24 . OKTOBER 2006 Strana 4

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT


Vylety do okolia Brezna

dnes na Benusku

   Ustalene pocasie, nadherne sfarbena priroda nas laka na kratsie alebo aj dlhsie potulky.
   Zo sidliska Mazornikovo, ponukajuceho pekny pohlad na panoramu Nizkych Tatier, ale aj z centra nasho mesta mozeme obdivovat rozlozity masiv Benusky. Akoby sa mu uz neuslo miesto v hradbe hlavneho hrebena a preto vybieha v podobe juznej razsochy, zvazujucej sa do Horehronskeho podolia. V sucasnosti uz nemozeme hovorit o zalesnenom uzemi. Velke skody tu sposobila nedavna vichrica, ktora zmenila pohlad na Benusku ako aj vyhlady z nej na nepoznanie.
   Plochy 1542-metrovy dvojvrchol je holnaty. Benusku buduju vyvrene a metamorfovane horniny krystalickeho jadra.
   Pohlad z Benusky je povabny, ved zrakom obsiahneme takmer cely nizkotatransky masiv.
   Vyhlad na sever nam umozni pozorovat konciare Zapadnych Tatier. Ked zrak obratime na severovychod, vidime pokracujuci vysokotatransky obluk.
   Kto ma rad pokoj, vela zelene, ten uprie pohlad na juhovychod-juhozapad, ktory patri dolinam, kopcom a lesom Slovenskeho rudohoria a stredohoria.
   Vyviezt sa na Certovicu a pokracovat pesi cestou na Benusku patri k oblubenym trasam aj rodin s detmi. Nevelka vzdialenost, nenarocny teren, nadherny vyhlad je relaxom pre kazdeho, kto nachadza v prirode radost zo zivota.

(E-ova)


Sutaz

O vstupenky na S.O.S.

   SOS ako Save Our Souls. Zachrante nase duse. Tri bodky, tri ciarky, tri bodky... Alebo tiez SOS ako Daniel Dangl, Petra Polnisova, Roman Pomajbo, Peter Sklar a... zachrante nas od zachvatov smiechu. Meky, Feky a Papeky, Farkasovci, Pomahajbo a dalsi... Jak u debilov...
   Nazivo s protagonistami popularnej televiznej relacie sa mozete stretnut v sobotu 11. novembra v Banskej Bystrici, kde sa zastavia v ramci S.O.S. Tour.
   Nasa redakcia v spolupraci s banskobystrickym Parkom kultury a oddychu pripravila pre vas sutaz o vstupenky na toto podujatie, ktore slubuje devatdesiat minut plnych zabavy, humoru a smiechu. Vyhercu dvoch vstupeniek vyzrebujeme spomedzi tych, ktori najneskor do utorka 31. oktobra dorucia do redakcie listky s kuponom, adresou a telefonnym cislom. Meno vyhercu uverejnime v utorok 7. novembra.

KUPON – S.O.S.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT