11. SEPTEMBER  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 11. do 18. septembra

15. so, 16. ne – Smrtonosna pasca 4.0 (USA, MP/12, 19.30) – Stvrte pokracovanie uspesnej serie. Akcny thriller.


KULTURA

  Bombura klub v Brezne v sobotu 22. septembra o 20.00 pozyva na koncert OF FRIENDS: WAKING VISION TRIO (USA) – M. Valihora, M. Cohn, J. Shannon, DAN BRANTIGAN QUARTET (USA) – D. Brantigan, J. Shannon, O. Rozsa, M. Valihora, JOHN SHANNON SOLO (USA).

. . .

Horehronske muzeum pozyva na vystavy:
Biele handle
Vystava zo zbierkoveho fondu Horehronskeho muzea.
Horehronske muzeum, Nam. gen. M. R. Stefanika 13
Prezentacia tradicnej ludovej kultury obci Benus, Bravacovo, Bacuch.
Vystava potrva do  28. septembra

 . . .

Farby Venezie
Vystava fotografii a obrazov talianskych autorov
Horehronske muzeum, Nam. gen. M. R. Stefanika 13
Vystava potrva do 28. septembra

 . . .

CZ ECAV na Slovensku v Brezne, Banskobystricky samospravny kraj, Horehronske muzeum v Brezne do 30. septembra pozyvaju na vystavu
Martin Razus
Zivot a dielo
ev. knaza, spisovatela a politika
Miesto: Konventna miestnost  Ev. a. v. farskeho uradu v Brezne na Nam. gen. M. R. Stefanika  22
Otvorene: pondelok – piatok od 10.00 do 16.00
Vstup zadarmo


DAKUJEME ...  

   Dakujeme Obecnemu uradu v Pohorelej za financnu pomoc pri prezentacii miestnej kultury v rakuskom Elixhausene na majstrovstvach alpskych krajin a Baskitska v koseni.
MO Matice slovenskej v Pohorelej

   V Brezne bola  na navrh spolocnosti  BrNET, s. r. o., v spolupraci s mestom na namesti spustena ostra prevadzka bezplatneho „internetu pre vsetkych“. Znamena to, ze pokial ste vlastnikom zariadenia, ktore sa dokaze pripojit na internet cez volne frekvencne pasmo 2,4 GHz (notebook, PDA, mobil s podporou 2,4 GHz WiFi, atd...), mozete sa na namesti v Brezne bezplatne pripojit na internet v ktorukolvek hodinu a na akokolvek dlho. Pripojenie na internet sa realizuje pri rychlosti 1 Mbit/s pre neobmedzeny pocet sucasne pripojenych ucastnikov. Taktiez  na bezplatny internet je mozne pripojit sa aj v priestoroch okolitych restauracii, co vyuzijete hlavne v dazdi ci v inych nepriaznivych poveternostnych podmienkach. Pripojenie na namesti je bezplatne len pre nekomercne pouzitie pripojenia, vsetky komercne aktivity je mozne realizovat len cez platene sluzby (www.brnet.sk).
   Spolocnost BrNET, s. r. o., dakuje primatorovi mesta Brezno Ing. Jaroslavovi Demianovi za spolupracu a ustretovost potrebnu pre uspesne spustenie prevadzky „Internetu zadarmo“ na namesti mesta.

(dk)


SPORT

27. septembra o 16. hodine sa uskutocni v Horehronskom muzeu na Nam. gen. M. R. Stefanika 13
spomienkove podujatie pri prilezitosti
80. vyrocia narodenia hokejistu, trenera a hokejoveho teoretika svetoveho mena
Ladislava Horskeho.

. . .

V sobotu 15. septembra sa v Brezne, cast Horne Lazy – Diel uskutocni netradicne po prvykrat mestom Brezno organizovane sportovo-kulturne podujatie ROZLUCKA  S LETOM NA DIELE, ktore je urcene pre vsetky vekove kategorie a celu rodinu. V tento den sa uskutocni aj prva Horehronska sarkaniada, prve mestske firemne hry a hry urcene pre celu rodinu. Vystupia rozne folklorne subory z Horehronia, pripravene je mnozstvo dalsich atrakcii. Hlavnym lakadlom je vystupenie Michala Docolomanskeho.
   Sucastou ROZLUCKY S LETOM NA DIELE  su aj preteky cyklistov a bezcov. Trasa zacina na Namesti gen. M. R. Stefanika – oproti mestskemu uradu a ciel je pri retranslacnej stanici na Diele.

. . .

   Do 16. septembra bude pre pravidelnu udrzbu kryta plavaren na Mazornikove zatvorena.
  Otvorena bude opat v pondelok 17. septembra.

. . .

Stafetovy beh vdaky, mieru a svornosti Banska Bystrica – Kalinov
   Institut vzdelavania, umenia a sportu - ITAS Presov organizuje uz 36. rocnik stafetoveho behu z Banskej Bystrice do Kalinova – prvej oslobodenej obce na Slovensku.
   Casovy program bezcov v Breznianskom okrese: streda 19. septembra – 14.00 Nemecka, 15.00 Predajna – Jasenie, 16.00 Lopej – pripojenie bezcov z Dolnej Lehoty, 16.45 Podbrezova, 17.15 Valaska, 18.00 Brezno – pripojenie bezcov miestnych skol a z Cierneho Balogu, stretnutie s reprezentantmi sportujucej mladeze; stvrtok 20. septembra – pripojenie pozdravnej stuhy MsU a ObV SZPB v Brezne,   start - 7.30 Brezno, 8.30 Benus, 9.30 Bacuch, 10.30 Polomka, 12.30 Zavadka, 13.30 Helpa, 15.00 Pohorela, 16.00 Sumiac, 17.00 Telgart.
   Vo vsetkych uvedenych obciach sa uskutocni stretnutie s miestnymi obcanmi spojene s pietnym aktom pri pomnikoch SNP a po dohovore organizatora s primatorom mesta a starostami obci bude prijatie v mestskom urade a obecnych uradoch. Organizatori odporucaju pripnut pozdravne stuhy obci na stafetovy kolik a podla moznosti pripojit miestnych bezcov do najblizsej obce.

. . .

Slovensky cykloklub Dumbier - clen MSK Brezno pozyva
na vylety v septembri
15. sobota
Rozlucka s letom - Horne lazy, Diel, Skalka (5 km/420 m)
Zraz: o 7.00 pred Mestskym uradom v Brezne
Program:
technicke a organizacne zabezpecenie cyklistickych pretekov horskych bicyklov do vrchu
Trasa:
Brezno namestie – Skalka, cez Rury.
16. nedela
Vrcharska cyklotrasa cez Balocke Cierne hory (52 km/650 m)
Zraz: o 9.00 pri pizzerii vo Chvatimechu
Trasa:
Chvatimech – Hronec – Kamenista dolina – Sihla – Tlsty Javor – Obrubovanec – Zakluky – Podtajchova – Vydrovska dolina – Cierny Balog – Hroncianska dolina – Hronec – Chvatimech.

. . .

TAE BO ADVANCED
utorok, stvrtok, nedela d 19.30 do 20.30
Hodiny aerobneho kondicneho cvicenia podla uvedeneho harmonogramu – v priestoroch Centra volneho casu v Brezne.
Tesi sa na vas Janka


INE

K tvojmu dnu Pavol
   Tohtorocny deviaty september bol vyznamnym dnom pre ciernobalockeho rodaka Pavla Datka (uz osemnast rokov zijuceho v kanadskom meste Windsor), ktory oslavil krasne zivotne jubiluem patdesiat rokov.
   Jubilant okrem inych aktivit pre mesto Brezno a okolie (v januari 2007 mu udelili ocenenie Cestny obcan mesta Brezno) vyznamne pomahal aj organizatorom medzinarodnej sutaze kresleneho humoru a satiry O Bomburovu sablu. Najma vdaka jeho iniciative sa podarilo toto podujatie obohatit o spickovych autorov z tohto kontinentu.
   Vzacne jubileum nam dava prilezitost zazelat mu do dalsich rokov pevne zdravie a mnoho zivotneho optimizmu. Zo srdca mu blahozelame a do jeho nastavajucich dni odovzdavame tieto slova:
Ten, kto otesava mramor a nachadza podobu svojho ducha, je vznesenejsi od inych, lebo vytvara svojou pracou piesen vlastnej lasky a svojim zitim podobu cloveka!
Za organizatorov sutaze O Bomburovu sablu Daniel Rakyta

. . .

Oblastny vybor SZPB v Brezne informuje
 Projekt vagon – Muzeum holokaustu na kolajniciach
   Muzeum SNP spristupnuje verejnosti zvastnu vystavu v dobovych dobytcich vagonoch – dokumenty, fotografie, vratane imitovanych postav deportovanych osob, tragicke osudy slovenskych Zidov v obdobi 1939 – 1945, ich cesty do koncentracnych taborov, ktore boli pre tisice ludi tabormi smrti. Muzeum otvoria na zeleznicnej stanici v Brezne v pondelok 17. septembra o 10. hodine a spristupnene bude do 21. septembra od 9. do 18. hodiny.
   Oblastny vybor SZPB v Brezne touto formou pozyva na ojedinelu a neopakovatelnu vystavu siroku verejnost, mladu generaciu a skolsku mladez.

   Obcianske zdruzenie Pekny den v spolupraci s Obecnym uradom a DHZ vo Valaskej pozyvaju na SUTAZ O NAJCHUTNEJSIU HARULU VO VALASKEJ, ktora bude v nedelu 23. septembra na ihrisku pred Kulturnym domom vo Valaskej ako sprievodne podujatie pred vystupenim J. Ambroza, ludovej hudby Borievka a humoristu P. Sperku v ramci Kulturnej jesene 2007.
   Program: 11.30 prezentacia druzstiev, 12.00 otvorenie a predstavenie druzstiev, 12.30 zaciatok sutaze, 15.15 vyhodnotenie.
   Popoludnie sprijemnia svojimi kratkymi vystupeniami: detsky krestansky zbor Lastovicka, detsky folklorny subor Valastan, Spevokol pri MO MS Valaska, Dychova hudba Valaska, heligonkari.
   Na sutazi sa mozu zucastnit 3-clenne druzstva – rodiny, pracovne kolektivy, ine celky, na celu sutaz bude dozerat odborna porota.
   Ceny udelia v hlavnej kategorii za najchutnejsiu harulu, vo vedlajsich kategoriach za rychlost, esteticky dojem, originalitu druzstva a najlepsi fan klub.
   Tesit sa mozete na sutaze pre deti i dospelych, atrakcie, obcerstvenie.

. . .

Slniecko - centrum, n. o.
vam ponuka osvedcene
sluzby celodenneho opatrovania deti od 1 do 6 rokov za najlacnejsi celodenny poplatok v meste, vratane stravy 180 Sk.
O vase deti sa rady postaraju skusene mamicky spolu s detskou sestrou.
Otvorene od 7.00 do 18.00.
Blizsie informacie na c. tel.: 0915 876 080.

 . . .

Vznikol klub palickovanej cipky
   Uz niekolko rokov milovnicky palickovanej cipky uvazovali o zalozeni svojho klubu. Na podnet pani Uhlerovej z Podbrezovej sa konalo prve a zaroven ustanovujuce stretnutie zien - palickarok, ktore na pode Obecneho uradu v Hronci pri Ciernohronskom mikroregione zalozili klub palickovanej cipky. Zatial ho tvoria len styri zeny palickarky, no predpokladaju, ze sa k nim pripoja aj dalsie. Vyzyvaju vsetky zeny, ktore vedia palickovat, ale aj tie, ktore sa chcu naucit tuto krasnu techniku vyroby cipiek, aby sa k nim pripojili a stali sa clenkami klubu palickovanej cipky.
   Klub palickovanej cipky je zaujmovym zdruzenim a jeho cielom je sirenie tejto techniky, preto prvou aktivitou je ucast zien na celoslovenskej prehliadke palickovanej cipky v Novej Dubnici, na ktoru v tychto dnoch pripravuju svoje prace. Pravidelne stretavanie cleniek klubu bude v priestoroch Obecneho uradu v Hronci. V buducnosti planuju organizovat kurzy palickovania pre dospelych aj pre deti. Ich cielom je propagovanie a sirenie tejto nadhernej techniky vyroby cipiek. Aktivitou chcu prispiet ku kulturnej obrode nasho regionu a aj k propagacii Ciernohronskeho mikroregionu na Slovensku aj v Europe.

(bw)

. . .

Agentura YUTEX, spol. s r. o., P. Pazmana 51/19, 927 01 Sala
novootvorena pobocka personalnej agentury v Brezne
Nam. gen. M. R. Stefanika 5/6, 977 01 Brezno (modry podchod pri Istrobanke)
Tel: 6172086 Mobil: 0905 382569 www.agenturayutex.sk
SPROSTREDKOVANIE ZAMESTNANIA NA SLOVENSKU I V ZAHRANICI
* Doprava, strava, ubytovanie zadarmo!!!
NAVSTIVTE NAS

. . .

  Statna jazykova skola v Banskej Bystrici v spolupraci s Gymnaziom Jana Chalupku v Brezne v pondelok 17. septembra otvara jazykove kurzy anglickeho, nemeckeho a ruskeho jazyka.
   Zapisne a skolne: dospeli 2000 Sk/polrok, studenti 3100 Sk/cely rok.
   Studium je ukoncene statnou zaverecnou skuskou. Zaujemcovia sa mozu prihlasit v sekretariate riaditela gymnazia v Brezne, c. tel.: 6114047.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT