7. FEBRUAR  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

            Od popoludnia 25. februara do nasledujuceho rana z mazacich boxov v biatlonovom areali v Osrbli zmizlo sedem parov lyzi s viazanim, dve prenosne vysielacky a botasky. Drevena bunka, v ktorej sa boxy nachadzaju, bola zamknuta a zlodej do nej vnikol bez znamok nasilia. Biatlonovy klub Vyhne utrpel kradezou skodu bezmala za 62 000 korun.

   Videorekorder, motorovu pilu, mikrovlnnu ruru, mobilny telefon, hriankovac, dva reproduktory a prenosny telefon pevnej linky povynasal ktosi z rodinneho domu v Michalovej, okrem toho rozbil televizny prijimac. Kradez vlamanim sa odohrala od podvecera 25. do polnoci 26. februara. Skodu vycislili na 68 000 korun.

   Policia v Brezne 27. februara z precinu kradeze obvinila 39-rocneho a 26-rocneho muza z Polomky. V case od 5. do 26. februara viackrat vosli do arealu byvalej pily v Polomke a z otvoreneho skladu ukradli tri elektromotory. Po rozobrati ich odniesli do zbernych surovin v Brezne. Majitelovi sposobili skodu za 100 000 korun.

   Obvineniu z precinu porusovania domovej slobody celi 26-rocny muz z Jakubovian v okrese Liptovsky Mikulas. V noci 24. februara neopravnene vnikol do prazdneho rodinneho domu v Benusi. Po izbach porozhadzoval veci a zostal tam az do popoludnia 27. februara, kedy sa vratila majitelka domu, ktora privolala policajnu hliadku.

          Na Repiskach v katastri Cierneho Balogu sarapatil pytliak. Popoludni 27. februara tam nasli dvoch asi rocnych jelenov, ktorych ktosi nezakonne odstrelil. Odstepnemu lesnemu zavodu v Ciernom Balogu vznikla skoda za 10 000 korun.

   V noci na prelome februara a marca v Mlynnej doline v Myte pod Dumbierom vycinal autickar, ktory ukradol Skodu Octavia zelenej metalizy s humenskym evidencnym cislom. Auto za 450 000 korun bolo zaparkovane pri chate asi 500 m od hlavnej cesty. Po vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

   Precinu kradeze formou spolupachatelstva sa 2. marca dopoludnia dopustili dvaja muzi z Cierneho Balogu vo veku 33 a 30 rokov. V lesnom poraste statnych lesov na Korenovej totiz zotali tri stromy. Odviezt domov ich uz nestihli, pretoze ich vyrusila policajna hliadka.

   Na parkovisku v rekreacnej oblasti Chopok - juh 2. marca v case od 10. do 15. hodiny vykradli Volkswagen Passat. Kradezou snoubordu s viazanim, vaku na snoubord a okuliarov vznikla muzovi z Finska skoda za 48 000 korun. Poskodenim auta utrpel jeho majitel, tiez z Finska, skodu takmer za 55 500 korun.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 17. do 24. februara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

   Ester Bacova z Brezna, Mikulas Kovacik z Brezna, Samuel Kalisky z Brezna, Laura Belkova z Brezna, Ivan Pavlovsky z Nemeckej, Jan Gandzala z Pohorelej, Emma Bobakova z Michalovej, Nikola Harvanova z Helpy, Patrik Pokos z Telgartu.

 

 Opustili nas_image

 

            

   Jozef Rapcan (52) z Drabska, Jan Kukula (73) z Myta pod Dumbierom, Martin Kocka (34) z Brezna, Irena Faskova (83) z Filipova, Stefan Kubus (70) z Michalovej, Roman Molcan (28) z Brezna, Emilia Filipkova (86) z Nemeckej, Anastazia Lettrichova (80) z Podbrezovej, Emilia Veverkova (73) z Pohronskej Polhory, Margita Briedova (74) z Lopeja, Ondrej Carba (74) z Podbrezovej, Michal Heriban (80) z Brezna, Viktor Stens (80) z Banskej Bystrice, Jozef Bubeliny (78) z Lomu nad Rimavicou.

 

150

   Znizena viditelnost sposobena hustym snezenim v piatok sedemnasteho sposobila problemy vodicom. Hasici v tento den po dopravnych nehodach na uliciach Razusova, CSA v Brezne a vo Valaskej riadili premavku, odpojili akumulatory z aut, v Bacuchu  po havarii dvoch skodoviek a sanitky pomohli lekarom pri poskytovani prvej pomoci. V nedelu im policia nahlasila, ze v Sumiaci ma sluzobne vozidlo  technicku poruchu a tvori cestnu prekazku, po prichode na miesto auto  odtiahli do garaze. Zaevidovali otvorenie troch bytov v Brezne, pricom v dvoch pripadoch napokon nezasahovali, a na Razusovej ulici vysokym tlakom zlikvidovali poziar kontajnera na odpadky. V stredu vystartovali do Bujakova, kde vodic s  Feliciou ostal stat na zeleznicnej trati, jednotka pomocou navijaka skodovku odtiahla mimo ohrozenia. Posledny vyjazd absolvovali do Telgartu, kde zo skrizeneho kamiona na vozovke vytiekli ropne produkty, ktore zasypali sorpcnou latkou Vapex.

 

155

   Lekari zhodnotili tento tyzden ako pokojny, ziadne vaznejsie pripady nezaevidovali. Dovedna absolvovali 23 vyjazdov, z toho 4 k nahlym prihodam srdca a obehu, 1 ku gynekologickej prihode, 12 k inym pripadom, 3 k mozgovym prihodam,  2 k urazom a 1 pacienta previezli do Banskej Bystrice.   

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Styri dopravne nehody - z toho tri sa stali v treti februarovy piatok, kedy nepriaznive pocasie stazilo vodicom jazdu na cestach. Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli po havariach Skodu 120, Citroen, Peugeot a Volkswagen. Postarali sa o Fiat so zadretym motorom, z Brezna do Podkorenovej prepravili Skodu 120 s odtrhnutou prednou napravou a vystartovali do Polomky, kde vytiahli Citroen, ktory bol mimo vozovky. 

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby v sobotu v noci patrali po 18-rocnom lyziarovi z Bratislavy, ktory zabludil v oblasti Chopku smerom ku Kamennej chate. Mlady muz sa cez mobil skontaktoval so zachranarmi, pricom nevedel presne opisat, kde sa nachadza. V nedelu rano po narocnej patracej akcii nezvestneho nasli uviaznuteho v stienke masivu Chopku a podchladeneho prepravili vrtulnikom do nemocnice. V tychto dnoch zaznamenali u lyziarov sest urazov.

 

Blahozelanie

     Mestsky sportovy klub a Mestsky futbalovy klub blahozelaju

Jozefovi Kupcovi (Adamove)

   k jeho sestdesiatim narodeninam, ktore oslavil v tomto mesiaci.
   A zaroven mu dakuju za celozivotnu pracu v prospech sportu v Brezne a v celom regione.

...

   Dna 19. februara sa dozila v dobrom zdravi pekneho veku sedemdesiat rokov

Olga Stubnova, rodena Lamperova.

   Pri tejto prilezitosti jej posielame kyticu vrucnych zelani pevneho zdravia a stastia do dalsich rokov.
   Manzel Jozef, syn Dalibor s rodinou a dcera Marika s rodinou.

 

  

 

 

SPOMIENKY

   Vo februari sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia

Anny Kassovej

   a druhe vyrocie umrtia

Augustina Kassu z Brezna.

   Spomina syn s rodinou.

...

   Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj hlas mily. Odisiel si bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli.
   Dna 14. februara sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Ondreja Muca z Brezna.

   S laskou spomina manzelka a dcery Alena, Vlasta, Blanka a vnucata.

...

   Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 17. februara uplynulo pat smutnych rokov odvtedy, co nas opustil nas brat, stryko, svagor

Jan Mistrik z Predajnej – Kramlistia.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   S uctou a laskou spominaju sestry Hana a Elena s manzelmi, neter Martinka s rodinou.

...

   Osud je obcas velmi kruty, nevrati, co raz vzal. Zostanu iba spomienky a v srdci velky zial.
   Dna 18. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila

Maria Turnova z Cierneho Balogu – Fajtova.

   S laskou spominaju syn a zat s rodinami.

...

   Osud nikdy nevrati, co vzal, vracia vsak spomienky a zial. Spomienky na vzacneho cloveka, ktory rozdaval mudre rady.
   Dna 25. februara sme si pripomenuli nedozite sedemsesiate narodeniny a dna 20. marca si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasho manzela, otca, svokra, stareho a prastareho otca

Ivana Skalosa z Lopeja.

   Spominajte s nami.
   Stale smutiaca rodina.

...

   Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Prazdny je dom, smutok je v nom, zostala nam len bolest a spomienka v nom.
   Dna 27. februara uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Jozef Fasko z Brezna.

   Spomina manzelka, syn s rodinou, dcera s priatelom.
   Kto ste ho poznali a mali radi, spominajte s nami.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 28. februara sme si pripomenuli prve smutne vyrocie umrtia nasho draheho manzela, syna, otca, deda, brata

Dusana Schvarzbachera z Brezna.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   S laskou spomina manzelka a deti s rodinami.

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 2. marca si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasho draheho otca a stareho otca

Jana Auxta.

   S laskou spomina dcera s rodinou a vnucata.

 

Podakovania

   Dakujeme vsetkym pribuznym, znamym, priatelom a byvalym kolegom za prejavy sustrasti a za kvetinove dary na poslednej rozlucke dna 31. januara s nasim milovanym manzelom, otcom a starym otcom

Frantiskom Paucikom z Lopaja.

   Smutiaca rodina

...

   Uprimne z celeho srdca dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom a znamym, ktori sa na poslednej ceste prisli rozlucit s mojim milovanym manzelom, nasim otcom, starym otcom, bratom a zatom

Juliusom Jancikom,

   za kvetinve dary, za uprimne slova, ktorymi ste zmiernovali nas dvojnasobny hlboky zial.
   Taktiez dakujeme za rozlucku s milovanym manzelom, otcom, starym a prastarym otcom

Jozefom Lepkom.

   Smutiaca rodina

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran   V praci nastane par necakanych prevratov. Davajte si pozor, aby ste sa na pracovisku nezaplietli do hromadnej hadky. Volny cas travte radsej na cerstvom vzduchu.

Byk
   Prospeje vam, ak cez vikend vyrazite niekam do prirody. Napriek tomu, ze vo vacsine domacnosti bude harmonia, davajte si pozor na hadky pred detmi.

Blizenci
   S vasimi planmi a napadmi sa poradte so znamymi, ktori vas v mnohych veciach podrzia. V partnerskom vztahu to vsak nebude podla vasich predstav.

Rak
   V praci budete mat vynikajuci tyzden, ale aj napriek vasim snaham a vybornym pracovnym vysledkom vas necaka ziadne povysenie.

Lev
   Tym, ze budete prirodzeny a uprimny, ziskate si mnoho priatelov. Nevenujte sa len partnerovi, ale aj detom, rodicom, priatelom ci stvornohym milacikom.

Panna
   Ak sa necitite velmi dobre, zajdite na preventivnu prehliadku. Moze sa naskytnut jedinecna prilezitost vyrazit do dobrej spolocnosti. Vyuzite ju!

Vahy
   Budete vo vynikajucej forme a popri mnohym aktivitam zabudnete na financne problemy. Doverujte vasim schopnostiam.

Skorpion
   Mali by ste sa nebat riskovat. Mozete ziskat zaujimave pracovne miesto. Mali by ste viac cestovat a spoznavat nove kultury.

Strelec
   Ak sa chcete uvolnit a nabrat nove sily, vona domova vam v tom pomoze. Prichytite sa pri tom, ze nic nerobite len sa pozerate do prazdna a nudite sa.

Kozorozec
   Budete dost mrzuty a nic sa vam nebude zdat dost dobre. Skuste mysliet viac pozitivne a vasu zlost si nevybijajte na nevinnych ludoch.

Vodnar
   Ak vas niekto poprosi o pomoc, nehladajte v tom nieco zle a hned mu vyhovte. Budete mat z toho aspon lepsi pocit.

Ryby
  Pred vami je priam vynikajuci tyzden. Vyuzite to, ze stastena je naklonena na vasu stranu. Ziskate vyhodne kontakty, ktore sa vam neskor velmi zidu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT