30. MAREC  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Obvineniu z trestneho cinu vytrznictva podla § 202 ods. 1 Trestneho zakona celi M. V. z Podbrezovej. Dopustil sa ho 22. marca o pol tretej popoludni tym, ze na Razusovej ulici v Brezne bez priciny napadol M. P. z Brezna, ktorej sposobil zranenia chrbta a praveho kolena.

Dve maskacove bundy s nohavicami a dva vyrezavane drevene crpaky si odniesol zlodej z rekreacnej chaty v Polomke na Petrikove. Majitel chaty z Brezna kradezou vlamanim, ktora sa stala v case od 7. do 23. marca, utrpel skodu vo vyske 6000 korun.

Dvadsiateho stvrteho marca vecer od tristvrte na sest do pol osmej neznamy pachatel na parkovisku pred Strednym odbornym ucilistom hutnickym v Lopeji vykonal kradez vlamanim do Volkswagenu Polo. Kamenom rozbil sklo na prednych lavych dverach a ukradol panel autoradia a autoradio poskodil. Z odkladacej skrinky odniesol osobne veci a doklady, cim majitelovi auta z Brezna sposobil skodu dovedna za 19 000 korun.

V noci z 23. na 24. marca spred rodinneho domu v Benusi ukradli biele osobne motorove vozidlo Suzuky Samurai SJ 410 s laminatovou strechou bez prideleneho evidencneho cisla. Majitelovi vznikla skoda za 58 000 korun.

Pat minut pred deviatou vecer 23. marca v rodinnom dome v Ciernom Balogu - Krame M. K. fyzicky napadol svoju matku a sestru, pricom sa im vyhrazal zabitim. Voci nasilnikovi bolo vznesene obvinenie z trestneho cinu nasilia proti jednotlivcovi a proti skupine obyvatelov podla § 197a ods. 1, 2 Trestneho zakona.

V noci 25. marca sa neznamy pachatel vlamal do rodinneho domu v Brezne, do ktoreho sa dostal cez garaz. Odniesol si videorekorder a tenisky a z garaze horsky bicykel. Majitelovi sposobil kradezou skodu za 12 000 korun a poskodenim zariadenia za 1500 korun.

Mladistvy Zavadcan J. Z. 15. marca z vonkajsej strany zamku vchodovych dveri ukradol kluc od bytu na tretom poschodi a potom tam do 17. marca dvakrat vosiel. Odniesol si dve krabicky inzulinu, rozne potraviny a poskodil porcelanovu vazu. Mladeho zlodeja vypatrali pohorelski policajti.

Nezelaneho navstevnika do rana 25. marca mali v pohostinstve Alfa v Brezne. Vylomil tam hraci automat na sipky, z ktoreho ukradol 5000 korun a tiez trzbu 5500 korun a rozne cigarety. Okrem toho poskodil aj hudobny box, cim prevazkovatelovi z Brezna sposobil skodu dovedna za 11 500 korun. Poskodenim automatu a kradezou penazi vznikla skoda za 7000 korun.

Z volnej plochy pred rodinnym domom v Brezne na Kiepke v noci z 25. na 26. marca zmizlo zamknute modre terenne vozidlo Nissan Double CAB 2,5 D s evidencnym cislom BR-086 AA za 350 000 korun. Po vozidle bolo vyhlasene patranie. Policia ziada obcanov o pomoc, akekolvek informacie mozete oznamit najblizsiemu utvaru Policajneho zboru, pripadne na bezplatnej linke tiesnoveho volania 158.

Vysetrovatel zacal trestne stihanie voci 46-rocnemu Jozefovi P. z Cierneho Balogu - Dobroce. Tento muz sa 26. marca vecer v Brezne na Luckach na hranici pozemkov rodinnych domov po predchadzajucej hadke vyhrazal Michalovi M. z Janosovky, ze ho vypali, zastreli a pozabija jeho rodinu. Na druhy den rano na tom istom mieste sa nanho zahnal cakanom so slovami, ze ho pretne.

Dvadsatjedenrocny Jozef B. a mladistvy Tomas P. z Podbrezovej 27. marca popoludni na Kolkarni pri vecierke sa dopustili trestneho cinu. Po predchadzajucej dohode najskor Jozef ziadal od Roberta B. peniaze, pricom sa mu vyhrazal zabitim. Dal mu dvadsat, potom este patdesiat korun. Hned na to Tomas ziadal od Ivana F. mobilny telefon, ktory mu nasilim vytrhol z ruk a odisiel. Obvineni boli zadrzani a sudca okresneho sudu rozhodne o ich vzati do vazby.

(dl)

Co sa udialo v tyzdni od 19. do 26. marca

 
Uzreli svetlo sveta image

Erik Babka z Predajnej, Julius Harvan z Telgartu, Nina Niklova z Brezna, Liliana Murinova z Bacucha, Martin Kopcany z Cierneho Balogu, Patrik Melicher z Brezna, Karin Dubeciova z Brezna, Emilia Kurkova z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Zofia Hegerova (79) z Brezna, Jan Kovacik (75) z Brezna, Anna Stehlikova (66) z Myta pod Dumbierom, Margita Lopusna (83) z Filipova, Viera Mutisova (58) z Brezna, Frantisek Pobis (65) z Bravacova, Juraj Klimo (60) z Prednych Halan, Helena Svantnerova (73) z Valaskej, Lydia Kochanova (81) z Myta pod Dumbierom, Anna Svantnerova (76) z Cierneho Balogu, Imrich Marcinek (88) z Kozlova, Pavel Jakubec (48) z Jasenia.

 

150

V Polomke hasici z havarovaneho a na streche prevrateneho Peugeota vyprostili vodica, ktory nastastie nebol zraneny. V pondelok 1C prudom odstranili poziar drevenej lavice v pohostinstve v Ciernom Balogu, vzniknuty pri cisteni krbu a neskor otvorili byt na Fucikovej ulici v Brezne. Predlekarsku pomoc poskytli chodcovi, ktoreho na Ceste osloboditelov zrazila Skoda 120, a pomohli ho nalozit do sanitky. Dva posledne vyjazdy absolvovali vo stvrtok - na Chvatimechu jednoduchymi hasiacimi prostriedkami zlikvidovali poziar travy a v Rohoznej pomocou navijaka vytiahli na cestu Volkswagen, ktoreho vodic pri vyhybani sa oprotiiducemu vozidlu vbehol do priekopy.

 

155

V statistike vyjazdov RZP je ich dovedna zapisanych 32, z toho 14 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k neurologickym prihodam, po 2 k urazom a k umrtiam, 5 k inym pripadom a 3 pacientov previezli do Banskej Bystrice. Lekari skonstatovali, ze ziadny vazny pripad nezaevidovali.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby riadili premavku, vycistili vozovku a odtiahli osobne vozidla po dvoch dopravnych nehodach v Nemeckej. Postarali sa o Ford s roztrhnutym rozvodovym remenom, Skodu 120 s poskodenym motorom, Renault s pokazenou prednou napravou a z Valaskej do Halan previezli Fabiu. Vo stvrtok v nocnych hodinach v Bujakove poskytli pomoc vodicovi z Polska, ked na nakladnom vozidle opravili defekt.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Pocasie na horach bolo premenlive, dazd sa striedal so snehom. Podmienky na lyzovanie su zhorsene, nevhodna je spodna cast kosodreviny na Srdiecku. Clenovia Horskej zachrannej sluzby po dva dni nacvicovali zachrannu akciu na severnej stene Chopku, urazy nezaznamenali ziadne.

 

Blahozelanie

Vieme, ze sa vdacnosti sotva dost najde za roky radosti, za stastie dopriate, za roky lasky, za ruky zodrate, aj tak prijmite dnes kyticu vdaky. Zite dlho medzi nami, kym vas mame, nie sme sami.

Dna 25. marca oslavil krasnych devatdesiatpat rokov otec, stary otec a prastary otec

Ludovit Kurek z Brezna – Mazornikova.

K tomuto vzacnemu jubileu blahozelaju a do dalsich rokov vela zdravia, lasky a spokojnosti zelaju dcera Gizka, vnucata s rodinami a pravnucata.

Podakovanie

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme dna 24. marca odprevadili na poslednej ceste po dlhej a nezdolatelnej chorobe nasu drahu mamicku, starku a prababicku

Zofiu Hegerovu z Brezna.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Co ti mozeme v den tvojich nedozitych sestdesiatin dat, len kyticku kvetov polozit, sviecku zapalit a s tichou modlitbou pri hrobe spominat.

V tychto dnoch sme si pripomenuli nedozite sestdesiate narodeniny nasej

Eleny Tomkovej z Brezna.

S laskou spominaju rodiny Sojkova a Cunderlikova.

...

Nosime v dusiach panoptikum milovanych tvari, co od nas navzdy odisli. No sila citov nam nedovoli zabudnut, aj ked je to uz sest rokov, co nas opustil nas milovany

Jaroslav Kovacik z Cierneho Balogu – Komova.

S laskou spomina mama, manzelka, deti, surodenci a svokrovci.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 31. marca uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas milovany otec a stary otec

Milan Pikula z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka a dcery s rodinami a priatelmi.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a nazdy ostane v nasich srdciach.

Dna 31. marca si pripomenieme tretie vyrocie umrtia

Marie Belkovej z Cierneho Balogu – Janosovky.

S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

Dna 31. marca uplynie pat rokov odvtedy, co nas nahle bez rozlucky opustil nas brat, svagor, ujo a krstny otec

Milan Svantner z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou spominaju sestra s rodinou a bratia s rodinami.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Druheho aprila bude tomu dvadsatpat rokov, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara mama, svokra a svagrina

Emilia Dobrikova rodena Gregorova z Valaskej.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

 

Podakovania

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 5. marca odprevadit na poslednej ceste nasu mamicku, staru mamu a sestru

Agnesu Snekovu zo Sihly.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, susedom, priatelom a znamym, ktori prisli dna 16.- marca odprevadit na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca, stareho otca, brata a svagra

Ing. Jozefa Parasina z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 18. marca odprevadit na poslednej ceste nasu mamu, staru a prastaru mamu

Antoniu Racakovu z Hronca.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

Baran

Naliehanim nedosiahnete nic, ale ani stiahnutim sa do kuta. Rodinne zalezitosti sa budu vyvijat priaznivo, financna situacia ja mierne nahnuta. Komusi velmi prekaza vasa sikovnost. Vsimajte si naznaky a nevahajte razne povedat: Intrig bolo dost!

Byk

Bude sa vam darit financne aj v sukromi. Napriek uspechom ostante nadalej skromny a slachetny. V oblasti zdravia je potrebne dodrziavat najma spatnu zivotospravu. Chrante si hrdlo, priedusky a hlavu. Znamost s Rybou moze smerovat do manzelskeho pristavu.

Blizenci

Slubne sa bude vyvijat vasa kariera. V stredu mozete nieco vyhrat. Vo stvrtok nadviazat uspesnu znamost alebo “nahnat” do manzelskeho chomuta doterajsieho partnera. V nedelu pozor na alkohol a sladkosti. Zaludok by z nich mal malo radosti.

Rak

Na pracovisku postupujte rozvazne, nedajte sa zatiahnut do roznych zakulisnych hier. Zle zamierit by znamenalo, ze miniete ciel. Co sa tyka lasky, amorov sip by k vam mohol priletiet od Vodnara. Financie budu v poriadku, potrapit vas vsak moze hlava.

Lev

Nedopustite sa takej chyby, ze ludi zacnete posudhovat podla zovnajska. Za ocarujucou fasadou sa casto skryva vlk, ktory tuzi zozrat baranka! Najma v utorok a piatok si mozete polepsit financne. V laske to, zial, moze byt dost oblacne!

Panna

Neotalajte, ale konajte! Dokazete ovela viac, ako si myslite. Odporcovia spoznaju, ze ste zdatny protivnik. Ked budete chciet, neunikne z vasich osidiel nik. Neplati to vsak na lasku. tu, zda sa, budete musiet riesit certovsky zlozitu otazku.

Vahy

Berte zivot taky, aky je. Pochybnosti vas oberaju o naladu a ubuda vam aj zo zivotnej energie. Vase usilie zaapcit sa niekomu moze byt tento tyzden osudove. V zaume vlastnej penazenky nesadnite na lep podvodnikom a dobre zamykajte dvere!

Skorpion

Po cely tyzden plati, ze zdravie musi byt prednejsie ako cokolvek na svete. Iba tak si sami nespalite kradla v slubnom rozlete. Nepodcenujte prechladnutie a anginy. “Nehadzte kamenom” po svojom partnerovi/ke. Ani vy nie ste bez viny.

Strelec

Kazdu lubostnu ponuku poobracajte zo vsetkych stran. Mlcte tam, kde mlcat treba, nebudte ako krdel krakajucich vran! Pozor na drobne urazy! V oblasti financii si zufat nemusite. Tento tyzden vam hviezdy zicia, po burke sa opat vycasi.

Kozorozec

Cesta k financiam je tento tyzden schodna, v laske pripadne problemy polavia koncom tyzdna. Mimo pracoviska vas moze vo stvrtok vykolajit necakana sprava, v sobotu potrapit chrbtica alebo zuby. V sukromi nedajte na plane sluby.

Vodnar

Mate sancu dobre zarobit. Chce to len odvahu, menej reci a psychicky aj fyzicky byt fit! Nestresujte sa, nezvelicujte svoje citove ani zdravotne problemy. Nenacuvajte iba, aka ozvena prichadza z hory, ale vy sami co najcastejsie chodte do hory.

Ryby

Stravujte sa mudro, nech vam nie je jedno, co do seba nahadzete. Financne mate sancu profitovat najma z toho, co sa vam dost dlho zdalo privelmi komplikovane a nestabilne. Laska tento tyzden nebude sladka ako cokolada. Pozor, hrozi zvada!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT