11. NOVEMBER  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Prveho novembra na Ulici CSA v Brezne sa stala dalsia dopravna nehoda s tragickymi nasledkami. Vodicovi Skody 105 L v bezprostrednej blizkosti z pravej strany vozovky do jazdnej drahy v smere jazdy vbehla chodkyna A. M. z Brezna, ktora narazila do predneho praveho blatnika a potom spadla na prednu kapotu. Pri nehode utrpela otras mozgu a zlomeninu panvy, ktorym v ten isty den v nemocnici podlahla. Bolo zacate trestne stihanie a privolany znalec z odboru cestnej dopravy a sudneho lekarstva. Vysetruje SDN ODI OR PZ Brezno.

Sliepky z hospodarskej budovy na oplotenom pozemku v Podbrezovej postupne od septembra do 4. novembra kradol a konzumoval R. P. z Podbrezovej. Zlodeja, voci ktoremu bolo zacate trestne stihanie, na zaklade oznamenia majitelky vypatrali podbrezovski policajti. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

V Biliard klube na namesti v Brezne v noci zo 7. na 8. novembra sarapatil zlodej. Zo stola ukradol volne polozeny mobilny telefon za 6500 korun a z vrecka kozenej bundy prevesenej na stolicke ciernu kozenu penazenku, v ktorej bolo 10 000 korun a osobne doklady. Vysetruje OO PZ Brezno.

Dve kolesa s pneumatikami Barum na specialny lesny kolesovy traktor zmizli z objektu SAD na Ulici osloboditelov v Brezne. Kolesa, ktore boli oprete o stenu budovy pneuservisu, zlodej ukradol pravdepodobne v noci z 30. na 31. oktobra. Kradez, pri ktorej vznikla skoda za 30 000 korun, majitel oznamil 6. novembra. Vysetruje OO PZ Brezno.

V noci z 5. na 6. novembra mali nevolanu navstevu v dielni firmy nachadzajucej sa na namesti v Brezne. Chyba odtial zvaraci agregat s napajacim kablom, elektricka bruska a priklepova vrtacka Bosch. Okrem toho zlodej zo skrinky s naradim na Liaze, ktory bol zaparkovany pred dielnou, ukradol kluc na skrutky kolies. Skodu vycislili dovedna na 35 200 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Obvineniu z pokusu trestneho cinu kradeze celi T. R., obcan Ceskej republiky prechodne byvajuci v Hnusti. O pol siedmej vecer 6. novembra v objekte krytej plavarne v Zavadke nad Hronom skrutkovacom vylomil skrinky na odkladanie veci, ale pristihli ho vo chvili, ked sa chystal vyprazdnit ich obsah. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Nezamestnani P. I. a G. M. z Telgartu sa 7. novembra o desiatej vecer vlamali do dreveneho skladu vedla predajne potravin v Telgarte a ukradli sedem vriec cementu v 25-kilogramovom baleni. Z lupu sa dlho netesili, vypatrali ich pohorelski policajti a ukradnuty material museli vratit. Vysetruje OO PZ Pohorela.

V noci zo 6. na 7. novembra ktosi v Brezne z Ulice Frana Krala ukradol tmavomodru Skodu Favorit, ev. c. BBH 30-64, ktorej majitel z Lucenca utrpel skodu za 61 800 korun. Nasledujucej noci spred vchodu na Sladkovicovej ulici zmizla cervena Skoda 120 L, ev. c. BBH 27-34 za 10 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pracovnici odboru hranicnej a cudzineckej policie z Banskej Bystrice 4. novembra predpoludnim predviedli pred skupinu cudzineckej policie pasovej sluzby v Brezne I. A. a O. S. z Ukrajiny, ktorych kontrolovali pred pohostinstvom v Telgarte. Neopravnene tu totiz predavali spotrebny a textilny tovar a nemali ani povolenie pobytu na nasom uzemi. Vydane rozhodnutie o ich administrativnom vyhosteni a zakaze pobytu na Slovensku plati do 4. novembra 2005. Cudzinci museli odcestovat do jedneho dna. Eviduje SCPPS Brezno.

Domacu vodaren AL-KO HW 800 MC, farebny televizor Philips a alkoholicke napoje odniesol zlodej zo zrubovej chaty v doline Zbojska v katastri Pohronskej Polhory. Kradezou vlamanim, ktora sa odohrala niekedy od oktobra do 8. novembra, utrpel majitel chaty skodu dovedna za 23 800 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 31. oktobra do 7. novembra

V prvych novembrovych dnoch hasici zaznamenali velke mnozstvo dopravnych nehod, a to v Brezne, Myte pod Dumbierom, Dubovej, Valaskej, Benusi, Jarabej a v inych obciach. V mnohych pripadoch vyprostili havarovane vozidla, nalozili ich na auto odtahovej sluzby a zranenym osobam poskytli pomoc. V Ciernom Balogu a na Ulici CSA v Brezne doslo k zrazkam chodcov. V Pohorelej 1C prudom zlikvidovali poziar udiarne a v Podbrezovej snehovym hasiacim pristrojom uhasili poziar elektrickej rozvodne, predbezna skoda je asi 100 000 korun. Otvorili byty na uliciach CSA a MPCL v Brezne a na Nalepkovej ulici lekarom pomohli nalozit do sanitky telesne postihnuteho pacienta.

 

155.jpg (4763 bytes)

Prva novembrova sviatocna sobota sa skoncila tragicky pre starsiu chodkynu, ktoru na Ulici CSA v Brezne zrazilo auto. Po prevoze do nemocnice zena zraneniam podlahla. V stredu o tretej popoludni lekari po dopravnej nehode v Ciernom Balogu osetrili troch mladych muzov. Dovedna vystartovali 25-krat, z toho po 3-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 3-krat k mozgovym prihodam, 6-krat k urazom, 2-krat k prihodam dychacieho systemu, raz k brusnej prihode, 7-krat k inym pripadom a troch pacientov prepravili do breznianskej nemocnice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze vodici jazdia rychlo, su neopatrni, a preto dochadza k zbytocnym havariam, zrazkam vozidiel. Odtiahli az desat aut, z toho pat po dopravnych nehodach a Renault s poskodenou olejovou vanou, Peugeot s chybnou spojkou, Feliciu s roztrhnutym remenom, Skodu 120 s odtrhnutou zadnou napravou a v Brezne vymenili palivo v Peugeote.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby v utorok absolvovali zachrannu akciu, pri ktorej nacvicovali vytahovanie zraneneho horolezcu zo severnej strany Dumbiera. Vo stvrtok na Kosodrevine ceskej turistke osetrili poranene predlaktie. Chodniky v horskych oblastiach su zladovatele, preto pri prechadzkach prirodou treba venovat zvysenu pozornost.


Uzreli svetlo sveta image

 

Kristina Brvenikova z Brezna, Emy Vrhneansky z Podbrezovej, Andrej Pokos z Brezna, Patrik Strigac z Cierneho Balogu, Bianka Tauferova z Tekovskej Breznice.

 

Opustili nas_image l

 

Michal Kocan (67) z Helpy, Anna Martincova (89) z Brezna, Jan Giertl (68) z Cierneho Balogu, Albin Molcan (45) z Polomky, Jozef Kliment (63) z Cierneho Balogu – Fajtova, Klara Ostranska (66) z Brezna, Anna Malatova (77) zo Zadnych Halan, Frantisek Rogozan (68) z Brezna, Maria Kubizniakova (81) z Pohronskej Polhory, Margita Zuborova (68) z Myta pod Dumbierom, Emilia Cesnakova (88) z Bacucha.

 

Blahozelame

Byvaly brezniansky sportovec, cyklista a ucastnik Bielej stopy SNP

Vojtech Reis

stvrteho novembra oslavil krasne osemdesiate osme narodeniny.

Ku gratulantom sa pripaja aj redakcia Horehronia.

 

SPOMIENKY

Kyticu kvetov na hrob davame, s laskou na teba spominame.

Dna 9. novembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec, svokor, stary a prastary otec

Jozef Kalicky z Dubovej.

S laskou spominaju manzelka, dcery, synovia s rodinami a ostatna rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 11. novembra sme si pripomenuli nedozite 50. narodeniny nasho draheho manzela a otca

Jozefa Zabku z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, deti a ostatna smutiaca rodina.

...

Modlidbu tichu za teba odriekamie, kyticku na hrob davame, s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 12. novembra si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasej drahej mamy a starej mamy

Marie Medvedovej z Cierneho Balogu – Janosovky.

S laskou a uctou spominaju synovia Vladimir a Milan s rodinami.

...

Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von. Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Nemozeme ta zobudit ani najkrajsim slovom, dame ti kyticku a povieme: Ocko, zbohom!

Dna 12. novembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil nas otec, stary otec, dedko a brat

Rudolf Guzma z Brezna.

Spominaju dcera s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mamicka za vsetkych nas. Kyticu kvetov na hrob davame, v modlidbach s uctou na teba spominame.

Dna 14. novembra si pripomenieme prve vyrocie smrti nasej drahej manzelky, mamy a starej maminky

Marie Horvathovej z Polomky.

Pripomenme si ju v kratkej spomienke a uprimnej modlitbe.

Co ti nedal svet, nech ti da zivot vecny.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisla si po tazkej chorobe a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 16. novembra si pripomenieme rok odvtedy, co nas vo veku sestdesiatpat rokov navzdy opustila draha manzelka, starostliva mama, stara mama, svokra a pribuzna

Jolana Durdakova z Brezna.

S laskou spominaju manzel, dcera, synovia s rodinami a sestra Anna a Gita.

...

Kazdy den ma noc i den. Kazdy rok ma vsetky obdobia. Vsetko sa opakuje. Len ty mama nie. Teba niet! Posielame vam pozdrav clivym nokturnom najdrahsia mama a najdrahsi otec moj. Modlitba vencom uvita nech si vas najde, zavita daleko, navzdy, do ticha.

Pripominame si 22. vyrocie umrtia draheho otecka

Adolfa Ridzona

a 10. vyrocie umrtia drahej mamicky

Emy Ridzonovej.

Z vdacnosti syn a dcery s rodinami

Baran
Nedajte iba na to, co vidite ocami, skuste sa na rozne situacie pozriet aj prostrednictvom srdca. Cesta k financiam je tento tyzden schodna, v laske pripane problemy polavia koncom tyzdna. Chrante si priedusky, nepodcenujte zapaly hrdla!

Byk
Vsetko, co si v pracovnej oblasti zaumienite, sa moze stat realne. Preto neodkladajte rozhodnutia na inokedy, ale hned konajte. Prave tento tyzden mnohi zistite aj to, kto je vasim priatelom a kto sa nanho iba hra. Pozor na cestach! Najma streda je kriticka.

Blizenci
V praci ratajte s navalom povinnosti. Nedavajte privelmi okato najavo, ze ste sikovnejsi a mudrejsi ako ini. V sukromi vas v utorok moze vykolajit necakana sprava, vo stvrtok potrapit bolava hlava. Koncom tyzdna uz zavladne pohoda.

Rak
Urobte si zoznam toho, v com ste vyborny. A potom napiste zoznam ludi, u ktorych ste vzdy vitany. Zo suctu zistite, ze ako clovek ste dolezity, potrebny a kvalitny. Preto prec so zlou naladou a pochmurnymi myslienkami! Ocakavajte stastie v laske aj v podnikani.

Lev
Pre manzelsku aj partnersku harmoniu su najdolezitejsie dve veci – zaujem o toho druheho a prijemne vystupovanie. Riadte sa podla nich a urcite uspejete. Prekvapenim moze byt financna ponuka z cudziny. Vikendujte v kruhu svojej rodiny.

Panna
Neuspejete hlavou proti muru. Vystrihajte sa nerozvaznosti a rychlych znamosti, aby ste nepriviedli seba aj svoju rodinu na mizinu. Nepohybujte sa v nerealnom svete. Zdravie nie je ohrozene, no velky pozor si musite davat na cest a financie!

Vahy
Nepokusajte sa tento tyzden presadzovat nieco, co je sice mudre, ale nebezpecne pre vasu doterajsiu karieru a povolanie. Aj zastavovanie stoparom na cestach priamo ohrozuje vas zivot a zdravie. Veselost a sarm su tromfy, ktorymi uspejete v laske.

Skorpion
Podmienky si mozete klast iba tam, kde ste panom situacie. Inde sa musite prisposobit inym. Neplytvajte zivotnou energiou, setrite si sily. V laske zvolte vyckavaciu taktiku. Oblast financii potrebuje inu “matematiku”. Poradte sa s odbornikmi.

Strelec
Nezabudajte, ze drina a tuzba po zisku su najvacsimi nepriatelmi zdravia! Ani uspech v povolani sa nesmie stat stredobodom vasho zivota. Castejsie chodte do prirody, uvolnite sa. Ustretovost voci partnerovi/ke je ta najosvedcenejsia metoda.

Kozorozec
Mate vyhlad na zbohatnutie. Ak bude stat stastie pri vas, uspejete vsade, kam stupite. Ale pozor na svedomie. Stalo vam to vsetko skutocne za to? Pretoze nie je vsetko zlato, co sa blysti a aj partner/ka moze mat nekale umysly.

Vodnar
Budte trpezlivy, vsetko ma svoj cas. Laska prichadza len vtedy, ked to ona uzna za vhodne. Na pracovisku prileju vasi protivnici benzin do tlejucej pahreby, neuskodia vam, ale sami si riadne spalia prsty!

Ryby
Niekto vas bude chciet zastrasovat, aby dosiahol svoj uspech a spokojnost. Dajte mu najavo, ze sa ho nebojite, no v slovnom prejave nesmie mat miesto hnev a zlost. Laska aj peniaze nie su ohrozene, vacsmi vsak musite dbat na svoje zdravie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT