20. JUN  2006 Strana 2

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

chyrnik.jpg (7237 bytes)

 

Cesta rozprávkovým lesom

   Breznianski turisti pod záštitou primátora mesta Brezna, v spolupráci s Centrom voľného času a Lesmi mesta Brezno, spol. s r. o.,  pripravili na sobotu 24. júna Cestu rozprávkovým lesom v priestore pod Skalkou nad nemocnicou. Vstup je od 9. do 12. hodiny, akcia skončí o 14. hodine. Rodičia môžu  kúpiť vstupenky za 100 korún v každej materskej škole a v Turisticko-informačnej kancelárii na námestí. Cieľom podujatia je spoločný pobyt rodičov a detí v prírode, stretnutie s postavami z rozprávok, výchova vzťahu k prírode, ekológii a plnenia zaujímavých úloh. Okrem sladkých odmien dostane každé dieťa chlebík a špekáčik, ktorý si môže opiecť na pripravenom ohnisku.

(tj) 

Centrum voľného času očami detí

   Centrum voľného času v spolupráci s Miestnym odborom Matice slovenskej v Brezne vo štvrtok 15. júna usporiadalo už tretí ročník tejto súťaže. Mladí umelci opäť skrášľovali prostredie a Školskú ulicu, na ktorej má CVČ svoje sídlo. V tomto školskom roku sa na súťaži zúčastnili tradične deti zo Základnej školy Karola Rapoša, Základnej umeleckej školy v Brezne a pripojila sa aj Základná škola z Pohorelej. Všetci dostali od matičiarov drobné spomienkové predmety. Školská ulica je ich pričinením opäť o niečo žiarivejšia a pútavejšia.

(PeDzu)

 Brezno má nový rekord

   Mestské kultúrne stredisko v Brezne v pondelok 12. júna dostalo certifikát o uznaní slovenského rekordu za najdlhšiu klobásu, ktorú vyrobili v jednom kuse majstri mäsiari Jaroslav Chabada a František Gajdoš z Medzibrodu. Klobásu dlhú 20,46 metra, ktorá „uzrela svetlo sveta“ počas Dní mesta Brezna, uznali za najdlhšiu na Slovensku.

(jš)

Deň polície

   Banskobystrickí policajti v nedeľu 25. júna na Námestí slobody organizujú Deň polície. Kultúrno-spoločenské podujatie o 10. hodine otvorí riaditeľ KR PZ plk. Mgr. Vladimír Ďatko. V hudobnom programe bude účinkovať Róbert Kazík a Dychová hudba Ministerstva vnútra SR. Polícia pripravuje zaujímavé ukážky zo svojej činnosti, s ktorými sa verejnosť nemá možnosť bežne stretnúť. Návštevníci uvidia techniku a technické vybavenie Policajného zboru, vojenskej polície a Hasičského a záchranného zboru. Zaujímavé budú ukážky z činnosti pohotovostného policajného útvaru, parašutistickej činnosti a z kynológie, ale aj prehliadka rôznych zbraní a ukážky z činnosti kriminalistických technikov. Okrem rôznych hier a súťaží si deti budú môcť zajazdiť na detskom dopravnom ihrisku. Pre vodičov bude k dispozícii bezplatná prehliadka technického stavu tlmičov osobných áut. Na podujatí budú vystavené najnovšie modely značiek Peugeot a Nissan.

(mf)


Svätojánska noc plná hudby

   Sezónu letných hudobných festivalov otvoril v piatok 16. júna piaty ročník Svätojánskej noci plnej hudby. Po úvodnej kapele Prométeus a domácich kapelách Druhý Dych a RekuSynku sa hlavne mladšia časť publika roztancovala a rozospievala pri známych hitoch skupiny Smola a hrušky. Zlatým klincom programu však jednoznačne bola „zlatá slávica“ Zuzana Smatanová. Ovácie publika zožali aj držitelia štyroch Aurelov, skupina Peha so speváčkou Katkou Knechtovou. Do skorého rána sa tínedžeri zabávali na SuperDisco, ktorú otvoril DJ MecVrabec.

 

Podujatie pokračovalo v sobotu popoludní vystúpením kapiel Peoples from the mountains, Blue Cat, Chiméra a Mukatado. Večerný program začal tónmi rockových formácií Shandy RP z Prešova a Arzén z Terchovej. Niet pochýb o tom, že skupina Taktici dokázala zabaviť všetky generácie zastúpené v publiku  starými známymi hitmi, ale i pesničkami z najnovšieho CD. Skladby svojho najnovšieho CD predstavila aj skupina HEX, ktorá taktiež roztancovala a roztlieskala pohorelský amfiteáter. Potom pódium patrilo v Pohorelej mimoriadne obľúbenej rockovej klasike v podaní Metalindy. Na záver programu vystúpila punková formácia SlepéČrevo z Dolnej Lehoty.
   O výbornú náladu publika z celého Slovenska sa postarali po obidva dni programu aj moderátori rádia RTI Natálka Balajová a Vlado Vaverčák.

(jp)
Foto: Pavol Brenčič



V rámci Breznianskeho kultúrneho leta sa v tretí júnový piatok na námestí predstavil s bohatým programom detský folklórny súbor Štastné detstvo. Mladí súboristi v sobotu odchádzajú na zájazd do Francúzska, kde spevom, tancom a hudbou budú reprezentovať mesto Brezno a očarujúcu horehronskú kultúru. 

Foto: Štefan Vozár

 

  


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT