29. MAJ  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Uzreli svetlo sveta image



 

   Marco Medved z Cierneho Balogu, David Fasko z Filipova, Patricia Patrovicova zo Slovenskej Lupce, Martin Baxa z Pohorelej, Juraj Baran z Valaskej, Matus Medved z Valaskej, Lea Potancokova z Jasenia, Daniel Pavliak z Brezna.

 

    Opustili nas_image

     

 

   Jozef Dunajsky (73) z Cierneho Balogu, Ema Poprociova (71) z Brezna, Irena Gandzalova (85) z Pohronskej Polhory, Marian Suhajda (58) z Lopeja, Jan Kindl (85) z Brezna, Jozef Kupec (61) z Cierneho Balogu, Stefanika Schwarzbacherova (97) z Osrblia, Ervin Mikulas (64) z Valaskej.

 

Zachranne zlozky zasahovali
 

150

   V treti majovy piatok vysokym tlakom uhasili poziar travy v Brezne, cast Hlavina. V sobotu ich poziadali o pomoc pri otvoreni bytu v Pohorelej, z ktoreho majitelka dlhsi cas nevychadzala, po vniknuti do vnutra nasli uz mrtvu zenu. V utorok im nahlasili dymenie z bytu na Nalepkovej ulici v Brezne, nastastie islo len o zabudnute jedlo na sporaku. Na druhy den vystartovali k dopravnej nehode na ceste medzi Breznom a Michalovou, pri ktorej sa zranili styria dospeli. Po zrazke Renaulta s jelenom v Podbrezovej si vodic auta zranil ruku, zachranari z vozovky odstranili vytecene ropne produkty.

 

155

   Breznianski lekari skonstatovali, ze v teplych slnecnych dnoch zaevidovali mozstvo epileptickych zachvatov a kolapsovych stavov. Pomohli pri 15 srdcovo-cievnych prihodach, 10 neurologickych prihodach, 3 brusnych prihodach, 7 urazoch, 4 inych prihodach a 1 gynekologickej prihode. Lekari v Bystrej absolvovali 15 vyjazdov, z toho 4 k urazom, 6 k srdcovo-cievnym prihodam, 2 k neurologickym prihodam a 3 k inym pripadom. Vo stvrtok ich privolali do Dolnej Lehoty, kde si 47-rocny muz strelil do hlavy. V Helpe vystartovali 17-krat, z toho 5-krat k urazom, po 3-krat k neurologickym prihodam, k inym pripadom,  4-krat k srdcovo-cievnym prihodam, po raze k porodu a k bolesti brucha. V Lome nad Rimavicou poskytli pomoc pri 3 urazoch, 2 srdcovo-cievnych prihodach a previezli 1 pacienta do Banskej Bystrice. 

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   V statistike vyjazdov clenov Cestnej zachrannej sluzby je zapisanych 5 odtahov po dopravnych nehodach. Po havariach prepravili Favorit a Octaviu z Rohoznej do Brezna, Renault a Fabiu z Krpacova do Banskej Bystrice a Mazdu 626 z Certovice do Nemeckej. Postarali sa o skodovku s odtrhnutou zadnou polosou a Renault so zadretym motorom.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby pocas tychto majovych dni sa venovali tycovemu znaceniu. V piatok 24. maja psovodi predviedli  ukazky v Prievidzi. Nezaznamenali ziadny uraz ani patraciu akciu.

 

 

Blahozelanie

 

Podakovania

     Dakujeme rodine, priatelom a znamym, ktori dna 3. maja odprevadili na poslednej ceste mojho manzela

Vladimira Dianisku.

   Dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Manzelka a deti

Spomienky

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.
   Dna 1. juna sme si pripomenuli siedme vyrocie umrtia nasej milovanej manzelky, mamky, starej mamy

Anny Kondelcikovej z Valaskej.

   S laskou spominaju manzel, syn, dcery a vnucky s rodinou.

 . . .

   Ked umrie otec, slniecko zajde, v srdci nam zostane smutok a chlad.
V tom sirom svete sotva sa najde, kto by jak otec mohol mat rad.
   Dna 5. juna sme si pripomenuli sieste vyrocie umrtia manzela, otca, stareho a prastareho otca

Rudolfa Tapajaka z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, dcery, zatovia, vnucata a pravnucata.

...

   Ked prizmurim oci, detstvo si vybavim, citim vonu sena, vonu lesnych malin. Branicku drevenu do dvora otvorim a rodicov svojich pekne si oslovim... Tu zaklamal som trochu, prosim odpustenie, bo zvitat sa s nimi je uz iba prianie.
   Dna 22. maja sme si pripomenuli deviate vyrocie umrtia nasej laskavej mamy

Margity Turnovej

   a dna 6. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho otca

Stefana Turnu z Cierneho Balogu – Jergova.

   Spomina dcera Anna s manzelom, s detmi, s rodinami.

...

   Su ludia, ktori pre nas znamenaju viac ako ti ostatni. Ty si pre nas bola takym clovekom. Nezna, milujuca, chapava. O to tazsie je naucit sa zit bez teba.
   Dna 24. maja uplynuli dva roky odvtedy, co navzdy dotlklo srdiecko nasej milovanej manzelky, mamicky a starkej

Anicky Toncikovej z Lopeja.

   S laskou a neutichajucou bolestou v srdci spominaju manzel, dcery Janka a Betka a syn Pavol s rodinami.

...

   Odisla bez slova, na rozlucku nebol cas, ale spomienky zostanu navzdy v nas.
   Dna 26. maja sme si pripomenuli tridsiate vyrocie umrtia nasej mamy, starkej a prastarkej

Anny Medvedovej z Rovien.

   Spomina syn Pavol s rodinou.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   dna 28. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho dobreho manzela, otca a stareho otca

Jana Kovacika z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju manzelka a deti s rodinami.

...

   Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu v nas.
   Dna 30. maja si pripomenieme patnaste vyrocie umrtia nasho otca, starkeho a prastarkeho

Martina Auxta z Hronca.

   Spominaju synovia Milan, Jan a dcery Terka, Maria, Hana s rodinami.

...

   Dna 30. maja si pripomenieme nedozite sestdesiate narodeniny nasho otca, stareho otca

Ondreja Filipaka z Brezna.

   S laskou spominaju dcery Beata a Petra s rodinami, synovia Ondrej a Erik s rodinami, vnucata Andrej, Ondrej, Mario, Adam a Erik.

 

 

 


Vazeni citatelia!

   Rozsirenim rozsahu novin na sestnast stran vznika vacsi priestor aj na vami oblubenu rubriku Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Dorucenim textu a fotografie inzertnemu oddeleniu Horehronia mozete pripomenut vyrocie svojich blizkych – ale vzdy v mesacnom predstihu!

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Nebudte vypocitavy. Snazte sa tvrdo pracovat a zlepsovat sa v praci. Okolie si vasu snahu vsimne, patricne ju oceni a sef odmeni.

 Byk
   Nebojte sa investovat. Peniaze vam nebudu chybat. Mali by ste ich ,,vlozit” najma do svojho zdravia, pretoze to je pre vas najcennejsie.

 Blizenci
   Tento tyzden si davajte pozor na horucavy. Mozete dostat upal, alebo v sychravom pocasi prechladnut. Vzdy majte pri sebe nieco v pripade planu B.

 Rak
   Budete musiet svoj program prisposobit aj inym ludom, ktori budu od vas potrebovat nejaku pomoc. Zachovajte sa ako dobry priatel!

 Lev
   Neberte si na seba prilis vela povinnosti, pretoze to vobec nebudete stihat. Ak sa vam zda, ze mate aj napriek praci dost casu, tak ho venujte rodine ci partnerovi.

 Panna
   Mate dobru naladu na flirtovanie a koketovanie s neznamymi. Ak sa chcete s niekym zoznamit, lebo ste bez partnera, tak smelo do toho! Ale zadanym to neodporucam!

 Vahy
   Vas cas vyuzite na sportovanie, turistiku, cyklistiku, aerobik. Mali by ste sa zacat davat do formy a zlepsovat si  kondicku! Uz je cas, dlhsie necakajte.

 Skorpion
   Nemajte na ociach ruzove okuliare. Nebudte naivny, pretoze vam ludia velmi lahko ublizia a vy budete z toho len nestastny.

 Strelec
   Pozvite niekoho, kto sa vam uz dlhsie paci, na rande. Moze z toho vzniknut aj nieco vazne. Snazte sa byt spokojny so sebou a ked budete mat zdrave sebavedomie, budete pritazlivy aj pre ostatnych.

 Kozorozec
   Venujte sa aj inym ludom, nielen vasej laske. Nezanedbavajte vasich priatelov, s ktorymi ste pred tym skvelo vychadzali. Nezabudajte  , ze oni budu pre vas vzdy oporou, ale laska moze aj vyhasnut.

 Vodnar
   Kupte si zaujimavu knihu a cerpajte nove vedomosti. Moze sa to tykat aj pracovnej oblasti. Urcite vam zalezi na tom, aby ste sa zlepsili. Tak pre to nieco urobte!

 Ryby
   Tento tyzden bude pre vas pokojny a harmonicky. Radost vasim detom spravite, ak ich zoberiete niekam do kina alebo na sportovisko. A j vy sa tak dobre uvolnite a zrelaxujete.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT