladeze do oddielu karate, na ktorom sa zucastnili ziaci zo zakladnych skol okresu Brezno.
Mladi adepti presli vstupnymi testami zo vseobecnej a specialnej pohybovej vykonnosti pre karate a cvicnou akrobatickou zostavou na gymnastickom naradi. Medailove miesta v jednotlivych disciplinach v baterii testov boli bodovane: 1. miesto 4 body, 2. miesto 3 body, 3. miesto 2 body, 4. miesto 1 bod . Najlepsie vysledky dosiahli ziaci z Podbrezovej pred ziakmi z Predajnej, Hornej Lehoty, Valaskej. Zaujemcovia o bojove umenia z radov mladeze sa mozu prihlasit na t. c. 6172238, 0904994519 alebo kazdu stredu v telocvicni Zakladnej skoly v Podbrezovej od 16. do 18. hodiny pocas treningu. V priebehu skolskeho roka 2003/04 ziskaju zakladne vedomosti z dzuda, aikida, sebaobrany, taebo a karate, kde absolvuju skusky na stupen technickej vyspelosti 8 – 7 kyu a dve sportove sutaze. Zaujemcovia si musia priniest teplaky a tenisky.
Vysledky: mladsi ziaci 9 rokov: 1. Ivan Schwarzbacher (41 bodov), Horna Lehota, 2. Nikolaj Strmen (30), Podbrezova,
3. Denis Tazky (30),Horna Lehota, mladsie ziacky 10 – 11 rokov: 1. Lucia Stierankova (39), Predajna, 2. Viktoria Filipkova (35), Podbrezova, 3. Anastazia Seresova (32), Podbrezova, mladsi ziaci 10 – 11 rokov:1. Jakub Adamek (41) Podbrezova, 2. Matej Babnic (36), Podbrezova, starsie ziacky: 1. Martina Contofalska (43), Predajna, 2. Kristina Kuracinova (17), Predajna, starsi ziaci:1. Tomas Setvak (40), Podbrezova, 2. Ondrej Kapusta (33), Podbrezova, 3. Martin Fodor (32), Valaska, mladsi dorastenci: 1. Michal Englis (36), Predajna, 2. Jakub Setvak (36), Podbrezova, 3. Jan Resenberger (16), Predajna, 4. Jozef Polovsky (15), Predajna.

Bodove hodnotenie skol 1 2 3 4

1. Podbrezova
2. Predajna
3. Horna Lehota
4. Valaska
2 , 6, 1 , 0 28
3, 1, 1, 1 18
1, 0, 1, 0 6
0, 0, 1, 0 2

Vlastimil Bury


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT