7. MAREC 2006 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Zo stolneho tenisu

II. liga

   Muzstvo Podbrezovej hralo v sobotu proti SCP Ruzomberok, ktoremu podlahlo 6:12 (Galik 3, Plecho 2, Prochazka 1, Spac). Poobede sa potrapilo v Niznej, kde bez Prochazku zvitazilo tesne 10:8 (Plecho 4, Galik 2, Spac 2, Lamper 1, stvorhra Lamper - Plecho 1). Po jedenastom dvojkole je Podbrezova stale na stvrtom mieste. Dalsi zapas (Stranske - Bytca) odohra v sobotu 18. marca doma.

(ll)

Sipkarska a stolno – futbalova liga

   V piatok a v sobotu sa v Dart clube konali sipkarske a stolno – futbalove mestske sutaze, kde bolo citit atmosferu bliziacich sa Majstrovstiev Slovenska v sipkach ako aj Slovenskeho pohara v stolnom futbale 17. - 19. marca. Blizsie informacie o programe najdete na www.1dartclub.sk.
   V mestskej lige muzov a zien v sipkach si plny pocet bodov do tabulky pripisal Matej Putnok, vo finale pokoril Martina Skantara, prvu trojku doplnil Pavol Melicher. V darte zacinaju pre sipkarov treningy ako sucast pripravy na majstrovstva a mena hracov budu zverejnene na informacnej tabuli v darte.
   Stolni futbalisti pokracovali v piatok sutazou jednotlivcov. Spomedzi 27 startujucich to najviac do branky superov padalo Tomasovi Pompurovi, v samotnom zavere zdolal aj svojho najvacsieho rivala Borisa Banika a zasluzene sa tesil z vitazstva. Zo zimneho spanku sa zacina pomalicky prebudzat aj jeden z najvacsich favoritov sutaze Tomas Ciz, jeho tretie  miesto z piatka zacina vestit, ze to este s utokom na popredne priecky mysli vazne.
   V sobotu stolni futbalisti pokracovali mestskou ligou dvojic, kde vyhral Tomas Pompura s Janom Boselom. Na druhom mieste skoncil Martin Sulek s Igorom Kostialom a tretou dvojicou v poradi boli Boris Banik a Lukas Porhajas.
V nedelu boli na programe sutaze juniorov v sipkach a liga do 23 rokov. Medzi mladsimi svoju suverenitu potvrdzuje Matus Oleriny, na druhom mieste sa umiestnila Janka Ridzonova a na tretom Erik Cunderlik. V lige do 23 rokov si prvenstvo vybojoval Matej Putnok, vo finale si to ,, rozdal“ s Mirom Muchom a do trojice najlepsich sa este vpratal aj Pavol Melicher.
   V stredu v Lucenci v restauracii Hviezda 1. Dart club Brezno organizoval tretie kolo kvalifikacneho turnaja stredoskolskej ligy. Velku radost robia hlavne chlapci z SOU hutnickeho Podbrezova a studenti SOU Brezno, ktori skoncili na prvom, respektive druhom mieste a zabezpecili si tak ucast na tohtorocnych majstrovstvach Slovenska. V kategorii dievcat to az take ruzove nebolo a breznianske gymnazistky napokon obsadili konecne piate miesto.. Medzi trio postupujucich sa napokon zaradili skoly z R. Soboty, Lucenca a Krupiny. Turnaj stredoskolakov na majstrovstvach Slovenska je na programe v piatok od 10. hodiny a od 14. hodiny bude turnaj juniorov v kategorii do 16 rokov. 
   Program turnajov na nasledujuci vikend ostava nezmeneny,  navyse na sipkarov caka dvojzapas extraligy druzstiev.

(pp)

Ilkovi vysla predpoved, alebo uz by mohol aj prestat padat

   S tymito slovami sa stretali breznianski turisti v sobotu 4. marca pri odchode do Pohronskej Polhory. Ked vystupili z autobusu pred dolinou Svetla, pohlady na zasnezene stromy a okolie boli ako na Vianoce, nie ako v mesiaci, v ktorom by mala zacinat jar. Bezkari obuvaju lyze a robia stopu po vypluhovanej lesnej ceste, na ktoru napadlo 20 cm cerstveho snehu.
   V polovici doliny Svetla odbocuju do Sedliarskej doliny, ktora podstatne skrati vystup do sedla Chlipavice na Prednom Kratkom. V sedle dobre fuci ostry vietor robiac paradne zaveje. Na hlavy si zakladaju ciapky a kapucne, zazipsuju vetrovky a hodnotia situaciu. Ilkovi vysla predpoved na milimeter.
   Niekolko hodin na hrebeni v tejto nadmorskej vyske a v takomto pocasi by asi neprinieslo nic pozitivne. Fotografuju okolie, chaty a schadzaju pod hreben. Pod turistickym pristreskom pri ohniku spominaju, ze tu uz pred par rokmi zazili podobne pocasie. Po obcerstveni a upraveni vystroja zostupuju dolinou Pomyvac popri potoku Saling do Dobroce.
   Darmo vykrucaju krky a snazia sa cez snehove oblaky zocit aspon obrysy Klenovskeho Vepra. Nic, len snehova fujavica. Mozno nabuduce...
   Po prichode do Brezna sa prijemne unaveni rozchadzaju do svojich domovov. V sobotu 11. marca dobytim koty Zidlovo oslavia MDZ (informacie: Elena Slavkovska, c. tel. 6113327, 0908 646311).

(tj)

HK Brezno informuje

Na turnaji zaziaril Ziar

   Slovensky zvaz ladoveho hokeja a spolocnost HRIVIS holding sa rozhodli hracom pripravky na celom Slovensku venovat velkolepy dar - kazdy hokejovy klub, v ktorom je pripravka, dostane kompletne znackove vystroje pre dvanast hracov a dvoch brankarov. Tato pomoc v nasledujucich troch rokoch caka aj na kluby, ktore na jej zaklade pripravkarske oddiely este len zalozia. Za tento cas pride do klubov neuveritelnych 1554 kompletov vystroja. V Brezne tento dar prevzali pocas Turnaja o pohar primatora. Spolu s nedavno poskytnutym darom Milana Paucika je to silny impulz, aby sa hokejova zakladna v Brezne rozvijala na zaklade talentu mladych hokejistov, bez ohladu na ekonomicke podmienky ich rodin.

O vitaza 2. ligy seniorov

HK Ruzinov 99 Bratislava - MHK VTJ Kezmarok 6:5 (3:4, 1:1, 1:0), v predlzeni 1:0
   Kezmarok viedol v 1. tretine 2:4 a pred koncom riadneho hracieho casu 4:5. Ruzinov vyrovnal v case 59:59 pri presilovke 5 na 3 a v 28. sekunde predlzenia rozhodol golom tiez v presilovke 5 na 3. O tyzden je odveta v Kezmarku. Ruzinov aj Kezmarok postupuju do 1. ligy bez ohladu na vysledky tychto zapasov.

2. liga dorast - juniori

HK Brezno - HC Lucenec 1:5 (0:1, 1:1, 0:3), gol Brezna: Peter Turna
   Vyznam tohto stretnutia zdoraznila aj pritomnost funkcionarov Turcianskych Teplic medzi divakmi na stadione v Brezne. V ich pripade bol zaujem o vysledok tohto zapasu pochopitelny. Vyhra Brezna, ale aj nerozhodny vysledok zapasu by totiz znamenal pre T. Teplice prvenstvo v sutazi. Pritom aj dorastenecko-juniorske muzstvo Brezna by po vitazstve nad Lucencom malo sancu poskocit z dovtedy predposlednej priecky nahor. Priebeh zapasu vsak nakoniec nenaplnil nadeje pozorovatelov z Turca, ani Breznanov. V domacom muzstve chybal Mihalovic (zlomena ruka) a od druhej tretiny po zraneni aj  Luptak. Podla teplickych funkcionarov vsak ani Lucenec nepricestoval do Brezna v takej silnej zostave, aka nastupila na stretnutie s nimi. V prvej tretine strelili hostia v siestej minute gol, no viacere dalsie pokusy nevyuzili. Vzrusenie nastalo, ked domaca branka zostala nekryta, potom ako ju opustil brankar v  snahe vratit do hry puk smerujuci daleko mimo nej. Jeho nevydareny pokus vsak hostia nepotrestali. Ked po zaciatku druhej tretiny pribudol na trestnu lavicu k vylucenemu hracovi Lucenca jeho dalsi spoluhrac, vyuzili domaci hokejisti pocetnu vyhodu a vyrovnali na 1:1. Strelcom golu bol Peter Turna. Strelecke pokusy domacich ziskali na doraze i mnozstve, ale hostia aj so stastim odolali. Naopak, na samom konci druhej tretiny z klbka hracov oboch druzstiev pred brankou Brezna vysla strela, ktora skoncila v sieti. Vzapati sa ozvala sirena pred druhou prestavkou. Po troch minutach od zaciatku zaverecnej tretiny zakoncil jednoduchu akciu Lucenca jeho strelec golom. O dve minuty neskor hostia opat rychlym prienikom a presnou strelou zvysili naskok. V 47. minute zakoncil svoj golovy potencial lucensky kapitan Martin Barcaj svojim tretim golom. Hre Brezna chybala napaditost, individualne akcie hraci nedokazali efektivne zakoncit a kombinacna hra posobila stereotypne a predvidatelne. Do konca zapasu chybalo desat sekund, ked na nespokojnost domacich hracov pre nich s nepriaznivym vyvojom stacil maly podnet hracov hosti a pri striedacke Brezna sa rozputal pastny suboj. Tazko povedat, ci aspon v tom boli Breznania lepsi. To nakoniec ani nie je podstatne.
   Faktom zostava, ze Lucenec, ktoreho hraci boli v suvislosti so stavbou zastresenia nad ladovou plochou tamojsieho stadiona v rovnakej situacii, ako v Brezne, vyhral lepsim pomerom golov vo vzajomnych zapasoch s T. Teplicami v sezone 2005/2006 druholigovu dorastenecko-juniorsku sutaz. Pre Brezno je trpkym konstatovanim, ze po vlanajsom vitazstve v tejto sutazi s deviatimi ucastnikmi a dlhorocnom ucinkovani na poprednych miestach prisiel pad az na dno. Pritom uroven superov tazko oznacit v porovnani s vlanajskom ako zlepsenu. Rimavska Sobota takmer celu sezonu stagnovala na poslednom mieste, ale stacilo jej ziskat dva body v poslednom zapase tohto rocnika s Revucou a poskocila na bronzovu priecku. Revuca, ktorej hraci ani nesnivaju o podmienkach, ake maju v inych kluboch, nadelili doma Breznu desat golov. Naopak brezniansky dorastenecko-juniorsky kolektiv ma najhorsiu strelecku bilanciu.
 Martin Pastva dal 7 golov a Michal Brozman 5 golov. Po 4 goly strelili Peter Turna a Zazrivec, po tri Richter a obranca Mihalovic, po dva Stubniak a obrancovia Luptak a Koren, po jednom gole dali Lukas a Tomas Mancosovci.

Konecna tabulka

1. Lucenec
2. Turcianske Teplice
3. Rimavska Sobota
4. Puchov
5. Revuca
6. Brezno
10   7   0   3   51  :  29   14
10   7   0   3   55  :  37   14
10   4   1   5   44  :  53     9
10   4   0   6   53  :  55     8
10   4   0   6   42  :  54     8
10   3   1   6   34  :  51     7

2. liga starsich a mladsich ziakov

   Sutaz v oboch vekovych kategoriach skoncila uplynulu nedelu zapasmi 18. kola. Ziaci Brezna mali volno. Zostava dohrat este zapasy v Ziari nad Hronom (v utorok 7. marca) a 12. a 19. marca doma so Zlatymi Moravcami a Lucencom.

 

Turnaj o pohar primatora mesta Brezna

HK Brezno - HK MSK Ziar nad Hronom 3:7 (1:1, 1:2, 1:4), goly Brezna: Sasik 2, Fabry, HK MSK Ziar - MHK Ruzomberok 9:1(4:0, 2:0, 3:1), HK Brezno - MHK Ruzomberok 12:4 (5:1, 2:1, 5:2), goly Brezna: Babic 3, Sasik 3, Halka 3, Bendik, Paucik, Fabry: 1. HK MSK Ziar nad Hronom, 2. HK Brezno, 3. MHK Ruzomberok.

            Ahoj, Janko!
   Ako urobili tu strechu, uz z nebicka asi  nemas  taky vyhlad na zimny stadion, ako predtym, tak Ti chcem  napisat o Turnaji, ktory tu bol minulu nedelu. Okrem Brezna prisli hraci zo Ziaru nad Hronom aj s hrajucim trenerom Igorom Svantnerom. Ten na zaciatku minulej sezony trenoval aj Brezno. Prvy zapas sme hrali s nimi. Ja Ti neviem, ci nasi boli o tolko horsi, alebo niektori nespravne nacasovali dovolene podporne prostriedky, predstav si, prehrali sme. Potom mali prist hokejisti z Ruzomberka, ale ich zradil povoz a kym sa pozhanali vlastnymi autami, bol obed.  Hraci Ziaru ich vypukali na lacno este viac ako nas. Treti zapas v rezii zakona schvalnosti hrali porazene muzstva z predoslych dvoch zapasov. Teda Brezno s Ruzomberkom. Neviem, ci Ruzombercanom nezapasoval obed, alebo co, ale ked v prvej tretine prehravali 4:0, zavreli sa na striedacke a nechceli ist na lad. Jeden z rozhodcov sa nastval a obidvaja odisli z ladu. Po hodnej chvili chlapi z Ruzomberka olutovali svoje skutky a pomaly sa vytrusili na ihrisko. Mozno sa aj zahanbili, ked videli mladeho rozhodcu, ako je napriek ich poklesku rozhodnuty doviest zapas do konca. Potom sa uz situacia upokojila a po dvojcifernej vyhre sme skoncili druhi.
   Este pred poslednym zapasom odovzdali Hokejovemu klubu Brezno dar - hokejovy vystroj. Bolo to pekne pripravene, najprv vykorculovali na lad pripravkari, potom seniori doniesli vo vakoch vystroj. A predstav si, z tych vakov, ako motyle z kukly, vyliezli dalsi pripravkari vo vystroji. Primator Ing. Jaroslav Demian aj zastupca SZLH Drahomir Mydlo pekne hovorili o vyzname takejto pomoci a uprimne podakoval aj prezident HK Brezno Peter Luptak.
   Bol to pre hokej v Brezne stastny den. A  stastie postihlo aj nasu rodinu! Moja zena vyhrala v tombole 16. cenu. Zavinace. Nie kazdy vsak take stastie oceni. Predstav si, pre pecenu bravcovu hlavu si vyherca neprisiel. Ale nazmar nevysla.
   Maj sa tam hore, ci kde to si, pekne!   

Jozo                                                                                                                                   Ing.JozefKolarovic 


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT