13. MAREC  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

    V piatok 2. marca si zlodej chcel pravdepodobne zalyzovat na juznej strane Chopku a preto sa v case od 10. do 15. hodiny na parkovisku vlamal do odstaveneho Volkswagenu Passat. Z boxu na streche odcudzil snoubord spolu s viazanim, vakom a okuliarmi. Vozidlo pri vykradani poskodil a majitelovi sposobil skodu za 103 000 korun.

   Z trestneho cinu kradeze obvinil vysetrovatel dvoch muzov z Cierneho Balogu. V piatok 2. marca dopoludnia sa vybrali 34-rocny Jaroslav B. a 31-rocny Ondrej B. do lesa v miestnej casti Korenova, zotali tri stromy a chceli ich ukradnut, ked ich zadrzala hliadka policie z Brezna. Za vyrubanie stromov v poraste statnych lesov oboch caka trestne stihanie.

   Tmavomodre auto Skoda Favorit zmizlo v noci na utorok 6. marca v Brezne z parkoviska na Ulici CSA. Vozidlo malo znacku BR 144 AK a spolu s nim zmizli aj dva ukazkove sety v hodnote priblizne 48 000 korun, ktore boli odlozene v batozinovom priestore ukradnuteho auta. Majitelke vznikla skoda za 88 000 korun.

   Muz z Drabska oznamil v stredu 7. marca vo vecernych hodinach na policii, ze ho napadol jeho brat. Vyhrazal sa mu zabitim, ale nesposobil mu zranenie, ktore by vyzadovalo lekarske osetrenie. Vysetrovatel zacal trestne stihanie pre trestny cin nebezpecneho vyhrazania.

O pol desiatej dopoludnia vo stvrtok 8. marca oznamili na policii kradez z predajne na Ulici CSA v Brezne. Zlodej si prilepsil k MDZ sumou takmer 10 000 korun, ked „vybielil" kozenu penazenku, ulozenu v taske na stoliku v kancelarii, ktora sa nachadzala v zadnej miestnosti predajne. Financna hotovost patrila firme zo Starej Turej.

      V Hornej Lehote v noci z piatka 9. marca do soboty 10. marca sarapatil zlodej. Vlamal sa do predajne potravin a z jej priestorov ukradol tisic krabiciek cigariet roznych druhov.  Kym sa rozhodne, ktoru znacku uprednostni, majitela bude trapit skoda za 65 000 korun.

   Zle susedske vztahy v Bacuchu riesil 74-rocny muz v sobotne rano 10. marca. Zo svojho dvora vykrikoval na 53-rocneho suseda, aby odisiel a ak nie, ze ho zabije. Sused vysiel zo svojho dvora na ulicu autom, vystupil z auta a isiel zatvorit branu. Starsi z muzov sa opat vyhrazal zabitim, zodvihol zo zeme skalu a hodil ju mladsiemu priamo do hlavy. Zranenie si vyziada viac ako 7-dnove liecenie. Vysetrovatel zacal trestne stihanie pre precin ublizenie na zdravi, vytrznictvo a nebezpecne vyhrazanie.

   Skoda Favorit, zaparkovana na Ulici Dr. Clementisa v Brezne, padla do oka zlodejovi v noci zo soboty 10. marca do nedele 11. marca. Ten sa vlamal do vozidla, vybral z neho autoradio za 4000 korun, cierny kufrik s naradim za 500 korun a poskodil zariadenie auta. Majitelovi vznikla skoda za takmer 6000 korun.

   „Inventuru“ v rekreacnej chatke v doline Kulbova vykonal ktosi v case od stredy 7. do nedele 11. marca. Vlamal sa dovnutra, odcudzil predlzovaci kabel, dve plynove bomby, dvojvaric, pribory, ramovu pilu na drevo, olej do pily, alkohol, cierne kazetove radio a dalsie veci zo zariadenia chatky. Majitela odlahcil o 22 000 korun.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 2. do 9. marca
 
Uzreli svetlo sveta image

 

         

   Kristina – Anna Bachniakova zo Zavadky nad Hronom, Timotei a Tamara Kubandovci zo Zavadky nad Hronom, Roman Pokos z Brezna, Milan Paucik z Podbrezovej, Laura Steindorferova z Brezna, Ondrej Medved z Brezna, Laura Kvoriakova zo Zavadky nad Hronom, Michaela Kanova z Podbrezovej, Kristina Tadernausova z Polomky.

 

   Opustili nas_image

     


  

     Stefan Janosik (57) z Dolnej Lehoty, Matus Kubasiak (66) z Valaskej, Julia Rumancikova (85) z Brezna, Jozef Spevak (55) z Brezna, Gizela Karakova (82) z Hronca, Vladimir Bado (67) z Jasenia, Alexander Steller (98) z Brezna, Julius Kupec (77) z Banskej Bystrice.

 

150

   V piatok druheho poskytli techniku na likvidaciu poziaru v Novakoch. Na druhy den po dopravnej nehode v Benusi doslo k zraneniam dvoch osob, hasici z vozidla odpojili akumulator a vyteceny olej na ceste zasypali Vapexom. Zaevidovali vypalovanie suchej travy vo Valaskej, Helpe a na Chvatimechu, poziar odstranili jednoduchymi hasiacimi prostriedkami. Vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner na odpadky a v Jarabej odpratali z vozovky spadnuty strom, ktory branil bezpecnej premavke.   

 

155

   Breznianski zachranari vystartovali 17-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po 2-krat k dychacim a brusnym  prihodam, k urazom, 3-krat k neurologickym prihodam, 10-krat k inym pripadom.  Lekari v Bystrej zaznamenali 22 vyjazdov, z toho 6 k neurologickym prihodam, 9 k prihodam srdca a obehu, po 2 k dychacim prihodam, urazom, 1 k porodu a 2 pacientov previezli do Banskej Bystrice. V Lome nad Rimavicou absolvovali 4 vyjazdy, z toho 3 k internym pripadom a 1 k urazu. V Helpe pomohli po 2 urazoch, 3 dychacich prihodach, 4 neurologickych prihodach a 2 inych pripadoch.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je dovedna zapisanych 8 vyjazdov. Po dopravnych nehodach  v Bacuchu, Nemeckej, Tisovci, Myte pod Dumbierom, Brezne, Banskej Bystrici ich o odtah vozidiel poziadalo sedem vodicov. V Rohoznej pomohli majitelovi Skody 120 so zlomenou zadnou polosou. 

 

Horska zachranna sluzba
6195326

  V tomto tyzdni clenovia Horskej zachrannej sluzby z Kamennej chaty na Srdiecko transportovali zamrznuteho 25-rocneho muza. Na Kosodrevine a v Krupovej pomohli dvom lyziarom s podozrenim na infarkt.

 

 

Blahozelanie

  

 

Podakovania

   Dakujeme rodine, pribuznym, znamym, priatelom, susedom a byvalym spolupracovnikom, ktori dna 2. februara prisli odprevadit na poslednej ceste nasho milovaneho manzela, otca, svokra a stareho otca

Vaclava Morvaya z Brezna.

   Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme rodine, pribuznym, susedom a znamym za odprevadenie nasho manzela, otca, stareho otca a brata

Emila Babku z Jasenia.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

Spomienky

   Uz je to rok odvtedy, co nas opustil nas milovany syn, brat, stryko a dobry kamarat

Roman Molcan z Brezna.

   Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   Smutiaca rodina

...

   Tak ako jej z oci ziarila laska a dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota. Odisla potichucky, bez slova rozlucky. My ju vsak v srdciach mame a s laskou na nu spominame.
   Dna 18. februara uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustila

Maria Turnova z Cierneho Balogu – Fajtova.

   S laskou spomina syn, zat s rodinami a ostatna rodina.

...

   Budes zit dalej, dalej v srdciach nasich. Dnes nie je bolest a nie je umieranie, je iba cesta v stopach tvojich a tiche spominanie.
   Dna 21. februara sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho otca a svagra

Stanislava Schmidta z Valaskej.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Dna 22. februara nas navzdy opustil

Jozef Horny z Hronca.

   Spomina manzelka, deti a vnucata.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Kyticu kvetov z lasky na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a v srdci na vas spominat.
   Dna 1. marca sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia svokra a stareho otca

Michala Mikloska z Polomky.

   Kto ste ho poznali, venujte mu s nami tichu spomienku.
  Spominaju zat a vnuk s rodinou.

...

   Hoci si odisiel a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 7. marca uplynul rok odvtedy, co nas nahle opustil nas manzel, otec, syn, brat, svagor a pribuzny

Jozef Giertli z Cierneho Balogu – Janosovky.

   S laskou a smutkom v srdci spomina manzelka s detmi, bratia a sestra s rodinami, mama a ostatna rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 13. marca sme si pripomenuli siedme vyrocie umrtia mamy, starej a prastarej mamy

Katariny Marekovej.

   S uctou spomina syn Daniel s rodinou.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam mama za vsetkych nas.
   Dna 16. marca uplynie rok od smrti

Terezie Daxnerovej z Cierneho Balogu.

   S laskou a tichou modlitbou spominaju syn a dcera s rodinami, vnucata a pravnucata.

 

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

BARAN
   Zbytocne neprovokujte neznamych ludi. Nepustajte sa do sporu ani s partnerom, aj ked ste v prave. Zachovajte pokoj a nedajte sa vyprovokovat k neuvazenym krokom.

BYK
   Pozor na vase zdravie a na vasu naladu. Snazte sa mysliet pozitivne a zasobte sa vitaminmi.

BLIZENCI
   Budte opatrny na vztah s partnerom, pretoze hadka vasmu zdraviu neprospeje a oslabi sa tym aj vasa energia a potom mozete ochoriet. Berte zivot viac s humorom.

RAK
   Ak mate problemy s byvanim, teraz je prave cas na ich riesenie. Nezabudnite vsak vsetko dokladne prebrat s partnerom. Celkova pohoda stale trva.

LEV
   Upokojenie vztahov medzi vami a partnerom sa ohrozi. Niet divu, ze ste ovela viac sustredeny, co sa prejavi aj na pracovnych vysledkoch.

PANNA
   Ak cakate navstevu, budte viac pokojnejsi a nebudte nervozny. Caka vas velka zmena vo vasom zivote. Budete potrebovat dobit si energiu. Chodte viac na prechadzky.

VAHY
   Nie je vylucene, ze zmenite zamestnanie, najma ak ste podcenili hadky z minuleho tyzdna. Odchod je najjednoduchsim riesenim. Budete potrebovat vela sil.

SKORPION
   Ste bez nalady. Budete mat dost pesimicku naladu. Nepodliehajte zlym vplyvom. Davajte si pozor, aby ste od hnevu nevybuchli.

STRELEC
   Laska s vami robi zazraky. Pozor na to, aby ste si uvedomili kto je pre vas dolezity. Stastie vam sice praje, ale niektore skutky nemozete vziat spat. Financne ste na tom dobre.

KOZOROZEC
   Ak ste bez nalady, urcite vam ju zlepsi nahle financne zlepsenie. Oblast financii je vam priaznivo naklonena. Vyuzite to a neobavajte sa vyhodne investovat.

VODNAR
   Ak mate v rodine problem, sadnite si s partnerom a slubte, ze ho do vikendu vyriesite. Zrejme dostanete pozvanie do zaujimavej spolocnosti, nemali by ste ho odmietnut.

RYBY
   Pokojne zacnite realizovat svoje plany. Pravdepodobne vam necakane pomoze nejaky davny znamy, ktory je na tom teraz pracovne velmi dobre. Mali by ste sa prezentovat v co najlepsom svetle.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT