29. MAJ  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 29. maja do 5. juna

1. pia, 2. so - 300 (USA, MP/15, 19.30) - Dobrodruzna drama.


KULTURA

  Zakladna umelecka skola v Brezne pozyva do koncertnej saly:
- v stredu 6. juna o 16.30 na vernisaz vystavy absolventov vytvarneho odboru a predstavenie absolventov literarno-dramatickeho odboru,
- vo stvtok 7. juna o 16.30 na 1. ABSOLVENTSKY KONCERT,
- v piatok 8. juna o 16.30 na 2. ABSOLVENTSKY KONCERT.

. . .

DNI MESTA BREZNA

31. maja - 2. juna
31. stvrtok - DEN DETSKEJ RADOSTI A STUDENTSKEJ VESELOSTI
   namestie - 8.00 ALEGORICKY SPRIEVOD STUDENTOV - zabavne programy studentov strednych skol, sportove aktivity,  atrakcie, HARULOVA SOU - zabavna sutaz studentov strednych skol, 13.30 NAMESTIE PLNE DETI - prezentacia programov ZS a MS, 15.30 BREZNOSTAR 2007 - spevacka sutaz deti, 20.00 TINA - koncert popularnej spevacky

   mestsky dom kultury - 17.00 MISS STREDNYCH SKOL BREZNO 2007 - v programe vystupi Tina, moderuje Peter ,,Pindo” Lengyel
  Sprievodne podujatia: PRIBEH Z MOJHO MESTA - vyhodnotenie sutaze ziakov v tvorbe knihy o Brezne, SKAKADLA a INE DETSKE ATRAKCIE NA NAMESTI
   Horehronske muzeum, Nam. gen. M. R. Stefanika c. 13 (31. maja - 2. juna) - 9.00 - 16.00 KRAJINA MOJHO DETSTVA - autorska vystava Michala Skrovinu - obrazy malovane na skle a drevene hracky

1. piatok - DEN PARTNERSKYCH MIEST A DOBREJ ZABAVY

   namestie - 9.00 JARMOK LUDOVOUMELECKYCH VYROBKOV, 10.00 PIETNY AKT PRIATELSTVA - slavnost pri pomniku gen. M. R. Stefanika, 10.30 SPEVAVE NAMESTIE - ucinkuju: Spevacky zbor mesta Brezna, Detsky domov Valaska, nadacia Dlane, spevacky zbor Zvonceky, 14.00 BREZNIANSKA JAZZMINA - 2. rocnik medzinarodneho jazzoveho festivalu - komorne jazzove zdruzenie ziakov a ucitelov - ZUS Brezno, SSP (Swingujuci Stari Pani) - Brezno, mazoretky AMA - CR, Big band Zerotin - CR, Dr. Jazz - SR, mim Juraj Bencik, Petr Kořinek - Jazz Trio - CR, Why Ducky - PL, Au contraire - F, SR, CR, Big Band Brno & Jana Orlicka - CR, SR, moderuje: Jana Orlicka

   synagoga: 15.00 KOLAZE ERNESTA SVRCKA - vernisaz vystavy pri prilezitosti zivotneho jubilea autora

2. sobota - DEN HISTORIE MESTA

   namestie - 9.00 JARMOK LUDOVOUMELECKYCH VYROBKOV - predaj a ukazky ludovo-umeleckej vyroby, 11.00 DETI FOLKLORNYM SVETOM - festival detskych folklornych suborov, host: kreativne centrum mladeze Odesa z Ukrajiny, 14.30 DOBOVA SLAVNOST - slavnostny prihovor primatora mesta zo starej mestskej radnice, dobovy sprievod, SUD A POPRAVA KURUCA VLCKA - historicky vyjav na motivy poviedky Frantiska Kreutza, ucinkuje: skupina historickeho sermu Berezun, 15.30 GOSPELOVE SPEVY, 20.00 BREZNO V MOJOM SRDCI - GALAPROGRAM - ucinkuju: Zuzana Smatanova, Pavol Hammel, skupiny historickeho sermu Berezun a Via Cassa, cirkus Odesa... OHNOSTROJ, HORUCKA SOBOTNAJSEJ NOCI - SKUPINA FUNKASTIC

   synagoga - 15.30 BOMBUROVA SABLA - vyhodnotenie 12. rocnika medzinarodnej sutaze kresleneho humoru spojene s vernisazou vystavy, tema: Alkohol - metla ludstva

   Horehronske muzeum, Nam. gen. M. R. Stefanika 13 - 10.00 ZIVOT VO VOJENSKOM TABORE ZA VLADY ZIGMUNDA - ukazky bojovych umeni z 15. a 17. storocia, stavanie tabora, dobovej kuchyne, strelnice

   Sprievodne podujatia: namestie - 30. maja BREZNIANSKA LATKA  - sutaz v skoku do vysky, areal nad nemocnicou - 2. juna CESTA ROZPRAVKOVYM LESOM, mestsky stadion - 8.  juna OLYMPIADA MESTSKYCH SKOL.

 . . .

   Vo Zvolene pod Pustym hradom sa do 1. juna uskutocni 7. rocnik medzinarodneho folklorneho festivalu ZVOLEN 2007 za ucasti suborov z domova i zo zahranicia.

...

   V dnoch od 1. do 3. juna sa v priestoroch Muzea SNP v Banskej Bystrici uskutocni 15. rocnik sutaze amaterskej filmovej tvorby a videotvorby.

 . . .

   V nedelu 3. juna sa v Kulturnom dome vo Valaskej uskutocni 36. rocnik festivalu dychovych hudieb
VALASKA * 2007
   Program: 11.00 - 12.00 promenadny koncert  na Namesti 1. maja, 13.30 FESTIVALOVY KONCERT.
   Sprievodne podujatie: LUDOVE REMESLA V OBJATI HUDBY na Namesti 1. maja, pripravilo OZ Pekny den vo Valaskej.


DAKUJEME ...  

   Lesy mesta Brezno, s. r. o., dakuju za pomoc pri uhaseni  poziaru od 22. h  4. maja do 5. h 5. maja v tazko pristupnom horskom terene v lokalite zvanej Volosinec na hrebeni medzi obcami Benus a Michalova. Podakovanie patri hasicom OR HaZZ v Brezne, pracovnikom OZ Benus - riaditelovi Ing. Ladislavovi Gasparovi, Zdenkovi Citterbergovi, Ing. Martinovi Kovalcikovi, Pavlovi Divokovi, Petrovi Butorovi, ochotnym obcanom - Marcelovi Stulrajterovi, Marianovi Rakovskemu, Stefanovi Lackovi, zamestnancom Lesov mesta Brezno, s. r. o., - Ing. Jaroslavovi Sulekovi, Ing. Petrovi Stehlovi, Janovi Pjaterovi, Robertovi Mikloskovi, Martinovi Pjaterovi, Ing. Milanovi Dolnanovi.

...

   Osmeho maja sa vo farnosti v Brezne - Mazornikove uskutocnila sportovo-vedomostna sutaz pre deti ,,Chamariatok“. Podakovanie za vecne ceny patri sponzorom: - Zmrzline Fejzulovic, Knihkupectvu Piarova (v obchodnom dome), papiernictvu Ramie, Concordii.

Farnost Brezno - Mazornikovo

...

   Dakujeme vsetkym rodicom, ktori bdeju spolu s nami nad umeleckym vyvojom svojich deti v Zakladnej umeleckej skole v Brezne. Pomahaju pri tom, aby ich potomok v tychto casoch vedel, ako sa vyjadril nas velky basnik Milan Rufus ,,chleba a hier“, rozlisit gyc od hlbsieho umeleckeho diela. Uvediem aj nazor Nory Benackovej: ,,Dobre je ucit pocuvat klasicku hudbu v detskom veku, pretoze pocuvanie zabavnej hudby vplyva na cloveka len v urcitom obdobi, v zrelom veku sa rad vracia ku klasike.“ Nasou spolocnou radostou je, ked pod nasimi rukami vyrastie samostatny, kultivovany, rozhladeny clovek, ktoremu vsak nechyba dar pokory a siroke srdce.

(ml)


SPORT

  OZ - volejbalovy klub Smec v nedelu 3. juna pozyva na dopravne ihrisko pod Baldovskym mostom na MEDZINARODNY DEN DETI 2007. Sutaze: basketbal, futbal, hokejball, sutaz na kolieskovych korculiach, na bicykloch, kolobezkach, pretahovanie lanom, ...
   Deti, ktore budu sutazit aspon v jednej discipline, mozu sa previezt vlacikom CHZ v Ciernom Balogu. Kazdy ucastnik ziska diplom, najlepsie vykony ohodnotia vecnou cenou.

. . .

PD AGROPOHORELA A Miestny odbor Matice slovenskej v Pohorelej srdecne pozyvaju na  XIII. MAJSTROVSTVA POHORELEJ A SVETA V KOSENI, ktore sa uskutocnia v sobotu 2. juna od 12. h v areali PD AGROPOHORELA. Dotacia na ceny vitazom je 20 000 korun.
    Etnosportovci sa mozu prihlasit do kategorii: nosici vody do 18 rokov (kosia 1/4 ara),  zeny (1/4 ara), chlapi do 60 rokov (1/2 ara), chlapi nad 60 rokov (1/2 ara), otcovia a synovia (1/2 ara), patclenne druzstva (10 arov).
   Sprievodnou akciou bude okrem ineho aj Den pola - New Holland, kde sa najnovsou technikou predvedie moderne spracovanie trvalych travnatych porastov. Kosecky festival bude dotvarat ludova hudba a moderovat ludovy rozpravac Jan Jankov – Sefranik. Organizatori pozyvaju vsetkych, aby  prisli povzbudit niekdajsich skraslovatelov horehronskych chotarov.
   Informovat a prihlasit sa mozete do 12. hodiny stredy 30. maja na c. tel.:  6196413, 0915 242415,
lukas.janoska@post.sk.


INE

Chcete vediet viac o svojom zdravi?
   Pridte vo stvrtok 31. maja od 8. do 11. hodiny do Klubu dochodcov na Razusovej ulici v Brezne, kde v ramci Dni mesta Brezna odbor podpory zdravia Regionalneho uradu verejneho zdravotnictva v Banskej Bystrici venuje cas obcanom Brezna od 18 rokov az do dochodkoveho veku a vysetri rizikove faktory srdcovo-cievnych ochoreni.
   Na vysetreni, ktore sa robi nalacno a je bezplatne, zistia cholesterol, krvny tlak, telesny tuk, pritomnost CO v plucach a na zaklade zistenych hodnot vam poradia.

 . . .

   Obvodny lesny urad v Brezne pre spracovanie kalamity,  zvysene nebezpecenstvo vzniku poziarov, ako aj pre zabezpecenie preventivneho opatrenia v zmysle Projektu protipoziarnej ochrany lesa a jeho doplnku vypracovanom Technickou univerzitou vo Zvolene zakazuje vyuzivanie lesov verejnostou - vstup obcanov do lesov na tychto lesnych pozemkoch v obhospodarovani Lesov SR, s. p., OZ Cierny Balog:
- lesne pozemky po pravej strane statnej cesty Bystra - Certovica v useku od krizovatky v obci Bystra po Trangossku dolinu, lokality Sedlo, Hviezda a Gapel; zakaz plati do 30. novembra,
- lokality: Certovica - Vrch Bacuch (k. u. Bacucha), Babina - Konciste - (k. u. Polomky), Opalena - Salasna (k. u. Pohorelej); zakaz plati do 31. oktobra,
- prava a lava strana doliny Mlynna s vynimkou turistickeho chodnika Myto pod Dumbierom - Chata M. R. Stefanika, cislo TCH 8428, farebne oznacenie - zlta;  lesne pozemky na pravej a lavej strane statnej cesty I/72 v useku od krizovatky statnych ciest I/72 a III/06656 (nad Mytom pod Dumbierom) po horske sedlo Certovica, vratane vsetkych bocnych dolin s vynimkou turistickeho chodnika dolinou Kumstova, cislo TCH 5619, farebne oznacenie - zelena; zakaz plati do 31. decembra.
   Zakaz vyuzivania lesov verejnostou a vstupu obcanov do lesov neplati pre vlastnikov, obhospodarovatelov lesnych pozemkov a ich zamestnancov, ktori svojimi cinnostami zabezpecuju lesnu vyrobu, tiez pre uzivatelov polovnych revirov pri vykone prava polovnictva, pracovnikov a strazcov ochrany prirody.
   Obvodny lesny urad v Brezne upozornuje vsetkych obcanov, ze neplnenie a porusenie tohto zakazu bude povazovane za priestupok na useku lesneho hospodarstva podla § 63 ods. 2 zakona c. 326/2006 Z. z. o lesoch a spravny organ moze previnilcovi ulozit pokutu podla § 63 ods. 5 zakona c. 326/2006 Z. z. o lesoch do 100 000 korun.

 . . .

Policia radi obcanom
   V suvislosti s aktualnou problematikou tykajucou sa obchodovania s ludmi policia radi obcanom, aby v pripade akychkolvek pochybnosti pred odchodom do zahranicia alebo zlych  skusenosti s pobytom v zahranici pri navrate domov sa obratili na telefonicku linku POMOC OBETIAM NASILIA, c. tel.: 0850 111321 alebo NONSTOP linku pomoci 0903 704784.

 . . .

    Clenovia Zakladnej organizacie Slovenskeho zvazu protifasistickych bojovnikov v Brezne c. 1. a 2 sa rozlucili s 93-rocnym Jan Auxtom, ktory bol clenom od 1. maja 1972.
 
  Dakujeme za prikladnu cinnost v organizacii.
   Cest Tvojej pamiatke.

  . . .

   Centrum volneho casu, Skolska 7, Brezno ponuka
letne tabory s dennou dochadzkou
PUTACIK I. (2.  - 6. jula)
PUTACIK II. (9. - 13. jula)
- zaujimave tvorive a sportove hry a sutaze
- kupaliska, poznavanie prirody, kulturnych pamiatok a vela zabavy
   Cena: 700 Sk, pre clenov zaujmovych utvarov 600 Sk . V cene je zahrnute vstupne, cestovne, poistenie.
   Informacie: denne od 9. do 18. hodiny, c. tel.: 6116601.

. . .

ARKO, s. r. o., skoliace stredisko s akreditaciou MV SR
Horna 67, 974 01 Banska Bystrica
Kurz na ziskanie preukazu odbornej sposobilosti typu S pre straznu a detektivnu sluzbu zacina v pondelok 4. juna o 8.00 v B. Bystrici.
   Cena: 4500 Sk vratane poplatku policii za skusku.
Informacie vo firme: Ekonservis, c. tel: 4145281, 0914 189300, 0905 125961 alebo vo firme Arko, c. tel: 4115161.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT