17. OKTOBER  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Obvineniu z precinu vytrznictva celia dvaja mladi muzi z Helpy. Popoludni 5. oktobra pred restauraciou v Helpe 22-rocny Stefan a o tri roky starsi Miroslav po hadke o dlzobe napadli 23-rocneho Helpana. Muza hodili na zem, kde ho bili a kopali. Potom mu zobrali mobilny telefon a usli.

   Na parkovisku pred obchodnym domom v Brezne predpoludnim 6. oktobra neznamy pachatel z nakladneho priestoru zaparkovaneho vozidla Seat Inca ukradol krbovu vlozku a mriezky k nej. Skodu vycislili na 18 tisic korun.

Policia hlada pachatela, ktory sa od 18. septembra do 7. oktobra dopustil kradeze na Kukucinovej ulici vo Valaskej. Bez znamok nasilia vosiel do pristavby rodinneho domu, odkial ukradol motorovu pilu. Majitelovi z Valaskej vznikla skoda asi za 29 tisic korun.  

   Na Polnej ulici v Brezne 7. oktobra ktosi pri novostavbe rodinneho domu pretrhol dva telekomunikacne kable, cim bola obmedzena a ohrozena prevadzka vseobecne prospesneho zariadenia. Bratislavska spolocnost utrpela skodu priblizne za 6 tisic korun. Vo veci bolo zacate trestne stihanie.

   Z precinu porusovania domovej slobody je obvineny 26-rocny Michal z Brezna. Na Ulici Dr. Clementisa v Brezne 12. oktobra neopravnene vnikol do bytu, kde vykopol vchodove dvere a napadol 32-rocnu zenu. Jej zranenia na hlave a na tvari si vyziadaju asi tyzdnove liecenie. Muza zadrzala policajna hliadka. Po predvedeni mu v dychu namerali 1,58 miligramov alkoholu na liter krvi. Utocnik skoncil v policajnej cele.

   

Co sa udialo v tyzdni od 6. do 13. oktobra

 
Uzreli svetlo sveta image

 

     

      Matus a Alzbeta Havasovci z Valaskej, Dominik Havran z Predajnej, Emma Vajdikova z Pohorelej, Sona Gabrisova z Telgartu, Vladimira Puskova z Brezna, Livia Krstenikova z Jasenia.

 

  Opustili nas_image

     

  

    Alzbeta Oravcova (74) z Valaskej, Jan Stubna (84) z Cierneho Balogu, Pavel Kyzek (87) z Predajnej, Matej Krizian (32) z Brezna, Lubomir Belko (50) z Cierneho Balogu, Emil Debnar (73) z Brezna, Stefania Naterova (83) z Brezna, Valeria Kupcova (62) z Brezna, Stefan Pobis (66) z Bravacova, Anna Kupcova (53) z Cierneho Balogu, Jozef Svitek (70) z Lomu nad Rimavicou, Emilia Dekretova (69) z Jasenia, Lydia Faskova (63) z Filipova.

 

150

   Hasici v tomto tyzdni zaevidovali tri dopravne nehody. V sobotu na Krpacove vyprostili spomedzi stromov osobne auto a vycistili vozovku, v Predajnej doslo k zrazke Felicie s jelenom, pricom sa zranili dve osoby, ktorych do nemocnice odviezla sanitka RZP. V stredu vodic s Octaviou narazil do stlpa elektrickeho vedenia, nastastie nehoda sa obisla bez zraneni.

 

155

   Lekari v sobotu vecer o osmej vystartovali do Predajnej, kde cez cestu prebehol jelen a sposobil havariu osobneho auta. Zachranari do nemocnice previezli muza a zenu s povrchovymi poraneniami tvare. Dovedna absolvovali 42 vyjazdov, z toho 16 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 7 k neurologickym prihodam a k urazom, 6 k inym pripadom, 2 k porodom a 4 k umrtiam pred prichodom sanitky.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
6195326

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby pomohli siestim vodicom. V Poprade a v Ziari nad Hronom po dopravnych nehodach s vaznymi zraneniami odtiahli Octaviu a Feliciu. Po havariach v Ciernom Balogu, Rohoznej, Bujakove odtiahli skodovky a v Lopeji sa postarali o osobne auto s poruchou motora.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa v ramci metodickeho vycviku zucastnili na lezeni vo Vysokych Tatrach. Zhodnotili, ze v tychto dnoch nezaznamenali ziadny uraz ani patraciu akciu.

 

  

Blahozelanie

   

   Kazde slovo priania vrele, k narodeninam dnes patri Ele. Mna tiez zenie tuzba velka, blahopriat ti mila Elenka. Nepozname tvoje tuzby, nevieme, co k sviatku ti priat. Prajeme ti hlavne vela zdravia, stastia a lasku, to jedine, co zivot ti moze dat.
   Dna 20. oktobra oslavi svoje sestdesiate narodeniny

Elena Giertlova, rodena Svinciakova z Brezna.

   Vsetko najlepsie k narodeninam z celeho srdca praje sestra Olga s rodinou.

 

 

Podakovania

  

 

Spomienky

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 10. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas drahy otec, stary otec

Jan Glemba z Jasenia.

   S laskou spomina manzelka, synovia s rodinami.
   Venujte mu tichu spomienku.

...

   Tak tisko zila, tak tisko odisla. Skromna vo svojom zivote, ale velka v laske a dobrote. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme vam, mama, davali posledne zbohom.
   Dna 11. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa draha mama a stara mama

Rozalia Medvedova z Cierneho Balogu.

   S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami, vnucata a ostatna rodina.

...

   Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: „Otec nas drahy, zbohom.“
   Dna 13. oktobra sme si pripomenuli smutne prve vyrocie umrtia

Mariana Mojzisa z Brezna.

   S laskou a uctou spomina manzelka Olinka, synovia Marian a Milan s priatelkami a ostatna smutiaca rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 17. oktobra sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Jana Kovacika z Cierneho Balogu – Janosovky.

   S laskou spomina smutiaca rodina.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz vas neprebudi slnko ani krasny den, na cintorine spite svoj vecny sen.
   Dna 16. oktobra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia otca, stareho a prastareho otca

Imricha Murina z Podkorenovej.

   S laskou a uctou spominaju syn Vladimir, Ivan, dcery Viera, Magdalena s rodinami.

...

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.
   Dna 18. oktobra uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Ivan Babcan z Hronca.

   S laskou a uctou spominaju manzelka a synovia Ivan a Jan s rodinami.

...

   Hviezdy pre teba prestali svietit a slnko hriat, ale ti, co ta tak velmi milovali, neprestali na teba spominat. Tak ako z tvojich oci ziarila laska a dobrota, tak nam budes chybat do konca zivota.
   Dna 19. oktobra si pripomenieme druhe vyrocie umtia nasej drahej

Anny Poliacikovej.

   S laskou a uctou spominaju manzl, syn, dcera s rodinou a ostatna rodina.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 21. oktobra si pripomenieme nedozite osemdesiate tretie narodeniny

Jozefa Ridzona.

   Spomina manzelka Maria, dcery Elenka, Alzbeta, syn Jozef s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

   Dna 21. oktobra uplynie sedem smutnych rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany
Stefan Koren z Cierneho Balogu – Janosovky.

   S laskou spomina manzelka s detmi, mama, svokra a ostatna rodina.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Teba som na svet priviedla a vychovala, vsetku lasku do teba vkladala, no tak nahle odisla dusa tvoja, ze si nestihol povedat: „Zbohom, mama moja.“
   Dna 21. oktobra uplynie devat rokov odvtedy, co nas tragicky opustil nas syn

Tomas Bartos z Cierneho Balogu – Pusteho.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   S laskou spominaju rodicia, bratia, sestry, svagrine.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Nevzdavajte sa vasich snov, len kvoli jednemu nevydarenemu pokusu. Tento tyzden sa vam bude darit menej, no cez vikend sa to isto zlepsi.

Byk
   Ste velmi ambiciozny a to sa vam tento tyzden velmi vyplati! Ocakavajte lakavu ponuku od sponzora alebo vyznamnej firmy.

Blizenci
   Davajte si pozor na zdravie a na nehody sposobene nepozornostou. Ak sa vam nieco na vasom zdravi nebude pozdavat, vyhladajte doktora.

Rak
  Nebudte chamtivy a nesnazte sa druhym hadzat polena pod nohy, pretoze sa to obrati proti vam s este horsimi nasledkami.

Lev
   Snazte sa obohatit vas zivot o viac aktivit ako napriklad sport, vzdelavanie,vyucba cudzich jazykov alebo vylety v prirode, ci navsteva divadla alebo muzea.

Panna
   Nesmutte, ak sa vam hned od zaciatku tyzdna nezadari. Cakaju vas velke zmeny, najma pozitivne.

Vahy
   Viac sa venujte pracovnym zalezitostiam, ale nezabudajte na vasu rodinu. Snazte sa splnit vsetko, co si predurcite.

Skorpion
   Venujte sa skole a povinnostiam, na kratsiu dobu, musite obmedzit vecerne vychadzky, stretnutia s kamaratmi a lenosenie.

Strelec
   Ste velmi vasnivy a energicky, no ak mate chut flirtovat, tak si vopred premyslite, ci svojim konanim niekomu neublizujete.

Vodnar
   Ak budete mat chut sa hadat, tak ostante radsej osamote a vychladnite. Davajte si pozor na jazyk a na prehnanu uprimnost.

Ryby
   Pozor na ludi, s ktorymi sa stykate a s ktorymi sa pustate do podnikania. Ak sa rozhodnete nespravne, mozete prist o vela.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT