12. JUL  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Siesteho jula Urad justicnej a kriminalnej policie v Brezne zacal trestne stihanie na J. H. zo Zavadky nad Hronom. Obvineny tohto dna o 7.30 pred budovou Obecneho uradu v Hronci nadaval starostovi obce, chcel mu dat facku, pricom sa uhol. Na starostu vytiahol velky kuchynsky noz zltej farby, namieril mu na oblast brucha a isiel proti nemu. Starosta noz vykopol na zem a pred utocnikom sa zavrel v budove obecneho uradu. J. H. bol o 11. 00 zadrzany a umiestneny do do cely Policajneho zboru v Podbrezovej s tym, ze bude spracovany navrh na jeho vzatie do vazby.

...

V case od 26. juna do 6. jula sa doposial neznamy pachatel vlamal do rozostavanej chalupy na Mlynskej ulici v Osrbli. Nezistenym predmetom odstranil retiazku na vchodovej branicke, na ktorej bola visiaca zamka. Dostal sa do rozostavaneho podkrovia, odkial odcudzil radiomagnetofon, radiobudik, mikrovlnnu ruru, 90 m2 izolacneho materialu zn. Nobasil, 150 m2 Tatranskeho profilu a 60 m2 polystyrenu s hrubkou 5 cm. Majitelovi z Piestan vznikla kradezou skoda za 53 800 Sk a poskodenim komina, ktory zvalil nezistenym sposobom, za 4000 Sk.

...

V objekte Polnohospodarskeho druzstva v Sumiaci v case od 1. do 4. jula neznamy pachatel z neuzamknutej garaze odcudzil dve ocelove protismykove retaze na lesne kolesove traktory. Stredisku lesnej techniky Banovce nad Bebravou sposobil skodu za 15 000 korun.

Liatinovu krbovu vlozku, rury na rozvod tepleho vzduchu, 5 cm3 cementu, vodovahu, 300 m elektroinstalacneho kabla, predlzovaci kabel, liter malinovice, 10 piv v plechovkach - toto vsetko si odniesol zlodej z neobyvaneho rodinneho domu v rekonstrukcii na Chalupkovej ulici v Podbrezovej od 2. do 4. jula. Majitelovi z Hornej Lehoty vznikla kradezou skoda za 42 700 Sk a poskodenim zariadenia za 2000 Sk.

...

Stvrteho jula pri rekreacnej chate v Drabsku vypukol poziar hospodarskej budovy, vzniknuty pravdepodobne samovznietenim sena. Poziar lokalizovali breznianski hasici, majitel z Brezna utrpel skodu za 80 000 korun, k zraneniu osob ci k vsobecnemu ohrozeniu nedoslo.

...

V Ciernom Balogu v case od vecera 4. jula do rana 5. jula neznamy pachatel vypacil vchodove dvere do dielne pri rodinnom dome a ukradol 2 horske bicykle, 2 vrtacky, vrtaky, 2 sady klucov, radioprehravac, sadu kliesti, noznice na plech, 2 kosy na travu, 2 spajkovacky. Majitelovi sposobil skodu dovedna za 26 200 korun.

...

(Podla informacii hovorkyne KR PZ v B. Bystrici)

Co sa udialo v tyzdni od 1. do 8. jula
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Miroslav Potkany z Brezna, Natalia Petruskova z Pohronskej Polhory, Livia Hreusova z Brezna, Bianka Kvietkova z Cierneho Balogu, Tomas Pustaj z Telgartu, Igor Vengrin z Tisovca, Marek Pravotiak z Bacucha, Rudolf Medved z Brezna, Dominik Koziak z Valaskej.

 

Opustili nas_image 

 

 

Magdalena Majikova (83) z Bacucha, Irena Dvorska (80) z Brezna, Lenka Kubizniakova (6) z Pohronskej Polhory, Valerian Kahun (63) z Brezna, Jozef Ilcik (68) zo Sihly, Berta Mravcova (92) z Brezna, Dusan Lackovic (53) z Brezna.

 

150

Tento tyzden bol na vyjazdy bohaty, v prvy julovy piatok po poziari drevarne vo Filipove vznikla asi 90 000-korunova skoda. V nedelu jednotka vysokym tlakom uhasila horiaci kontajner na odpadky v Ciernom Balogu, pohorelski hasici vystartovali do Helpy, kde sa dymilo z lesneho porastu a v Drabsku odstranili poziar hospodarskej budovy, v blizkosti ktorej sa z obidvoch stran nachadzali dve chaty. V den statneho sviatku v Zadnych Halnoch doslo k zrazke Citroena a Skody, pricom sa zranila spolaujazdkyna, zachranari jej poskytli predlekarsku pomoc, auta odtiahli za krajnicu. Do prichodu policie v Predajnej zabezpecili miesto dopravnej nehody motocyklista verzus chodkyna. Zaevidovali havarie v Benusi a v Zavadke nad Hronom, kde Skoda 120 narazila bocne do Renaultu a ten celne do stlpa verejneho osvetlenia.

 

155

Lekari absolvovali dovedna 37 vyjazdov, z toho 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, 9 k neurologickym prihodam, po 5 k urazom a k inym pripadom, 2 k brusnym prihodam, 4 k psychiatrickym pripadom a 1 pacienta prepravili do Banskej Bystrice. Zachranari zhodnotili, ze v statistike vyjazdov nie su zapisane ziadne vazne nehody.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli viacero aut po dopravnych nehodach, ktore sposobilo hlavne uprsane pocasie. Po havariach sa postarali o skodovky, Citroen, Fabiu, prepravili z Brusna do Revucej Feliciu s poskodenym motorom, z Brezna do Banskej Bystrice BMW s poruchou motora. V Myte od Dumbierom poskytli pomoc vodicovi Felicie a odviezli ju do Brezna.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby v prvych julovych dnoch nazaevidovali ziadne zranenia, urazy ci patracie akcie. Skonstatovali, ze dovolenkarov bolo pomenej, pretoze turistike neprialo ani pocasie. Ku koncu tyzdna sa vsak umudrilo a obdivovatelov vysokohorskej prirody zacalo pribudat.

 

 

Blahozelanie

Pre vsetky tie pekne chvile, pre tych, co su naokolo, pre vsetko co nam tu mile, zit spolu tridsat rokov hodne bolo.
Dna 12. jula oslavia krasne tridsiate vyrocie sobasa manzelia

Anna a Stefan Giertlovci.

Stastie, zdravie a plny spolocny zivot praje syn Marek, dcera Iveta, zat Jan a vnucik Janko.

SPOMIENKY

Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.
Dna 1. jula sme si pripomenuli nedozite patdesiate siedme narodeniny nasho druha, otca, stareho otca, brata, svagra a uja

Petra Dunajskeho z Brezna.

S laskou spominaju druzka Darina, syn Jozef s manzelkou, Danka s priatelom, Gabika, vnucata Mario, Ondrej, Miska, Deniska, Viktoria a ostatna rodina.

...

Uz len kyticu kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti zazelat, modlitbu tichu odriekat a so smutkom a bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 3. jula sme si pripomenuli smutne prve vyrocie umrtia nasho draheho duchovneho otca a otca arcidekana

Mgr. Jana Sivaka.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery a synovia a rodinami a cela krestanska obec.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.
Dna 8. jula uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila manzelka, mama a stara mama

Maria Janostiakova.

S laskou spominaju manzel, dcery a syn s rodinami.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 10. jula uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Jozef Turna z Cierneho Balogu – Fajtova.

Spomina manzelka, synovia a dcera s rodinami a vnucata

...

Odisiel si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.
Dna 10. jula uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary otec, brat a svagor

Jan Hrebicek z Brezna.

Spominaju manzelka, synovia a vnucata.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad pochopi, co je bolest a zial.
Dna 10. jula sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, syna, brata

Romana Kramlu z Podbrezovej.

Kto ste ho poznali venujte mu tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
Dna 12. jula sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasej manzelky, mamy, starej a prastarej mamy

Anny Giertlovej z Brezna – Prednych Halan.

S laskou spominaju manzel Jozef, dcera Anna, synovia Jozef, Dusan, Peter, Jan, vnukovia a pravnucata a ostatna rodina.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisla si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
Dna 12. jula uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara a prastara mama

Vilma Janciarova z Osrblia.

S laskou a uctou spominaju dcera, syn a vnucata s rodinami a pravnucata.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
Dna 16. jula si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Igora Vrabca z Brezna.

S laskou spomina manzelka Lubica, dcery Diana s priatelom, Lubica s manzelom a mala Dianka.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Mate velky uspech v praci a mozete sa lahko presadit. Ak ste nezamestnany, mozete si zacat hladat pracu. Teraz sa vam bude viac darit.

Byk
Ak mate chut na dovolenku, doprajte si ju. Zbavte sa starych zvykov. Ti, ktori citia strach, by mali spevnovat svoju vieru. Pozor na osobne veci, pretoze vam hrozi kradez.

Blizenci
Caka vas lahky utlm a dost pesimisticka nalada. Musite vydrzat a chodte sa prejst a spravte si vylet k vode.

Rak
Mate pohodlny tyzden a na peniazoch nebudete az tak zavisly. Budete optimistickejsi a mozete zacat s novym podnikanim, ale pozor na preslapy.

Lev
Mate napaty tyzden a musite sa zamysliet nad vasimi chybami. Bude potrebne, aby ste zabojovali o lasku a udrzali si ju.

Panna
Pozor na vase spravanie a na ludi, ktori sa okolo vas motaju. Mate obdobie, kedy musite nabrat vela energie a spravne ju pouzit.

Vahy
Tento tyzden sa budete musiet vo vela veciach rozhodovat a budete dost vahat. Pouzite vas cit a intuiciu a vsetok vas talent.

Skorpion
Caka vas narocna skuska. Dajte si pozor na to, ako sa spravate k vasej laske. Budete mat v sebe dost agresivity, co vam nepristane.

Strelec
Hviezdy vam praju velke stastie. Doprajte si dovolenku. Podnikatelov caka cestovanie. Ti, ktori su sami, stretnu lasku.

Kozorozec
Vo financnych veciach musite byt opatrny a sledovat stale vas financny stav. V laske mate pokojne obdobie. Starajte sa viac o seba a vasu postavu.

Vodnar
V praci mate dost elanu a mate moznost dosahovat vysoke ciele. Osud vam dava velke prilezitosti v prejave lasky a osobnych veciach.

Ryby
Mate dobry dovolenkovy tyzden, mozete si dovolit viac jest a doprajte vasmu telu pohyb. Vase jasne myslienky vam pomozu k bezkonfliktnemu stavu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT