12. JUL 2005 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Bezci v prvej desiatke

V nedelu 10. jula sa uskutocnil Maly strbsky maraton v Strbe. Spomedzi 194 startujucich zo 6 statov celkove Pavol Fasko skoncil na 5. mieste, v kategorii muzov nad 40 rokov ziskal 2. miesto, v kategorii do 40 rokov si Jozef Vrablik odniesol 9. miesto, v kategorii nad 50 rokov Peter Mikoviny obsadil 4. miesto (vsetci ZP Sport Podbrezova), zo zien Jarmila Slobodova (OU P. Polhora) si vybojovala 6. miesto.

(pf)

Kelemenov tunel

h0528l.jpg (21177 bytes)V sobotu rano 9. jula vitalo breznianskych turistov zamracene nebo, zacal liat poriadny dazd. Rozhoduju sa, ci idu vystupit po Kelemenovej ceste k tunelu s rovnakym menom, ktory bol za prvej republiky najdlhsim cestnym tunelom.
Cim dalej, tym viac prsalo a odradzalo milovnikov prirody od 16-kilometrovej tury. Kym sa rozhodovali, odisiel autobus. Ti, co chceli vidiet tuto technicku a turisticku raritu, museli vykrocit, aby stihli vlak do Lopeja. Zostalo ich sest. Z Lopeja stupali okolo potoka Celno, na ktorom su pod Kelemenovym tunelom Predajnianske vodopady. Boli urcite nadherne, pretoze uz niekolko dni prsalo a potok poriadne hucal. Po dvoch hodinach vystupu sa v dazdovych kvapkach objavil Kelemenov tunel. Prestalo prsat, ukazovali sa luce slnka. Vsetci sa tesili, ze neostali doma a isli na turu. Prezerali vyse 100 metrov dlhy tunel s pamatnou doskou, ktora je umiestnena na portale. Z neba opat zacali padat kvapky ako paste, ale na dobrej nalade im to neuberalo. V tuneli sa prezliekli do suchych veci a konzumuvali vsetko, co si v ruksakoch priniesli. Este ich cakal zostup okolo vodopadov. Strmy svah a dazd niektorych od zostupu odradil. Ti, co si trufli, nebanovali. Prezerali si huciace kaskady Predajnianskeho vodopadu a po potoku v dvojmetrovej vysokej zihlave a lopuchoch zostupovali skratkou na turisticku znacku, kde stretli ostatnych. Mokri do nitky kracali dolu dolinou a  tesili sa na teplu sprchu.
V sobotu 16. jula pripravuju prechod Kralova hola – Martaluzka. Zaujemcovia sa mozu prihlasit do 14. jula na c. tel.: 6113327 alebo u p. Slavkovskej na c. tel. 0907 089250.s

(tj)

Sutaz hasicov

Vo stvrtok 14. jula sa na stadione v Brezne uskutocni 9. rocnik krajskej sutaze v hasicskom sporte. Od  7.45 do 8.00 bude otvorenie a po nom az do 17.00 je pripraveny program, v ktorom sa stretnu hasici z Banskobystrickeho kraja.

(bh)

Liga v mariasi – O majstra Brezna 2005

Koncom juna sa v priestoroch herne Barbot uskutocnilo tretie kolo ligy v mariasi O majstra Brezna. Najlepsie sa darilo Frantiskovi Pindiakovi z Pohronskej Polhory, na druhom mieste sa umiestnil Jano Slabey z Brezna a tretie miesto obsadil Jano Filo (dalsi z Brezna). Poradie po troch odohratych turnajoch:1. Frantisek Pindiak, 2. Jano Filo a 3. Marian Mojzis. Zaverecne stvrte kolo bolo na programe uz tuto sobotu 16. jula, ale organizatori sa ho rozhodli presunut na nedelu 17. jula so zaciatkom o 14. hodine, pretoze vacsina startujucich ma neodkladne povinnosti. Po ukonceni je na programe vyhodnotenie a odovzdanie cien najlepsim mariasistom v Brezne, ktori si celkovo rozdelia 10 000 korun.

(pp)

Medzinarodny volejbalovy turnaj muzov v Brezne

V sobotu 9. jula sa uskutocnil druhy rocnik medzinarodneho volejbaloveho turnaja muzov v Brezne, ktory usporiadal
VK MSK Brezno v spolupraci s MSK Brezno. Zucastnilo sa na nom druzstvo z nemeckeho Hildburhausenu, z Kezmarku a dve domace druzstva. Skoda, ze volejbalistom a hlavne divakom neprialo pocasie, z kvalitne pripraveneho ihriska na Hradbach sa museli presunut do telocvicne.

Vysledky:
Smrst Brezno - VK 40 Brezno 0:2 (-19,-24), Kezmarok - Hildburhausen 2:0 (18,13), Smrst Brezno - Hildburhausen 2:0 (12,14), VK 40 Brezno - Kezmarok 1:2 (21,-15,-12), Smrst Brezno - Kezmarok 0:2 (-21,-24), VK 40 Brezno - Hildburhausen 2:0 (14,15).

1. Kezmarok
2. VK 40 Brezno
3. Smrst Brezno
4. Hildburhausen
3 3 0 6:1 6
3 2 1 5:2 5
3 1 2 2:4 4
3 0 3 0:6 3

P. Pohorelsky

Katrencikova strieborna

Uplynuly vikend sa v Kosiciach uskutocnili majstrovstva SR muzov a zien v atletike. Preteky boli poslednou sancou na splnenie limitov na majstrovstva sveta v Helsinkach. Pocasie vytvorilo krute podmienky pre vacsinu disciplin, niektore ako ostep zien museli organizatori prelozit zo soboty na nedelu. Pretekartka AK Mostaren MSK Brezno Jana Katrencikova odviedla svoj standard a vykonom 38,65 m v hode ostepom ziskala striebornu medailu.

M. Cernak

Stretnutie futbalistov Tatrana Cierny Balog

Osemnasteho juna sa uskutocnilo stretnutie hracov, ktori spominali na obdobie rokov 1981 – 1992. Podielali sa na dokonceni dvoch travnatych ihrisk, pomohli iniciativne s vystavbou tribuny na sedenie a na prestavbe satni.
Pamatne roky, ked muzstvo v tomto obdobi styrikrat postupilo do vyssej sutaze, bolo odmenou za vynalozene usilie.
Stretnutie zacalo dostojnym prijatim u starostky v obecnom urade a pokracovalo na cintorine. Janko Potkany, ktory ucast prislubil, sa ho uz nedozil. Preto prisli za nim vyslovit mu podakovanie za jeho zanietenost, pracovitost, ktorou strhol a stmelil vybor FO, obecny urad a samotnych hracov pre zvysenie urovne futbalu v obci.
Potom sa presunuli na ihrisko v Janosovke, vo vzajomnom stretnuti ukazali, ze futbal hrat nezabudli. Vzdy mali snahu nesklamat seba a pocetnu divacku kulisu. Ocenenie obecnemu uradu od vyboru TJ Tatran prevzala starostka Mgr. Tatiana Stulajterova a byvaly starosta Rudo Kovacik za zvysenu moralnu aj financnu pomoc.
V zavere na spolocnom posedeni v kulturnom dome navrhli, aby taketo stretnutie nebolo posledne. Citia sa clenmi FO a na urovni futbalu v obci im zalezi.

(or)

h0528m.jpg (19660 bytes)

 

Na snimke hracska cast ucastnikov stretnutia horny rad z lava: Zeleny, Briza, Budovec, Stulajter, Giertli, Bucko, Svantner, Pancik, Kupec, Jozef Medved, Herich, Giertli, Kvietok, Rosik, Makusa, Zemko
dolny rad z lava: Zemko, Pendziviator, Istvan, Potkany, Jan Medved, Kovalcik, Jan Belko, Turna, Medved, Zifcak, Kliment, Marian Medved, Jan – Latlar Medved

Foto Stefan Vozar


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT