12. JUL 2005 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sipkarska a stolno – futbalova liga

V priebehu tohto vikendu sa v rekreacnom stredisku Kovacova konali Majstrovstva Slovenska v stolnom futbale. Samozrejme, ze nechybali ani zastupcovia Brezna, ktori tvorili podstatnu cast startoveho pola. V turnaji sa napokon prezentovalo 43 dvojic z celeho Slovenska. V tvrdej konkurencii sa hraci Brezna nestratili a velmi prijemne prekvapili, hlavne Tomas Pompura a Matej Sramko, ktori obsadili solidne piate miesto. Dobry vykon podal aj Ondrej Hajduch s Martinom Raffayom, skoncili na siedmom mieste. Titul majstrov Slovenska si odniesli Zvolencania Jaroslav Holik a Lukas Jankovsky, na druhom mieste sa umiestnil Erik Kosa s Petrom Kanickom z Handlovej a dominanciu potvrdili tretim miestom opat Zvolencania Marek Matejkin a Marian Masiak.

Pokracovali aj domace sutaze, na programe bolo druhe kolo letnych sutazi jednotlivcov a dvojic v stolnom futbale. Medzi jednotlivcami sa najlepsie darilo Janovi Ambrosovi, na druhom mieste skoncil Tomas Pompura a na tretom mieste Martin Raffay. V turnaji dvojic v sobotu urcite zavazilo aj to, ze vacsina hracov z vrchnych priecok reprezentovala Dart club na Majstrovstvach SR, a tak sa vo finale stretli Matus Kominka a Tomas Banik. Proti nim sa postavili Ivona Zubakova a Jan Ambros, uspesnejsia napokon bola prva dvojica, ale za sympaticky vykon treba pochvalit aj Ivonu s Janom. Na tretom mieste sa umiestnila Renata Meclova s Igorom Kostialom. Stolno – futbalove sutaze budu pokracovat tretim kolom uz tento vikend v darte o 19. hodine.
1. Dart club v spolupraci s kupaliskom v Podbrezovej pripravil pre praznivcov stolneho futbalu letne turnaje, ktore budu na kupalisku v bufete kazdu nedelu o 11. hodine. V startovnom 100 korun na osobu je zahrnute obcerstvenie a zlava na vstupnom do arealu 50 %.
Nielen stolni futbalisti, ale aj sipkari hraju letne sutaze. V nedelu sa konala prazdninova liga, ktorej v tomto rocniku udava ton Miroslav Mucha. Aj tuto nedelu sa tesil z vitazstva, na druhom mieste skoncil Michal Sykora a na tretom Andrej Skantar. Prazdninova liga bude pokracovat tretim kolom v nedelu o 14. hodine v darte.

(pp)

 Sutaz dobrovolnych hasicov

V nedelu 10. jula sutaz dobrovolnych hasicov o Pohar SMER - SD v Polomke preverila ich pripravenost v boji proti nicivemu zivlu, ktory v poslednom obdobi nebochadza ani Horehronie. Dobrovolni hasici zasahovali aj pri haseni poziaru lesneho porastu medzi Helpou a Zavadkou nad Hronom. Zorganizovanie pretekov si zobrala pod patronat Okresna organizacia Smer - SD v Brezne, klub Smer - SD v Polomke a Zbor dobrovolnych hasicov v Polomke, preto medzi povzbudzujucimi divakmi nechybal Ing. Doc. Milam Murgas, CSc., rektor Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, poslanec Narodnej rady SR Igor Sulaj, primator Brezna Ing. Jaroslav Demian a predseda breznianskej okresnej organizacie Smer – SD Jan Racak. Zo sestnastich sutaziaich druzstiev muzov si najlepsie pocinali hasici z Halica, za nimi skoncilo druzstvo z Vlkanovej a Salkovej. Z patice zenskych druzstiev si vitazstvo odniesli dobrovolne hasicky zo Salkovej, druhe miesto ziskalo druzstvo z Hronca a tretie Bujakovo.

h0528a.jpg (17144 bytes)

 

Pohar za zorganizovanie sutaze dostal aj predseda Okresnej organizacie Smer – SD v Brezne Jan Racak (v strede), ktory mu odovzdali predseda DHZ v Polomke Ferdinand Bucko (vlavo) a velitel DHZ v Polomke Jozef Gordulic.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT