17. OKTOBER 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

HK Brezno informuje

Pod strechou stadiona zacina doba ladova

1. liga dorastencov

MHK 32 LI-PA Liptovsky Mikulas - HK Brezno 9:0 (2:0, 3:0, 4:0)

   Zo statistickych zaznamov z tohto zapasu mozno zistit, ze spravidla kazda siesta strela mikulasskych hracov na branku hosti znamenala gol. Dorastenci Brezna ohrozili domaceho brankara v prvej tretine sestkrat a v 2. a 3. tretine vystrelili na liptovsku branku len po pat striel. To dava v zjednodusenej forme aj zakladnu informaciu o pomere sil a efektivnosti hry oboch superov. Az ked si ambiciozne dorastenecke muzstvo Brezna prezije svoj krst prvoligovym ohnom a postupne najde sposob, ako ucinnejsie odolavat silnejsim superom a aktivnejsie posobit v stretnutiach s vykonnostne vyrovnanejsimi ucastnikmi tejto sutaze, prinesu aj statistiky dokaz o tom, ze ucast Brezna v prvoligovej dorasteneckej sutazi bola spravnym rozhodnutim vedenia hokejoveho klubu.

SKI PARK MHK Kezmarok s. r. o - HK Brezno 8:2 (2:1, 4:1, 2:0), goly Brezna: Patrik Blasko, Michal Brozman

   V zaverecnom zapase prvej stvrtiny zakladnej casti sutaze chybalo dobremu dojmu z hry Brezna v prvej a tretej tretine vyraznejsie golove vyjadrenie tohto pocitu. Druha tretina potvrdila kezmarskym fanusikom domaceho muzstva prevahu nad novacikom sutaze. Viacere goly do siete hosti padli od strelcov v blizkosti branky Brezna, ktorych vyhodnu strelecku poziciu nedokazali protihraci vcas eliminovat. Schopnost uspesne riesit taketo situacie prinasa skusenost, moznost poucit sa z prezitych okamzikov, ktore hracom prinasa ucast pri ich zrode.
   Buduci tyzden zacina druha stvrtina dorasteneckej prvoligovej sutaze. Pre Brezno odvetami s Presovom a Humennym. V prvej casti ziskali dorastenci Brezna styri body za vitazstvo nad Humennym a kontumacne dva body za nedostatky funkcionarov Trebisova, pre ktore sa zapas s tamojsim druzstvom nehral.

   Pod strechou zimneho stadiona uz zacina byt klzko, co spolu s doznievajucim babim letom iste potesi vsetkych nedockavych priaznivcov hokeja na Horehroni. Uz v sobotu 4. novembra zacina prve kolo 2. ligy seniorov zapasom Brezno - Sabinov.

Ing.  Jozef  Kolarovic

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov
Inter Bratislava A – ZP Sport Podbrezova A 3478:3535 (rozdiel zvalenych kolov 57, 2:6), Jovan Ćalić 609, Ondrej Kyselica 571, Radoslav Foltin 548, Jozef Pesta 629, Milan Jovetic 572, Milan Tomka 606.
   A druzstvo si v zaujimavom zapase poradilo s Interom A na jeho drahach napriek tomu, ze v drese domacich nastupil dvojnasobny majster sveta Zdenko Pavlic. Podbrezovej A patri prve miesto v priebeznej tabulke s naskokom jedneho bodu pred Velkym Sarisom.
SK Modranka A – ZP Sport Podbrezova B 3263:3116 (147, 7:1), Pavel Paulecko 542, Rastislav Bajtos 503, Michal Stieranka 495, Peter Sibal 526, Tomas Dilsky 537, Pavol Jakubec 513.
   Po prehre v Modranke sa B druzstvo prepadlo na posledne miesto priebeznej tabulky.

Extraliga zien
ZP Sport Podbrezova – Lokomotiva Vrutky 3301:2995 (306, 8:0), Gabriela Kucharova 570, Katarina Valigurova 578, Dagmar Kyselicova 500, Katarina Micanova 539, Iveta Vankova 571, Eva Babelova 543.
   Druzstvo zien si bez vacsich problemov poradilo s Vrutkami. Najlepsi vysledok zapasu dosiahla Katarina Valigurova vykonom 578 bodov, co je jej tohtorocne maximum.

l. liga muzi skupina vychod 4. kolo
ZP Sport Podbrezova C – Slavoj Velky Saris 3162:3159 (3, 4,5:3,5), Jan Stacho 550, Jozef Petras 527, Jan Mojzis 523, Tomas Herich 518, Lubos Figura 525, Lubomir Niscak 519.
   V zaujimavom zapase, kde sa hralo do posledneho hodu, sa zrodilo dalsie vitazstvo C druzstva. V prvych styroch kolach este neokusilo chut porazky a v priebeznej tabulke sa usadilo na druhom mieste.

Dorast
Slavoj Velky Saris – ZP Sport Podbrezova 1471:1463 (8, 2:1), Lubos Figura 519, Dominika Kyselicova 405 – nepocitala sa, Tomas Herich 519, Nikola Kurpasova 425.
   Dorastenci nastupili aj so ziackami Kurpasovou a Kyselicovou a ani v druhom svojom zapase v tomto tocniku nedokazali zvitazit. Bod ziskali v sprinte zasluhou Tomasa Hericha.

(ks)

Spod vysokej siete

Zeleziarky i Dubova vitazne

   V stredu volejbalistky ZP Sport Podbrezova privitali v odvete 1. kola Slovenskeho pohara druzstvo Tesla Liptovsky Hradok. Po vitazstve v L. Hradku sa v Podbrezovej ocakavalo potvrdenie postupu do druheho kola. Domace volejbalistky od zaciatku udavali ton stretnutia. Vyhrali prvy set, v druhom viedli uz 17:5, ked nepochopitelne polavili a dovolili superkam znizit bodovy rozdiel na konecnych 25:22. Treti set bol najvyrovnanejsi, zeleziarky pokracovali vo vlaznom tempe a tesne podlahli 23:25. Vo stvrtom sa prebrali a nenechali nikoho na pochybach, ze to s postupom do druheho kola myslia vazne. Zvitazili 3:1 a postupili medzi sestnastku druzstiev, kde sa k vitazom z prveho kola pridaju aj nasadene najlepsie i extraligove druzstva Senica, Sl. UK Bratislava, Pezinok. V druhom kole bude superom zeleziarok VTC Pezinok, s ktorym sa stretnu najskor na domacej pode v stredu 25. oktobra o 18. hodine.
   V sobotu sa prvym kolom zacala prvoligova sezona 2006/2007. Ciele VK ZP Sport Podbrezova su vysoke a do noveho rocnika vykrocili tou spravnou nohou. Super Slovan Rimavska Sobota nemal na Horehroni ziadnu sancu na uspech. V prvom zapase sa zeleziarky pomalsie rozbiehali, hrali v treningovom tempe a dovolili superkam uhrat 18 bodov v prvom sete a v dalsich dvoch dovedna 23 bodov. Za 54 minut bolo 3:0 a vydareny zaciatok sa preniesol aj do druheho zapasu. V uvodnom dejstve boli Gemercanky este akym – takym superom a to im vydrzalo az do stavu 5:4 v druhom sete. To prisla na podanie L. Krajkovicova a podavala 20-krat, co stacilo na vitazstvo 25:4. Po vitaznom tretom sete 25:18 sa aj druhy zapas skoncil 3:0. V oboch stretnutiach dostali prilezitost vsetky hracky ZP a svoju premieru v prvoligovej sutazi absolvovala aj najmladsia hracka ZP, strnastrocna Veronika Migalova. Svojim vykonom potvrdila, ze je pred nou pekna volejbalova buducnost.
V druhom kole nastupia volejbalistky ZP Sport Podbrezova opat na domacej pode v SH na Stiavnicke v sobotu 21. oktobra o 14. hodine privitaju novacika 1. ligy Prakon Prakovce.
1. kolo: ZP Sport Podbrezova – Slovan R. Sobota 3:0 (18, 9, 14), 3:0 (16, 4, 18)

(mm)

...

   Prva volejbalova liga muzov ma za sebou prve kolo, v ktorom VK Iskra Dubova-Nemecka v sobotu privitala VK Bardejov. Zaciatok prveho zapasu bol rozpacity, ked sa super ujal vedenia v prvom sete az 5:1.
   Domaci sa vsak skonsolidovali, stav postupne vyrovnali a v dalsej casti hraci Dubovej mali dobre podania, co narobilo problem Bardejovu hlavne pri zakladani utoku. Takto pohyblivi domaci hraci dobre zvladli obranu na sieti ako aj v poli. Naviac  mali dobry prijem, co umoznilo nahravacovi M. Skladanemu, aby pripravoval dobre utoky, kde vynikli Krmela a Siman. Podobne sa vyvijali aj dasie sety, a tak Iskra Dubova zaznamenala vitazstvo 3:0 (14, 20, 13). V druhom zapase pokracovali domaci v dobrom vykone a ujali sa vedenia 1:0 na sety. Druhy set bol vyrovnany, ked pre zmenu zvitazili hostia a vyrovnali stav na 1:1. V tretom sete sa v zavere podarilo zlepsenou hrou ist do vedenia 2:1. Stvrty set bol pre domacich najhorsi. Tu sa prejavila unava hracov, ked nebola moznost striedat. Niektori hraci chybali pre chorobu, ini pre pracovne povinnosti. Do rozhodujuceho setu sa vsak chlapci skonsolidovali a od sameho zaciatku sa ujali vedenia az 6:3, ktore vsak vzapati bolo vyrovnane na 6:6. Pri striedani stran isli domaci znovu do vedenia 8:6, ktore postupne zvysovali. Nakoniec vo vybornej bojovnej nalade a v hre v poli, kde podal dobry vykon Andrejcak, zvitazili 15:10 a tym aj v celom stretnuti 3:2 (13, -22, 9, -9, 10). Za predvedeny vykon vsak treba pochvalit cely kolektiv. Zostava: M. Skladany, Krmela, Siman, Suhajda, Adamek, Andrejcak, trener: Vanek.
  Dalsie zapasy odohraju volejbalisti Dubovej v sobotu 21. oktobra, kedy cestuju do Svidnika.

Vladimir Urban

...

Po vitaznej predohravke dve tesne prehry

   V prvom kole II. ligy zien vo volejbale hostilo v sobotu druzstvo VK MSK Brezno VK Milanotrade B. Bystricu, ktoremu tesne podlahlo. V oboch zapasoch sa neda upriet hrackam Brezna snaha a chut po vitazstve, ale na prekonanie dobrej obrany hosti to nestacilo. Druzstvo VK MSK nastupilo v zostave Mihalovicova, I. Strmenova, M. Sabakova, kapitanka Gabonova – Berczeliova, Bohacikova, Kokavcova, libero Kamarasova. Striedali Sturajterova, Pacesova , Kösegiova .
VK MSK Brezno – VK Milanotrade B. Bystrica 2:3 (22, -20-19, 19, -9) a 2:3 (-20, 22, 20-21, -9)
   Dalsie domace zapasy odohra v III. Kole 28. oktobra o 10. hodine proti druzstvu VK Krupina v telocvicni SPS Brezno.                                                                                                                            Peter Pohorelsky

 

Sipkarska a stolno – futbalova liga

Prva Top-ka tejto sezony v Brezne

   Uplynuly piatok a v sobotu bol v Brezne v podniku Zapad na programe vobec prvy sipkarsky turnaj v tejto sezone zo serie Top Slovakia Dart Cup.
   V piatok, ako uz byva zvykom, bolo zahrievacie kolo, ked o 19. hodine odstartoval Warm Up, kde sa hrala disciplina 301 MO. V konkurencii vyse tridsiatky nedockavcov na sobotnajsi hlavny den sa presadili hraci prvej ligy a da sa povedat vobec, ze neslo o nejake prekvapenia. Turnaj vyhral Dusan Stries z Banskej Bystrice, ked mu vacsie problemy narobil len Breznan Matej Putnok, ktory si s nim zahral finale. Tam mal Mato nevyhodu, pretoze sa prebojoval z B-strany pavuka a Dusana musel zdolat dvakrat, ak chcel pomyslat na vitazstvo. V prvom zapase sa mu to aj podarilo, ked ho zdolal 2:0, no v druhom opakovanom to nezvladol a podlahol Dusanovi 1:2. Na tretom mieste skoncil Milan Nagy z Kosic.
   V sobotu boli na programe tri hlavne discipliny a jedna doplnkova. V tych hlavnych sa predstavili muzi, ktori tak ako po ine roky aj tento rok su rozdeleni do dvoch kategorii 1. a 2. ligy, tretou hlavnou sutazou bol turnaj zien. V 2. lige sa predstavilo aj niekolko domacich hracov, no vyraznejsie sa nepresadil nikto. Z vitazstva sa tesil Zoltan Bolsc z Komarna pred Martinom Cervenanom z Dubnice nad Vahom. Uz trochu lepsie pre breznianske farby to vyzeralo v sutazi prvej ligy muzov, kde z Breznanov chybali hned dvaja stabilni hraci Martin Skantar (studenstke povinnosti) a Jaroslav Kostelny (ine sportove aktivity). Dokonale ich vsak zastupil Matej Putnok, ktory potvrdil, ze piatkove druhe miesto nebola ziadna nahoda a hned od zaciatku vyhraval zapas za zapasom. Napokon sa prebojoval az do finale, kde sa za posledne tri roky ziadny Breznan neprebojoval, samozrejme ak sa pocitaju len turnaje 1. ligy kategorie Top. Vo finale sa stretol s prvym hracom celkoveho poradia Milanom Nagyom z Kosic, ktory mu mal co z piatka vracat. Mato ho v piatok poslal do oprav, aby ho o nieco neskor aj uplne vyradil z turnaja. Sobota mala vsak uplne iny scenar, Mato opat postupil do finale z B-strany pavuka a Milana musel zdolat dva razy, ak chcel pomyslat na vitazstvo. Vo velmi peknom finale to rozhodol Milan Nagy hned v prvom zapase, ked hlavne skusenosti ukazali, kto vedie sipkarsky rebricek na Slovensku. Zdolal Mata pomerom 3:1, na uvod sezony to je naozaj velmi pekny vykon  a treba dufat, ze ho budu nasledovat aj dalsi. Prvu trojku doplnil Dusan Stries, ktory si tak vymenil „flek“ na stupnoch vitazov s Milanom Nagyom z piatkoveho vecera.
   V zenskom turnaji sa predstavili aj domace hracky, ale nedarilo sa im ako sme boli zvyknuti z poslednych dvoch Mastrov. Tentokrat sa vyraznejsie nepresadili a skoncili v druhej polovici startoveho pola. Vitazom zenskeho turnaja sa stala Katarina Nagyova z Povazskej Bystrice, pred Petrou Kvasnickovou z Beluse a tretou Michalou Jackuliakovou z Lucenca.
   Co sa tyka este domacich hracov za zmienku stoji vitazstvo Martina Janciara v kategorii dvojic, ked mu zreb prisudil uradujuceho majstra Slovenska Ota Zmelika z Bratislavy.
   Najblizsie sa sipkari stretnu tento piatok v siestom kole mestskej ligy so zaciatkom o 19. hodine. Stolnych futbalistov, caka podobny program ako mali sipkari uplynuly vikend, ked maju na programe 1. kolo Slovenskeho pohara v stolnom futbale, ktore sa kona cez vikend 21. a 22. oktobra v stredisku IC Culture Train v Kosiciach, blizsie info: www.foosball.sk. Odchod Breznanov koordinuje Jan Ambros, c. tel: 0908 326061.
   1. Dart club Brezno pripravuje pre svojich priaznivcov a vsetkych tych, ktori v Brezne zacinali so stolnym futbalom spominaci turnaj pod nazvom OLD SCHOOL. Turnaj sa uskutocni v sobotu 21. oktobra od 19. hodiny, hrat sa bude na tzv. strunkacoch a mozu sa na nom zucastnit len pozvani hraci, ktorych by mala byt zhruba patdesiatka. Na najlepsie tri dvojice bude cakat tekuta odmena a turnaj bude spojeny aj s Red Bull party, ktora bude uz od piatkoveho vecera.

(pp)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT