25. SEPTEMBER  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 25. do septembra do 2. oktobra

28. pia, 29. so, 30. ne – HARRY POTTER A FENIXOV RAD (USA, MP, pia, so o 17.00, ne o 16.00 a 19.30) - Dobrodruzno-fantasticky film.

MIMORIADNY PREDPREDAJ

bude vo stvrtok 27. septembra od 17. do 19. hodiny

v pokladni kina Mostar.


KULTURA

  Dychovy orchester mesta Brezno pri prilezitosti 55. vyrocia zalozenia v piatok 28. septembra o 16. hodine pozyva na Namestie gen. M. R. Stefanika v Brezne na SLAVNOSTNY KONCERT (pod zvonicou, v pripade nepriazniveho pocasia  v synagoge).
 
 Pripravili sme pestru paletu melodii a rytmov domacich aj zahranicnych autorov. Pridte a presvedcte sa, ze dychova hudba nie je zaner odsudeny na vymretie, ale dokaze oslovit srdcia posluchacov kazdeho veku.

 . . .

    Mesto Brezno, Mestske kulturne stredisko, Obvodny urad a Miestny odbor Matice slovenskej v Brezne, Spevacky zbor mesta Brezna v dnoch 4. - 7. oktobra pozyvaju na festival spevackych zborov s medzinarodnou ucastou -
VIII. HOREHRONSKE SLAVNOSTI ZBOROVEHO SPEVU
   Program: 4. stvrtok - 19.00 I. CHRAMOVY FESTIVALOVY KONCERT v Rimskokatolickom kostole v Brezne; ucinkuju: Spevacky zbor pri MO MS vo Valaskej, Spevacky zbor Ev. gymnazia v Tisovci, spevacky zbor Collegium Cantus v  Banskej Bystrici, Chramovy zbor apostola Pavla v Brezne
   5. piatok – 19.00 II. CHRAMOVY FESTIVALOVY KONCERT v Evanjelickom a. v. kostole v Brezne; ucinkuju: miesany spevacky zbor Sine Nomine z polskeho Ciechanowa, spevacky zbor Edelweis z Lvova (Ukrajina), Spevacky zbor mesta Presov – Moyzes, Greckokatolicky spevacky zbor pri chrame sv. Petra a Pavla v Bardejove, Spevacky zbor mesta Brezna
   6. sobota – 18.00 III. FESTIVALOVY KONCERT v Mestskom dome kultury v Brezne; ucinkuju: miesany spevacky zbor Sine Nomine, spevacky zbor Edelweis, Spevacky zbor mesta Presov – Moyzes, Greckokatolicky spevacky zbor pri chrame sv. Petra a Pavla v Bardejove, Zvolensky spevacky zbor a Spevacky zbor mesta Brezna.
Vstup je volny.
   Sprievodne akcie: vystava – Historia HSZS a cinnost SZMB vo vestibule Mestskeho domu kultury na Svermovej 7 v Brezne.
   Podujatie sa uskutocni s financnou podporou Banskobystrickeho samospravneho kraja a Nadacie Zeleziarne Podbrezova.


DAKUJEME ...  

   Riaditel Mestskeho kulturneho strediska v Brezne Julius Obernauer dakuje ucinkujucim nulteho rocnika sportovo-spolocenskeho podujatia na Diele za vystupenie v kulturnom programe bez naroku na honorar. Podakovanie patri: seniorskej casti FS Mostar, FS Bukovinka z Bravacova, DFS Valastan z Valaskej, tanecno-sportovemu klubu Ajka z Brezna, hudobnym skupinam Los Babraccoss a Katarzia z Brezna, gitaristovi Miroslavovi Kanovi a Lenke Kovacikovej z Cierneho Balogu.

(r)

...

   Okresna organizacia Jednoty dochodcov na Slovensku v Brezne dakuje Obecnemu uradu v Bravacove, Ing. Jaroslavovi Luptakovi z Bravacova, firme Brecka a HLP grafik, s. r. o., v Brezne za sponzorstvo, ktore poskytli pri usporiadani I. rocnika Okresnych sportovych hier seniorov v stredu 12. septembra v Bravacove.

Moje velke dakujem

   Moja neopisatelna vdaka patri pracovnickam Technickych sluzieb v Brezne, ktore pri triedeni odpadu nasli moju odcudzenu penazenku. Stacila chvilka nepozornosti, aby sa zlodej dostal do nakupnej tasky, plnej ani nie tak peniazmi ako skor osobnymi dokladmi. Ked som uz stracala nadej, ze sa mi penazenka vrati, ozvali sa mi cestni ludia. Spinavu, plesnivu a do koruny vyprazdnenu, no predsa len bohatu – na moje udaje, telefonne cisla, karticky, odkazy a hlavne doklady, mi ju do ruk vratili pracovnicky pri separacii odpadu. Moja radost bola nesmierna! Z tejto radosti sa chcem podakovat slusnym ludom z technickych sluzieb, ktori s odmietnutim financnej odmeny, ma zachranili od vsetkych neprijemnych „vybavovaciek“ po uradoch. Velmi rada by som sa im chcela podakovat aj za skusenost a moznost na vlastne oci vidiet pracu, ktora casto nie je hodna ludskej dostojnosti – preberanie nasich nezodpovedne triedenych odpadkov. Ale ako mozete byt sami svedkami, ani tato casto „necista“ napln prace im na charaktere neubera, ba kto vie, ci ich aj nerobi lepsimi a citlivejsimi, nez sme my, nauceni zit v presvedceni, ze po nas stale niekto uprace.

A. Zvarikova

   Srdecne podakovanie vsetkych seniorov zucastnenych v sobotu 15. septembra na  akcii na Diele patri clenom Slovenskeho polovnickeho zvazu v Brezne – Certovici, predsedovi zvazu Mirkovi Oberhauserovi a podpredsedovi Jankovi Rafajovi za vynikajuci polovnicky gulas, vratane vychladeneho pivka, na ktorom si vsetci pochutili. Bolo to vydarene stretnutie zastupcov roznych generacii obcanov mesta, za co patri podakovanie vsetkym organizatorom, moderatorom akcie, ktori napriek nie prilis najpriaznivejsiemu pocasiu dokazali vytvorit prijemne prostredie a atmosferu.

(as)

   Vybor ZO SZPB v Zavadke nad Hronom dakuje za pomoc pri usporiadani oslav 63. vyrocia SNP organizaciam a darcom, ku ktorym patria: Pasienkova spolocnost – predseda Ondrej Kvoriak, Urbarska spolocnost - predseda Juraj Michalko, Ing. Milan Zubak – majitel predajne potravin Konzum, Stanislav Lascek  Agrodade, s. r. o., Katarina Huranova – majitelka kvetinarstva a drogerie U Katky, ktora sa postarala o peknu upravu vencov, Ing. Miroslav Kasak – majitel predajne Troll.

(jb)


SPORT

  Obec Horna Lehota v sobotu 29. septembra pozyva vyznavacov bezeckeho sportu na preteky BEH OBCOU HORNA LEHOTA.
   Prezentacia: o 9.30, trat: 9200 m, asfaltovy teren.
   Informacie na c. tel.: 6179360.

 . . .

Tanecno-sportovy klub AJKA v stredu 3. oktobra o 17. h
pozyva do Mestskeho domu kultury v Brezne na nabor deti:
* do kruzku moderneho tanca HIP – HOP (dievcata aj chlapci od 8 do 10 rokov, od 11 do 14 rokov, mladez od 15 rokov – len cez vyberovu hodinu) * do kruzku moderna gymnastika (len dievcata) * do kruzku DFS Hroncek (dievcata aj chlapci od 7 rokov) * do kruzku pohybova priprava (dievcata aj chlapci od 5 rokov).
   Informacie na c. tel.: 0907 069691.

 Zaciname!!!

   TSK AJKA oznamuje vsetkym svojim clenom, ze zacina svoju cinnost
v pondelok 1. oktobra – 16.00 HIP – HOP (zrkadlovka MsDK), 17.00 Gymnastika a deti (telocvicna ZS Pionierska 2),
vo stvrtok 4. oktobra – 17.00 DFS Hroncek (telocvicna ZS Pionierska 2).

. . .

   Vsetkych priaznivcov aerobiku pozyvame na hodiny
v pondelok od 18.30 do 19.30
v stredu od 19.00 do 20.00
v telocvicni Zakladnej skoly na Pionierskej 2 v Brezne.
Tesi sa na vas Klaudia


  INE

Obec Polomka 
v dnoch 5. - 6 oktobra pozyva
na POLOMSKY JARMOK.
* skvely burciak, pecene a grilovane speciality
* textil, obuv, hracky, spotrebny tovar
No nekupis to!!!

 . . .

    Krestanske spolocenstvo Milost v utorky srdecne pozyva  na premietanie filmov so zaujimavou tematikou:  25. septembra - Unik z pekla, 2. oktobra – Chvile pote.
   Zaciatok premietania o 18.00 na Nam. gen. M. R. Stefanika 14 (nad hrackarstvom).

 . . .

    Materske centrum DUHA v Helpe (v areali materskej skoly) pozyva vsetky mamicky aj z okolitych obci do svojich priestorov. Ponuka pre vase deticky hernu s peknymi hrackami a pre mamicky moznost odreagovat sa a spoznat novych ludi. Blizsie informacie na c. tel.: 0907 647267.

. . .

JASNA NIZKE TATRY, a. s., 032 51 Demanovska dolina 72

vypisuje

vyberove konanie

na obsadenie pracovnych pozicii

v lyziarskom stredisku Chopok juh

- veduci samoobsluznej restauracie Kosodrevina

   Pozadujeme: organizacne a riadiace schopnosti, zodpovednost, min. stredoskolske vzdelanie, prax v odbore min. 1 rok, aktivnu znalost AJ alebo NJ, zaklady prace s PC, pozitivny vztah k horam, vodicsky preukaz nie je podmienkou, ale vyhodou.

- pracovnikov samoobsluznej restauracie Kosodrevina (vydaj jedla + kuchar)

   Pozadujeme: prax v odbore, aktivnu znalost AJ alebo NJ , zaklady prace na registracnej pokladni, pozitivny vztah k horam.  Nadstandardne platove podmienky!

- veduci + pracovnici bufetu Srdiecko

   Pozadujeme: aktivnu znalost AJ alebo NJ, zaklady prace na registracnej pokladni, pozitivny vztah k horam, vitana prax v zahranici.

   Ponukame: zaujimave financne ohodnotenie, trvaly pracovny pomer, resp. na sezonu, moznost budovania a riadenia pracovneho timu, moznost zamestnaneckeho stravovania.

   Ziadosti a strukturovane zivotopisy (s uvedenim tel. kontaktu) zasielajte do dvoch tyzdnov postou na nasu adresu, resp. na e-mail: stevcek@jasna.sk, informacie: 0915 884049 - Mgr. Stevcek. Pisomne odpovede budeme zasielat len uchadzacom, ktori splnaju poziadavky na uvedene pozicie a budu zaradeni do vyberoveho konania. Za porozumenie dakujeme.

- vlekarov - obsluha LD a LV - informacie p. Temniak – 0907 858810, e-mail: ldchopokjuh@jasna.sk

. . .

Pred hepatitidou alias tichym zabijakom ochrani prevencia

   Prevencia proti vysoko rizikovemu virusovemu ochoreniu pecene je pre klientov zdravotnej poistovne Dovera od juna dostupnejsia a lacnejsia. Zdravotna poistovna Dovera totiz prispieva svojim poistencom nad 18 rokov na polovicu aktualnej ceny kombinovanej vakciny proti hepatitide typu A aj B. V Brezne zatial prejavilo zaujem o preplatenie polovice sumy za  vakcinu 15 poistencov. 
 
Po sluzbe Mamografy ide o dalsi produkt zdravotnej poistovne DOVERA, ktory robi prevenciu dostupnejsou a zaroven pomaha zvysovat povedomie ludi o jej dolezitosti.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT