30. MAREC 2004 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kin od 30. marca do 6. aprila

Kino Mostar Brezno

3. so, 4. ne - Snoubordista (FR, MP/12, 19.30) - Akcny film na pozadi ladovej scenerie.

 

Pripravuje: maj: Posledny Samuraj, jun: Troja, jul: Umucenie Krista, Harry Potter a vazen z Azkabanu.

Kino Panorama Podbrezova

4. ne - Neserte nam pestunku (USA, MP/12, 19.00) - Divoka situacna komedia.

 

Kino Fabova hola Polomka

3. so - Zelene peklo (USA, MP/12, 20.00) - Thriller.

 

Kino Trangoska Valaska

31. st - Laska nebeska (GBR, MP/12, 18.00) - Romanticka komedia.

Kam za kulturou

Mesto Brezno a Mestske kulturne stredisko v Brezne v spolupraci s regionalnymi novinami Horehronie vyhlasuju IX. rocnik medzinarodnej sutaze kresleneho humoru a satiry O BOMBUROVU SABLU.

Sutazne prace mozu byt realizovane ciernobielou i farebnou lubovolnou technikou formatu A4. Jeden autor moze do sutaze zaslat najviac desat prac na volnu temu. Na zadnej strane treba oznacit nazov prace, meno a priezvisko autora, adresu, vek a povolanie, pripadne aj cislo telefonu.

Sutaz je rozdelena do dvoch kategorii - do 15 a nad 15 rokov, uzavierka je 20. maja (rozhoduje datum postovej peciatky).

Najuspesnejsim autorom odborna porota udeli vecne ceny a diplomy. Najlepsie prace budu v ramci podujatia Dni mesta Brezna vystavene na samostatnej vystave, ktorej vernisaz sa uskutocni 5. juna v Synagoge na Sturovej 11 v Brezne, kde o 11. hodine za ucasti autorov vyhodnotia sutaz. Vystava potrva do 15. jula. Sutazne prace sa nevracaju a usporiadatelia si vyhradzuju pravo ich publikovat v tlaci a propagovat.

Sutazne prace s oznacenim obalky Bomburova sabla zasielajte na adresu: Mestsky dom kultury, Svermova 7, 977 01 Brezno. Informacie: Daniel Rakyta, tel./fax: 6113412, Peter Zifcak, tel: 6115585, 0908 605196.

... 

Dakujeme...

Dakujeme Zakladnej skole vo Valaskej, pani riaditelke Vanikovej a pani ucitelke Skultetyovej za prezentaciu otvorenej hodiny nemeckeho jazyka, kde rodicia mali moznost vidiet svoje deti priamo v cinnosti.

Ziaci napriek nizkemu veku dokazali, ze ich vedomosti z cudzieho jazyka su na dobrej urovni. Spievali, recitovali a konverzovali v nemeckom jazyku spolocne s vyucujucou pani Skultetyovou a rodicia mohli byt na svoje deti pysni. Boli sme pocteni, ze hodinu cudzieho jazyka sme videli na vlastne oci. Myslime, ze Zakladna skola vo Valaskej ma dobru vyucujucu uroven a je zbytocne, aby nase deti odchadzali do jazykovych skol.

Je vsak na rodicoch, aby zvazili, ci denne cestovanie ich deti do Brezna im stoji za to. My, ktori sme videli pracu deti na hodine, sme sa uz rozhodli. Nechcete sa presvedcit aj vy?

Rodicia

...

V sobotu 20. marca sa v Ciernom Balogu uskutocnili verejne preteky v obrovskom slalome na dve kola O ciernobalocky klobuk. Podakovanie patri starostke obce a tymto sponzorom podujatia: MKK, s. r. o., Ocelomont, Pressmont, v. o. s., Kliment - Bene, Pila Dobroc, Luba Potkanyova - Lumen, Vonsch, s. r. o., Castrol Slovensko, s. r. o., reklamna agentura Signum, Coimex Travel B. Bystrica, Palo Medved, Jan Tazky, Jan Svantner, Miroslav Potkany.

... 

Divadelny subor Jana Chalupku mesta Brezno sa obracia na vsetkych svojich priaznivcov i milovnikov amaterskeho divadla, aby podporili tento kolektiv venovanim 2% zaplatenej dane na cinnost ako i na nove projekty, ktore subor pripravuje.

Potrebne tlaciva, ako aj vsetky informacie ziskate v Knihkupectve - Maria Frgolcova na Ulici CSA, c. tel: 6115545. Dakujeme vsetkym, ktori sa rozhodnu pre Divadelny subor Jana Chalupku.

... 

Mestske kulturne stredisko v Brezne od 6. aprila do 14. maja otvara intenzivny kurz francuzskeho jazyka pre pokrocilych pod vedenim manzelov Nivetovcov. Kurz bude dvakrat v tyzdni, utorok a stvrtok od 16. h v triede Zakladnej skoly Karola Raposa na Skolskej ulici v Brezne.

Prihlasit sa mozete v Mestskom kulturnom stredisku, Svermova 7, Brezno (2. poschodie), alebo na c. tel: 6112189, kurzovne je 300 korun.

...  

Horehronske muzeum na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne pozyva na velkonocnu vystavu ozdobnych predmetov, kraslic a ludovoumeleckych vyrobkov spojenu s predajom SVIATKY JARI a na autorsku vystavu vytvarnych objektov a sperkov zhotovenych cipkarskou technikou Marie a Zuzany Weissovych KRASA V CIPKE ZAKLIATA.

Otvorene denne od 8. do 17. h, v sobotu 3. aprila od 8. do 12. h, vstupne: dospeli 10 Sk, mladez, dochodcovia 5 Sk.

... 

Folklorny subor Mostar v Brezne sa ako obcianske zdruzenie uchadza o 2% zo zaplatenej dane od fyzickych a pravnickych osob. Vy sami rozhodnite, ci tento dar vyuzije mladez v nasom meste, alebo prepadne v prospech statu. Nazov: folklorny subor Mostar, adresa: Svermova 7, 977 01 Brezno, ICO: 35645849.

... 

V tychto dnoch dostavaju obyvatelia bytovych domov (do kazdeho vchodu) a rodinnych domov (do schranok) oznamy od technickych sluzieb o odvoze nebezpecneho, objemneho a drobneho stavebneho odpadu. V tom istom termine budu rozmiestnene aj velkoobjemne kontajnery, preto je vhodne, aby si obyvatelia zorganizovali aj riadenie verejnych priestranstiev. Snahou technickych sluzieb je poskytnut tuto sluzbu vsetkym obyvatelom, preto to robia v stanovenom poradi.

... 

Okresna organizacia Slovenskeho polovnickeho zvazu v Brezne v spolupraci s Obvodnym lesnym uradom v Brezne do 2. aprila v priestoroch Lesov mesta Brezna, s. r. o., (oproti autobusovemu nastupistu) usporiada Chovatelsku prehliadku trofeji ulovenej zveri v roku 2003 v reviroch polovnickych zdruzeni mestskych a statnych lesov okresu Brezno.

Chovatelska prehliadka je verejnosti a skolam spristupnena v tychto dnoch: 30. ut - 1. st od 9.00 do 17.00, pia 2. od 9.00 do 14.30.

...

V ramci TEATRIADY Mestske kulturne stredisko v Brezne v aprilovych dnoch uvadza: 16. o 18.00 vo dvore na Nam. gen. M. R. Stefanika 2 - V DOME LASKOMERSKEHO - vystupenie najuspesnejsich recitatorov, 30. o 18.00 na namesti - STAVIAME MY MAJE - tradicne ludove divadlo s DFS Stastne detstvo a FS Mostar, o 19.00 PRED VSTUPOM SLOVENSKA DO EUROPSKEJ UNIE - program umeleckych telies pri prilezitosti zaclenenia Slovenska do Europskej unie, ludova veselica, polnocny ohnostroj.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT