19. NOVEMBER  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Tridsatpat metrov kubickych ihlicnatej gulatiny ukradol neznamy pachatel v lokalite Svetla v katastri Pohronskej Polhory. Kradez so skodou 70 000 korun pre Lesy SR, OZ Cierny Balog, sa odohrala v presne nezistenom case do 10. novembra. Vysetruje OO PZ Brezno.

Rodinny dom v Prednych Halnoch v case od 30. oktobra do 10. novembra navstivila nevolana navsteva. Zlodej si odtial odniesol farebny televizor, troje naramkovych hodin a patdesiat audiokaziet. Kradezou sposobil majitelovi domu skodu za 4800 korun a na zariadeni nechal 2000-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Brezno.

Desiateho novembra nasli v Sihle Skodu 120, ktoru ukradli v noci zo 7. na 8. novembra zo Sladkovicovej ulice v Brezne. Auto bez kolies, autobaterie, casti pristrojovej dosky a sedadla pre vodica odovzdali majitelovi, ktoremu kradezou veci vznikla skoda za 3500 korun a poskodenim auta za 1500 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Trestneho cinu poskodzovania cudzej veci 15. novembra v Telgarte sa dopustil 27-rocny Marek J. zo Sladkovicova. Ubytoval sa v hoteli Telgart, kde poskodil a zdemoloval cele zariadenie izby c. 207 a potom nasilim otvoril aj zamknute dvere izby c. 209, kde si pocinal podobne. Mlady vytrznik nechal za sebou skodu za 40 200 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Dvadsatsedemrocneho D. P. z Brezna 16. novembra vecer na Mazornikove pocas jazdy na bicykli chytil za rameno a pastou udrel do tvare neznamy muz. Ked z bicykla spadol, bil a kopal ho po celom tele. So zlomeninou nosa, laveho zapastia a oderkami skoncil na osetreni v nemocnici, praceneschopny bude asi mesiac. Vysetruje OO PZ Brezno.

O stvrt na sedem rano 14. novembra vodic Skody 100 na komunikacii v Ciernom Balogu presiel do protismeru, kde narazil do 68-rocnej chodkyne a usiel. Nepozorneho vodica J. T. z Cierneho Balogu coskoro chytili. Dychova skuska dokazala, ze jazdil pod vplyvom alkoholu. Chodkyna utrpela zlomeninu panvy, otras mozgu a trzne rany na hlave, z coho sa bude liecit asi tri mesiace. Objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

V neskorych vecernych hodinach 12. novembra v katastri Brezna na Luckach z nezistenych pricin zhorel stoh slamy. Skodu sposobenu polnohospodarskemu druzstvu Dumbier vycislili na 25 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pod ruskom trinastej novembrovej noci zo Skody Favorit zaparkovanej na Hronskej ulici vo Valaskej zmizlo autoradio Panasonic so zabudovanymi reproduktormi. Majitel auta je chudobnejsi o 7000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

O stvrtej popoludni 13. novembra v Ciernom Balogu - Dobroci vodic autobusu s breznianskym evidencnym cislom pri cuvani nemal nalezity rozhlad a zrazil 83-rocnu chodkynu. Z pocetnych zraneni sa starenka bude liecit asi tyzden. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Vysetrovatel Okresneho uradu justicnej policie v Brezne 13. novembra zacal trestne stihanie voci 37-rocnemu Marianovi S. z Polomky, ktory uz bol v minulosti trestany. Siedmeho novembra popoludni na namesti v Polomke pod hrozbou nasilia donutil 13-rocnu I. S, ziacku Specialnej zakladnej skoly v Polomke, aby nastupila do autobusu SAD, ktorym sa odviezli do Banskej Bystrice. Pod hrozbou nasilia ju tam drzal az do 12. novembra, kedy maloletu v pohostinstve v Podlaviciach nasla jej matka. Dievca vypovedalo, ze ju v roznych domoch donutil k sulozi. Podvolila sa mu v obave, ze ju dopicha nozom, ktory mal pri sebe. Nasilnika umiestnili vo vazbe v Banskej Bystrici. Vysetruje OUJP Brezno.

Zivot 34-rocnej vodicky z Podbrezovej vyhasol pri nehode, ktora sa stala 11. novembra po 18. hodine na statnej ceste pri Slovenskej Lupci. Dvadsatdvarocny vodic Skody Felicie zo Slovenskej Lupce zachytil jelenicu, ktora nahle vybehla na vozovku. Auto zviera vymrstilo do protismeru, kde donho celne narazil dodavkovy Citroën Jumper. Sedemdesiatkilogramova jelenica prerazila sklo, preletela kabinou a vypadla zadnymi dverami. Vozidlo potom zislo z cesty a dostalo sa na nedaleku zeleznicnu trat. Vodicka bola na mieste mrtva, jej 19-rocna spolujazdkyna utrpela lahke zranenia. Kvoli nehode museli az do 21.15 hodiny zastavit zeleznicnu dopravu medzi B. Bystricou a Breznom.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 7. do 14. novembra

V piatok v Jarabej vytiahli z priekopy havarovane vozidlo, v Piesku nalozili na auto odtahovej sluzby Golf a na Ceste osloboditelov zaevidovali dopravnu nehodu bez zranenia. Na druhy den ich privolali na SLN v Brezne, kde majitelovi bytu horelo na sporaku jedlo. O pomoc pri vytiahnuti nemeckeho ovciaka zo sachty v priestoroch autoservisu ich poziadali v pondelok. V Drabsku horiace drevo na nakladnom aute do prichodu hasicov uhasili miestni obcania a vodic, na Luckach zaznamenali poziar slamy, ktory po dohovore s predsedom druzstva nechali pod dohladom dohoriet. Na Malinovskeho ulici lekarom pomohli z tretieho poschodia zniest pacientku a na Ulici CSA v spolupraci s policiou otvorili byt.

 

155.jpg (4763 bytes)

Lekari zhodnotili tento tyzden ako velmi pokojny, vaznejsie pripady nezaevidovali. V statistike vyjazdov je ich zapisanych len sestnast, a to 2 k mozgovym prihodam, 6 k inym pripadom, po jednom k nahlej prihode srdca a obehu, prihode dychacieho systemu a gynekologickej prihode, 3 k urazom a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli pat vozidiel, najdlhsiu trasu absolvovali z Kysuc do Polomky, postarali sa o skodovky s poskodenymi polosami, Audi 80 s poruchou motora, Volkswagen a Mercedes po dopravnych nehodach. Dvakrat poskytli vodicom technicku pomoc - vymenili termostat a nemrznucu kvapalinu vo Felicii a v Skode 120.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby na juznej strane Chopku nacvicovali skladanie ludi zo sedacky v pripade tehnickej poruchy lanovky a zachranovanie cestujucich z lanovky pomocou vrtulnika ministerstva vnutra. Na horach prevladalo slnecne a bezveterne pocasie, dobre podmienky su na vysokohorsku turistiku.


Uzreli svetlo sveta image

 

Tomas Pobozny z Podkonic, Matej Sperka z Bravacova, Markus Kalman z Brezna, Jakub Butora z Pohorelej, Patricia Bartosova z Brezna, Lucia Fizolova z Pohronskej Polhory, Tomas Vlcek z Osrblia, Ondrej Puskar z Brezna, Kamil Mercak z Hornej Lehoty, Maja Harvanova z Polomky.

 

Opustili nas_image l

 

Zuzana Manikova (88) z Bacucha, Frantisek Komora (77) z Valaskej, Stefan Kvietok (57) z Brezna, Juraj Luptak (42) z Myta pod Dumbierom, Elena Luptakova rodena Cudza (83) z Brezna, Zuzana Dyntarova (72) z Hornej Lehoty, Frantisek Citterberg (68) z Benusa, Andrej Lenco (26) z Utekaca, Jan Marget (77) zo Sumiaca, Anna Gasperanova (61) z Polomky, Bohumil Bucko (58) z Jasenia, Jan Hruska (65) zo Zavadky nad Hronom.

 

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, susedom a znamym, ktori prisli dna 8. novembra odprevadit na poslednej ceste nasu drahu mamku, starku a prastarku

Margitu Zuborovu z Myta pod Dumbierom.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Dcery Hedviga, Anna, Katarina a syn Jozef

SPOMIENKY

Uz rok spis vecnym spankom, tmavy hrob ti je domovom. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihol si povedat zbohom rodina moja. Uz viac nemozeme, len kyticu ti na hrob s laskou dat.

Dna 28. oktobra sme si pripomenuli rok od smrti

Milana Zelencika zo Stiavnicky – Podbrezovej.

Smutiaca rodina

...

Dna 6. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary otec, brat a svagor

Vladislav Studva z Brezna.

S laskou, uctou a vdakou spominaju manzelka, syn s manzelkou a dcery s rodinami.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 9. novembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy syn

Milan Ridzon z Drabska.

S laskou spominaju mama, bratia, sestry s rodinami.

...

Dna 14. novembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Ivana Pobisa z Bravacova.

S laskou spominaju manzelka Zelmira, synovia Ivan, Miroslav a dcera Jana s rodinou.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

Dna 15. novembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila nasa draha manzelka, matka a stara mama

Margita Zahurakova, rodena Medvedova z Hronca.

S laskou spomina manzel a dcery s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mamicka za vsetkych nas.

Dna 17. novembra sme si pripomenuli druhe vyrocie smrti nasej mamicky a starkej

Marie Cunderlikovej z Lopeja.

S laskou spomina dcera, vnucata a pravnucata.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 20. novembra uplynu styri roky odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec, svokor a stary otec

Zdenek Stefek z Dubovej.

S laskou spominaju manzelka, syn, nevesta, vnucata Marek a Lukas, svokra a ostatna rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 24. novembra uplynie osemnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha manzelka, mama, stara a prastara mama

Maria Schönova z Cierneho Balogu – Komova.

S laskou spomina manzel a dcery s rodinami.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Baran
Vikend je priaznivy pre navstevy, priatelske posedenia a velke upratovanie. O to menej vsak zici lubostnym hram. Odmietania zo strany partnera/ky vas nesmu rozladit. Iba tak si v dalsich dnoch zabezpecite nezabudnutelne chvile.

Byk
Merkur s Plutom su v konjunkcii a opozicne ozaruju vase znamenie. Mozu vam vnuknut “diabolske” plany. V dnoch 20. a 21. novembra pravdepodobne pocitite narast nepokoja. Lepsie urobite, ked v tomto case nebudete pracovat solovo.

Blizenci
Nastup priazne osudu pocitite cely tyzden, ked sa moze zlepsit vasa celkova financna situacia. Zalezitostiam lasky, najma koncom tohto tyzdna, je velkoryso naklonena Venusa. O to vacsmi sa budete rozptylovat v pracovnej sfere.

Rak
V tomto casovom obdobi sa od vas ziada plne pracovne nasadenie a sustredenost. Na poslednu chvilu si nenechajte nakup potravin, veci do domacnosti, vratane darcekov k sviatkom. Nepustajte sa do financnych investicii.

Lev
Prve tri dni mate mimoriadnu sancu uspiet pri rokovaniach s vysoko postavenymi osobami. Inklinovat budete k vacsej zodpovednosti. Pre svoje zamery sa vam podari ziskat vplyvnych ludi. Ale pozor! Nenalette na pochybne plany hazarderov. Konajte opatrne a s rozvahou.

Panna
Nebudu vam chybat dobre napady ani dostatok sil riesit veci tykajuce sa rodiny a domacnosti. Vhodny cas na vazne studium, podpisanie zmluv, ziskanie penazi, obchodovanie a podnikanie mate v strede tyzdna. To iste vsak nemozno povedat o priatelstve ani cestovani.

Vahy
Pocas nadchadzajuceho vikendu sa venujte svojej rodine, domacnosti, ale s rovnakou vervou sa pustite aj do velkeho upratovania na sviatky. Vyrazny priliv dusevnej aj fyzickej energie vam pomoze uspesne vyriesit aj najaktualnejsie zalezitosti beznych dni.

Skorpion
Vo vasom znameni sa vo stvrtok utvori konjunkcia Merkura – Pluto. Prinasa so sebou diabolske vnuknutia kazdeho druhu! Zaroven je vsak Merkur v kvadrature so Saturnom. To znamena, ze sa budete usilovat presadzovat vylucne svoju volu, myslienky a napady.

Strelec
Pocity, ze z najhorsieho ste sa uz dostali a konecne si oddychnete, su zial iba iluziou. Vstup Venuse do znamenia prebudza city a zvadza k romantike. Kvadratura Slnko – Mesiac sposobi ubytok energie a sil.

Kozorozec
Prestante sa zaoberat svojou minulostou a tradiciami. Vypracujte si domyselny perspektivny plan. Prave cez vikend mozete prist na rozne zaujimave riesenia. Jupiter dava stastie pri rokovaniach s organizaciami a velkymi podnikmi.

Vodnar
Od stredy do piatku sa pripravte na nepriaznive dni. Merkur v kvadrature so Saturnom zmari kazdy pokus o dorozumenie s inymi. Jeho konjunkcia s Plutom zasa moze vnuknut chut na pomstu, alebo zneprijemni dni hadkami. Az koncom tyzdna vzrastie vasa vitalita.

Ryby
Najma cez vikend budete mat dobre sance ziskat materialne vyhody alebo necakane peniaze. Na zaciatku noveho tyzdna sa vsak uz nepokusajte v nicom podnikat, respektive nieco nove zacinat. Budu sa o vas zaujimat osoby zalozene spolocensky, ozvu sa stari aj novi priatelia.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT