8. AUGUST   2006 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar od  8. do 15. augusta

13. nedela - Nas otec, pes (USA, MP/12, 19.30) - Dobrodruzna komedia.


KULTURA

   Mestske kulturne stredisko v ramci Breznianskeho kulturneho leta v piatok 11. augusta o 17.00 pozyva na namestie na VLNY FOLKU II - obcianske zdruzenie Plt uvadza folkovu skupinu Nahodni pocestni z Martina.

. . .

  Obecny urad, Miestny odbor Matice slovenskej, Farsky urad a Zakladna skola v Telgarte, Stredoslovenske osvetove stredisko a Dom Matice slovenskej v Banskej Bystrici, AIA centrum v Bratislave cez vikend 12. a 13. augusta pozyvaju do Telgartu na 12. rocnik festivalu viachlasneho chramoveho a ludoveho spevu OZVENY STAROSLOVIENCINY 2006, venovany 680. vyrociu prvej pisomnej zmienky o obci.
   Program: sobota - 9.30 - 11.00 Stretnutie pri prameni Hrona - privitanie ucastnikov festivalu, 12.00 Ozveny slovenskeho sveta - spolocny program ucastnikov Ozvien na Kralovej holi, 15.00 Spevy chramov - prehliadka chramovych spevov v greckokatolickom kostole, 19.00 Marina -profilovy program zenskej spevackej skupiny v kulturnom dome, 19.30 Ozveny zivota - slavnostny program XII. rocnika Ozvien staroslovienciny v kulturnom dome
   nedela - 9.30 Svata liturgia v greckokatolickom kostole, spoluucinkuju ucastnici festivalu, 14.00 stretnutie obcanov a rodakov obce Telgart v sale kulturneho domu - slavnostny prihovor a odovzdanie pamatnych listov, prva prezentacia monografie obce Telgart, prva prezentacia CD folklornej skupiny Telgart, 14.45 kulturny program folklornej skupiny Telgart, Jana Ambroza a LH Borievka.
   Sprievodne podujatie: vystavka z historie obce Telgart.
   Ucinkujuce spevacke skupiny: Bancan z Banskeho, Chor Daudzieva z Lotysska, Kojsovan z Kojsova, Marina zo Zvolena, Poracan z Poraca, Rodokmen z Bratislavy, Studienka z Vernara, Sumiacan zo Sumiaca, Sunavan zo Sunavy, Telgart z Telgartu, Vernar z Vernara, Vienal z Brezna, Knazsky zbor sv. Jakuba.

  . . .

Obec Myto pod Dumbierom
   pri prilezitosti 310. vyrocia prvej pisomnej zmienky v slovniku obci Slovenska v dnoch od 10. do 12. augusta pozyva na
DNI OBCE MYTA POD DUMBIEROM
Program kulturno-sportoveho podujatia:
stvrtok - 18.00 vystupenie  folklorneho suboru Bukovinka z Bravacova v kinosale, vystava rucnych prac a ludovych vyrobkov v sobasnej miestnosti
piatok - 18.00 slavnostne zasadnutie obecneho zastupitelstva v kinosale, udelenie cestneho obcianstva obce, 20.00  vystupenie crazy country skupiny Tucna Anca v kinosale
sobota - 11.00 XIII. rocnik futbaloveho turnaja O putovny pohar starostu obce, 14.00 - 16.00 sutaze pre deti a dospelych, 16.00 - 18.00 pokus o vytvorenie ustanovujuceho slovenskeho rekordu v piti zincice, 17.00 vyhodnotenie sutaze podnikatelov, 20.00 vystupenie popularnej hudobnej skupiny STARMANIA a DJ CLUB MIX, 23.00 barmanska ohnova sou.
   Moderuje Richard Vrablec (www.zabavac.sk)


Dakujeme...  

   Dakujeme primarovi MUDr. J. Mackinovi, MUDr. V. Kaiserovej, sestram a celemu kolektivu oddelenia ARO breznianskej nemocnice za prikladnu starostlivost. Za  dostojnu rozlucku patri podakovanie pohrebnictvu IRIS a za rozlucku v kostole na Branicke dekanovi Jozefovi Hrtusovi a farnickam  p. Kvietkovej, p. Muchovej, p. Laslavikovej a p. Cervenanskej.

Rodina Juliusa Giertla

...

   Od 17. do 25. jula som so zapalom pluc lezala v detskom oddeleni Nemocnice s poliklinikou v Brezne. Dakujem MUDr. N. Surovemu za to, ze je velmi mily k detskym pacientom, ma naozaj ludsky pristup.

Petra Valovcanova

...

   Moje uprimne podakovanie patri MUDr. D. Kresakovej, MUDr. E. Buckovej a celemu personalu Liecebne pre dlhodobo chorych v Brezne za prikladnu starostlivost a opateru, ktoru preukazali Pavline Muranskej v poslednych dnoch jej zivota.

Daniela Donovalova


 

Mestske kulturne stredisko v Brezne v septembri otvara tieto kurzy:

* anglicky jazyk - 1. rocnik

* anglicky jazyk - 2. rocnik

* anglicky jazyk - 3. rocnik

 

* nemecky jazyk - 1. rocnik

* nemecky jazyk - 2. rocnik

* nemecky jazyk - 3. rocnik

 * taliansky jazyk pre zaciatocnikov
* taliansky jazyk pre stredne pokrocilych

 * francuzsky jazyk pre zaciatocnikov
* rusky jazyk pre zaciatocnikov
* spanielsky jazyk pre zaciatocnikov

 Kurzovne na 9 mesiacov - 2000 Sk
Kurz konci osvedcenim o ukonceni kurzu.
Zapis do kurzu trva do 15. septembra.
Informacie: Mestske kulturne stredisko, Svermova 7, 977 01 Brezno, tel.: 6112189, 6112108.

 . .

 Moznosti vysokoskolskeho studia v Brezne

   Dekan Materialovotechnologickej fakulty Slovenskej technickej univerzity prof. Ing. Jozef Sablik, CSc. vypisal v ramci predchadzajucich rokovani s predstavitelmi mesta Brezna a regionu
II. kolo prijimacieho konania.
   Uchadzaci sa mozu prihlasit do 10. augusta na atraktivne studijne programy:
* personalna praca v priemyselnom podniku
* priemyselne manazerstvo
* technicke materialy
* vyrobne technologie.
   Blizsie informacie mozete ziskat kazdy stvrtok od 8. do 12. hodiny v detasovanom pracovisku MTF STU v Brezne (budova Spojenej skoly - vchod z Ulice B. Němcovej).

 . . .

Vecer netradicnych sportov

   Sportovy klub v Helpe v sobotu 19. augusta od 17. h  pozyva na jubilejny 5. rocnik podujatia s nazvom Vecer netradicnych sportov. V siedmich kategoriach sa predstavi strnast najlepsich thajskych boxerov, ktori budu sutazit o titul majstra Slovenska. Divaci uvidia aj sutaz v pretlacani ruk a v tlaku na lavicke v lahu. Medzi niekolkymi zaujimavymi hostami nebude chybat dvojnasobny majster sveta v thajskom boxe, rodak z Helpy Rudolf Durica. Za zrebovatelne vstupenky dospeli zaplatia sto a deti patdesiat korun. Diskoteka potrva az do rana. Organizatori pozyvaju milovnikov netradicnych sportov na toto na Horehroni ojedinele podujatie.

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT