7. MAREC 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Biliardove zapolenie

     V sobotu 4. marca sa v biliard klube Redis Brezno uskutocnilo biliardove zapolenie.  Pocetnu ucast zvladol  organizator vhodnym zrebovanim, a tak system hry kazdy s kazdym bol plynuly a pomerne rychly. O vitazovi rozhodoval suboj medzi Marcelom Gildeinom a Matejom Gulovicom. Obaja patrili medzi najlepsich hracov dna, a tak sa ich suboj povazoval za spravodlive finale. Divaci si nan vsak museli pockat do jedenastej vecer. Prvy frame bol lahodkou pre oci, pretoze v nom hraci predvadzali fantasticke strky kombinovane s dokonalou strategiou. Za ne sa im divaci podakovali mnohonasobnym potleskom. V druhom frame vsak nastal zlom, ked Gulovic zamerne zahral bielu gulu do kosika s umyslom stazit hru Gildeinovi, ktory podla pravidiel hry breznianskych stolov musel hrat cez polovicu stola s odrazom o horny mantinel. Po tomto nesportovom strku to v hladisku zasumelo. Kedze sa v Brezne faul netresta volnou gulou v ruke, Gildein zacal hrat to, co slubil pred zaciatkom turnaja v pripade, ze sa hrac Brezna previni nesportovym strkom. Zacal hrat na superove gule, ktore postupne potapal do kosika Bialiardove zapolenie, a tym znemoznoval superovi, aby si o ne prihraval. Frame vsak nedotiahol do vitazneho konca a Gulovic vyrovnal. V tretom frame Gildein umyselne nepotopil lahku ciernu a snazil sa superovi stazit hru padom bielej do kosika. V momente, ked Gulovic minul, Gildein posunul bielu dvakrat do kosika a vyhral zapas. Vyjadrenie Gildeina o vitazstve bolo negativne a stazoval sa na nedokonalost trestu za faul, pretoze svojou hrou dokazal, ze sa da zapas vyhrat bez akehokolvek biliardoveho umenia, len vdaka nesportovemu spravaniu. Tretiu priecku obsadil Jozef Gulovic, ktory tymto potvrdil biliardove kvality rodiny Gulovicovcov. Po odohrani turnaja sa cislo odohratych frameov zastavilo na cisle 232.  V nedelu 12. marca sa biliardisti Horehronia zucastnia na turnaji v Liptovskom Mikulasi za ucasti profesionalnych hracov. Dalsie kolo v klube Redis Brezno bude v sobotu 18. marca o 12. hodine. Pozor, blizi sa turnaj dvojic, ktory bude zaciatkom aprila.

(rw)

Poc dvakrat bronzovy

   Sportova hala Elan v Bratislave bola v sobotu 4. marca dejiskom Majstrovstiev Slovenska ziactva v atletike. Spomedzi siedmich pretekarov AK Mostaren MSK Brezno, ktori si vybojovali ucast, styroch ,,zlozila“ chripka, takze jedine Maros Poc zachranoval cest klubu. K dvom bronzovym medailam  mohol pridat aj tretiu, keby zopakoval na prekazkach vykon z rozbehu. Vysledky: 3. Poc, vrh gulou, 13,62 m, 3.  Poc , skok do vysky, 169 cm, 5. Poc, 60 m prekazky, 9,49 s (v rozbehu 9,20), 8. Fasko - Rudas, 600 m, 1:39,64 min.

M. Cernak

Sportovy klub v Helpe

   pripravil v poslednu februarovu sobotu pre obyvatelov a navstevnikov obce 4. rocnik fasiangoveho karnevalu na snehu. Karnevalove masky sa presli obcou a zisli sa na lyziarskom vleku na Dolinkach, aby sa spolocne zabavili pri ludovej hudbe, zasantili si v snehu a predviedli sa na lyziach, sankach, boboch a netradicnych dopravnych prostriedkoch. Divaci mohli obdivovat krasne detske karnevalove masky, ale aj prezlecenych dospelych ucastnikov. K dispozicii im bol konsky zaprah s kocom, na ktorom sa mohli povozit po krasnej prirode. Aktivnejsi divaci si aj zasutazili v pretahovani lanom. Organizatori odmenili vsetky masky vecnymi cenami. V peknom pocasi zabava trvala do vecernych hodin a iba nastavajuca tma donutila vsetkych rozlucit sa s fasiangovymi dnami.

(mk)

Mestsky futbalovy klub informuje

 

   S bliziacou sa jarnou odvetnou castou futbalovych sutazi Mestsky futbalovy klub v Brezne informuje o aktualnom diani v klube a o futbalovych novinkach:
   Na mestskom stadione bude v jarnej casti sutaze hostovat Zeleziar Podbrezova. Jeho A-druzstvo tu odohra najmenej dva zapasy II. ligy, so Sencom v sobotu 11. marca o 14.30 hodine a s Nitrou v sobotu 25. marca o 15. hodine. B-druzstvo Zeleziara Podbrezova najde na breznianskom stadione najmenej v jarnej casti III. ligy stred domace prostredie. V pripade priaznivych poveternostnych podmienok prvy zapas odohra v nedelu 26. marca o 15. hodine.
   Na odvetnu cast futbalovych sutazi sa pripravuje i MFK Brezno a jeho styri kluby (pripravka zacne za futbaloveho pocasia). V podstate vsetky druzstva zacali pripravu druhy januarovy tyzden s odlisnymi cielmi: muzi svojimi vykonmi poskocit zo spodnych priecok tabulky, dorastenci zavrsit sutazny rocnik postupom a ziacke dvojicky svedomitostou v treningu presvedcit o vykonnostnom raste a perspektive. O futbalovy rast jednotlivych druzstiev sa staraju treneri Kupec (muzi), Dubiny (dorast), Polak (starsi ziaci), Godal (mladsi ziaci). Vo funkcii veducich druzstiev, resp. pomocnych trenerov v klube pracuju este Schober, Potkany a Lukacova. Po odchode trenera a manazera Ondreja Cernaka funkciu statutara zastava Branislav Braucok. Tak, ako pred kazdym zaciatkom sutaze, aj teraz sa vybor pokusa posilnit kader kazdeho kolektivu. Zatial sa im dari a dufaju, ze sa to podari hlavne v spolupraci so ZP Sport. Na skodu veci vsak je, ze predcasne s futbalom koncia starsi hraci klubu ci mladsi, ktori odchadzaju za pracou do cudziny. Do klubu sa nedari pritiahnut hracov zo sirokej mladeznickej zakladne Zeleziara Podbrezova, vacsinou obyvatelov Brezna nezaradenych z roznych dovodov do zostav ich druzstiev alebo na rozohranie po zraneni, resp. dlhsim treningovym ci studijnym vypadkom. Vybor MFK vita tuto otvorenu cestu a veri, ze bude prinosom pre vsetkych, hlavne pre futbal na Horehroni. Funkcionarsky aktiv bude hladat v osobnom styku s rodicmi a hracmi cestu k navrateniu deti a mladeze na futbalovy stadion a k futbalu. Vylepsili sa socialne podmienky na oboch stadionoch, ktore by mali byt tiez jednym z motivov ako pritiahnut priaznivcov do priestorov futbalovych stadionov. Dufaju, ze jarne dianie na futbalovych stadionoch v Brezne prispeje k lepsim vysledkom odvetnych casti sutazi a pripravi pre buduci rocnik silnejsie a kvalitnejsie zazemie na reprezentaciu breznianskeho futbalu. Skoda, ze talenty typu Banik, Vajda, Putnok, Nosko nechcu rozvijat to, co v nich urcite je - radost z hry. Telefon B. Braucoka (0907 825912) je zapnuty celych 24 hodin, je ochotny spatne zavolat a komunikovat o futbale a o vsetkom s nim suvisiacom.

(bb)

Abelova strieborna

   Breznianka Klara Abelova na nedavnych halovych majstrovstvach Slovenska juniorov v atletike v sportovej hale Elan v Bratislave potvrdila standard a vykonom 165 cm ziskala striebornu medailu medzi pretekarmi o pat rokov starsimi. Aj ked jej vykon nebol oslnujuci, zrejme uz myslela na otvorene majstrovstva Anglicka v Birminghame 17-rocnych atletov, kde je pozvana spolu s dalsimi styrmi atletickymi nadejami zo Slovenska.

M. Cernak


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT