8. AUGUST  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Obvineniu z precinu nebezpecneho vyhrazania celi 27-rocny muz z Cierneho Balogu. Poobede 29. jula pod vplyvom alkoholu po prichode domov nadaval svojej o dva roky mladsej manzelke a rozhadzoval a rozbijal vsetko okolo seba. Zenu s dietatom na rukach dokonca fyzicky napadol a vyhrazal sa jej zabitim. Voci utocnikovi bolo zacate trestne stihanie.

   V noci z 30. na 31. jula v areali SAD na Ceste osloboditelov v Brezne sarapatil zlodej. Otvoril veka na palivovych nadrziach na kamione znacky Volvo a ukradol 250 l nafty. Skoda sa vysplhala na 10 tisic korun.

  V neskorych vecernych hodinach 31. jula v Podbrezovej spred vchodu na Stiavnicke ukradli cervene osobne motorove vozidlo VAZ 2101. Auto 22-rocneho majitela bolo najdene v Hronci, autickar znehodnotenim vozidla sposobil skodu asi za 20 tisic korun.

   Pod ruskom prvej augustovej noci na Ulici 1. maja vo Valaskej sa ktosi vlamal do osobneho auta Skoda 125. Odniesol si autoradio, lovecky ozdobny noz s gravirovanou cepelou, slnecne okuliare a audiokazety, vsetko dovedna za 11 tisic korun.

 

    Vysetrovatel zacal trestne stihanie a z precinu nebezpecneho vyhrazania obvinil 33-rocneho muza z Podbrezovej. Prveho augusta vecer po predchadzajucej hadke s matkou prevratil stol a vyhrazal sa, ze ju zabije. Jeden noz pritom hodil vedla matky a druhy na policu. Okrem toho aj svoju 28-rocnu sestru udrel do tvare.

   V skorych rannych hodinach 2. augusta mali nevolanu navstevu v priestoroch firmy na Strojarenskej ulici v Piesku. Zmizli odtial zvaraci stroj s elektronikou za 150 tisic korun a elektricka rucna uhlova bruska za 10 tisic korun. Poskodenim vnutorneho zariadenia firmy zlodej narobil skodu za 14 tisic korun.

   V noci z 3. na 4. augusta vykradli pohostinstvo na Ulici CSA v Brezne. Neznamy pachatel si odtial odniesol rozne alkoholicke i nealkoholicke napoje, cigarety, hifi vezu, vrtacku a financnu hotovost. Majitelovi kradezou a poskodenim zariadenia sposobil skodu za 21 500 korun.

   Predpoludnim 5. augusta oznamili kradez vlamanim do rekreacneho domu v Lopeji. Kradezou modreho cross-motocykla Derby Sendra 50R, porcelanovych umyvadiel s podnozkami, splachovacich nadrziek, obkladaciek a tmelu na ich lepenie vznikla 50-rocnemu majitelovi domu skoda za 95 tisic korun. Na zariadeni nechal zlodej asi pattisickorunovu skodu.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 28. jula do 4. augusta

 
Uzreli svetlo sveta image

 

      Erika Harvanova z Helpy, Bianka Gaziova z Brezna, Nina – Maria Malikova z Brusna, Peter Vajs z Brezna, Karolina Adamekova z Pohronskej Polhory, Dasa Hiadlovska z Brezna, Martin Zlevsky z Brezna, Maria Eremiasova z Brezna.

 

  Opustili nas_image

     

  

     Anna Pancikova (80) z Cierneho Balogu, Anna Brezovska (84) z Polomky, Aladar Weiss (79) z Podbrezovej, Natalia Radicova (1 mesiac) z Pohronskej Polhory, Anna Kanova (71) z Benusa, Maria Luptakova (96) z Brezna, Jan Bukovec (81) z Cierneho Balogu.

 

150

   Hasici vystartovali k styrom poziarom - V Hronci, v Sumiaci a vo Valaskej horela trava a stare seno a na Malinovskeho ulici v Brezne sa dymilo z pivnicnych priestorov.  Pomoc poskytli pri piatich dopravnych nehodach - v Podbrezovej vodic Felicie narazil do betonoveho plotu, v Brezne doslo k zrazke motocyklistu s Peugeotom a osobne vozidlo zrazilo chodkynu, vo Valaskej vytiahli na cestu Fabiu, ktora bola mimo vozovky, po havarii v Dubovej vycistili cestu, kde asi na desatmetrovom useku vytieklo pat litrov oleja. Otvorili dva byty - v skorych rannych hodinach na SLN, v ktorom sa nachadzali tri male deti, a na Malinovskeho ulici v Brezne.

 

155

   Vo stvrtok lekari do nemocnice previezli so zraneniami na hlave a zlomeninou nohy starsiu zenu, ktoru pri kasarnach v Brezne zrazilo osobne auto. Dovedna absolvovali 31 vyjazdov, z toho 6 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 3 k mozgovym prihodam a k urazom, 17 k inym pripadom a 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli po dopravnych nehodach tri Felicie, Fabiu a Seat. Vzniknute havarie sposobili vodici nedanim prednosti v jazde, neopatrnostou a v jednom pripade zauradoval mikrospanok. Postarali sa o Favorit s poruchou motora, previezli Skodu 105 so zlomenou zadnou polosou a v Benusi vytiahli na cestu osobne auto, ktore bolo mimo vozovky.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby poskytli pomoc turistke, ktora pri prechode cez Chabenec dostala po ustipnuti hmyzom alergicku reakciu. Zachranarom z roznych casti Slovenska pomahali hladat sluchovo a mentalne postihnute 16-rocne dievca z Detskeho domova v Kremnici. Nezvestna sa v stredu popoludni odpojila od skupiny deti, s ktorymi bola na prechadzke v lese. Vychovavatelom sa ju nepodarilo najst, preto poziadali o pomoc. Patranie je zatial  neuspesne.

 

 

Podakovania

 

 

 

Blahozelanie

   Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu dojatim. Zi dlho, mama, medzi nami kym teba mame, nie sme sami.

   Dna 5. augusta sa dozila svojich milych osemdesiatich narodenim mamicka, stara a prastara mama

Maria Bovova z Polomky.

   K tomuto sviatku jej srdecne blahozelaju dcery Marta a Emilia, syn Jan s rodinami, sest vnucat a pat pravnucat babicku obijimaju a bozkavaju.

   

SPOMIENKY

   Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen. Mala si nas rada a chcela si este zit, ale prisla ta chvila, ked musela si nas opustit.
   Dna 28. jula uplynulo sedem rokov od umrtia nasej milovanej

Vierky Baliakovej.

   S uctou spominaju manzel, syn a dcery s rodinami, bratia a sestra s rodinami, mama, svatka, vucata a ostatna rodina.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 30. jula uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila

Emilia Sebökova, rodena Hanesova z Brezna.

   S laskou spominaju syn Slavo s manzelkou Danou, vnucka Simonka.

   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba mi uz nikto nenavrati.
   Dna 2. augusta uplynuli tri roky odvtedy, co ma opustil moj druh

Milan Marcinek z Dolnej Lehoty.

   Spomina druzka Eva s rodinou.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 5. augusta uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec, stary otec

Frantisek Engler z Brezna.

   Spomina manzelka Emilia, synovia Ivan a Frantisek s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vstekych nas.
   Dna 6. augusta sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia

Anastazie Schönovej z Cierneho Balogu – Komova.

   Spomina dcera, syn s manzelkou, vnucata a pravnucata.

...

   Dna 8. augusta uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha manzelka, mama a stara mama

Helena Honkova z Podbrezovej.

   Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.
   S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 12. augusta uplynie rok odvtedy, co nas opustila sestra, mama, stara a prastara mama

Maria Batisova z Brezna.

   S laskou spomina sestra Elena, synovia Peter a Ivan, dcery Viera a Jana s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

   Zvlhli cesty, ulice, slza steka na lice. Prichadza chvila spomienky. Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme ti zbohom.
   Dna 12. augusta uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil syn, brat, otec a priatel

Jozef Demian z Vajskovej.

   Spomina mama, sestra, brat s rodinami, deti Sara a David, priatelka Lucia a kamarati.

...

   Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas. Spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 13. augusta si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Viliama Demiana z Myta pod Dumbierom.

   Spominaju manzelka, syn a dcera s rodinami.

...

   Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat.
   Dna 13. augusta uplynie sedem rokov odvtedy, co nas vo veku nedozitych 58 rokov navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Ladislav Mondl z Brezna – Zadnych Halan.

   S laskou spominaju manzelka, dcera, synovia s rodinami, vnucky a ostatna rodina.
   Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, č. tel: 0905 119230

Baran
   Tento tyzden bude pre vas velmi priaznivy. Uspejete aj u vasho veduceho. Mozete si dovolit viac koketovat.

Byk
   Mozete sa zapojit do riadnej prace a pouzit aj vacsiu  iniciativu. Pozor na kolektiv a na dlhy jazyk.

Blizenci
   Ste obklopeny laskou. Dovolte sebe len to, co chce vasa dusa. V praci budete mat vsetko pod kontrolou. Deti su v dobrych rukach.

Rak
   Po velkej energii prichadza utlm. Doprajte si malu prechadzku, saunu, venujte sa sebe, kupte si nieco na seba.

Lev
   Prichadza k vam lepsia energia. Zacnite sa venovat domacnosti. Ziskate pochvalu od vasich blizkych.

Panna
   Ked vas nieco trapi, neutekajte k alkoholu. Treba pockat na ten spravny cas a vsetko sa vyriesi.

Vahy
   Mali by sa vam vratit peniaze. Uz dlhsi cas si zasluzite pokoj. Budte opatrny vo vztahoch a dajte si pozor aj na kolegov.

Skorpion
   Oporu hladajte v rodine aj u partnera. Venujte sa viac konickom, potrebujete pohyb. Pozor na mastne jedlo, moze vam ublizit.

Strelec
   Tuzite po pokoji a samote. V pritomnosti ludi sa citite vycerpany. Hladajte spravnych ludi na duchovnu debatu.

Kozorozec
   Nepodcenujte dolezite riesenie niektorych problemov. Potrebujete pouzit spravne svoju intuiciu. Pride vam na pomoc vasa laska.

Vodnar
   Vratte sa domov, budte duchom pritomny vedla vasej rodiny. Ochutnajte vonu krbu, hrncov a upecte si dobry kolac.

Ryby
   Zacinate byt precitliveny, mozete sa pre nic pohadat s blizkym. Chyba vam sebavedomie. Potrebujete sa realizovat v praci.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT