11. JULN 2006 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar od 11. do 18. jula

15. so, 16. ne - SAW 2 (USA, MP/15, 19.30) - Thriller.


KULTURA

   Obecny urad v Sumiaci v sobotu 15. jula srdecne pozyva na  podujatie pri prilezitosti 14. vyrocia podpisania deklaracie zvrchovanosti Slovenska.
   Program: 16.00 otvorenie vystavy miestnych remesiel v ZS, 16.30 prijatie hosti v obradnej sieni, 17.30 presun na kulturny program, 18.00 otvorenie kulturneho programu; ucinkuju: FS z Jakuban, Jarabiny a domaci FS Sumiacan a DFS Sumiacanik, 20.00 zapalenie Vatry zvrchovanosti, 22.00 posedenie hosti v sale obecneho uradu.

 . . .

  Pri prilezitosti 135. vyrocia od smrti Jana Chalupku, ktory posobil v Brezne ako evanjelicky farar 44 rokov, sa v sobotu 15. jula o 18.00 uskutocni vo farskom dvore hudobno-dramaticke pasmo, na ktore vas cirkevny zbor srdecne pozyva.

. . .

Bielohandelske kulturne zdruzenie  Bukovinka pozyva na 5. rocnik folklorneho festivalu na Bielych Handloch v dnoch 14. -  15. jula v amfiteatri v Bravacove.

14. piatok
17.00 krojovany sprievod, 18.20 otvorenie festivalu, 18.30 Orawiaci – vystupenie zahranicneho hosta festivalu z Polska,
19.45 Podpolianski vrchari – spevy a tance z Podpolania, 21.00 Anicka Kovacovie – predstavenie divadelneho suboru z Bravacova

15. sobota
15.30 Zahrajme sa... - vystupenia DFS: Klasok z Podbrezovej, Stastne detstvo z Brezna, Helpiancok z Helpy, 17.00 Pozdrav zo Srbska – vystupenie zahranicnych Slovakov z kulturno osvetoveho spolku Jednota Kluzany, 19.30 Po svojom – program dedinskych folklornych skupin Bukovinka z Bravacova, Kycera z Cierneho Balogu, Ciertaz z Nemeckej,
21.00 Polana – profilovy program – folklorny subor zo Zvolena

  Sprievodne podujatia: 15. jula - jarmok ludovych vyrobcov a tradicnych remesiel z Bielych Handli a okolia, 23.30 tanecna zabava s Jozefom Ambrozom.


Dakujeme...

   Dakujeme panovi Ilievovi z Valaskej, ktory pomohol nasmu synovi Janovi Daxnerovi z Brezna. Po nehode, ktora sa stala 27. juna, zavolal lekarsku zachrannu sluzbu, policajtov a postaral sa aj o zraneneho.

Vdacni rodicia a surodenci

...

   Dakujeme primarovi MUDr. J. Mackinovi, MUDr. V. Kaiserovej, sestram a celemu kolektivu oddelenia ARO breznianskej nemocnice  za prikladnu starostlivost a zaroven dakujeme pohrebnej sluzbe Iris za dostojnu rozlucku.

Rodina Servejova

...

   Unia nevidiacich a slabozrakych Slovenska v Brezne c. 70 dakuje za pekne podujatie v Bravacove tymto sponzorom: Ing. Mirko Kasak - Troll, Kvety Camelia - Lenka Spiriakova, detsky obchod Motylik - Adriana Peniakova, Bizuteria Tesco  Erika Kovacikova, Ski-Bike sport - servis Miroslav Kovacik, papiernictvo Rami, s. r. o., - Ambrozovci, masiaren Bucko, s. r. o., maso - udeniny Moza - Janka Mozova, Autoplyn - montaz splynovacov - Jozef Krutel, TD - Taxi Brezno - Tomas Demian, Boris Putnok, Jogi sport - Peter Medved, Isu sport - Branislav Surovy - V. Vican, Fresh Cafe Tesco - Jozef Dudas, Magic, Svato Pub, Rado Svetlik, Peta Skurcakova, Iveta Gasperikova, Mario Ciz, Janka Medvedova, Zeleziarne Podbrezova a. s., pekaren Flosnik, viceprimatorka Ing. Janka Mihalovicova, Katolicky farsky urad v Brezne, Bukovinka.

(ad)

...

   Dakujeme za vecne ceny pre ucastnikov Bomburovej sable: mestu Brezno, mestskemu kulturnemu stredisku, COOP Jednota, Kniznemu centru, Rami, s. r. o., MIX 39, ISU, s. r. o. Fotosluzbe - Jaroslav Slavkovsky, Vinarni Zuzana, Valerii Kindenayovej (vsetci z Brezna).

(DaRa)

...

   Skolsky klub deti pri Zakladnej skole v Podbrezovej dakuje starostovi Ing. J. Stellerovi, obecnemu uradu, obcianskemu zdruzeniu Slniecko a vsetkym ochotnym ludom, ktori pocas celeho skolskeho roka prispeli financnou podporou a tiez svojou ochotou prejavili pomoc pri praci s detmi. Podakovanie patri aj riaditelke Mgr. V. Dvorskej za jej kladny postoj ku skolskemu klubu, pretoze ona sama pozna aka je praca s detmi tazka a zodpovedna.

...

   Dakujeme za pomoc pri organizovani XII. Majstrovstiev Pohorelej a sveta v koseni 2006 svojim partnerom: AGROSPRA - Bratislava, AGROPOHORELA - Pohorela, SYNGENTA - Bratislava MASTEX sa – Bratislava, Nadacia Matice slovenskej – Martin, RAKI –
Bratislava, BARTRANS – Pohorela, SARIS – Zvolen, Augustin MAGDOLEN - MRK Banska Bystrica, Hanka GASPAROVICOVA - TOMI Lucenec, COOP Jednota – Brezno, Milan LAPIN - Bitunok Medzibrod, Hanka KRESAKOVA - Kamix Pohorela , Jozef POMPURA Stolarstvo – Pohorela, Libuska JANOSKOVA- Kadernictvo Pohorela, Druzstvo vlastnikov oviec a koz - Pohorela , Miroslav SYC – stolarstvo Pohorela, HS Druhy dych – Pohorela, Jozef MATUS - akordeonista, Ing. Jozef POMPURA - ELGAS Pohorela, Predajca traktorov New Holland – Banska Bystrica.

(lj)


Medzinarodne preteky automobilov do vrchu  Brezno - Cierny Balog

   Treti julovy vikend (15. a 16. jula) sa priaznivci rychlych aut mozu tesit na v poradi uz 13. rocnik medzinarodnych pretekov automobilov do vrchu (majstrovstva FIA Cup, majstrovstva FIA Challenge, majstrovstva Zony strednej Europy a historicke vozidla, majstrovstva Slovenskej republiky) Brezno - Cierny Balog. Uz v piatok 14. jula od 18. hodiny je na programe prolog - predstavenie timov na namesti v Brezne. V sobotu a v nedelu o 8.30 hodine zacina trening a o 13. hodine preteky.
   Organizatori zaroven upozornuju, ze divaci sa v priestoroch pretekov pohybuju vo vyhradenych priestoroch na vlastne nebezpecie. 

 . . .

Polomsky western

   V sobotu 15. jula sa v sportovom areali v Polomke uskutocnia tradicne preteky vo westernovom a rodeovom jazdeni. Program: 7.30 - 8.30 prezentacia ucastnikov, 8.30 - 9.00 porada jazdcov, 9.00 zaciatok pretekov, 13.30 slavnostny nastup, 18.00 ukoncenie sutaze, 19.00 - country zabava, hra Tulibanda.
   Organizatorom podujatia je obec Polomka a Slovenska asociacia westernu, Ridingu a rodea. Sutazi sa vo westernovych disciplinach - Trail, Western Pleasure, Reining - co je drezura, ovladanie kona, pracovne ulohy, ako aj v divacky atraktivnejsich, rodeovych disciplinach. Maju dve casti - rychlostnu - beh okolo sudov na cas po presne urcenej trase (Barrel Race) alebo slalom okolo siestich tyci (Pole Bending) a potom su tri discpliny, kedy jazdci pracuju s dobytkom. Najprv trojclenny tim jazdcov oddeluje od stada tri telata v casovom limite (Team Penning), samotny jazdec oddeluje jeden kus do pripravenej ohrady takisto na cas (Catle Penning) a chytanie dobytku do lasa (Lasovanie).


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT