25. SEPTEMBER 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

 

Trufnete si odhadnut miery tejto krasavice? Stuku s dlzkou 128 cm a hmotnostou 18 kilogramov chytil na maly trojhacik kevler a dvadsatpat milimetrovy silon v Ruzinskej priehrade Michal Podstavek.

Foto: M. Podstavek

 


Hokejovi pripravkari zacinaju

   Neskutocnu dvadsatsestzapasovu porciu budu musiet zvladnut ziaci 5. rocnika - pripravkari, ktori su prihlaseni do Stredoslovenskej divizie v sezone 2007/2008. V prvom kole cestovali v nedelu 23. septembra do Dolneho Kubina.
MHK Dolny Kubin : HK Brezno 14:0 (4:0, 5:0, 5:0)
  Vysledok zapasu hovori za vsetko. Nasi hraci sa domacim vyrovnali v nasadeni a v bojovnosti, no to nestacilo na cele leto na lade trenujucich domacich.
Michal Miklovic

 

Krasa zapadneho hrebena Malej Fatry

   Viac ako dvadsat km a 2620 m prevysenia cakalo na breznianskych turistov, ktori sa rozhodli zdolat velmi narocny zapadny hreben Malej Fatry.

   V Snilovskom sedle ich privital sviezi chladny vietor, ktory urobil ranajsiu toaletu malofatranskym stitom. So zatajenym dychom, len s povzdychmi „to je nadhera“ vnimali tuto krasu. Prednedavnom, ked tu boli breznianski turisti, vrcholy stitov sa pomaly vynarali z prevalujucich sa oblakov, teraz stali ako vyumyvane v celej svojej krase. Pohlady z velkofatranskeho Krivana na Maly a Velky Rozsutec, Steny, Boboty a Sokolie nemali chybu. Oci sa vsak obracali na zapad s dominujucim Pekelnikom, Malym Krivanom, tusiac v dialke stit s menom Suchy, pod ktorym v chate budu nocovat. Tazko je popisovat paletu jesennych farieb hor, nad ktorymi svieti na azurovomodrej oblohe slnko.
   Opustaju tento vyhladovy vrch a zostupuju cez Pekelnik do sedla Bublen. Cestou spominaju, ze tadialto isli poslednykrat pred dvadsiatimi rokmi. Fotoaparaty s nabitymi bateriami a jednomegove cipove karty v nich dostavaju zabrat. Vapencovou drtou a skalami vyzdobene chodniky ich budu sprevadzat cele dva dni, ale aj nadherne vyhlady z jednotlivych bralnatych vrcholov. Na Malom Krivani je obed, aby sa poobede zahryzli do najtazsej casti tury. Za sedlom Priehyb ich vita Stratenec, sedlo Vrata, Tavie hrby alebo Biele skaly s horolezeckym terenom. Po absolvovani tychto narocnych a exponovanych hrebenov vystupuju chodnikom na dalsi vyhladovy vrch Suchy (1468 m n. m.). Najmladsi 12-rocny Marosko robi zapis do vrcholovej knihy. Fotodokumentacia, kratky oddych a treba zostupovat do chaty pod Suchym, kde ich caka vecera a noclah. Stretavaju dvoch nemecky hovoriacich polovnikov s tamojsimi horarmi. Idu na postriezku, lebo jelenia ruja je uz v plnom prude, co k veceru poculi. Rano vidia, ze boli uspesni. Hlavu osemtoraka s opretou flintou si mozu vyfotografovat.
   V tento den na breznianskych turistov cakaju strme zostupy po hrebenoch Plesivca a nadherny Starhrad Strecno. Z okien ruin hladia do Vahu na skaly Margita a Besna, ktore v minulosti v pltnikoch vyvolavali hrozu. Nadherne pocasie umocnuje esteticke zazitky z vyhladov a z navstevy zrekonstruovaneho hradu Strecno, aj z pohladov na hrebene a stity, ktore v predchadzajucich dvoch dnoch zdolali. Este rozluckovy pohlad na vodne dielo Zilina, na samotnu Zilinu, kompu, ktorou sa preplavili cez Vah a akoze inac, aj na fabriku Kia Motor. Bodkou za turou je 1564 schodov hradu Strecno.
   Pri vynikajucej drzkovej a kapustovej polievke s pivkom v motoreste pod Sturcom este raz hodnotia nadheru dvoch dni v prirode. Pripravuju Stozky – Sedlo Burda – na Clementisovej ceste. Treba sa prihlasit!  Informacie: Elena Slavkovska, tel. c. 6113327, 0908 646311.

(tj)

 R. Durica prehral

   Bezprostredne po zapase v Hong-kongu, kde nas rodak z Helpy Rudo Durica, reprezentant Slovenska v thajskom boxe bojoval 20. septembra, nam napisal, len co sa trochu zotavil: „Zapas zacal typicky thajsky. Konpipop hned na zaciatku strelil „pusch kick“, chcel zahrat formu, ale zle si to nacasoval a bolo to pred zaciatkom gongu, cize bol napomenuty. Od prveho kola som si daval pozor na jeho povestnu lavu ruku a bojoval som mozno s prilis velkym respektom, ale to vsetko bolo aj dosledkom velkeho psychickeho a fyzickeho vypatia. V prvom kole som si zranil palec na ruke po lavom haku, ale samozrejme adrenalin robil svoje a bojovalo sa dalej. V druhom kole som ho otvoril pravym laktom a zacal som si viac verit a tlacit ho na povrazy a do klinca. V klinci sme sa obidvaja vycerpali, ale Kongpipop vyzeral na tom horsie a do konca zapasu zakazdym poskuloval po case. V stvrtom kole sme obidvaja vypadli z ringu a ja som pokracoval v tlaku, kedze som citil vyhru na dosah. Nakoniec zdvihli ruku jemu... Po ceste, ktoru som absolvoval z Europy do Thajska a takmer piatich kologramoch, co som zhodil za necele styri dni, mozem byt spokojny, aj ked to podla mna nebolo horsie ako na remizu. Samozrejme ma to trochu skrie, ale rozhodnutie musim prijat take, ake je a pripravovat sa na dalsie zapasy a dalsie uspechy slovenskeho thajboxu..."   

 J. Pupis

 

Majstrovstva Slovenska v letnom biatlone

   Od piatka do nedele (21. - 23. septembra) Osrblie opat ozilo, sportovci si zmerali sily na Majstrovstvach Slovenska v letnom biatlone.

   Najuspesnejsi biatlonisti: piatok – rychlostne preteky: dorastenci 16 – 17. r.: L. Lapin (M VSC DU BB), dorastenky 16 – 17 r.: M. Darmova (Osrblie), dorastenky 18 – 19 r.: P. Kazar (ZP Sport Podbrezova), dorastenky 18 – 19 r.: T. Poliakova (Osrblie), juniori 20 – 21 r.: M. Lepies (VSC DU BB), juniorky 20 – 21 r.: E. Svikruhova (SSSM MSK Brezno), muzi 22 – 35 r.: S. Imrich (Markusovce), zeny 22 – 30 r.: J. Gerekova (VSC DU BB), zeny 31 r. a starsie: M. Fendekova (Sunava), muzi 36 – 45 r.: K. Hudecek (Levice), muzi 46 r. a st.: J. Wawrzyczek (Karvina); sobota – vytrvalostne preteky: dorastenci 16 – 17 r.: T. Hasilla, dorastenky 16 – 17 r.: M. Darmova, dorastenci 18 – 19 r.: M. Baka, dorastenky 18 – 19 r.: T. Poliakova (vsetci Osrblie), juniori: 20 – 21 r.: P. Ridzon (ZP Sport Podbrezova), juniorky 20 – 21 r.: E. Svikruhova (SSSM MSK Brezno), zeny 22 – 30 r.: J. Gerekova (VSC DU BB), zeny 31 r. a st.: M. Fendekova (Sunava), muzi 22 – 35 r.: R. Cieniek (FTVS UK BA), muzi 36  - 45 r.: V. Vrana (SKP Cadca - Sk), muzi 46 r. a st.: J. Wawrzyczek (Karvina), ziaci 10 – 11 r.: S. Bartko (SSSM MN PO), ziaci 12 – 13 r.: M. Kupec (C. Balog), ziaci 14 – 15 r.: M. Kastan (SSSM MSK Brezno), ziacky 10 – 11 r.: V. Klcova (Smolenice), ziacky 12 – 13 r.: I. Fialkova, ziacky 14 – 15 r.: P. Fialkova (obe C. Balog).

(oh)

 

Sipkarska a stolno – futbalova liga

Ligy pokracovali dalsmi kolami+

  Pocas vikendu pokracovali sipkarske a stolno–futbalove ligy  dalsimi kolami. V sutazi jednotlivcov bolo v piatok na programe 3. kolo v oboch ligach. Medzi sipkarmi sa po prvykrat v tejto sezone objavil najuspesnejsi hrac Brezna Martin Skantar. V uvode mal velke problemy, ked podlahol Petrovi Vozarovi, no v opravach si uz dal na svojich superov pozor a dotiahol to do vitazneho konca. Na druhom mieste sa umiestnil jeho timovy kolega Jaroslav Kostelny a prvu trojku uzavrel Dusan Belko.

   V piatok a v sobotu sa v nemeckom Moosburgu konalo druhe kolo Europskeho pohara EDU Ranking. Na turnaji sa zucastnilo aj trio hracov Dart clubu. Vo Warm up-e sa velmi dobre darilo Zdenkovi Pampurikovi, ktory to dotiahol az na konecne 7. miesto. V hlavnom turnaji muzov v konkurenii 114 hracov sa najdalej prebojoval Peter Pocklan, ktory obsadil konecne 17. miesto, ked ho zdolali len konecny vitaz turnaja Boris Krcmar z Chorvatska a jeden z najlepsich Spanielov Luis Jose Rodrigez, mimochodom ten poslal domov v piatok aj Zdenka Pampurika. Matej Putnok obsadil konecne 49. miesto a Zdenko skoncil na 65. mieste. 
   V stolnom futbale jednotlivcov si  vitazstvo na svoje konto pripisal Robo Müller, ktory vo finale zdolal Lukasa Porhajasa, ktory momentalne vedie tabulku mestskej ligy. Robove vitazstvo v tretom kole ho vynieslo na druhe miesto, ked sa bodovo dotiahol na Mirku Kolesarovu, ktora sa na turnaji nezucastnila. Mirka spolu s Renatou Meclovou a Janom Ambrosom sa zucastnili na turnaji v Prahe. Renata obsadila  vyborne 7. miesto a Mirka Kolesarova skoncila na 9. mieste. V turnaji muzov dvojic obsadil Jan Ambros 33. miesto a doplnkovy turnaj Looser Cup dokonca vyhral.
   V turnaji dvojic sa z prvenstva tesil Peter Marcek s Martinom Sulekom, vo finale si podali Lukasa Porhajasa s Martinom Ciesarom. Na tretom mieste sa umiestnil  Peter Fasko s Petrom Orovcikom.
   Najblizsie na stolnych futbalistov caka v piatok mestska liga jednotlivcov a v sobotu sa v Dart clube uskutocni 1. kolo Krajskeho pohara v stolnom futbale so zaciatkom 11. hodine.
Sipkari maju na programe v piatok stvrte kolo sipkarskej ligy a v nedelu o 17. hodine odohraju prvy zapas Slovenskej extraligy medzi 1. DC Brezno a DC Zvolen.

(pp)

 Spod vysokej siete

Putovny pohar Zeleziarni Podbrezova, a. s. ostal doma

  V Podbrezovej v sobotu 22. septembra  zorganizovali uz 12. rocnik volejbaloveho turnaja zien O pohar Zeleziarni Podbrezova, a. s., v Sportovej hale na Stiavnicke. Zucastnili sa na nom styri zenske druzstva - UKF Nitra (extraliga), Iskra Hnusta (1. liga), Tesla L. Hradok (1. liga) a ZP Sport Podbrezova (extraliga).

   Druzstva odohrali sest stretnuti, turnaj mal dobru uroven divaci mohli vidiet pekne volejbalove momenty. Napokon dominovali domace volejbalistky, ked stratili jediny set. Ich rychla a pestra hra slavila uspech. Turnaj bol dobrou pripravou na nastavajucu sezonu, hralo sa na tri hrane sety, za kazdy vitazny set ziskalo druzstvo jeden bod.
   Vysledky: ZP Sport - Hnusta 3:0, Tesla L. Hradok - UKF Nitra 1:2, Hnusta – UKF Nitra 1:2, Tesla L. Hradok – ZP Sport 1:2      ,Tesla L. Hradok – Hnusta 2:1, ZP Sport – UKF Nitra 3:0; 1. ZP Sport 8:1, 8 bodov, 2. UKF Nitra 4:5, 4 (+ 10), 3. T. L. Hradok 4:5, 4 (-14), 4. I. Hnusta 2:7, 2.
   Vitazom sa stali domace volejbalistky ZP Sport Podbrezova, na druhom mieste skoncilo extraligove druzstvo UKF Nitra len lepsim pomerom lopt pred Teslou L. Hradok. Stvrte miesto obsadili volejbalistky Iskry Hnusta. Najlepsou nahravackou sa stala Monika Dobrovicova (ZP Sport), najvsestrannejsou hrackou Martina Gregusova (UKF Nitra) a najlepsou smeciarkou Janka Tuzinska (ZP Sport).
   O dva tyzdne v sobotu 6. oktobra sa zacinaju najvyssie volejbalove sutaze zien. Organizatori veria, ze mnohi si najdu cestu do Sportovej haly na Stiavnicke a pridu povzbudit volejbalistky Podbrezovej v tazkych extraligovych subojoch.

(mm)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT