24. OKTOBER  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

    Policia patra po pachatelovi, ktory sa v case od 15. do 16. oktobra na Svermovej ulici v Ciernom Balogu dopustil trestneho cinu kradeze vlamanim. Vlamal sa tam do pohostinstva, odkial ukradol cigarety, alkohol a cukrovinky roznych znaciek. Majitelke z Brezna sposobil skodu asi za 24 tisic korun.


   Pocas celouzemnej inventury v statnych lesoch 18. oktobra zistili, ze v katastri Lomu nad Rimavicou z odvozneho miesta ktosi ukradol 145,5 t drevnej stiepky. Skodu sposobenu statnym lesom vycislili na 138 tisic korun.

   Vysetrovatel v Brezne 18. oktobra zacal trestne stihanie a zaroven obvinil 52-rocneho Jana z Brezna z pokusu o precin porusovanie domovej slobody. Obvineny v presne nezistenom case vosiel do zamknuteho dvora rodinneho domu v Hronci, kde sa pomocou sekery pokusal dostat do spodnej casti domu.

   Policia hlada pachatela, ktory poskodil pracovny stroj a ukradol z neho motorovu naftu. Pravdepodobne v noci na 19. oktobra v katastri Helpy na zaparkovanom bagri Fiat 215 poskodil veko palivovej nadrze s podtlakovym ventilom, povytrhaval a poskodil prepadove hadice nadrze i prepustacie ventily, odlomil dva spoje medzi nadrzou a cerpadlom a z palivovej nadrze ukradol 240 litrov motorovej nafty. Svojim konanim nechal za sebou skodu bezmala za 25 tisic korun. 

      Trestnemu stihaniu pre podozrenie zo spachania precinu sprenevery celi 31-rocny Roman z Brezna. Od 7. do 13. oktobra v case nepritomnosti pokladnicok preberal od vodicov breznianskej prevadzky trzby, ktore neodovzdal do trezoru. Banskobystrickej spolocnosti sposobil skodu bezmala za 27 tisic korun.

   Hodina predpoludnim 21. oktobra stacila autickarovi na to, aby ukradol a poskodil Skodu Octavia. Auto ukradol spred horskeho hotela na Srdiecku a pri jazde pred rodinnym domom v Bystrej havaroval. Majitelovi vozidla z Velkeho Krtisa vznikla skoda za 150 tisic korun.

   O siestej rano 22. oktobra na miestnej komunikacii na Banisku sa stal trestny cin nebezpecne vyhrazanie. Dvadsatrocny Martin z Brezna vo svojom vozidle viezol 26-rocnu zenu, ktorej zacal bezdovodne nadavat, urazat ju a zastavil auto. Zenu potom napadol a vyhrazal sa jej zabitim. Martina stihaju na slobode.

   V noci na 22. oktobra na parkovisku pri budove Obecneho uradu v Benusi sarapatil zlodej. Na zaparkovanom autobuse znacky Karosa poskodil zamky na dverach, okno na strane vodica a odniesol si strojcek na vydavanie cestovnych listkov aj s prislusenstvom. Kradezou a poskodenim vznikla banskobystrickej spolocnosti skoda za 22 tisic korun.

   V byte na Ulici TDH vo Valaskej 46-rocny Julius o siestej rano 22. oktobra bezdovodne napadol svoju manzelku, pricom sa jej a celej rodine vyhrazal zabitim. Obvineny, ktory uz v minulosti utocil na manzelku a syna, je stihany na slobode.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 13. do 20. oktobra

 
Uzreli svetlo sveta image

 

          

   Liana Pokryvacova z Brezna, Nikolas Vincur z Brezna, Matej Svab z Valaskej, Richard Stavina z Helpy, Kristina Bujnova z Brezna, Sofia Mestanova z Helpy, Emma Havlickova z Lomu nad Rimavicou, Marek Bodak z Polomky, Mariana Ferkova z Telgartu.

 

  Opustili nas_image

     

  

       Valeria Knazikova (87) z Osrblia, Vojtech Veverka (64) z Pohronskej Polhory, Maria Belkova (79) z Cierneho Balogu, Anna Kindernayova (92) z Predajnej, Milos Cellar (2) z Brezna, Jozef Betka (59) z Bacucha, Elena Luptakova (86) z Benusa.

 

150

   V piatok trinasteho zaevidovali dva pripady - vo Valaskej  po zrazke osobnych aut poskytli pomoc zranenym osobam a vycistili vozovku, v budove dopravnych prostriedkov v Polomke vysokym tlakom uhasili horiaci Peugeot. V nedelu  zlikvidovali poziar skladky odpadov na Brezenskej ulici v Brezne a po havarii v Polomke nalozili skodovku na auto odtahovej sluzby. V Lopeji zaevidovali dopravnu nehodu, ked na hlavnej ceste vodicka s osobnym vozidlom vbehla pod zadne kolesa kamionu. Posledny vyjazd absolvovali vo stvrtok, kedy v priestoroch mostarne doslo k skratu v elektrickej rozvodni. 

 

155

   V utorok pred obedom breznianski lekari v spolupraci s RZP v Helpe poskytli pomoc trom malym detom, ktore sa otravili tabletkami. Dovedna zaevidovali 42 vyjazdov, z toho 6 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k dychacim prihodam, po 1 k zneuzitiu, ku gynekologickej prihode, po 7 k mozgovym prihodam a k urazom, 16 k inym pripadom a 1 pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
6195326

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby vystartovali k trom dopravnym nehodam v Polomke, postarali sa o havarovane vozidla v Lome nad Rimavicou, vo Valaskej a v Lopeji. O pomoc ich poziadal majitel Fiatu s poskodenou prevodovkou,  prepravili zhoreny Peugeot z Polomky do Brezna.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Styria clenovia Horskej zachrannej sluzby absolvovali tyzdnove skolenie pozemnej zachrany vo Vysokych Tatrach. Pekne pocasie prilakalo do prirody milovnikov vysokohorskej turistiky, zranenia ani patracie akcie nezaznamenali.

  

 

Blahozelanie

       Pri vasom krasnom vyroci, slzy sa tisnu do oci. Nech vas zehna mily Pan Boh v zdravi este dlhy cas, aby ste sa radovali so vsetkymi z nas.
   Dna 27. oktobra oslavia zlatu svadbu – patdesiat rokov spolocneho zivota nasi mili rodicia

Anna a Viliam Kysucki z Brezna.

   Vsetko najlepsie, taktiez k tvojim osemdesiatym narodeninam, otec, hlavne vela zdravia a rodinnej pohody zelaju synovia Peter, Vilo a Vlado s rodinami.

 

 

Podakovania

      Dakujeme vsetkym pribuznym, znamym, byvalym spolupracovnickam, susedom, priatelom za prejavy sustrasti a za kvetinove dary na poslednej rozlucke s nasou milovanou manzelkou, matkou a starou matkou

Bozenou Cellarovou z Hronca.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary, ktorymi ste sa snazili zmiernit nas hlboky zial.

   Smutiaca rodina

Spomienky

      Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisa ta chvila, ked musel som vas opustit.
   Dna 14. oktobra uplynu rok odvtedy, co nas navzdy opusti nas drahy manzel, otec a stary otec

Ondrej Fillo z Brezna.

   S laskou spominaju manzelka, dcera a syn s rodinami.
   Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

   Kyticu kvetov na hrob ti kladieme, s laskou a uctou na teba spominame.
   Dna 16. oktobra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas otec, stary a prastary otec

Frantisek Poliak z Brezna.

   S laskou spominaju dcery a syn s rodinami.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 16. oktobra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Samuela Repku.

   Spominaju manzelka, synovia s rodinami a ostatna rodina.

...

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 17. oktobra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas otec a stary otec

Anton Potkany z Brezna.

   Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   Spomina syn s rodinou.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na dobrocskom cintorine spiso, ocko, svoj vecny sen.
   Dna 21. oktobra uplynul presne rok odvtedy, co nas navzdy opustil otec a manzel

Jan Kovacik z Cierneho Balogu – Dobroce.

   S bolestou v srdci spominaju dcera Zuzana, synovia Jan a Martin a manzelka Zuzana.

...

   Len kyticku kvetov z lasky na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci spominat.
   Dna 22. oktobra sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia

Ladislava Dobrotu.

   S laskou spomina manzelka a dcera s rodinou.

...

   Kratka bola radost nasa, kratky bol i zivot tvoj. Spi sladko, dcerka draha, kym ta vzbudi anjel tvoj.
   Dna 27. oktobra uplynu dva roky odvtedy, co nas po kratkej a zakernej chorobe opustila nasa milovana dcera

Lenka Hrbanova z Filipova.

   S laskou a bolestou v srdci spominaju rodicia, stare mamy, ostatna rodina a znami.

...

   Zavrela si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Tvoj odchod boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 27. oktobra uplynie desat rokov odvtedy, co  nas opustila dcera, mama

Darina Laurincova, rodena Fararikova z Bravacova.

   S laskou spomina mama, syn Peter s rodinou, sestry, bratia s rodinami a ostatna rodina.

...

   Hoci si odisla, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit a budes stale s nami.
   Dna 29. oktobra uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustila

Marta Kohutova z Polomky.

   S laskou spominaju manzel, dcery a ostatna rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Nerozculujte sa nad tym, ze vo vasej praci bude vela neferovosti. Vasa kolegyna sa moze dostat na vyssie miesto nekorektnym sposobom a vy co robite uz roky, ste stale na tom istom mieste. Nehadajte sa kvoli tomu. Neskor sa vam vsetka ta snaha vrati trojnasobne.

Byk
   Musite vediet, ako jednat so svojim partnerom. V tomto obdobi bude dost citlivy, preto si velmi starostlivo vyberajte slova, ak nieco budete potrebovat.

Blizenci
   Spravte nieco pre svoju krasu. Nemusi to byt az tak viditelne, hlavne ze vy budete mat z toho dobry pocit. Doda vam to energiu na dalsi tyzden.

Rak
   Pokuste sa robit zakazdym nieco nove. Ak budete robit vsetko po starom, budete len vycerpany z tohto stereotypu. Viac sa schadzajte s priatelmi a podnikajte spolocne vylety.

Lev
   Pozor na straty a kradeze. Ak sa zle vyspite, lahko sa vam moze stat, ze pri plateni v obchode namiesto stovky zaplatite patstovkou a nevydaju vam spat. Musite byt velmi obozretny vo vztahoch s ludmi.

Panna
   Nic si nerobte z toho, ze ste zavaleny robotou. Budte spokojny, pretoze vas caka mensia kriza a vtedy si date od prace pauzu.

Vahy
   Ak sa vas vztah blizi ku koncu, snazte sa ho zachranit. Dobre si premyslite, co k vasmu partnerovi citite. Nerozchadzajte sa s tym, koho lubite pre toho, kto sa vam paci.

Skorpion
   Musite vsetko robit v tej spravnej miere. S nicim to neprehanajte. Ak budete oslavovat, dajte si pozor na alkohol.

Strelec
   Cakaju vas dolezite rozhodnutia. V praci musite byt pohotovy a zabrat na 100 %. Vsetok cas si musite spravne rozdelit, aby ste sa v priebehu tyzdna nedostali do stresu.

Kozorozec
   Vsetok vas volny cas nejako vyuzite. Ak nebudete mat dobru naladu, chodte si niekam zasportovat, aspon sa odreagujete. Pracovnu pauzu mozete vyuzit na citanie nejakych kniziek.

Vodnar
   Nerozhadzujte peniaze. Tento tyzden sa ich si snazte nazbierat na zimne nakupy, musite obliect celu rodinu a zima je za chvilu tu. Davajte si preto pozor aj na zdravie.

Ryby
   Sustredte sa na pracu a vsetko rozrobene hned dokoncite. Nevsimajte si ludi, ktori vas chcu ponizit, ale ukazte im, ze vy mate navrch. Vase sebavedomie sa tym rapidne zvysi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT