20. JUN  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

      

Polícia vyšetruje krádež, ktorá sa stala na námestí v Brezne. Doposiaľ nezistený páchateľ 9. júna v obedňajších hodinách na zastávke SAD ukradol zo zatvorenej kabelky čiernu koženkovú peňaženku s vodičským preukazom, občianskym preukazom, platobnou kartou, preukazom poistenca a finančnou hotovosťou. Krádežou vznikla majiteľke škoda približne za 3500 korún.

   V čase od 5. do 9. júna v Podbrezovej na Štiavničke ktosi kradol v byte na piatom poschodí. Odniesol si šperky zo žltého kovu, rôznu bižutériu, digitálny fotoaparát, bankomatové karty a 150 eur. Škodu vyčíslili na vyše 22 tisíc korún.

   Na mieste zvanom Čeremka v katastri Telgártu 9. júna sa neznámy páchateľ vlámal do maringotky, odkiaľ ukradol rádio, baterku, ručnú vŕtačku, kozmetiku, cigarety, sviečky a potraviny. Krádežou a poškodením zariadenia spôsobil majiteľovi škodu za viac ako 2600 korún.

  

          

Od 15. hodiny 9. júna do raňajších hodín 12. júna šarapatil zlodej nad nemocnicou v Brezne. Vlámal sa do objektu vodojemu banskobystrickej spoločnosti a z miestnosti s náradím ukradol asi 50-metrové horolezecké lano. Nechal za sebou asi 5-tisíckorunovú škodu.

   Dvanásť reťazových úväzkov dlhých dva a dva a pol metra, bandasky, pracovné odevy, niekoľko párov rukavíc, debnička s montážnym náradím, pracovné čižmy, sada vidlicových kľúčov a iné veci zmizli do 12. júna z maringotky v katastri Bacúcha. Krádežou vznikla celková škoda za vyše 34 tisíc korún.

   Neznámy asi 30-ročný muž 14. júna vošiel so súhlasom 91-ročného majiteľa domu na Školskej ulici v Závadke nad Hronom dnu s tým, že jemu a jeho manželke vyplatí 300 tisíc korún za účasť v odboji, ak mu dajú zálohu 10 tisíc korún. Po tom, čo manželka zobrala peňaženku, položila ju na posteľ a chcela zavrieť skriňu, muž zobral peňaženku, v ktorej bolo 30 tisíc korún a bez slova odišiel. Polícia po páchateľovi pátra.

(Podľa informácií zástupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

 

Čo sa udialo v týždni od 9. do 16. júna

 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

  Andrej Balco z Podbrezovej, Šimon Černák z Mýta pod Ďumbierom, Peter Koňa z Telgártu, Radoslav Harvan z Telgártu, Saša Pušková z Brezna, Jerguš Medveď z Čierneho Balogu, Lucia Harvanová z Telgártu, Terézia Chovancová z Brezna, Richard Bartoš zo Šumiaca, Radoslav Medveď z Brezna.

 

 Opustili nas_image

     

  Rudolf Filipko (91) z Predajnej, Ján Troliga (55) z Valaskej, Mária Pušková (54) z Brezna, Jozef Slovík (86) z Valaskej, Drahuša Bartošová (50) z Brezna, Jozef Kutliak (84) z Hronca, MUDr. Bibiána Kanderová (67) z Brezna, Zlatica Vargová (88) z Brezna, Viera Hôrčiková (66) z Predajnej, Ján Beňuš (86) z Lomu nad Rimavicou, Ivan Molčáni (64) z Predajnej, Emília Pušková (77) z Brezna, Tibor Siman (62) z Predajnej, Mária Machalová (74) z Brezna, Martin Gajdoš (27) z Podbrezovej, Róbert Adamek (72) z Michalovej, Anton Kováčik (82) z Čierneho Balogu, Anna Fabianov (59) z Čierneho Balogu – Dobroče, Ján Kubacky (63) z Jasenia.  

150

   V sobotu v Predajnej hasiči vytiahli na cestu Feliciu, ktorá bola mimo vozovky, k zraneniam nedošlo. Na Ulici Fraňa Kráľa vysokým tlakom uhasili horiace odpadky a zaznamenali prípad na Malinovského ulici, kde vodič škodovky narazil do stojacich vozidiel. Pomocou vysokozdvižného vozíka na Švermovej ulici v Brezne otvorili byt, v ktorom sa nachádzali malé deti. Posledný výjazd absolvovali do Valaskej, kde v spolupráci s tamojšími dobrovoľníkmi zlikvidovali požiar lesného porastu.

155

   Lekári skonštatovali, že v tomto týždni nedošlo k žiadnym vážnym zraneniam. Zaznamenali jeden úraz, ktorý si spôsobil muž v podnapitom stave po tom, čo pred pohostinstvom spadol na zem. Zaevidovali 14 výjazdov k náhlym príhodám srdca a obehu, 13 k neurologickým príhodám, 9 k iným prípadom, 2 k dýchacím príhodám a previezli pacienta do nemocnice v Banskej Bystrici.

Cestná záchranná služba

16 154
0903 745988

   Členovia Cestnej záchrannej služby zaeividovali päť dopravných nehôd, po ktorých došlo k ľahším zraneniam. Vyštartovali do Jarabej, Polomky, Štiavničky, Červenej Skaly a na Čertovicu, odkiaľ prepravili havarované vozidlá. O technickú pomoc ich požiadal majiteľ Volkswagenu s odtrhnutou prednou polosou, ktorý odtiahli z Predajnej do Brezna.

Horská záchranná služba

6195326

   V týchto dňoch sa člen Horskej záchrannej služby zúčastnil na školení pozemnej záchrany vo Vysokých Tatrách. Pekné počasie prilákalo do hôr veľa školákov z rôznych kútov Slovenska. Milovníkov vysokohorskej prírody poteší, že zo Srdiečka na Kosodrevinu začala premávať sedačková lanovka.

 

SPOMIENKY

    

 Sú ľudia, ktorí pre nás v živote znamenajú viac, ako tí ostatní. O to ťažšie je naučiť sa bez nich žiť.
   Dňa 18. júna sme si pripomenuli štvrté výročie úmrtia mamy, starej mamy

Terézie Švantnerovej.

   S láskou a úctou spomínajú synovia a dcéry s rodinami.

...

   Kyticu kvetov na hrob dávame, v modlitbách s úctou a láskou na teba spomíname.
   Dňa 18. júna sme si pripomenuli piate výročie úmrtia nášho drahého

Júliusa Molčana z Valaskej.

   Kto ste ho poznali, venujte mu s nami tichú spomienku.
   Smútiaca rodina

SPOMIENKY

 

   Smutný je domov, keď ho opustil ten, ktorý ho vybudoval a rád by žil v ňom a teraz veľmi chýba v ňom.
   Dňa 5. júna uplynulo smutných pätnásť rokov odvtedy, čo nás opustil drahý manžel, otec, starý otec a dobrý priateľ

Milan Zemko.

   Spomína smútiaca rodina.

...

   Čas plynie a rana bolí, ani čas ju nezahojí. Keď nad ránom slnko vyjsť malo, tvoje srdce náhle zastalo. Už ťa neprebudí slnko, ani krásny deň, ty si spíš svoj večný sen. Neprebudíme ťa ani najkrajším slovom, tak ti dáme na hrob kytičku a povieme: „Mamka naša drahá, zbohom.“
   Dňa 7. júna uplynulo tridsaťosem rokov odvtedy, čo nás navždy opustila po ťažkej chorobe naša mamička, manželka, starká a prastarká

Elena Lalíková

   a dňa 24. júna si pripomenieme jej nedožité osemdesiate narodeniny
   S láskou spomínajú manžel, dcéra Vierka, synovia Ján, Dušan, Milan s rodinami, vnúčatá a pravnúčatá.

...

   Ruky pracovité museli skrehnúť, žiadalo sa im v rodnej zemi odpočinúť. Srdce ubolené prestalo biť, nebolo lieku, aby mohlo ďalej žiť. Už ťa neprebudí slnko, ani krásny deň, na hrončianskom cintoríne spíš svoj večný sen.
   Dňa 13. júna sme si pripomenuli prvé výročie úmrtia nášho otca, starého otca a manžela

Juraja Kalmana z Brezna.

   So spomienkou v srdci smútiaca rodina.

...

   Len kytičku kvetov z lásky ti na hrob môžeme dať, pokojný spánok ti priať, modlitbu tichú odriekať a s bolesťou v srdci na teba spomínať.
   Dňa 15. júna sme si pripomenuli nedožité sedemdesiate piate narodeniny

Alžbety Imreovej z Michalovej.

   S láskou spomína manžel Ladislav, dcéra Vierka a syn Ľubomír s rodinami, vnúčatá Zuzka, Janka, Maťko, Ľuboško a Danielka.

...

   Sú chvíle, ktoré ťažko prežívame, sú okamihy, na ktoré tisíckrát spomíname. Márne ich naše oči všade hľadajú, márne po tvári slzy stekajú.
   Dňa 16. júna uplynulo tridsaťpäť rokov od smrti nášho drahého otca

Jána Belka

   a dňa 22. júna uplynie sedem rokov od smrti našej drahej mamky

Rozálie Belkovej z Michalovej.

   S láskou a úctou spomínajú dcéry, synovia, zaťovia, vnúčatá a pravnúčatá.

...

  Navždy prestali pre teba hviezdy svietiť, už navždy prestalo pre teba slnko hriať, ale tí, čo ťa milovali, nikdy neprestanú na teba spomínať.
   Dňa 22. júna si pripomenieme druhé výročie úmrtia našej drahej manželky, mamy, starej mamy

Anny Baliakovej z Braväcova.

   S láskou spomína manžel, synovia a dcéry s rodinami.

...

   Odišiel si náhle, nečakane, na rozlúčku nebol čas, tvoj odchod zabolel všetkých nás. Chceli by sme zastaviť tú chvíľu a späť vrátiť čas, pre nás si však nezomrel, spomienky na teba ostanú navždy v nás.
   Dňa 26. júna si pripomenieme smutné prvé výročie úmrtia nášho drahého manžela, otca, starého otca, brata

Milana Šperku z Brezna.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.
   S láskou spomína smútiaca rodina.

 

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, č. tel: 0905 119230

Baran
   Máte
možnosť získať si priazeň úžasného človeka, ktorý vás vo vašom živote posunie dopredu. Buďte však opatrný!

Býk
   Leto je ako stvorené na flirt a preto sa nezaťažujte zbytočnými povinnosťami
v práci a užívajte si voľnosť!!!!

Blíženci
  
Pracujete od rána do večera a neviete kde vám hlava stojí. Zabúdate však  pritom, že doma na vás čaká rodina!

Rak
   Je najlepší čas na dovolenku,
a to znamená, že si konečne môžete dopriať oddych a rekreáciu!

Lev
   Zabudnite na závisť a žiarlivosť. Svojimi škandálmi a výstupmi môžete ľahko stratiť človeka, ktorého milujete!

Panna
   Ak máte melancholickú náladu, choďte nakupovať, alebo sa vyberte s priateľmi na zábavu do baru a zbaľte nejakého podnikateľa/-ku.

Váhy
   Ste dosť nedôverčivý, no mali by ste sa nad tým zamyslieť. Ak budete prílič odmeraný k priateľom, môžete ich vážne uraziť.

Škorpión
   Čaka vás sklamanie v láske, no zase na druhej strane môžete vyhrať niečo veľké a cenné.

Strelec
   Viac času trávte v prírode, na čerstvom vzduchu s rodinou a priateľmi. Zlepší sa vám zdravie.

Kozorožec
   Snažte sa byť viac kreatívnejší, čo si hneď všimne váš nadriadený a určite neostanete bez väčšej finančnej odmeny!

Vodnár
   Budete atraktívny a vyzývavý najmä pre opačné pohlavie. Čakajte mnoho ponúk na rande!

Ryby
   V práci máte už záverečné stresy, preto sa snažte zachovať si chladnú hlavu. Do pár dní čakajte zlepšenie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT